Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 31
01/08 Ongeval
01/08 Van dak gevallen
31/07 Verkeerscontroles
31/07 Preventie
31/07 Net geen brand
30/07 Gordelcontrole
30/07 Ongeval
30/07 Auto gestolen
29/07 Schapen gestolen
29/07 Alcohol
29/07 Vreemdeling
29/07 Achtervolging
28/07 Door dak gevallen
28/07 Motor onderuit
28/07 Mishandeling
28/07 Illegalen
28/07 Diefstal
27/07 Op de vuist
26/07 Aanhoudingen
26/07 Brandstichting
26/07 Winkeldiefstal
26/07 Joyriding
25/07 Brand
25/07 Boot gestolen
25/07 Aanvaring

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Een 40 jarige motorrijder uit Oud-Beijerland is zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij is met nekletsel en ernstig rugletsel per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. Het ongeluk gebeurde op vrijdagmorgen, 1 augustus 2003, omstreeks 08.10 uur, op de Jan van der Heijdenstraat. Een personenauto, bestuurd door een 64 jarige man uit Numansdorp, reed over deze weg gaande in de richting van het centrum. Hij sloeg linksaf om het terrein van een garagebedrijf op te rijden en zag daarbij de motorfiets die uit tegenovergestelde richting kwam over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij de 40 jarige motorrijder via de motorkap werd gelanceerd en op het wegdek terechtkwam. Agenten van de Regionale Verkeersondersteuning stelden terplaatse een sporenonderzoek in. Ook deden zij technisch onderzoek aan de beschadigde voertuigen.

Van dak gevallen
NIEUW-BEIJERLAND- Een man (leeftijd nog onbekend) is van het dak van zijn woning gevallen. Dit gebeurde op vrijdagmorgen, 1 augustus 2003, omstreeks 11.45 uur aan de Voorstraat. De man was bezig nieuwe dakbedekking op de dakkapel van zijn woning aan te brengen. Vermoedelijk is hij uitgegleden en viel hij ongeveer 7 meter naar beneden. Personeel van de traumahelikopter verleende bijstand aan de medewerkers van twee ambulances. Ze stabiliseerden het slachtoffer. De man was bij kennis en klaagde over pijn in zijn borst en rug. Hij is per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam.

Verkeerscontroles
HEINENOORD- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de A29. Dit was op donderdagmiddag 31 juli. Zes personen werden bekeurd. Twee automobilisten overschreden de maximumsnelheid, twee automobilisten belden niet handsfree, 1 automobilist reed zonder gordel en 1 automobilist kreeg een boete i.v.m. een defect aan zijn auto.
NUMANSDORP- Op de N487 hield de politie tevens een verkeerscontrole op donderdagavond 31 juli. De politie controleerde zo'n 200 automobilisten. Hiervan kregen 5 automobilisten een bekeuring wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.
WESTMAAS- De politie hield tevens een snelheidscontrole op de N489 op donderdagavond 31 juli. Zij controleerde daar 150 automobilisten. Hiervan reden 6 automobilisten te hard. Zij ontvingen allemaal een bekeuring.
GOUDSWAARD- Een 56-jarige man uit Goudswaard is aangehouden. Hij moest in de nacht van donderdag op vrijdag 1 augustus een blaasproef ondergaan op de Molendijk. De man blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Preventie
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben een preventieve controle gehouden op een parkeerplaats in de Frans Halsstraat onder het motto "Niets erin, niets eruit! Dit om autobezitters te waarschuwen dat zij geen waardevolle spullen in de auto achterlaten en hun auto af te sluiten. Ze hielden de controle op donderdagmorgen, 31 juli 2003. In totaal controleerden de agenten 42 voertuigen. 8 bestuurders hadden of hun auto niet afgesloten of hadden waardevolle spullen in de auto laten liggen.

Net geen brand
OUD-BEIJERLAND- Twee glazenwassers hebben door alert en kordaat optreden een brand voorkomen. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 31 juli 2003, omstreeks 14.30 uur in de Breitnerstraat. De glazenwassers zagen rook uit een woning komen. Ze bonkten op de ramen, maar er werd niet opengedaan. Toen de zagen dat de rook van een pan kwam die op het gas stond, trapten ze de deur in. Ze draaide het gas uit en wisten zo een brand te voorkomen. Er ontstond wel rookschade en een heleboel stank. De 74 jarige bewoner was vermoedelijk een stukje fietsen. Hij werd door zijn gewaarschuwde dochter opgevangen.

Gordelcontrole
NUMANSDORP- Op de Rijksstraatweg in Numansdorp heeft de politie op woensdag 30 juli een gordelcontrole gehouden. Er werden zestig personenauto's gecontroleerd. Een persoon is bekeurd voor het niet dragen van de gordels.

Ongeval
NIEUW-BEIJERLAND- Een 31-jarige man uit Rotterdam is op woensdag 30 juli door de politie aangehouden. De man reed met zijn auto over de Langeweg en wilde de Beijerlandschedijk oprijden. Door onbekende oorzaak vloog hij uit de bocht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De man is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Agenten verzochten de man om te blazen. Na het verrichten van een ademtest bleek dat de man te veel alcohol op had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Antonie van Leeuwenhoekstraat is op woensdag 30 juli een Renault Espace ontvreemd. Een man had de auto meegenomen voor een proefritje maar had de auto aan het einde van de dag niet terug gebracht. De auto werd later die avond in de nabijheid van het autobedrijf teruggevonden. De achterstoelen en de hoedenplank waren uit de auto verwijderd.

Schapen gestolen
's-GRAVENDEEL - Een 40-jarige man uit 's-Gravendeel heeft aangifte gedaan van diefstal van twee schapen en vijf lammeren.Dat deed hij op dinsdag 29 juli 2003. Op die dag ontdekte de man in een sloot bij een weiland aan de Trekdamseweg in 's-Gravendeel een zak met daarin slachtafval. De dieren verdwenen voor 4 juli 2003 uit de wei. Getuigen die iets zagen of weten van de diefstal kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
HEINENOORD - Een rijverbod van twee uur heeft een 27-jarige autobestuurder uit Rotterdam gehad. Agenten zagen hem op woensdagmorgen 30 juli 2003 rond 01.20 uur op het moment dat de verdachte met behoorlijke snelheid over de snelweg A29 bij Heinenoord reed. De blaastest wees uit dat de 27-jarige teveel alcohol op had.

Vreemdeling
NUMANSDORP - Agenten hebben een 25-jarige vrouw met de Litouwse nationaliteit overgedragen aan de vreemdelingendienst. Ze zat op woensdagmorgen 30 juli 2003 rond 03.20 uur in een auto die de politie controleerde op de rijksweg A29 bij Numansdorp. Uit de controle bleek dat de vrouw op 22 mei 2003 Nederland had moeten verlaten. De papieren van de bestuurder waren wel in orde.

Achtervolging
KLAASWAAL- Twee politiemannen hebben zo'n 3 kilometer achter een verdachte aangerend om hem te kunnen aanhouden. Op dinsdagmorgen 29 juli probeerde deze 17-jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel in te breken in een auto aan de Oud-Cromstrijensedijk. De 46-jarige eigenaar van de auto overliep de jongeman. Zijn hond sprong tegen de verdachte op. De jongeman schopte de hond en rende daarna weg. De man lichtte de politie in die een zoektocht naar de verdachte inzette. De politie trof de verdachte aan in een schuur van een nabijgelegen boerderij en hield hem aan. Eenmaal buiten zette de verdachte het op een lopen. De twee agenten zette hun achtervolging te voet in. De verdachte sprong in de sloot en kroop aan de kant van de oostbaan van de Rijksweg A29 weer op de kant. Via een lange weg belandde hij weer in een weiland achter de Bommelskousedijk. Daar kon de politie, inmiddels drie man sterk, de jongeman aanhouden. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau in Oud-Beijerland.

Door dak gevallen
NUMANSDORP - Een 23-jarige man is gewond geraakt nadat hij door het dak viel. Het slachtoffer speelde een partijtje tennis met twee anderen bij een bedrijf aan de Havenkade in Numansdorp. Het balletje viel op een dak. De 23-jarige haalde het eraf maar het dak was niet stevig genoeg. In het ziekenhuis bleek dat de man in ieder geval een gebroken elleboog en bekken heeft.

Motor onderuit
ZUID-BEIJERLAND - Een 53-jarige motorrijder uit Bruinisse is onderuit gegaan. Hij reed op maandagmiddag 28 juli 2003 over de Ronduitweg in Zuid-Beijerland vlakbij de kruising met de Noorddijk. In een bocht gleed hij onderuit. De ambulance bracht het slachtoffer met nek- en hoofdletsel naar een ziekenhuis.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL- Een 72-jarige man uit 's Gravendeel heeft op maandag 28 juli aangifte gedaan bij de politie. De 10-jarige kleinzoon van de man zou op zaterdag 26 juli hardhandig zijn beetgepakt en in de bosjes zijn gegooid. De aanleiding hiervan was dat de jongen tegen een voetbal had getrapt. De bal was van de zoon van de verdachte man. De 10-jarige jongen is hevig geschrokken en liep lichte verwondingen op.

Illegalen
KLAASWAAL- Bij een bedrijf aan de Smitsweg heeft de politie op maandag 28 juli vijf illegale Polen aangetroffen. De politie hield hier samen met de arbeidsinspectie een controle. De Poolse mannen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De mannen in de leeftijd van 26 tot en met 36 jaar worden het land uitgezet.

Diefstal
STRIJEN- Tussen zondagmiddag en maandagmorgen 28 juli is er aan de Kwartelstraat een betonmolen gestolen. De betonmolen bevond zich in een container. Mensen die wellicht iets hebben gezien in deze buurt, kunnen contact op opnemen met de gebiedsagenten in Strijen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Op de vuist
PUTTERSHOEK- Op zondagmorgen 27 juli rond 04.00 uur zijn enkele jongeren op het parkeerterrein bij Alcazar met elkaar op de vuist gegaan. Portiers van Alcazar en agenten konden de groep uit elkaar drijven. Een 21-jarige jongen (woonplaats niet bekend) liep hierdoor een gebroken neus op. Hij heeft aangegeven dat hij aangifte van mishandeling komt doen.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 juli een 41-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man stond aan de Beneden Molendijk te urineren tegen een hek. Agenten spraken de man hierop aan. De man weigerde om zijn naam op te geven. Ondanks meerdere vorderingen om zijn naam te geven, bleef de man weigeren. Vervolgens is hij aangehouden. Tijdens de aanhouding heeft de man één van de agenten geschopt. Uiteindelijk is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. In dezelfde de nacht is ook een 21-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man ging gedroeg zich erg luidruchtig en ging zich bemoeien met de agenten, omdat zij een jongen bekeurden voor wildplassen. Omdat de man maar niet weg wilde gaan en tevens weigerde zijn naam op te geven, is hij aangehouden.

Brandstichting
OUD-BEIJERLAND- Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 juli brand gesticht in een vuilcontainer. Dit gebeurde bij een woning aan de Oostdijk. Als gevolg van de brand zijn de schutting en een heg ook gedeeltelijk vernield. De 43-jarige bewoonster kon de brand met de tuinslang snel blussen. Ze heeft op zaterdag 26 juli aangifte gedaan.

Winkeldiefstal
NUMANSDORP- Bij een supermarkt aan de Wethouder van der Veldenweg hebben twee onbekende mannen zo'n 35 tubes tandpasta gestolen. Dit gebeurde op zaterdagmorgen 26 juli omstreeks 10.00 uur. De mannen hebben via de kassa het pand verlaten. Ze rekenden wel een fles limonade af. De politie onderzoekt de diefstal.

Joyriding
NUMANSDORP- Twee 18-jarige jongens uit Numansdorp zijn aangehouden omdat ze ervan door waren gegaan met een camper. De 28-jarige eigenaar had de jongens gevraagd om een cd uit zijn camper te halen. Hij had ze echter geen toestemming gegeven om te gaan rijden met de camper. De man heeft aangifte gedaan. Tegen één van de jongens wordt proces verbaal opgemaakt voor joyriding, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De andere jongen krijgt een proces verbaal wegens medeplichtigheid van joyriding.

Brand
NUMANSDORP- Aan de Groene Kruisweg heeft bij een korenveld een korte brand gewoed. Volgens de eigenaar was men hier een schuur aan het bouwen en een half uurtje weg geweest. Toen men terug kwam, stond het veld in brand. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan door een weggegooide sigaret.

Boot gestolen
MAASDAM- Een 21-jarige man uit Spijkenisse heeft op vrijdagavond 25 juli geprobeerd om een boot te stelen. Rond half elf kwam er bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat er een boot was gestolen aan de Hoeksedijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij iemand in een boot op het water. De melder van de diefstal stond aan de kant. De politieagenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Aanvaring
'S-GRAVENDEEL- Twee schepen hebben op vrijdagavond 25 juli een aanvaring gekregen. Het ging om een lege tanker een vrachtschip. De bestuurder van de tanker verklaarde dat zijn roer niet meer reageerde waardoor hij het vrachtschip raakte. De schipper van de tanker is gewond geraakt en is naar het Dordtwijk ziekenhuis overgebracht.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza