Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 34
22/08 Dodelijk verkeersongeval
22/08 Inbraak winkel
21/08 Drie kilo hasj
21/08 Aanrijding
21/08 Niets erin, niets eruit
21/08 Fietsers
21/08 Inbraak school
21/08 Niets erin, niets eruit
20/08 Snelheidscontrole
20/08 Alcohol
19/08 LPG tank lek
19/08 Auto gestolen
18/08 Winkeldiefstal
18/08 Brand
17/08 Inbraak bedrijf
16/08 Alcohol
15/08 Aanrijding
15/08 Stankoverlast

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Dodelijk verkeersongeval
OUD-BEIJERLAND- Een 25 jarige motorrijder uit Oud-Beijerland is om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Langeweg in zijn woonplaats. Dit gebeurde op vrijdagavond, 22 augustus 2003, omstreeks 21.45 uur. De motorrijder reed over de Langeweg komende vanuit Zuid-Beijerland en gaande in de richting Oud-Beijerland. Net voor de kruising met de 2e Kruisweg reed in dezelfde richting een tractor met daarachter een aanhangwagen geladen met zand, bestuurd door een 58 jarige man uit Oud-Beijerland. De motorrijder zag de rijdende tractor met aanhangwagen, welke verlichting voerde, over het hoofd en reed zonder te remmen achterop en gedeeltelijk onder de aanhangwagen. De motorrijder was vrijwel op slag dood. De tractor bestuurder kwam met de schrik vrij. De motor raakte totaal vernield. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning stelde een technisch sporenonderzoek in. De langeweg is na het ongeval enkele uren afgesloten geweest.

Inbraak winkel
KLAASWAAL- Op vrijdagochtend, 22 augustus 2003, omstreeks 03.00 uur, is ingebroken in een winkel aan de Oud-Cromstrijensedijk OZ. De eigenaar die boven de winkel woont hoorde een doffe klap. Bleek dat het slot van de winkeldeur was geforceerd en dat men de kassa met daarin een gering geldbedrag had gestolen. Een zoekactie in de omgeving door politieagenten leverde geen dader op.

Drie kilo hasj
HEINENOORD- Op donderdagmiddag, 21 augustus 2003, omstreeks 17.00 uur, is op de Rijksweg A 29 een 37 jarige man uit het Belgische Leuven aangehouden wegens het bezit van verdovende middelen. Tijdens een controle vonden agenten ongeveer drie kilo hasj in de kofferbak van zijn auto. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Aanrijding
'S-GRAVENDEEL- Op donderdagavond, 21 augustus 2003, omstreeks 18.45 uur, is in de Breedveldstraat een 9 jarig meisje aangereden door een personenauto. Het meisje stak tussen geparkeerde auto's vandaan de rijbaan over. Een personenauto, bestuurd door een 30 jarige vrouw uit 's-Gravendeel kon het meisje niet meer ontwijken en reed haar aan. Het meisje is vermoedelijk met een gebroken been per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Niets erin, niets eruit
STRIJENSAS- In het kader van de actie niets erin - niets eruit hebben agenten gecontroleerd op de parkeerplaats bij de jachthaven. Ze hielden de controle op donderdagavond, 21 augustus 2003 van 19.30 tot 20.00 uur en controleerden ongeveer 46 auto's. Twee bestuurders hadden zichtbaar kostbare spullen in de auto liggen. Deze bestuurders zijn aangesproken door de agenten.

Fietsers
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft geconstateerd dat er regelmatig gefietst wordt op de Oost en West Voorstraat tijdens de marktdagen. Fietsen is hier niet toegestaan op woensdagmiddag als er markt gehouden wordt. De politie zal derhalve strenger toezicht gaan houden op mensen die tijdens de markt fietsen.

Inbraak school
WESTMAAS- Bij een school aan de van Koetsveldlaan is tussen 20 en 21 augustus ingebroken. Een raam van het gebouw is vermoedelijk met een koevoet opengebroken. Er zijn zeven computers meegenomen.

Niets erin, niets eruit
HEINENOORD- De politie heeft op donderdag 21 augustus een niets erin,. Niets eruit controle gehouden bij een carpool plaats aan de provinciale weg N-217. Er is gecontroleerd of er waardevolle voorwerpen in de auto's lagen en of de auto's juist waren afgesloten. Bij vijf voertuigen was een zichtbare buit aanwezig. De eigenaars van deze auto;s hebben een waarschuwingsbriefje onder de ruitenwissers gekregen.

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK- Op de Sportlaan in Puttershoek heeft de politie op woensdag 20 augustus een snelheidscontrole gehouden. Er zijn in totaal 470 voertuigen gecontroleerd. Hiervan worden 37 mensen bekeurd omdat ze te hard hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 64 kilometer per uur.
HEINENOORD- Op woensdag 20 augustus is er ook op snelheid gecontroleerd aan de Blaaksedijk West. Van de 284 gecontroleerde voertuigen zijn er 16 bekeurd wegens te hard rijden.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 28-jarige automobilist uit Oud-Beijerland heeft een rijverbod van een uur gehad. Verder betaalde de man een transactiebedrag van 190 euro. Hij reed op woensdagmorgen 20 augustus 2003 rond 01.20 uur over de Julianastraat in Oud-Beijerland. Na controle bleek dat hij teveel alcohol op had. Agenten hebben op de beneden Molendijk in Oud-Beijerland een 22-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland gecontroleerd. Dat deze zij op woensdagmorgen 20 augustus 2003 rond 02.50 uur. De 22-jarige had teveel alcohol op en kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van drie uur.

LPG tank lek
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op dinsdagavond 19 augustus 2003 vanaf 20.00 uur de Randweg in Oud-Beijerland afgesloten. Er stond daar een auto waarvan de LPG-tank lekte. Dat kwam omdat een ventiel kapot was. Brandweerlieden haalden onder andere een vlotter uit de tank waardoor deze leeg stroomde en de druk eraf ging.

Auto gestolen
ZUID-BEIJERLAND - Vanaf een parkeerplaats aan de Jacob Pauwstraat in Zuid-Beijerland is een auto gestolen. Het gaat om een grijze Opel Vectra met het kenteken YX-93-LX. Men merkte de diefstal op dinsdag 19 augustus 2003.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Zaterdagmiddag 16 augustus heeft een winkel aan de Oostdijk bezoek gekregen van winkeldieven. Daarvan is 18 augustus aangifte gedaan. In een tijdsbestek van 10 minuten hebben de winkeldieven hun slag geslagen en twee schappen met tandpasta leeggehaald. De buit bedroeg 144 tubes tandpasta.

Brand
PIERSHILL- Op de Vollenhovenstraat is maandagavond 18 augustus een brandje geweest op een balkon. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een sigarettenpeuk die in een bloembak is gegooid. De brandweer had het brandje snel geblust. De schade bleef beperkt tot een bloembak en wat zwarte tegels.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- In een bedrijf aan de Jan van der Heijdenstraat is ingebroken. In de nacht van zondag op maandag 18 augstus werd een ruit verbroken. Uit het bedrijf werden computers gestolen. De politie heeft sporenonderzoek verricht.

Alcohol
Numansdorp - Zaterdagavond om 18.15 uur is een 27-jarige man uit Rozenburg aangehouden op de Meidoornstraat wegens rijden onder invloed. Hij blies 805 ugl en kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd.

Aanrijding
Oud-Beijerland - Afgelopen vrijdag is er rond 15.00 uur een kop-staartbotsing geweest tussen twee personenauto's aan de Langeweg. De bestuurders van beide auto's liepen hierbij lichte verwondingen op maar zij konden na behandeling door ambulancepersoneel naar huis. De voertuigen zijn weggesleept.

Stankoverlast
Zuid-Beijerland - Na enig speurwerk heeft de politie in samenwerking met de Milieudienst de verantwoordelijke voor de hardnekkige stankoverlast aan de Buitendijk weten op te sporen. Het betreft een boer uit dezelfde plaats die door andere werkzaamheden er niet aan was toegekomen om de door een loonbedrijf uitgereden mest direct onder te werken. Dit is verplicht. Het RBMZ handelt de zaak verder af.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza