Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 47
21/11 Controles
19/11 Inbraak bedrijf
18/11 Bromfietscontrole
17/11 Inbraak bedrijf
16/11 Brandstichter bekent
16/11 Aanrijding
16/11 Schade
16/11 Vernieling
15/11 Bedreiging

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Controle
HEINENOORD- De politie heeft een zogenaamde 'zwaar vervoercontrole' gehouden op de Reedijk. Dit was op vrijdagmiddag 21 november. Er werden 29 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden 9 boetes uitgeschreven onder andere voor overbelading.
DISTRICT-De politie heeft op diverse plaatsen in het district Hoeksche Waard landbouwverkeer gecontroleerd. Acht bestuurders kregen een waarschuwing omdat zij hun verzekeringsbewijs van de landbouwtrekker niet konden tonen. Nog eens 2 bestuurders kregen een boete omdat de aanhangwagen niet in orde was.

Inbraak bedrijf
GOUDSWAARD- In een bedrijf aan de Polderboom is ingebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag 19 november is het dak kapot gemaakt. Men heeft zich via het dak naar beneden laten zakken. Uit het bedrijf zijn telefoonkaarten gestolen.

Bromfietscontrole
HEINENOORD- De politie heeft een bromfietscontrole gehouden op de Reedijk. Op dinsdagmorgen 18 november controleerde zij zo'n 20 bromfietsen. Hiervan kregen er 7 een bekeuring. Drie in verband met het niet op orde hebben van de verlichting, één omdat het geluidsvermogen te hoog was. Nog eens drie bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun brommers waren opgevoerd.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Papeweg is ingebroken. In het afgelopen weekend of in de nacht van zondag op maandag 17 november werd het toegangshek van het bedrijfsterrein geforceerd. Ook was het raam van een loods op het terrein geforceerd. Uit de loods werd onder andere een computerserver en een flatscreen gestolen. Tevens pleegde men in de loods vernielingen. De politie heeft sporenonderzoek verricht. *Op 16 of 17 november is tevens ingebroken in een bedrijf aan de Langeweg. Men forceerde de deur. Uit het bedrijf werden twee computers gestolen.

Brandstichter bekent
'S-GRAVENDEEL- Een 17-jarige jongen uit 's Gravendeel heeft op zondag 16 november bekend dat hij brand heeft gesticht bij een boerderij aan het Weegje. De jongen was een dag eerder samen met een 18-jarige vriend aangehouden op verdenking van brandstichting. De brand ontstond op zaterdagmorgen 15 november 2003 rond 02.00 uur. De brand begon aan de zijkant van de schuur en sloeg over naar de woning die vast zit aan de schuur. De hele boerderij is verloren gegaan. Er zijn zo'n tien koeien als gevolg van de brand overleden. De 17-jarige jongen wordt op dinsdag 18 november aan de rechter commissaris voorgeleid. Zijn vriend is op zondag 16 november na verhoor heengezonden.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND Tijdens een aanrijding is een aantal mensen gewond geraakt. Op zondagmiddag 16 november reed een 41-jarige automobilist uit Strijen met zijn vrouw (leeftijd onbekend) in de auto op de afrit van de A29 richting Oud-Beijerland. In de bocht raakte de bestuurder door een slaapaanval de controle over zijn voertuig kwijt. Hij raakte hierbij een andere personenauto. De 41-jarige bestuurder bleef ongedeerd. Zijn vrouw werd ter plaatse behandeld voor klachten aan haar heup. Het is niet bekend of de 38-jarige bestuurder van de andere auto uit Oudekerk aan de Ijssel verwondingen heeft opgelopen. Zijn hoogzwangere 38-jarige vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het Claraziekenhuis in Rotterdam. Beide auto's raakten total-loss en zijn weggetakeld.

Schade
HEINENOORD - Een auto met veel schade aan de voorkant is gestrand op de rijksweg A29 bij Heinenoord. De politie hield op zondagmorgen 16 november 2003 om 02.30 uur de 25-jarige bestuurder uit Oud-Beijerland aan. Hij had teveel alcohol op. De verdachte verklaarde dat hij een aanrijding waarschijnlijk in Barendrecht had gehad.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 21-jarige man uit Oud-Beijerland heeft een verdachte van vernieling afgeleverd bij de politie. Hij zag dat een groepje jongeren tegen de spiegel van zijn auto trapte op de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland. Deze groep ging weg waarop de 18-jarige verdachte uit Heerjansdam ook tegen de auto schopte. De 21-jarige pakte hem beet en bracht hem bij het bureau. Dat gebeurde op zondagmorgen 16 november 2003 rond 02.25 uur.

Bedreiging
HEINENOORD - Voor bedreiging is een 51-jarige man uit Heinenoord aangehouden. Hij bedreigde op de Dorpsstraat in Heinenoord iemand van een horecagelegenheid en reed tegen twee geparkeerde auto's. Agenten hielden hem op zaterdagavond 15 november 2003 aan in een horecagelegenheid aan de Brabersweg in Mijnsheerenland.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza