Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 43
24/10 Ongeval met bus
24/10 Inbraak winkel
24/10 Verkeerscontrole
23/10 Gewond
23/10 Bromfietscontrole
23/10 Controle verlichting
23/10 Inbraakpreventie
20/10 Controle
18/10 Alcohol
17/10 Aanhoudingen
17/10 Inbraak woning

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeval met bus
PUTTERSHOEK- Een bus is van de dijk geraakt. Op vrijdagmorgen 24 oktober reed de buschauffeur met zo'n 35 à 40 passagiers over de Rustenburgstraat. De bus reed in de richting van de Groeneweg. Door gladheid gleed de bus in de bocht van de dijk af. De bus kantelde niet maar bleef 'hangen'. Hierdoor konden zowel de buschauffeur als de passagiers de bus ongedeerd verlaten. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, was iedereen geschrokken. Alle inzittenden (merendeel scholieren tussen de 12 en 18 jaar) werden opgevangen in een suikerbedrijf aan het Weverseinde. De politie en het personeel van het suikerbedrijf zorgde hiervoor. Een bedrijfsmaatschappelijk werker van de politie Zuid-Holland-Zuid verleende geestelijke bijstand aan de chauffeur en de passagiers. De brandweer verleende tevens bijstand om de bus van de dijk te halen. De bus is weggetakeld.

Inbraak winkel
OUD-BEIJERLAND- In een muziekwinkel aan de Oostdijk is ingebroken. Dit gebeurde op donderdagavond 23 oktober of in de nacht van donderdag op vrijdag 24 oktober. Men heeft via de zogenaamde 'gaatjesboormethode' ingebroken en zo de deur geforceerd. Uit de winkel zijn enkele honderden dvd's gestolen. Ook is een dvd-speler ontvreemd.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag 24 oktober een controle gehouden onder automobilisten. Zij controleerde onder andere op kinderzitjes en gordelgebruik. Op de Jasmijnstraat werden 25 automobilisten gecontroleerd. Hiervan kreeg 1 automobilist een bekeuring. Op de Burgemeester de Vries Broekmanlaan werden 20 automobilisten gecontroleerd. Niemand ontving een bekeuring. Op de van Ghentstraat werden 10 automobilisten gecontroleerd. Hiervan ontving 1 automobilist een bekeuring. Ook op de Frans Halsstraat ontving 1 automobilist een bekeuring. In totaal werden hier 10 auto's gecontroleerd. Op de Sportlaan vielen geen bekeuringen onder de 10 gecontroleerde voertuigen. Dit gold tevens voor de Roerdompweg, alle 10 gecontroleerde voertuigen bleken in orde.

Gewond
'S GRAVENDEEL- Een 7-jarige jongetje uit 's Gravendeel is licht gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Het jongetje fietste op donderdagmiddag 23 oktober op de Maasdamseweg. Tijdens het oversteken zag hij een 46-jarige automobilist uit Strijen over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg. Het jongetje werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. De automobilist kwam met de schrik en lichte voertuigschade vrij.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdagmorgen 23 oktober in de omgeving van zowel de scholengemeenschap RSG Hoefsmid als de Willem van Oranje een bromfietscontrole gehouden. Dit gebeurde in het kader van het convenant "Veilig op school". De controle werd met behulp van de rollentestbank uitgevoerd. In totaal zijn er 36 brommers gecontroleerd. 12 bromfietsers zijn bekeurd omdat hun brommer te hard kon rijden.

Controle verlichting
HEINENOORD- De politie heeft op donderdagmorgen een verlichtingscontrole gehouden in heinenoord. Dit gebeurde aan de Boonsweg, het Oosteinde en de Dorpsstraat. Er werden zo'n 75 fietsers gecontroleerd. Negen mensen zijn bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Inbraakpreventie
OUD-BEIJERLAND- De gebiedsagenten van Oud-Beijerland zijn deze week begonnen met preventieve controles om woninginbraken te voorkomen. De politie adviseert mensen om de verlichting in de woning bij afwezigheid 's avonds aan te laten. Ook is het aan te bevelen om waardevolle spullen zoals autosleutels, portemonnees en gsm's niet in het zicht te laten liggen. In het geval van verdachte situaties kan de politie worden gewaarschuwd via 0900-8844 (lokaal tarief). Indien de gebiedsagenten tijdens de controle constateren dat de woning niet juist is afgesloten, 's avonds geheel donker is of er waardevolle spullen in het zicht liggen, krijgen de bewoners een brief door de brievenbus. Bij de brief zit een folder met tips hoe een woninginbraak voorkomen kan worden.

Controle
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft maandagmiddag 20 oktober bij verschillende scholen op het Pad van Jongejan, de Sportlaan, de Van Ghentstraat en de H.B.S. Laan gecontroleerd op het dragen van de gordel en gebruik van kinderzitjes. Er werden drie proces verbalen uitgeschreven.

Alcohol
NIEUW-BEIJERLAND - Een 21-jarige automobilist uit Nieuw-Beijerland is op 18 oktober op de Beatrixstraat aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een boete van 190 euro.
NUMANSDORP - Een 42-jarige automobilist uit Zuid-Beijerland is op 18 oktober op de Molendijk aangehouden. Hij reed slingerend op de rijbaan. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een dagvaarding mee.
MAASDAM - Een 27-jarige automobilist uit Oud-Beijerland is op 18 oktober op de Provincialeweg N217 aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van een uur. Tien minuten later werd een 23-jarige automobilist uit Maasdam op de Provincialeweg N217 aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring van 190 euro.
'S-GRAVENDEEL - Een 22-jarige automobilist uit Rotterdam is op 19 oktober op de Nieuwe Bonaventuurseweg aangehouden. Hij had teveel op, kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 euro. Een paar minuten later werd een 22-jarige automobilist uit Rotterdam op de Nieuwe Bonaventuurseweg aangehouden. Ook hij had teveel op en kreeg een rijverbod van drie uren en een dagvaarding.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 17 oktober in de Ooststraat in totaal 10 jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vernieling van een autospiegel in de Prinses Beatrixstraat. Het gaat om twee 14-jarigen, drie 15-jarigen, vier 16-jarigen en één 17-jarige. Eén van de 14-jarigen woont in 's-Gravendeel, één van de 15-jarigen woont in Mijnsheerenland, de overigen komen uit Oud-Beijerland. Een getuige zag een groep van 15 tot 20 jongeren rond een personenauto lopen en fietsen, hoorde een klap en constateerde dat de spiegel van de auto vernield was. De getuige hield de groep in het oog en belde de politie die tien van hen aanhield. Allen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - Bij een inbraak in een woning aan de Vuurbaken hebben onbekende(n) op 17 oktober onder meer schilderijen weggenomen. De dader(s) kwamen via een hondenluik binnen. De Technische Recherche heeft de zaak in onderzoek.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza