Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 39
25/09 Aanhouding
25/09 Aanhoudingen
25/09 Auto gestolen
25/09 Inbraak bedrijf
24/09 Aanhouding
24/09 Agressie
24/09 Alcohol
22/09 Verkeerscontrole
22/09 Fietser overleden
22/09 Inbreker gepakt
21/09 Paaltje
21/09 Ongeval
20/09 Oplichtertje
20/09 Winkeldiefstal
20/09 Inbraak woning
19/09 Bedreiging
19/09 Jeugdhonk in brand
19/09 Alcohol
19/09 Bouwkeet in brand
19/09 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
WESTMAAS - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 25 september een 20-jarige man uit Westmaas aanhouden. Hij zou zijn moeder hebben geslagen en spullen in zijn ouderlijk huis hebben vernield. De man verzette zich tegen de ter plaatse gekomen agenten, zodat deze hem tegen de grond moesten werken en moesten boeien. Problemen in de familie liggen ten grondslag aan dit incident.

Aanhoudingen
WESTMAAS- Naar aanleiding van een vechtpartij op het strandje aan de Munnikenweg op 13 augustus, zijn er twee jongen aangehouden. Op vrijdag 19 september werd een 17-jarige jongen uit Westmaas aangehouden en op woensdag 24 september een 18-jarige jongen uit Mijnsheerenland. De twee worden verdacht van mishandeling. Er zou op 13 augustus een woordenwisseling zijn ontstaan met een 14-jarige jongen uit Puttershoek. Het slachtoffer zou meerdere keren met de vuist zijn geslagen. Een 14-jarig vriendje uit Westmaas kwam voor de jongen op en werd op zijn kaak geslagen.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Aan de Gorsdijk te 's-Gravendeel-Haven is tussen 22 september 15.00 uur en 26 september 9.30 een personenauto gestolen. De benadeelde is een 28-jarige man uit Westdorpe. Het gaat om een witte Mercedes 220 D uit 1996 met het kenteken PH-VV-07. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD - Bij een bedrijf aan de Boonsweg te Heinenoord zijn na het inslaan van een raam diverse computers gestolen. Dit is gebeurd tussen 25 september 18.00 uur en 26 september 07.00 uur. De technische recherche verricht nader onderzoek.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Op 24 september heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid op het politiebureau aan de Scheepmakershaven een 40-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Eerder die dag had de man een elders in Oud-Beijerland ruzie met anderen gehad. De mensen met wie hij ruzie had, hadden hierbij zijn autosleutels afgepakt. Ter plaatse gekomen agenten constateerden dat het kenteken van de achtergebleven auto van de verdachte voor een heel andere auto was afgegeven. Ook bleek dat er was geknoeid met de typeplaat en het chassisnummer van de auto. De bezitter van de auto had zich ondertussen op het politiebureau gemeld, waar hij op verdenking van diefstal c.q. heling is aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Agressie
DORDRECHT/'S-GRAVENDEEL- Op 24 september omstreeks 09.00 uur kreeg een 43-jarige man uit 'S-Gravendeel klappen van een nog onbekende man. De man reed op de N3, door de kiltunnel in de richting van Dordrecht. De man reed toen het verkeerslicht op groen sprong, op de kruising met een industrieterrein (Aquamarijnweg), door. Vanaf het industrieterrein kwam een telefonerende bestuurder van een zwarte auto ineens de weg op rijden. De 43-jarige man kon nog net uitwijken. Toen hij eenmaal voor de stoplichten stond om de A16 op te gaan stopte de man in de zwarte auto naast hem . De onbekende man leek iets te willen zeggen of schreeuwen tegen de 43-jarige man waarop die zijn linkerraam naar beneden draaide en wilde zeggen dat de man beter niet kan telefoneren en autorijden tegelijk. De man liet hem niet uitpraten, stapte de auto uit en gaf hem een klap met zijn rechtervuist. De man had zijn mobieltje nog in de hand. Na wat geduw en getrek wist de 43-jarige uit zijn auto te komen en kwam bij de railing van de N3 (bij oude weg naar Moerdijkbrug) terecht. Daar wilde de man hem zelfs overheen duwen. De 43-jarige is geholpen door een oudere man, waarop de andere man wegging.
DE POLITIE ZOEKT GETUIGEN
De politie is op zoek naar de oudere man die de 43-jarige hielp en een passerende vrouw die vroeg of alles goed was met de man uit 'S-Gravendeel. Van de agressieve man is het volgende signalement gegeven; ongeveer 40 jaar, ongeveer 1.76m, vol donker haar, blank, abn-taalgebruik. Wanneer getuigen meer weten kunnen zij contact opnemen met de politie Zuid-Holland Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
NUMANSDORP - Op de Volgerlandseweg in Numansdorp heeft de politie een 57-jarige automobilist uit Numansdorp aangehouden. De man teveel alcohol op. De aanhouding gebeurde op woensdagmorgen 24 september 2003 rond 00.45 uur. Hij kreeg onder andere een rijverbod van vijf uur.

Verkeerscontrole
MAASDAM- De surveillancedienst heeft maandag 22 september een verkeerscontrole gehouden op de Sportlaan. In totaal negen procesverbalen zijn uitgeschreven, voor te hard rijden, niet dragen van de gordel en niet handsfree .mobiel bellen

Fietser overleden
WESTMAAS- De 79-jarige man uit Numansdorp, die donderdagmorgen 18 september is aangereden op de Stougjesdijk, is overleden. De man stak met zijn fiets de Stougjesdijk over. Een 50-jarige vrouw uit Klaaswaal reed met haar auto vanuit Klaaswaal in de richting van Oud-Beijerland. Ze zag de man plotseling oversteken en kon niet meer op tijd remmen. De man is naar het Dijkzigt ziekenhuis gebracht, waar hij op zondag 21 september is overleden.

Inbreker gepakt
NIEUW-BEIJERLAND- Op maandagmorgen 22 september is een 23-jarige man uit Nieuw-Beijerland in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Sluisjesdijk in Piershil op 14 september. De man heeft tijdens het verhoor bekend en is in verzekering gesteld.

Paaltje
ZUID-BEIJERLAND- Op 21 september om 15.00 uur reed een 69-jarige vrouw uit Oud-Beijerland tegen een paaltje, dit gebeurde op de Dijkgraaf van den Lindenpad. De vrouw is met pijn in haar rug per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND- Op de Vrouwe Huisjesweg reed op 21 september omstreeks 15.30 uur een 26-jarige automobilist uit Rotterdam. Hij wilde linksaf slaan om een recreatieoord binnen te gaan. Uit de tegengestelde richting (Mijnsheerenland) kwam een 22-jarige automobilist uit S- Gravendeel rijden. De twee mannen reden frontaal tegen elkaar aan. De 22-jarige is met rug en nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam die bij de 26- jarige in de auto zat in met letsel aan haar naar het ziekenhuis vervoerd. Beiden zijn inmiddels weer naar huis.

Oplichtertje
OUD-BEIJERLAND- Een jongen van elf jaar uit Oud-Beijerland is op zaterdag 20 september aangehouden. De jongen had geprobeerd om statiegeld te innen door een lege fles met een touwtje in de flessenautomaat te doen. Dit lukte echter niet omdat er in de automaat een storingsalarm optrad. De supermarkt aan het Vierwiekenplein heeft aangifte gedaan. De politie heeft de jongen meegenomen naar het politiebureau. Er is proces verbaal opgemaakt. Later die middag kwam een 11-jarige vriendje van de jongen zich vrijwillig melden op het politiebureau. Ook hij zou geld hebben willen halen uit de flessenautomaat. Tegen de tweede winkeldief is ook proces verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Bij een juwelier aan de Ooststraat zijn op zaterdag 20 september zo'n vijftig ringen gestolen. De ringen zijn uit een vitrinekast gehaald. Een getuige heeft gezien dat en man en een vrouw de winkel uitliepen. De man zou iets onder zijn jas verborgen hebben gehouden. Het tweetal is weggelopen in de richting van de Oostdijk. De getuige seinde de eigenaar van de juwelier in, maar de man en vrouw waren al weggevlucht. De recherche stelt een onderzoek in.

Inbraak woning
'S-GRAVENDEEL- Bij een woning aan de Bolkafstraat is op zaterdagavond 20 september ingebroken. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. Vervolgens is het alarm buiten werking gesteld. Er is waarschijnlijk niets meegenomen. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagavond 19 september heeft de politie een 18-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. De jongen zou een 25-jarige man uit Oud-Beijerland hebben bedreigd met een mes. Dit zou zijn gebeurd aan de Karel Doormanstraat waar een actie door de kerk werd georganiseerd. De verdachte zou ook een band van een fiets hebben lek gestoken. De jongen kon even later aan de Havendam worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Tijdens fouillering werd een mes, twee zakjes met weed en een wikkel met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De jongen is de hele nacht ingesloten geweest. Tijdens de aanhouding van de jongen aan de Havendam begonnen enkele personen zich met de aanhouding te bemoeien. Een 19-jarige jongeman uit Oud-Beijerland is aangehouden omdat hij beledigende opmerkingen maakte naar een politieagente. De jongeman pleegde verzet tijdens de aanhouding. Ook bij deze aanhouding gingen omstanders zich ermee bemoeien. De agente werd door iemand bij de keel gepakt en viel vervolgens op de grond. Doordat de situatie te bedreigend werd, is er gebruik gemaakt van pepperspray. De verdachte man is ingesloten op het politiebureau.

Jeugdhonk in brand
NUMANSDORP- In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 september heeft er brand gewoed bij een jeugdhonk aan de Zijlstraweg. De brandweer had het vuur snel onder controle. De storingsdienst van de gemeente heeft het gebouw met dranghekken afgezet. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Alcohol
NUMANSDORP- Een 20-jarige man uit Aalsmeer is in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 september door de politie aangehouden. De man reed op de derde Dwarsweg en werd verzocht om te blazen. Uit de ademtest bleek dat de man te veel alcohol op had. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen en een boete van 300 euro.

Bouwkeet in brand
OUD-BEIJERLAND- Aan de Spuidijk heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 september een bouwkeet in brand gestaan. De brandweer was snel ter plaats en had de brand gauw geblust. Er hing een sterke diesellucht op het terrein. De brandweer vermoed dat de brand is aangestoken.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Een 47-jarige man uit Oud-Beijerland is op vrijdagavond 19 september door een jongen geslagen met een stuk hout. Dit gebeurde aan de Zinkweg. De man ging buiten een kijkje nemen omdat hij een hoop herrie hoorde. Hij trof twee jongens aan. De jongens waren behoorlijk onder invloed van alcohol. De man verzocht de jongens meerdere malen om weg te gaan, maar dat waren ze niet van plan. Een van de jongens schopte ook tegen de auto van de man. Deze jongen brak vervolgens een stuk hout van de schutting en sloeg de man hiermee. De jongens renden daarna weg in de richting van de Van Brakelstraat.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza