Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 44
31/10 Ongeval
30/10 Verkeerscontrole
30/10 Brand
30/10 Aanhouding
28/10 Fietsendieven
28/10 Lastige klant
28/10 Kopstaartbotsing
28/10 Verkeerscontrole
27/10 Niets erin, niets eruit
27/10 Alcohol
27/10 Fietsendief
26/10 Inbreker aangehouden
26/10 Dief/Heler aangehouden
26/10 Inbreker aangehouden
26/10 Autokraker aangehouden
25/10 Woninginbraken
25/10 Ongeval
25/10 Alcohol
25/10 Botsing

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeval
OUD-BEIJERLAND-Een 36-jarige vrouw uit Oud-beijerland is na een aanrijding met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed op vrijdagmorgen 31 oktober op de kruising van de N217 met de Jan van der Heijdenstraat. Zij reed tegen het busje van een 21-jarige vrouw uit Brielle die plotseling remde voor de convooi exceptioneel. Deze raakte niet betrokken bij de aanrijding. De 21-jarige vrouw bleef ongedeerd.

Verkeerscontrole
KLAASWAAL- Op donderdag 30 oktober heeft de politie aan de Rijksstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Dit gebeurde tussen 07.00-09.15 uur. Bromfietsers werden gecontroleerd op het dragen van de helm. Daarnaast werd het dragen van de autogordels gecontroleerd. Er zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.

Brand
OUD-BEIJERLAND- Aan de Boezemsingel heeft op donderdag 30 oktober het dak van een garage enige tijd in brand gestaan. De 50-jarige bewoner heeft de brand zelf met een tuinslang geblust. De man was bezig om het dak te bedekken. Tijdens deze werkzaamheden vloog het dak in de brand. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Een 18-jarige man uit Oud-Beijerland is op 30 oktober op de Scholekster aangehouden. Hij wordt ervan verdacht voor een paar duizend euro's geld te hebben verduisterd uit een winkel in Oud-Beijerland. De man zou wekenlang hebben gerommeld met de kassa. De bedrijfsleider rook onraad en schakelde de politie in. Deze kreeg van de Officier van Justitie toestemming voor aanhouding buiten heterdaad.

Fietsendieven
'S-GRAVENDEEL - Twee mannen van 24 en 33 jaar, beiden uit 's-Gravendeel, zijn op 27 oktober op de Kerkstraat aangehouden. Ze waren in het bezit van fietsen die tussen 10 en 11 oktober in 's-Gravendeel gestolen waren. Een getuige zag een van de gestolen fietsen in een rek op de Kerkstraat staan en zette deze fiets elders weg. Toen de 'eigenaar' de fiets wilde meenemen en niet kon vinden, sprak de getuige hem hierover aan. Een andere man kwam ondertussen op een fiets aanrijden. Dezelfde getuige herkende deze fiets ook als een van de gestolen rijwielen. De gewaarschuwde politie hield de mannen aan. De Politie Zuid-Holland-Zuid raadt gedupeerden van fietsendiefstal altijd aan aangifte te doen. Als verdachten worden aangehouden, heeft een onderzoek mèt een aangifte meer kans van slagen en als gestolen fietsen worden aangetroffen, kunnen deze sneller naar de rechtmatige eigenaars terug.

Lastige klant
OUD-BEIJERLAND - Op woensdagochtend 9.30 uur kwam een melding binnen van een bank aan de Oost-Voorstraat te Oud-Beijerland dat er een lastige klant in het pand was. Deze weigerde te vertrekken, toen de vestigingsmanager daarom vroeg. De politie werd gealarmeerd en hield de man, een 20-jarige inwoner van dezelfde plaats daarop aan. De verdachte pleegde verzet en moest daarom geboeid worden.

Kopstaartbotsing
HEINENOORD- Op het viaduct van de Oud-Heinenoordseweg zijn drie auto's tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 28 oktober. De 28-jarige bestuurster van de voorste auto moest remmen. Hierdoor botsten de andere auto's tegen elkaar aan. De 28-jarige bestuurster werd met nekletsel overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De andere bestuurders bleven ongedeerd. Alledrie de voertuigen liepen schade op.

Verkeerscontrole
HEINENOORD- De politie heeft op dinsdag 28 oktober een controle gehouden onder zogenaamd 'zwaar vervoer'. Er werd onder andere gekeken of vrachtwagens overbeladen waren. De controle vond plaats op de Reedijk. De politie controleerde 53 voertuigen. In totaal deelde zij 12 bekeuringen uit. De politie bekeurde 5 voertuigen i.v.m. overbelading. 1 voertuig werd bekeurd wegens een foutieve kentekenplaat, 1 markeringsbord (i.v.m. de breedte van de belading) was niet aanwezig en 1 voertuig had zijn losbreekreminrichting niet in orde.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- In het kader van het project autocriminaliteit 'Niets erin, Niets eruit' zijn op de Kerkstraat geparkeerde auto's gecontroleerd. Dit gebeurde op dinsdag 27 oktober. Van de 52 gecontroleerde auto's bleken er 23 niet in orde.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op 27 oktober omstreeks 20.00 uur is op de Kwakscheweg een 58-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 6 uren en een dagvaarding.

Fietsendief
'S-GRAVENDEEL- Op de Kerkstraat is op 27 oktober omstreeks 17.45 uur een 33-jarige man uit 'S-Gravendeel aangehouden. Een inwoonster van S-Gravendeel zag de man de fiets waarop hij reed parkeren voor een supermarkt en herkende de fiets als de hare. Zij vroeg aan een winkelierster of ze de fiets in de winkel mocht zetten. Dat mocht. De beide dames zagen de de fietsendief een winkel uit kwam en naar de 'gestolen' fiets wilde lopen. Omdat die fiets er niet meer stond besloot hij maar om een andere te stelen. De vrouwen hielden daarop de man staande en belden de politie.

Inbreker aangehouden
NIEUW-BEIJERLAND- Een 21-jarige man uit Goudswaard is aangehouden. De man brak op zondagavond 26 oktober in in een container aan het Buitenom. Enkele getuigen (waaronder een agent van de politie Rotterdam-Rijnmond (in vrije tijd) zagen de man inbreken. Toen zij een kijkje in de container namen en de man daar aantroffen, zette de verdachte het op een lopen. De getuigen achtervolgden de man nog enige tijd maar verloren hem uit het oog. Vervolgens keerden de getuigen terug naar het Buitenom waar de politie toen was. Even later kwam de verdachte man hier aanwandelen. Op aanwijzing van de getuigen hield de politie de man aan. Hij is ingesloten.

Dief/Heler aangehouden
PUTTERSHOEK- Op zondag 26 oktober 2003 is een 50-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal en heling van bouwmaterialen. De politie startte een onderzoek naar aanleiding van een diefstal op bouwterrein de Grienden op 19 augustus 2003. De politie verwacht meer mensen aan te kunnen houden. De man is ingesloten.

Inbreker aangehouden
PUTTERSHOEK- Een inbreker is aangehouden. Op zondagavond 26 oktober werd ingebroken in een woning aan de Pieter Repelaerstraat. Een getuige had een personenauto zien rijden. De politie ging op zoek en zag de personenauto op de Reedijk. De bestuurder en zijn inzittende gingen er met een noodvaart van door toen ze de politie zagen. De politie achtervolgde de auto door Rotterdam. De geschatte snelheid van het voertuig bedroeg zo'n 160 km/uur. Het voertuig werd aangetroffen in Berkendaal. De verdachten zetten het op een lopen. De politie hield één van de mannen, een 26-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aan in de Lange Welle. Het is niet bekend of het om de bestuurder of om de inzittende gaat. Hij had spullen waaronder pasjes bij zich. Deze spullen waren afkomstig van de woning aan de Pieter Repelaerstraat. In de omgeving werden nog andere spullen uit de woning aangetroffen. Het maatje van de 26-jarige verdachte wist te ontkomen. De politie is nog op zoek naar de man.

Autokraker aangehouden
PUTTERSHOEK- Een 45-jarige man uit Puttershoek is aangehouden. Een getuige meldde op zondagmiddag 26 oktober dat er in een auto aan de Sportlaan zou worden ingebroken. De oplettende getuige noteerde het kenteken van de auto waarin de man wegreed. De politie kon via het kenteken het woonadres achterhalen. De man werd op zijn woonadres in Puttershoek aangehouden. Hij wordt ervan verdacht cd's uit de auto op de Sportlaan te hebben gestolen.

Woninginbraken
HEINENOORD- Bij een woning aan de Rietwaard in Heinenoord is op vrijdagavond 24 oktober ingebroken. De cilinder van het slot van de deur werd vernield waardoor men naar binnen kon komen. Een computer, beeldscherm en toetsenbord werden weggehaald. Waarschijnlijk zijn de inbrekers gestoord, want het beeldscherm en het toetsenbord werden later in de tuin terug gevonden. De technische recherche zal nader onderzoek doen.
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagavond 24 oktober is er ingebroken bij een woning aan de Acaciastraat. Een raam aan de achterzijde van het huis werd opengebroken. Vervolgens zijn er sieraden meegenomen.
WESTMAAS- Op zaterdagavond 25 oktober is er ingebroken bij een woning aan de Munnikenweg. Men heeft eerst geprobeerd om de openslaande deur op en te breken. Toen dit niet lukte heeft men een raam opengebroken. Vervolgens zijn de inbrekers naar binnen gegaan. Er zijn sieraden en geld meegenomen. De technische recherche zal nader onderzoek verrichten.
WESTMAAS- In de nacht van zaterdag op zondag 26 oktober is er ingebroken bij een woning aan de Grote Riethure. Er werd een ruit ingeslagen. Vervolgens is de hele woning doorzocht. Er is geld meegenomen. De technische recherche doet onderzoek.

Ongeval
STRIJEN- Een 25-jarige man uit 's-Gravendeel is op zaterdag 25 oktober van de weg geraakt en over de kop geslagen. Dit vond plaats aan de Waleweg. De man verklaarde achteraf dat hij moest uitwijken voor twee fietsers. Vervolgens raakte hij in de slip, botste tegen een betonnen brug en sloeg over de kop. Uiteindelijk belandde de auto in het water. Het slachtoffer kon zelf uit de auto klimmen. De man is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 34-jarige man uit Oud-Beijerland is in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 oktober aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten lieten de man stoppen omdat de man over de provinciale weg N-217 bij Oud-Beijerland slingerde. Er werd een ademtest verricht. Hieruit bleek dat de man behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. De man heeft een rijverbod van vier uur gekregen. De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 oktober een 20-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Een politieagent reed in een onopvallend voertuig over de Spuioeverweg en zag dat de man links een verkeersheuvel voorbij reed. Ook reed hij over een doorgetrokken streep. Toen de man door kreeg dat er een agent naast hem reed, ging hij er als een speer vandoor. De agent zette de achtervolging in en riep assistentie van collega's in. Even later kon de man worden aangehouden. De man bleek te veel alcohol op de te hebben. Er is proces verbaal opgemaakt.

Botsing
HEINENOORD- Op de provinciale weg N-217 zijn op zondag 26 oktober twee auto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een 23-jarige man uit Ridderkerk reed vanuit Maasdam in de richting van de rijksweg A-29. De man reed volgens eigen zeggen door omdat het verkeerslicht op groen stond. Desondanks kwam hij in aanrijding met een 73-jarige man uit Genemuiden die uit de richting van Oud-Beijerland kwam. De politie onderzoekt welke van de bestuurders nu door rood licht is gereden. Een bestuurder van een donkere BMW zou getuige van de aanrijding zijn geweest. Deze persoon wordt verzocht om contact met de politie op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza