Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 40
03/10 Inbraak
03/10 Bestrijdingsmiddelen
03/10 Gordelcontrole
03/10 Alcohol
02/10 Inbraak bedrijf
02/10 Vals certificaat
02/10 Snelheidscontrole
02/10 Bedrijfsongeval
02/10 Inbraak bedrijf
02/10 Alcohol
01/10 Moeder en dochter aangereden
01/10 Inbraak tankstation
01/10 Verkeerscontrole
30/09 Verkeerscontrole
29/09 Zware mishandeling
28/09 Alcohol
26/09 Ongeval
26/09 Cafetaria in brand
26/09 Alcoholcontroles
26/09 Alcohol

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak
PUTTERSHOEK- Tijdens een inbraak uit een 7-tal containers op een bouwterrein aan de Gele Lis is een hoeveelheid gereedschap gestolen. De inbraak gebeurde in de nacht van donderdag 2 oktober op vrijdag 3 oktober 2003. Nadat het hekwerk rondom het bouwterrein werd verwijderd kon men bij de containers komen. Van alle zeven container werd het slot met een snijbrander eraf gebrand. Na een inventarisatie zal duidelijk moeten worden hoeveel gereedschap er gestolen is.

Bestrijdingsmiddelen
DISTRICT- Tijdens een gezamenlijk project van het Regionaal Bureau Milieuzaken (RBMZ) van de Politieregio Zuid-Holland Zuid en de Algemene Inspectiedienst (Ministerie LNV) zijn afgelopen week 40 bedrijven en instanties gecontroleerd op de juiste naleving van de Bestrijdingsmiddelenwet 1962. Deze controle vond plaats in het district Hoeksche Waard. In totaal kregen 13 bedrijven een proces-verbaal. Op een aantal bedrijven was de bewaring en opslag van bestrijdingsmiddelen niet in orde. Tevens werd een aantal personen geverbaliseerd omdat zij niet in het bezit waren van een spuitlicentie. Bij een tweetal hoveniersbedrijven ontbrak een bewaarplaats terwijl er wel middelen voorhanden waren. Bij een tuiniersbedrijf troffen de opsporingsambtenaren een 7-tal verboden Belgische bestrijdingsmiddelen aan. Deze Belgische middelen zijn in beslag genomen en tegen de betrokken tuinder is een vervolgonderzoek ingesteld.

Gordelcontrole
STRIJEN- Tijdens een gordelcontrole op de Leeuwerikstraat hebben politieagenten 20 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. De controle vond plaats op vrijdagmorgen, 3 oktober 2003, van 07.00 tot 10.00 uur. In totaal controleerden de agenten 108 voertuigen.

Alcohol
HEINENOORD- Een 27-jarige man uit Rotterdam mag voorlopig niet meer autorijden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 3 oktober op de Oud-Heinenoordseweg. De man moest daar een blaastest ondergaan en blies ver boven de streep. Het bleek niet de eerste keer dat de man met teveel alcohol op achter het stuur was gekropen. Bovendien bleek de man een rij-ontzegging te hebben. Hierop werd de man aangehouden.

Inbraak bedrijf
'S GRAVENDEEL- Bij een bedrijf aan de Mijlweg is op donderdagavond 2 oktober ingebroken. Men verbrak een ruit. Vervolgens zijn enkele computers ontvreemd.

Vals certificaat
OUD-BEIJERLAND- Een 19-jarig meisje uit Nieuw-Beijerland is aangehouden. Op donderdagavond 2 oktober controleerde politie een groep jongeren op de 'Park de Landing'. Bij navraag bleek dat het meisje een vals bromfietscertificaat had. Het meisje had haar eigen foto op het certificaat van iemand anders geplakt. Hierop werd het meisje aangehouden.

Snelheidscontrole
ZUID-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde lasergun op de Zuid-Beijerlandseweg hebben agenten 10 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op donderdagmorgen, 2 oktober 2003. In totaal controleerden de agenten 86 voertuigen. Tijdens de ochtendspits controleerden de agenten na aanleiding van klachten van bewoners op de Oranjeweg de snelheid van het verkeer. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Bedrijfsongeval
STRIJEN- Op donderdagmorgen, 2 oktober 2003, omstreeks 11.20 uur, vond bij een bandenbedrijf aan de Nijverheidsstraat een bedrijfsongeval plaats waarbij een werknemer van het bedrijf gewond raakte. De man was bezig een vrachtautoband te vullen met een soort vloeibaar rubber. Daarbij klapte de band van de velg en kreeg de man de vloeistof over zijn kleding en klapte de velg tegen zijn been. Hij is door een collega overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. In het vloeibare rubber zat de stof Tolueen. De vloeibare rubber zorgt ervoor dat de band niet lek kan raken. Twee brandweermannen van de brandweer Strijen en een gemeenteambtenaar van de gemeente Strijen die na het ongeval terplaatse kwamen, zijn mogelijk met de stof in aanraking gekomen. Zij zijn uit voorzorg onderzocht in het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Daarbij bleek dat zij geen nadelige gevolgen hebben ondervonden. Metingen van de milieudienst en de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer wezen uit dat er geen gevaar voor de volksgezondheid bestond. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- In de nacht van woensdag 1 oktober op donderdag 2 oktober 2003 is ingebroken bij een bedrijf aan de J. van der Heydenstraat. Nadat men een raam insloeg kon men binnenkomen. Gestolen zijn een twee telefoons en een flatscreen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Alcohol
STRIJEN - Een 44-jarige automobilist uit Vianen is op 2 oktober op de Weelsedijk aangehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van vier uur.

Moeder en dochter aangereden
NUMANSDORP- Een 41-jarige vrouw is zwaar gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Zij fietste met haar 7-jarige dochtertje op de kruising van de Wethouder van de Veldenweg met de Burgemeester de Zeeuwstraat toen een personenauto haar door onbekende oorzaak raakte. De bestuurster (leeftijd en woonplaats onbekend) van de personenauto bleef ongedeerd. De 41-jarige vrouw liep onder andere een hersenschudding en letsel aan haar been en schouder op. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie. Vervolgens is de vrouw per ambulance vervoerd naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Haar dochtertje liep ook een hersenschudding op. Zij werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Inbraak tankstation
'S GRAVENDEEL- Bij een tankstation aan de Mijlweg is ingebroken. Op woensdagmorgen 1 oktober werd een hekwerk vernield. Vervolgens heeft men de ruit uit het tankstation verwijderd en is men het tankstation binnengedrongen. Er zijn diverse goederen, waaronder automaterialen weggenomen.

Verkeerscontrole
HEINENOORD- De politie heeft op woensdag 1 oktober een zogenaamde 'zwaar vervoer controle' gehouden. Zij controleerde op de reedijk zo'n 25 vrachtwagens op onder andere overbelading. In totaal kregen 7 bestuurders een proces-verbaal. Vier vrachtwagens bleken te zijn overbeladen, 1 vrachtwagen had een technisch defect en 1 vrachtwagenbestuurder hadden zijn papieren niet op orde.

Verkeerscontrole
HEINENOORD - Bij een verkeerscontrole op de Reedijk zijn op 30 september en bijna twee uur 13 processen verbaal uitgeschreven. Bij negen bromfietsers bleek hun voertuig technisch niet in orde, een bromfietser was mobiel aan het bellen en een bromfietser deed voorkomen alsof hij op een snorfiets reed. Ook werden diverse snelheidovertredingen geconstateerd.

Zware mishandeling
NUMANSDORP- Maandagavond 29 september is een 22-jarige man in zijn woning aan de Wethouder van der Veldenweg mishandeld. Hij werd geslagen met een stratemakershamer en een stok. Ook werden er vernielingen aangebracht in zijn huis.. De 22-jarige man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later op de avond is ontslagen. De politie heeft in deze zaak een verdachte, een 53-jarige man uit Oud-Beijerland, aangehouden en in verzekering gesteld. De oorzaak ligt hoogstwaarschijnlijk in de relationele sfeer. Het onderzoek wordt voortgezet.

Alcohol
NUMANSDORP- Op de Molendijk is op 28 september omstreeks 18.00 uur een 65-jarige man uit Numansdorp aangehouden omdat hij met te veel drank op in zijn auto reed. De man kreeg een rijverbod van 3 uren en een boete van 300 euro.
OUD-BEIJERLAND- Op de Kwakscheweg is op 28 september omstreeks 21.15 uur een 41-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man kreeg een rijverbod van 3 uren en is tevens aangehouden omdat hij zich met geweld verzette tijdens zijn aanhouding.

Ongeval
HEINENOORD- Vrijdagmiddag 26 september heeft er op de A29 bij Heinenoord een ongeval plaatsgevonden. Een 23-jarige man uit Mijnsheerenland reed op de rechterstrook in de richting van Rotterdam. Hij wilde een auto inhalen en zag de auto die naast hem reed over het hoofd. Hij raakte deze auto, waardoor de 19-jarige bestuurster uit Westmaas de macht over het stuur verloor. De auto is gaan tollen en uiteindelijk op de vluchtstrook van de tunnel tot stilstand gekomen. De vrouw is met nekklachten opgenomen in het ziekenhuis.

Cafetaria in brand
NUMANSDORP- Vrijdagavond 26 september is er brand geweest in een cafetaria aan de Burgemeester de Zeeuwstraat. De brand is ontstaan in het keukengedeelte, maar de exacte oorzaak is nog niet bekend. De Technische Recherche onderzoekt dat verder . De brand ontstond rond 17.45 uur, rond 19.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het keukengedeelte was helemaal uitgebrand en de rest van het cafetaria uitgerookt. Het cafetaria was pas verbouwd en voldeed volgens de brandweer aan alle eisen.

Alcoholcontroles
HOEKSE WAARD- In Puttershoek, Maasdam en Mijnsheerenland is vrijdagavond 26 september een grote alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 869 ademtesten afgenomen. De resultaten:
PUTTERSHOEK- Op de Sportlaan is een 50-jarige man uit Puttershoek aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 euro. Een 38-jarige man uit Heinenoord is aangehouden op de Sportlaan, hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 euro.
MIJNSHEERENLAND- Op de N489 is een 52-jarige man uit Westmaas aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 euro. Een 21-jarige man uit Westmaas is aangehouden op de N489. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een dagvaarding omdat het niet de eerste keer is dat hij achter het stuur zit met teveel alcohol op.
HEINENOORD- Een 24-jarige man uit Barendrecht is aangehouden op de N217. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een dagvaarding. Een 22-jarige man uit Fijnaart is aangehouden op de N217. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 euro. Op de N217 is een 35-jarige man uit Nieuwe-Tonge aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 euro.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op de Kwakscheweg is zaterdagmorgen 27 september een 30-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een dagvaarding.
NUMANSDORP- Op de A29 heeft een 27-jarige man uit Willemstad na een alcoholcontrole zijn rijbewijs kunnen inleveren, omdat hij ver boven de streep blies.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza