Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 42
16/10 Verkeerscontrole
16/10 Ongeval
16/10 Niets erin, niets eruit
15/10 Verkeerscontrole
15/10 Winkeldieven
15/10 Snelheidscontrole
15/10 Verkeerscontrole
12/10 Belediging
11/10 Inbraak auto
11/10 Aanhouding
11/10 Alcohol
10/10 Verblinding

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
MAASDAM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op donderdagmiddag 16 oktober. Dit gebeurde op de Sportlaan. Er werden 60 voertuigen gecontroleerd. In totaal deelde de politie 9 bekeuringen uit.

Ongeval
STRIJEN- Op donderdag 16 oktober heeft er aan de Oud-Bonaventurasedijk een ongeval plaats gevonden. Een 18-jarige jongen uit Strijen reed met zijn brommer over het fietspad in de richting van Maasdam. In een bocht kwam de bromfietser in botsing met een 22-jarige fietser uit Puttershoek. De fietser is gewond geraakt aan zijn been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdag 16 oktober een zogenaamde niets erin, niets eruit controle gehouden. Er zijn in totaal 105 auto's gecontroleerd bij het Beijerse Hof en de Burgemeester de Vries Broekmanlaan. 52 auto's hebben een briefje onder de ruitenwisser gekregen omdat er waardevolle spullen in het zicht lagen en/of ze niet goed waren afgesloten.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten 55 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 41 keer geen gordel dragen, 13 keer voor overschrijding maximumsnelheid en 1 keer voor niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op woensdag, 15 oktober 2003 van 08.30 tot 16.00 uur op de Beneden Oostdijk en de Stougjesdijk. In totaal controleerden de agenten ongeveer 225 voertuigen. Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun hebben agenten 7 bekeuringen uit geschreven die zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. De agenten hielden de controle op woensdagmiddag 15 oktober 2003 van 13.45 tot14.45 uur op de Langeweg. In totaal controleerden de agenten 100 voertuigen.

Winkeldieven
NUMANSDORP- Twee winkeldieven zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 15 oktober 2003, omstreeks 15.30 uur. Een 17 jarige jongen uit Den Haag en een 35 jarige vrouw uit Sonnega hadden kort daarvoor een winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan de Voorstraat. Ze gingen er vandoor en werden door politieagenten in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De communicatie verliep slechts met gebaren, daar de verdachten Mongolisch spreken. Ze zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek met behulp van een tolk voort.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde driepoot 170 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid overschreden. Ze hielden de controle op woensdagavond, 15 oktober van 19.00 tot 21.30 uur op de Stougjesdijk. In totaal controleerden de agenten 976 voertuigen.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Scheepmakershaven. Dit gebeurde op woensdagmiddag 15 oktober. Hierbij werden 7 bekeuringen uitgedeeld. 2 automobilisten overschreden de maximumsnelheid. 1 voertuig had geen juiste kentekenplaat. 1 automobilist kon zijn rijbewijs niet tonen. 1 automobilist belde niet hands-free. Hiernaast werd nog 1 automobilist bekeurd omdat hij geen geldige verzekering had.

Belediging
OUD-BEIJERLAND- Een 23 jarige man uit Numansdorp is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op zondagochtend, 12 oktober 2003, omstreeks 03.50 uur, op het Vierwiekenplein. Toen politieagenten vorderden dat hij het Vierwiekenplein moest verlaten, vond hij het nodig om de agenten te beledigen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Na verhoor is hij in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden.

Inbraak auto
PUTTERSHOEK- Een 21 jarige man uit Gouda is aangehouden wegens inbraak in een personenauto. Dit gebeurde op zondagochtend, 12 oktober 2003, omstreeks 03.00 uur in de Eikenlaan. De verdachte was na de inbraak met zijn auto weggereden. Een alerte getuige zag dit en gaf het kenteken door aan de politie. Kort daarna werd de verdachte op een parkeerplaats aan de Groeneweg aangehouden. Bij de inbraak in de auto werd een jas gestolen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een 24 jarige man is door politieagenten aangehouden nadat hij niet wegging toen dit door de agenten werd gevorderd. Dit gebeurde op zaterdagochtend, 11 oktober 2003, omstreeks 03.15 uur, op het Marktplein. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Hij werd met gepast geweld in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Het was wat onrustig op het Marktplein. Er was onenigheid geweest met een aantal jongeren en een portier. Daarop besloten de agenten de aanwezigen weg te sturen. De 24 jarige man deed dit niet en werd aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een alcoholcontrole op de Beneden Oostdijk hebben politieagenten twee bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te veel alcohol hadden gedronken. De agenten hielden de controle op zaterdagavond, 11 oktober 2003. In totaal moesten 155 bestuurders een blaastest afleggen. Een 32 jarige vrouw uit Oud-Beijerland blies net boven de streep. Nadat zij direct de boete van 190 euro betaalde werd zij met een rijverbod van 1 uur heengezonden. Een 56 jarige man uit Rotterdam blies ruim boven de streep. Bovendien reed hij terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Na overleg met de officier van justitie is besloten om zijn personenauto in beslag te nemen.
MAASDAM- Tijdens een alcoholcontrole op de Sportlaan hebben politieagenten drie bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te veel alcohol hadden gedronken. De agenten hielden de controle van zaterdagavond 11 oktober tot zondagochtend 12 oktober 2003. In totaal moesten 124 bestuurders een blaastest afleggen. Een 34 jarige man uit Puttershoek blies net boven de streep. Omdat hij de boete van 190 euro niet direct kon betalen, kreeg hij een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren. Een 29 jarige man uit Puttershoek blies ruim boven de streep. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren. Een 29 jarige man uit Utrecht blies net boven de streep. Omdat tegen hem een vordering liep om zijn rijbewijs in te leveren. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had is zijn auto in beslag genomen totdat hij zijn rijbewijs bij de politie brengt. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur.

Verblinding
KLAASWAAL- Nadat hij verblind werd door een tegenligger is een jongen uit Oud-Beijerland ( leeftijd onbekend) met zijn bromfiets tegen een paal gebotst. Hij liep daarbij een gebroken pols op. Dit gebeurde op vrijdagavond, 10 oktober 2003, omstreeks 22.40 uur, op de Molendijk. De bromfiets raakte totaal vernield.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza