Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 30
25/07 Inbraak winkel
24/07 Ongeval
24/07 Auto gestolen bij inbraak
23/07 Technische verkeerscontrole
23/07 Vals paspoort
22/07 Ongeval motor
22/07 Aanhouding
22/07 Inbraak tuincentrum
21/07 Hond vergiftigd
20/07 Niets erin, niets eruit
20/07 Inbraak bedrijf
20/07 Bedreiging
20/07 Alcohol
19/07 Motor tegen boom
18/07 Alcohol

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak winkel
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 25 juli 2003, omstreeks 04.00 uur, is ingebroken in een winkel in het Beijerse Hof. Met een trottoirtegel werd de glazen toegangsdeur vernield. Binnen werden in zeer korte tijd een aantal laden opengebroken. Gestolen zijn onder meer sigaretten, shag en strippenkaarten. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Ongeval
HEINENOORD- Een fietser en een automobilist zijn tegen elkaar aan gebotst. Op donderdagavond 24 juli fietste de 50-jarige fietser uit Rotterdam op de rijstrook parallel aan de A29. Hij sloeg naar links af, het Oosteinde op. Daar reed een 24-jarige automobilist uit Heinenoord. Deze automobilist kon niet meer op tijd afremmen. Hierdoor klapte de fietser tegen de auto aan. De fietser werd per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. De man was wel bij bewustzijn en zijn toestand is stabiel. De automobilist bleef ongedeerd.

Auto gestolen bij inbraak
OUD-BEIJERLAND- Bij een woning aan de Klipper is in de nacht van woensdag op donderdag 24 juli ingebroken. De inbrekers zijn er van door gegaan met de auto van de bewoner. Er werd eerst een gaatje in het keukenraam geboord en vervolgens konden de inbrekers naar binnen komen. De 52-jarige bewoner merkte vanmorgen dat zijn auto, een zwart Alfa Romeo met kenteken 54-HX-DT niet meer voor de deur stond. De man had de sleutels van zijn auto beneden op tafel laten liggen. Naast de auto zijn twee mobiele telefoons, een koffer en een lap top buit gemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

Technische verkeerscontrole
NUMANSDORP- Tijdens surveillance controleerde de politie op 23 juli tussen 21.00 en 23.15 uur tractoren op technische gebreken. In totaal werden 5 tractoren gecontroleerd met elk 2 aanhangwagens er aan gekoppeld. Er zijn 4 overtredingen gepleegd. Er is momenteel veel strovervoer over de weg. Wanneer de voertuigen te lang zijn of technische niet in orde kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Een 22-jarige man uit Kaatsheuvel is aangehouden omdat de lengte van het voertuig 24,5 meter was in plaats van de maximale toegestane 18 meter; de afgeknotte driehoek ontbrak; de verlichting niet in orde was en hij geen verzekeringsbewijs in de auto had. Er zullen meerdere controles gehouden worden.

Vals paspoort
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 30-jarige man uit Engeland aangehouden. Hij schreef zich onder een valse naam in bij een bedrijf in Oud-Beijerland. Voor zijn identificatie maakte de verdachte gebruik van een gestolen paspoort. De aanhouding gebeurde op woensdagmiddag 23 juli 2003.

Ongeval motor
HEINENOORD - Een 36-jarige motorrijder uit Oud-Beijerland heeft letsel opgelopen aan een paar rugwervels. Dat bleek na onderzoek in het ziekenhuis. Het slachtoffer reed op dinsdagavond 22 juli 2003 over de rijksweg A29 bij Heinenoord. In een bocht raakte de motor een ijzeren plaatje dat op de weg lag. Hierdoor viel de 36-jarige.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 23-jarige man uit Parijs aangehouden. Agenten controleerden op dinsdagmiddag 22 juli 2003 een auto waarvan de APK verlopen was. Dat gebeurde op de Laurens Jzn. Costerstraat in Oud-Beijerland. In de wagen zaten vier personen. De 23-jarige liet een identiteitspasje zien en gaf zich uit voor een ander. Dat gaf de verdachte uiteindelijk toe.

Inbraak tuincentrum
NUMANSDORP- Bij een tuincentrum aan de Volgerlandseweg is ingebroken. Op dinsdagmorgen 22 juli zijn vermoedelijk een of een aantal mensen over het hek geklommen. Zij hebben een groot aantal tuinspullen over het hek getild om later mee te nemen. In de tussentijd echter, vond een inwoner van Numansdorp de spullen. De daders waren toen vertrokken. De man waarschuwde de politie.

Hond vergiftigd
PUTTERSHOEK- Een 37-jarige eigenaresse van een hond heeft op 21 juli aangifte gedaan van vergiftiging van haar hond. Die vergiftiging vond plaats op de hondenuitlaatplek aan de Biezenweide. Vermoedelijk is daar een loog of een zuur neergelegd. De hond van de vrouw liep een ernstige aantasting van de darmen op. De hond heeft zondag 20 juli een flink aantal uren aan het infuus gelegen en mocht daarna weer naar huis. Het gaat inmiddels beter met de hond. Vermoedelijk heeft de hond ongeveer 17 juli het loog/zuur gegeten

Niets erin, niets eruit
STRIJEN- de politie heeft op zondag 20 juli een zogenaamde niets erin, niets eruit actie gehouden. Dit gebeurde aan de Jachthaven in Strijen Sas en aan de Voorweg in Strijen. Van de 40 gecontroleerde voertuigen, waren er 10 inbraakgevoelig omdat er waardevolle voorwerpen zichtbaar waren. Ook waren bij enkele auto's de ramen niet goed afgesloten.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- In een bedrijf aan de Chr. Huygensstraat is op 20 juli ingebroken. Onbekenden wisten door het inslaan van een raam een laptop weg te nemen. Op 21 juli is aangifte gedaan.

Bedreiging
NUMANSDORP- Op de Kastanjestraat is op zondag 20 juli omstreeks 16.00 uur een 62-jarige man aangehouden wegens bedreiging. Al langer hadden de buren ruzie met elkaar wegens een jonge hond van de buren van de man.Echter vandaag was de reden de orgelmuziek van de 62-jarige. Ook hingen er vaatdoeken over het hek waar zijn buren zich aan ergerden. Er ontstond een discussie en de 62-jarige sloeg de 32-jarige buurvrouw. Daarop is hij aangehouden.

Alcohol
PUTTERSHOEK- Op 20 juli omstreeks 19.15 uur is op de Bernhardlaan een 39-jarige man uit Puttershoek aan gehouden. Hij reed met te veel drank op in zijn auto. Hij kreeg van de politie een rijverbod van 5 uren en een boete van 480 euro.

Motor tegen boom
STRIJEN- Een motorrijder reed op 19 juli omstreeks 18.15 uur tegen een boom op de Oud Bonaventurasedijk. De 33-jarige bestuurder van de motor uit Strijen reed zonder helm, met een 12-jarige jongen met helm, over de dijk toen er ineens een kat overstak. Hij reed over de kat , is gaan slingeren en kwam tegen een gaasafzetting tot stilstand. Hij reed ook een schaap aan die bij aankomst van de politie nog onder de motorfiets lag. De motorrijder liep behoorlijke vleeswonden op aan gezicht en been. De 12-jarige jongen had een schaafwond aan rechterknie en rechterhandpalm. Er kwam een dierenarts ter plaatse voor het schaap. Van de kat ontbreekt ieder spoor.

Alcohol
PIERSHIL- Op de Dorpsweg is op 18 juli omstreeks 21.30 uur een 22-jarige automobilist uit Nieuw-Beijerland aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij moet een boete van 190 euro betalen en kreeg een rijverbod van 2 uren.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza