Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 45
06/11 Drugs
06/11 Aanrijding
06/11 Winkeldiefstal
05/11 Inbrekers
04/11 Winkeldiefstal
04/11 Controle fietsers
03/11 Brand
03/11 Belediging
01/11 Ernstig bedrijfsongeval
01/11 Alcohol
01/11 Brommobiel te water
01/11 Diefstal
31/10 Vernieling

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

INBRAAK IN EETGELEGENHEID OUD-BEIJERLAND- In een eetgelegenheid aan de Willem Beukelszstraat is ingebroken. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 7 november. Er werd een ruit verbroken. In de eetgelegenheid is een ravage ontstaan. Er is echter niets weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. Drugs
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft de afgelopen week drie mannen aangehouden. Het gaat om een 29- jarige man uit Numansdorp, een 32-jarige man uit Heinenoord en een 37-jarige man uit Numansdorp. De aanhoudingen zijn het resultaat van een verdovende middelen onderzoek dat de politie begin oktober is gestart. Tijdens huiszoekingen in drie woningen werd een aanzienlijke hoeveelheid wikkels met vermoedelijk cocaïne, amfetamine en XTC aangetroffen. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Een 36-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is op donderdag 6 november tegen een tracktor opgereden. De vrouw reed over de Poortlaan. Voor haar stond een tracktor stil. Als gevolg van het scherpe zonlicht zag de vrouw de tracktor niet waardoor ze er bovenop reed. De dochter van de bestuurster is per ambulance naar het Zuiderziekenhuis gebracht. Zij had pijn in zijn nek en is in het ziekenhuis verder behandeld.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Bij een bouwmarkt aan de Willem Beukelszstraat is op donderdag 6 november een 42-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man had een mengkraan ter waarde van zo'n 200 euro gestolen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau.

Inbrekers
NUMANSDORP - Een 29-jarige man uit Spijkenisse en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn op 5 november op de provincialeweg N487 ter hoogte van Numansdorp aangehouden. Ze worden ervan verdacht kort daarvoor bij een bedrijf aan de Industriestraat te hebben ingebroken en bij een ander bedrijf aan de Burg. de Zeeuwstraat een poging tot inbraak te hebben gedaan. Alerte getuigen gaven het signalement van de verdachten en het kenteken van de auto aan de politie door. Met die informatie wisten agenten het tweetal binnen korte tijd te traceren en aan te houden. De Technische Recherche onderzoekt de inbraak. Beide mannen zijn voor de nacht ingesloten.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND-In een winkel aan de Oost-Voorstraat is ingebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag 5 november werd de ruit van de deur ingeslagen. Uit de winkel werd vervolgens een hoeveelheid kleding gestolen. Het gaat om jassen, truien en broeken.

Controle fietsers
'S GRAVENDEEL- De politie heeft een fietsverlichtingscontrole gehouden op dinsdag 4 november. Er werden 40 fietsers gecontroleerd op de Hendrik Hamerstraat. 11 fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Brand
'S GRAVENDEEL-Een grote leegstaande schuur van een leegstaande boerderij aan de Frisostraat is in brand gevlogen. Slechts een deel van het pand is over, men moet rekening houden met instortingsgevaar van het pand. Dit gebeurde op maandagavond 3 november omstreeks 18.30 uur. Er was niemand in het pand aanwezig. Er was veel rookontwikkeling en een flinke vuurzee. De dijk nabij de boerderij is afgezet zodat de brandweer de ruimte had de brand te kunnen bestrijden.De oorzaak van de brand is onbekend. Er wordt onderzoek verricht naar de oorzaak. Het terrein is afgesloten voor nader onderzoek.

Belediging
'S-GRAVENDEEL- Op de Hendrik Hamerstraat is maandagavond 3 november een 17-jarige jongen uit 's-Gravendeel aangehouden wegens belediging. Hij reed daar met zijn fiets die niet verlicht was. Een agent sprak hem hierop aan en vroeg hem te stoppen. De jongen reed echter gewoon door, waarop de agent achter hem aan rende en hem bij zijn arm pakte om hem af te laten stappen. Toen de jongens vervolgens ook weigerde zijn identiteit bekend te maken en tegen de agent begon te schelden, is hij aangehouden.

Ernstig bedrijfsongeval
PUTTERSHOEK- Zaterdagavond 1 november heeft er een ongeval plaatsgevonden in het gebouw van de Suikerunie in Puttershoek. Een kwietleiding, waarin vloeibare glucose wordt weggepompt, is door nog onbekende oorzaak ontploft. Hierbij kreeg een 53-jarige werknemer de kokende glucose over zich heen en raakte zwaargewond. Hij is naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam gebracht. De traumahelicopter verleende ter plaatse assistentie. De arbeidsinspectie stelt verder onderzoek in.

Alcohol
STRIJEN- Op 31 oktober is een 30-jarige man uit Westmaas op de Hoekse weg aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van een uur.
OUD-BEIJERLAND- Een 42-jarige man uit Ridderkerk is op 1 november aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde op de Laurens Jzn Costerstraat. Hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod van vier uur. Een 54-jarige man uit Papendrecht en een 21-jarige man uit Mijnsheerenland werden daar eveneens aangehouden.De 54-jarige man kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van een uur. De 21-jarige man kreeg een rijverbod van twee uur en eveneens een transactie van 190 euro. Op de Burg. Diepenhorstsingel is op 1 november een 59-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brommobiel te water
OUD-BEIJERLAND- Zaterdagavond is een 50-jarige man uit Zevenbergen met zijn brommobiel op de Ruissche weg te water geraakt. Hij wilde keren en reed achteruit een inrit in die hij echter miste en vervolgens kwam hij in het water terecht. De ambulance heeft de man ter plaatste nagekeken, maar hij was niet gewond. Wel rook de man erg naar alcohol, waarop hij is aangehouden. Op het bureau bleek dat hij veel te veel had gedronken en hij kreeg naast een procesverbaal een rijverbod van zes uur. Ook kan hij een rekening tegemoet zien voor het uit het water takelen van zijn brommobiel.

Diefstal
STRIJENSAS- Zaterdagmiddag 1 november controleerde de politie op de Nieuweweg twee jongens met een bromfiets. Omdat de agenten vage verklaringen kregen op de vraag wie de eigenaar van de bromfiets was, werd besloten de zaak op het bureau verder uit te zoeken. Daar bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. De twee jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Strijensas, zijn aangehouden.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- Vrijdagavond 31 oktober kwam er een melding binnen dat een groepje jongelui op de Havendam op auto's aan het springen was. Ter plaatse trof de politie een groepje jongeren aan waarvan een jongen voldeed aan het opgegeven signalement. Deze 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland is daarop op vrijwillige basis meegegaan naar het bureau waar de melders hem herkenden. Daarna is hij aangehouden. Hij bekende de vernieling en verklaarde dat het waarschijnlijk het gevolg was geweest van alcolgebruik.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza