Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 37
11/09 Niets erin, niets eruit
11/09 Vals geld
11/09 Onder invloed
10/09 Weedplantage vat vlam
10/09 Illegale werknemers
09/09 Bromfiets onderuit
09/09 Zonder geld
09/09 Camera in rook op
09/09 Snelkraak
08/09 Bekneld
08/09 Auto uitgebrand
08/09 Aanhouding
07/09 Autodieven opgepakt
06/09 Mishandeling
06/09 Pepperspray
06/09 Schaap

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Niets erin, niets eruit
NUMANSDORP- Tijdens een "niets erin, niets eruit" actie op diverse plekken in Numansdorp heeft de politie 50 voertuigen gecontroleerd. Dit vond plaats op donderdag 11 september. Vijf auto's hebben een briefje onder de ruit gekregen omdat zij niet goed waren afgesloten en/of er een zichtbare buit aanwezig was.

Vals geld
STRIJEN- Bij een postagentschap aan de Boompjesstraat is geprobeerd om met een vals biljet van 200 euro te betalen. Dit gebeurde op donderdag 11 september. De man die met het valse biljet wilde betalen is door de politie gehoord. Hij verklaart niet te weten waar het biljet vandaan komt. Het bankbiljet is in beslag genomen en wordt nader onderzocht door de technische recherche.

Onder invloed
KLAASWAAL- Een 52-jarige Numansdorper is op donderdag 11 september aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Rijksstraatweg in Klaaswaal toen agenten hem verzochten te stoppen. Uit de ademanalyse bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hij heeft een rijverbod van drie uur gekregen en een boete van 300 euro.

Weedplantage vat vlam
STRIJEN - Woensdagavond 10 september is om 21.30 brand uitgebroken in een kelder onder een garagebox aan de Weelsedijk te Strijen. Nadat de brand was geblust, bleek er een kleine weedplantage in deze kelder te zijn. Deze werd onmiddellijk geruimd. De 31-jarige hoofdbewoner is aangehouden.

Illegale werknemers
HEINENOORD- Op woensdag 10 september omstreeks 9.30 uur zijn bij een bandenbedrijf aan de Boonsweg 9 illegalen aangehouden. Een oplettende medewerker zag, bij aankomst van de vrachtwagen, een hoofd van één van de illegalen uit het doek van een Italiaanse vrachtwagen komen. Er bleken 9 illegalen in België te zijn opgestapt. Zij kwamen via het doek van het dak van de vachtwagen binnen. De medewerker van het bandenbedrijf alarmeerde direct de politie toen hij één van de illegalen zag. De politie heeft de 9 illegalen overgedragen aan de Vreemdelingen dienst. Het gaat om 1 illegale man uit Albanië en 8 andere illegale mannen uit India.De chauffeur werd overgebracht naar het politiebureau maar is inmiddels, na het afleggen van een verklaring heengezonden. De autoverzegeling van de vrachtwagen bleek in orde. (woordvoering Leonie Wolters 078-6303951).

Bromfiets onderuit
's-GRAVENDEEL - Een 16-jarige bromfietser uit 's-Gravendeel is gevallen. Hierdoor liep het slachtoffer een hersenschudding en schaafwonden op. De brommer raakte zwaar beschadigd. De jongen viel door nog onbekende oorzaak. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 9 september 2003 terwijl hij op de Molendijk in 's-Gravendeel reed.

Zonder geld
NUMANSDORP - Agenten hebben in een horecagelegenheid een 39-jarige vrouw uit Piershil aangehouden. De verdachte zat daar op dinsdagmiddag 9 september 2003. Ze at een broodje en dronk bier maar had geen geld. Verder was de vrouw dronken. Politiemensen namen haar mee naar het bureau.

Camera in rook op
OUD-BEIJERLAND- Een gloednieuwe roodlichtcamera is geheel in rook opgegaan. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 9 september 2003 op de Koninginneweg. De politie sluit brandstichting niet uit.

Snelkraak
OUD-BEIJERLAND- Bij een scooterzaak aan de Edisonstraat is een snelkraak gepleegd. In de nacht van maandag op dinsdag 9 september 2003 reed men de ruit van de winkel met een auto kapot. Het is niet precies bekend of er iets is gestolen uit de winkel.

Bekneld
STRIJEN- Een 59-jarige vrouw uit Strijen is maandagavond 8 september aan de Oudendijk met haar arm bekneld geraakt in een aardappelrooimachine. De vrouw zat achterop de machine om kluiten tussen de aardappels uit te halen. In een onbewaakt ogenblik is haar arm tussen de rollen gekomen en in de machine getrokken. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de vrouw bevrijd. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat zij haar arm op meerdere plaatsen gebroken had en dat zij geopereerd moest worden aan de bloedvaten in haar arm.

Auto uitgebrand
OUD-BEIJERLAND- Op de Schoener is in de nacht van maandag op dinsdag 9 september een auto uitgebrand. Door tijdig optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar twee andere auto's. Er wordt nog onderzocht of er sprake is van brandstichting.

Aanhouding
HEINENOORD- Twee mannen zijn aangehouden. Op maandagmorgen 8 september passeerden zij de kassa van een supermarkt aan de Boonsweg zonder hun goederen te betalen. Een medewerker van de supermarkt had dit door. Hij hield de mannen aan en droeg ze over aan de politie.

Autodieven opgepakt
OUD-BEIJERLAND- Vanaf de Sportlaan is op 7 september omstreeks 00.30 uur een auto gestolen. De Politie Zuid-Holland-Zuid ging direct achter de verdachten aan. Kort daarop kon de politie de gestolen auto met de drie verdachten, een 25-jarige man uit Utrecht, een 23-jarige man uit Papendrecht en een 24-jarige man uit Spijkenisse, op de A29 ter hoogte van Reedijk aanhouden. Alle verdachten zijn naar Dordrecht gebracht waar ze direct zijn voorgeleid. De man uit Utrecht reed in de gestolen auto.

Mishandeling
WESTMAAS- Op de Nieuwstraat zag de politie op 6 september omstreeks 02.30 uur een auto staan met een echtpaar uit Mijnsheerenland. Ambulancepersoneel was bezig de vrouw te behandelen aan haar gezicht. Ook de man had klappen tegen zijn gezicht gehad. Het stel was naar een feestje geweest in een café in Westmaas. Een discussie liep uit de hand waardoor de sfeer al wat grimmiger werd. Op een geven moment komt er een man op de 47-jarige man uit Mijnsheerenland aanlopen die hem een klap tegen zijn hoofd geeft. De man valt door de klap op de grond. Als de man is opgekrabbeld komt er een andere man ophem aflopen en krijgt hij nog een klap. Zijn 32-jarige vrouw gaat ertussen staan en moet dat ook bekopen met een klap. Dan besluit het stel naar huis te gaan. Intussen maken ze melding van het voorval bij de meldkamer. De vrouw heeft vermoedelijk gekneusde ribben en de man heeft plekken aan zijn gezicht. De aangifte is opgenomen. De Politie Zuid-Holland-Zuid onderzoekt deze zaak.

Pepperspray
OUD-BEIJERLAND- Op 6 september verscheen omstreeks 18.30 uur een 21-jarige man uit Westmaas aan het politiebureau die aangifte wilde doen van bedreiging en mishandeling. Hij vertelde dat hij door een 19-jarige man was bedreigd met een mes en in zijn gezicht was bespoten met pepperspray. De 19-jarige meldde zich even later op het politiebureau waar hij is aangehouden. De 19-jarige vertelde dat hij had gespoten met deodorant. Hij is 7 september weer naar huis gestuurd.

Schaap
STRIJEN- Op 6 september omstreeks 04.00 uur kreeg de meldkamer de melding binnen dat er een schaap op de Oudendijk zou lopen. Toen de politie ging kijken zagen zij inderdaad een Ooi met vier lammetjes op de rijbaan. De ooi was aangereden want aan haar rechterflank hing de huid over een stuk van 30 cm. geheel los. Samen met twee scannerluisteraars kon de politie de schaapjes in een wei zetten. De meldkamer ging op zoek naar een dierenarts. Het schaap kreeg een tiental hechtingen. Van wie het schaap is, is niet duidelijk.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza