Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 38
19/09 Stofexplosie
18/09 Eigenwijze bromfietser
18/09 Onwel op brug
18/09 Gordelcontrole
18/09 Fietser aangereden
18/09 Mishandeling
18/09 Alcohol
15/09 Steekpartij
14/09 Inbraak woning
14/09 Alcohol
13/09 Bedreiging
13/09 Aanrijding
12/09 Aanhoudingen

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Stofexplosie
'S-GRAVENDEEL- Op vrijdagmorgen, 19 september 2003, omstreeks 07.15 uur, vond bij een bedrijf aan de Mijlweg een stofexplosie plaats. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In een maalinrichting had een kleine stofexplosie plaatsgevonden. Het was een geluid alsof er een straaljager door de geluidsbarričre ging. De apparatuur is ingericht op dergelijke explosies. Daardoor ontstond slechts lichte schade. De brandweer heeft de maalinrichting schoongemaakt en geďnspecteerd.

Eigenwijze bromfietser
'S-GRAVENDEEL - Een 39-jarige man is op 18 september op de Strijensedijk aangehouden. Agenten hadden hem staande gehouden voor een bromfietscontrole en hem verzocht mee te gaan voor een test op de rollerbank. Na lang tegenstribbelen besloot de man definitief geen medewerking te verlenen waarop de keus kreeg: medewerking of aanhouding. De man koos voor het laatste. Processen-verbaal werden geschreven voor het niet dragen van een helm, het niet-tonen van een verzekeringsbewijs, het niet-tonen van een bromfietscertificaat, teveel vermogen van de bromfietsvermogen en het niet opvolgen van en bevel of vordering.

Onwel op brug
NUMANSDORP - Een 51-jarige automobilist uit Den Bommel is op 18 september onwel geworden op de Haringvlietbrug. De man voelde zich plots niet lekker en reed met zijn auto met daarin zijn zoon tegen de vangrail aan. De auto liep daarbij twee lekke banden op en de vangrail raakte over 20 meter beschadigd. Ambulancepersoneel verzorgde de man de ter plaatse. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend hoe hij er aan toe is. De zoon bleef ongedeerd. Bij het ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken. Enkele minuten later raakte een 54-jarige man uit Numansdorp aan de andere zijde van de Haringvlietbrug op de parallelbaan gewond toen hij op zijn fiets ten val kwam. De man is vermoedelijk in een kuiltje gereden en heeft de macht over het stuur verloren. De man liep hoofdwonden, een hersenschudding, verwondingen aan zijn arm en wellicht een sleutelbeenbreuk op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Gordelcontrole
HEINENOORD/MIJNSHEERENLAND - Bij een uitgebreide controle op de Blaaksedijk West in Heinenoord en de Romeinenweg en de Elisabeth van Loonstraat in Mijnsheerenland zijn in drie uur in totaal 13 processen verbaal uitgedeeld. Automobilisten die de gordel wel droegen kregen van de agenten een key-kord uitgedeeld, wat zeer in de smaak viel.

Fietser aangereden
WESTMAAS- Op donderdagmorgen 18 september heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Stougjesdijk. Een 79-jarige fietser uit Numansdorp reed op de Smidsweg en wilde de Stougjesdijk oversteken. Een 50-jarige vrouw uit Klaaswaal reed met haar auto vanuit Klaaswaal in de richting van Oud-Beijerland. Ze zag de man plotseling oversteken en kon niet meer op tijd remmen. Personeel van de traumaheli en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse. De man is in zorgwekkende toestand door de ambulance naar het Dijkzigt ziekenhuis gebracht. De regionale verkeersondersteuning van de politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van de aanrijding.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op donderdag 18 september heeft de politie een 28-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht op donderdag 11 september een 19-jarige vrouw uit Puttershoek te hebben mishandeld. Hij is in verzekering gesteld.

Alcohol
PUTTERSHOEK - Een 20-jarige man uit Nieuwekerk is op 18 september op de Groeneweg aangehouden. Hij reed te hard en trok daarmee de aandacht van surveillerende agenten. De man had teveel op en mocht acht uren niet meer rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij krijgt een dagvaarding.

Steekpartij
'S-GRAVENDEEL- Vanaf het AZC kwam op 15 september omstreeks 13.00 uur de melding binnen bij de meldkamer dat er een steekpartij had plaatsgevonden. De politie ging naar de Kilweg en hield een 17-jarige man aan. Deze man bleek in tegenstelling tot de eerste melding 'steekpartij' een mok naar het hoofd van een 17-jarige vrouw gegooid te hebben. De vrouw liep door de klap een hoofdwond op.

Inbraak woning
PIERSHIL- In een woning aan de Sluisjesdijk is op 14 september tussen 17.45 en 19.45 uur ingebroken. Onbekenden kwamen binnen door via een lamp op de eerste verdieping van de woning een raam te openen. De dieven vernielden een muggennet en namen 60 euro mee. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - Een rijverbod van drie uur heeft een 18-jarige bromfietser uit 's-Gravendeel gehad. Hij reed op zondagmorgen 14 september 2003 omstreeks 00.30 uur over de Tuinstraat in 's-Gravendeel. Hij en zijn passagier droegen geen helm. Hierop controleerden agenten de twee en merkten dat de 18-jarige teveel alcohol op had.
HEINENOORD - De politie heeft het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Klaaswaal ingevorderd. Hij reed op vrijdagavond 12 september 2003 over de N 217 in Heinenoord. De verdachte had teveel alcohol op. Op de rijksweg A29 bij Heinenoord hebben agenten een 30-jarige automobilist uit Oud-Beijerland aangehouden. De man reed daar op zaterdagmorgen 13 september 2003 rond 03.30 uur en had teveel alcohol gedronken.
OUD-BEIJERLAND - Bij een kleine alcoholcontrole heeft de politie een 53-jarige autobestuurder aangehouden. De man uit Oud-Beijerland had een te hoog alcoholpromillage. De controle vond plaats op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland en de aanhouding op zaterdagmorgen 13 september 2003 rond 00.50 uur. Een 29-jarige autobestuurder uit Goudswaard heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Dat deed hij na zijn aanhouding omdat de man met een te hoog alcoholpromillage reed in zijn auto. Agenten controleerden hem op zondagmorgen 14 september 2003 rond 02.30 uur op de Zinkweg in Oud-Beijerland.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Agenten gingen op zaterdagavond 13 september 2003 naar de Bierkade in Oud-Beijerland. De verdachte veroorzaakte problemen en bedreigde mensen. In eerste instantie hield de politie de verdachte aan voor openbare dronkenschap. Onderweg naar het bureau bedreigde en beledigde hij de politiemensen.

Aanrijding
's-GRAVENDEEL - Een 8-jarige jongen uit Vlaardingen heeft een nacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen. Het jongetje stak op zaterdagmiddag 13 september 2003 plotseling de Strijenseweg in 's-Gravendeel over. Een 38-jarige automobiliste uit 's-Gravendeel remde te laat waardoor een aanrijding volgde. De 8-jarige had letsel aan zijn heup.

Aanhoudingen
's-GRAVENDEEL - Vier mannen uit Rusland zijn aangehouden. De vier reden in twee vrachtwagens en kwamen op vrijdagavond 12 september 2003 naar een benzinestation aan de Mijlweg in 's-Gravendeel. Een van de vier ging tanken. Op het moment dat politiemensen dat zagen reed er een vrachtwagen weg. Agenten hield deze tegen. Uit onderzoek bleek dat de verdachten tankten met een vervalste pas. Waarschijnlijk deden zij dat al eerder bij het benzinestation. De verdachten zijn 28, 33, 44 en 47 jaar.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza