Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 29
18/07 Alcohol
18/07 Brand
17/07 Botsing
17/07 Auto gestolen
16/07 Autodieven
16/07 Ongeval
16/07 Horeca controle
16/07 Gesignaleerd
16/07 Honkbalknuppel
16/07 Inbraak bedrijf
15/07 Botsing
15/07 Snelkraak
14/07 Inbraak woning
14/07 Ongeval
14/07 Brand
14/07 Auto gestolen
14/07 Inbraak bedrijf
13/07 Mishandeling
13/07 Mishandeling
13/07 Aanhouding
12/07 Over de kop
12/07 Gevallen
12/07 Alcohol

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 37-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 18 juli op de Oost-Voorstraat en moest daar een blaastest ondergaan. De man blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 EURO.

Brand
PUTTERSHOEK- Een keet is geheel in rook opgegaan. In de nacht van donderdag op vrijdag 18 juli woedde er een brand op het terrein van de HSL aan de Molendijk. Een keet stond in de fik. De brandweer is ter plaatse gekomen om het vuur te doven. De oorzaak van de brand is onbekend.

Botsing
PIERSHIL- Op donderdagmiddag 17 juli zijn zo'n vier personenauto's tegen elkaar aan gebotst. Een 46-jarige man uit Numansdorp reed met zijn 81-jarige bijrijder uit Zuid-Beijerland op de Molendijk. Voor hem reden drie personenauto's. Door onbekende oorzaak moest een van de automobilisten remmen waardoor alle auto's tegen elkaar aan botsten. De 46-jarige man en zijn bijrijder raakten lichtgewond. De exacte verwondingen zijn niet bekend. Beide mannen werden per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Auto gestolen
MIJNSHEERENLAND- Vanaf een camping aan de Brabersweg is op donderdagmorgen 17 juli een auto gestolen. Het gaat om een groene Hyundai met kenteken HD-VT-35. Ook een mobiele telefoon werd ontvreemd.

Autodieven
HEINENOORD - Drie Rotterdammers, allen 17 jaar oud, zijn op 16 juli op de autosnelweg A29 bij Heinenoord aangehouden. Agenten zagen de auto rijden en vertrouwden de zaak niet. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder in Rotterdam gestolen was. De drie zijn daarop aangehouden en overgedragen aan de Politie Rotterdam-Rijnmond. Juist op het moment dat de drie werden aangehouden, deed de eigenaar aangifte. Hij zal zijn voertuig weer spoedig in bezit hebben.

Ongeval
MAASDAM - Bij een eenzijdig ongeval op de Kromme Elleboog is een 46-jarige man uit Srtijen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak verloor de man in een de macht over het stuur waarna hij tegen een damwand van een sloot botste. De man kwam op de rijbaan terecht en is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekhuis vervoerd. Over zijn huidige toestand is niets bekend.

Horeca controle
STRIJEN - Bij een horecacontrole in Strijen, 's-Gravendeel, Heinenoord, Mijnsheerenland en Puttershoek zijn op 16 juli in totaal 13 horecagelegenheden bezocht. Samen met opsporingsambtenaren van het GAK werd bekeken of het aanwezig personeel volgens de regels aan het werk was. Twee personen van wie vermoed wordt dat ze illegaal in Nederland verblijven en zijn aan de Vreemdelingendienst overgedragen. Bij een aantal gelegenheden was personeel aan het werk dat niet bij de officiële instanties was aangemeld. Het GAK onderzoekt deze gevallen.

Gesignaleerd
NUMANSDORP- Een 37 jarige man zonder vast woonplaats is aangehouden door politieagenten. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 16 juli 2003, omstreeks 08.50 uur, in de Burgemeester de Zeeuwstraat. Agenten herkenden de man die nog een straf van 15 dagen te goed had. Toen de agenten de verdachte wilden aanhouden zette hij het op een lopen en liep een winkel in. Na wat trek- en duwwerk hielden de agenten hem aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij kon direct zijn straf uitzitten.

Honkbalknuppel
OUD-BEIJERLAND- Een 20 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 16 juli 2003, omstreeks 09.15 uur in de Albert Einsteinstraat. De man stond met een honkbalknuppel voor een bedrijf waar hij deze ochtend was ontslagen. Hij had onenigheid gehad met een chauffeur en werd daarop door zijn chef ontslagen. De man stond de chauffeur op te wachten en had de honkbalknuppel uit voorzorg meegenomen. De honkbalknuppel is in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Bij een telecombedrijf aan de Alexander bellstraat is op 16 juli omstreeks 01.25 ingebroken. Onbekenden wisten binnen te komen door een ruit in te gooien met bakstenen. Er is een computerkast ontvreemd. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Botsing
MIJNSHEERENLAND - Bij een kop-staartbotsing op de Vrouwe Huisjesweg is op 15 juli een gewonde gevallen. Een 55-jarige vrouw uit Maasdam stond bij een verkeerslicht te wachten toen plots een 41-jarige vrouw uit Rotterdam van achter op haar inreed. Waarom de Rotterdamse niet op tijd kon stoppen is onbekend. De 55-jarige had flinke nekpijn, maar wilde niet naar het ziekenhuis.

Snelkraak
MIJNSHEERENLAND- Drie mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag 15 juli een snelkraak gepleegd bij een benzinestation aan de Raadhuislaan in Mijnsheerenland. De meldkamer van de politie kreeg hierover rond half vier een melding binnen. De mannen waren met twee auto's weggereden in de richting van Oud-Beijerland. Een van de auto's bleek diezelfde nacht gestolen te zijn bij een woning in Numansdorp. Twee bussen van de Surveillancedienst konden de mannen even later op de provinciale weg N-217 staande houden. De politie heeft de drie mannen, een 19-jarige, een 26-jarige en een 33-jarige man allen afkomstig uit Rotterdam meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten. In de auto's werden sigaretten, aanstekers, flessen motorolie en geld aangetroffen. In de nacht ervoor vond ook een inbraak bij een benzinestation aan de N-217 plaats. De politie onderzoekt of beide zaken iets met elkaar te maken hebben.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Kievit is in de nacht van 13 op 14 juli ingebroken. De inbrekers wisten de sleutels van een auto mee te nemen , een stereo-installatie, bankpasjes en twee mobiele telefoons. De weggenomen auto is een zwarte Mercedes c180 met het kenteken 38-JK-BS. De Technische Recherche stelt een onderzoek in

Ongeval
KLAASWAAL- Op de Oud-Cromstrijensedijk moest op 14 juli omstreeks 08.15 uur een 26-jarige automobiliste uit Dirksland uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Vervolgens reed ze over de 'lepels' van een vorkheftruck die aan de rechterkant van de weg stond te wachten tot hij de weg op kon. De vrouw verloor de macht over het stuur en reed daarna tegen een geparkeerde jeep. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Brand
'S-GRAVENDEEL- Op maandagmiddag 14 juli heeft er omstreeks 12.00 uur een korte brand gewoed op het terrein van het opvangcentrum voor asielzoekers aan de Kilweg. De brand ontstond in één van de gebouwen op het terrein. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. In het gebouw werden een aantal doeken gevonden die vlam hadden gevat. De brand kon snel geblust worden. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Het afgelopen weekend werden op het opvangcentrum ook al ruiten ingegooid.

Auto gestolen
NUMANSDORP- Vanaf de Rijksstraatweg is in de nacht van 13 op 14 juli een blauwe Opel Kadet gestolen met het kenteken RS-41-FD. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de Politie Zuid-Holland-Zuid.

Inbraak bedrijf
MIJNSHEERENLAND- In de nacht van 13 op 14 juli kwam bij de meldkamer de melding binnen dat er was ingebroken bij een benzinestation aan de N 217. Bij aankomst zag de politie dat de pui van het gebouw geheel vernield was. De politie heeft de inrit van het benzine station met afzetlint afgesperd. De Technische Recherche stelt een onderzoek in. De eigenaar zal aangifte doen wanneer hij exact weet wat weggenomen is.

Mishandeling
NUMANSDORP- een 25-jarige man uit Klaaswaal heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd op zondag 13 juli omstreeks 01.30 uur op zijn gezicht geslagen door een andere man. De mishandeling vond plaats op het strand bij de Haringvlietbrug. De mannen kregen een woordenwisseling over een nog te vereffenen schuld en een brommer van een ex-vriendin van de 25-jarige man. De 25-jarige liep een gezwollen linkeroog en een bloedende wang op.

Mishandeling
NUMANSDORP - Een 19-jarige man uit Numansdorp is op 13 juli op de Nassaustraat aangehouden. Hij zou een 22-jarige plaatsgenoot op zijn neus hebben geslagen, net buiten een horecagelegenheid aan de Burgemeester de Zeeuwstraat. Agenten konden de identiteit van de verdachte achterhalen en hem korte tijd later nabij zijn woonadres aanhouden. Waarom dader en slachtoffer ruzie kregen, is niet bekend.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Een 29-jarige man uit Klundert is op 13 juli aangehouden op verdenking van het aanrijden van drie geparkeerde auto's op de Bierkade en het verlaten van een plaats van ongeval. De verdachte zou met zijn auto de drie andere auto's hebben geraakt en vervolgens weggerend zijn. Op aanwijzing van getuigen werd de man, na een korte zoektocht, in de Admiraal de Ruijterstraat aangehouden. Of er alcohol in het spel was, is onbekend.

Over de kop
STRIJEN - Een paard en wagen met drie inzittenden zijn op 12 juli op de Buitendijk over de kop geslagen. Het dier raakte met een been verstrikt in het tuig, schrok hiervan, kwam in de berm terecht en sloeg met de wagen en al over de kop. Bij het ongeval raakte een vrouw, van wie de personalia niet bekend zijn, gewond. Ze was aanspreekbaar is naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Haar toestand leek mee te vallen.

Gevallen
NIEUW-BEIJERLAND - Op de Julianastraat zijn op 12 juli twee fietsers, een 65-jarige vrouw uit Hoogvliet en een 8-jarige jongetje uit Nieuw-Beijerland gewond geraakt. Het jongetje haalde de vrouw en haar man in en kwam vermoedelijk door zijn hoge snelheid, ten val. Vervolgens viel ook de vrouw van haar fiets. Beide slachtoffers liepen schaafwonden op.

Alcohol
WESTMAAS - Een 33-jarige automobilist uit Westmaas is op 12 juli op de Anthoni van Leeuwenhoekstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza