Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 28
10/07 Mishandeling
10/07 Snelheidscontrole
10/07 Inbraak bedrijf
10/07 Diefstal
09/07 Agenten geslagen
09/07 Snelheidscontrole
09/07 Onder invloed
08/07 Gordelcontrole
08/07 Brandstichting
08/07 Alcohol
08/07 Aanhouding
07/07 Oplichting
07/07 Alcohol
07/07 Over de kop
07/07 Niets erin, niets eruit
06/07 Vernieling
06/07 Alcohol
06/07 Geluidsoverschrijding
06/07 Inbraak bedrijf
05/07 Fietsers gewond
05/07 Inbraak
05/07 Alcohol
04/07 Verkeerscontrole
04/07 Verkeerscontrole

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Mishandeling
GOUDSWAARD- Een 20 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op donderdagavond, 10 juli 2003, omstreeks 20.30 uur op de Nieuwendijk. De verdachte gaf, na een woordenwisseling, een 21 jarige man uit Goudswaard enkele klappen en schoppen. Ook werd hij in zijn oor gebeten. Zijn 20 jarige broer die hem te hup kwam, werd ook nog door de verdachte geslagen. Ook reed hij nog met zijn auto tegen de auto van de 20 jarige broer en ging er vervolgens vandoor. De onenigheid ging over het al of niet met toestemming gebruiken van de boot van de verdachte. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole
WESTMAAS- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde driepoot op de Provincialeweg N 489 hebben agenten 93 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielde de controle op donderdag, 10 juli 2003, van 16.30 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. In totaal werden 900 voertuigen gecontroleerd.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Edisonstraat is in de nacht van woensdag op donderdag 10 juli ingebroken. Men is naar binnengekomen door de toegangsdeur van het pand te forceren. Tevens werd de telefoonkabel doorgeknipt waardoor het alarm niet werkte. Er is een geldbedrag van ongeveer 50 euro buit gemaakt.

Diefstal
NUMANSDORP- De directeur van een bedrijf aan de Industriestraat heeft op donderdag 10 juli aangifte van diefstal gedaan. Uit een kluis is een geldbedrag van 2.190 euro weggenomen. Dit zou gebeurd kunnen zijn door het gebruik van een valse sleutel. De politie onderzoekt de zaak.

Agenten geslagen
OUD-BEIJERLAND - Twee agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid zijn bij een aanhouding op 9 juli licht gewond geraakt. De twee wilden een man aanhouden die het interieur van zijn ouders kort en klein had geslagen. Ter plaatse begon de man de agenten uit te schelden en probeerde de moeder van de verdachte zijn aanhouding te verhinderen door een van de agenten te slaan en te bijten. Ook een broer van de verdachte begon zich met de aanhouding te bemoeien door met wurgstokken te slaan en later met een houten balk te dreigen. Een van de agenten liep bij de worsteling die hierop volgde een verdraaide arm op. Bij de aanhouding van de broer werd een van de agenten door deze man in zijn gezicht geslagen. De broer, een 18-jarige man uit Oud-Beijerland en zijn moeder, een 49-jarige Oud-Beijerlandse, zijn respectievelijk in het Laningpark en de Witsenstraat aangehouden en in verzekering gesteld. De wurgstokken en houten balk zijn door de politie in beslag genomen. De man om wie het in eerste instantie ging, wist in de hectiek te ontkomen.

Snelheidscontrole
HEINENOORD- Op de Blaaksedijk West is op woensdag 9 juli tussen 13.40 en 14.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Tijdens deze controle passeerden er 256 voertuigen. 34 automobilisten reden te hard en kunnen een bekeuring verwachten.

Onder invloed
HEINENOORD- Op woensdagochtend, 9 juli 2003, omstreeks 01.20 uur, is op de Rijksweg A 29 een 21 jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de vrouw zodanig ruim boven de streep dat haar rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is ze met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

Gordelcontrole
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een gordelcontrole hebben agenten 7 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 8 juli 2003, van 19.20 tot 20.05 uur op de Hendrik Hamerstraat. In totaal controleerden de agenten 57 voertuigen.

Brandstichting
NUMANSDORP- De politie Hoeksche Waard neemt de brandstichting die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden bij het gemeentehuis in Cromstrijen zeer serieus. De recherche is gestart met een opsporingsonderzoek. De brand werd op maandagmorgen 7 juli ontdekt. Vermoedelijk is er tussen zaterdagmiddag 5 juli en maandagmorgen 7 juli geprobeerd om een fles met benzine naar binnen te gooien. Hierdoor werd de buitenste ruit van de dubbele beglazing vernield. De gevel is helemaal zwart uitgeslagen. Het incident is vermoedelijk uit baldadigheid gepleegd. De politie heeft inmiddels een verdachte op het oog. Of er een verband bestaat tussen deze brandstichting en het in brand steken van een flitspaal aan de Rijksstraatweg wordt onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Mensen die iets gezien hebben in de buurt van het gemeentehuis, worden verzocht om contact op te nemen met de recherche in Oud-Beijerland via 0900-8844 (lokaal tarief)

Alcohol
NUMANSDORP- Een 37-jarige man uit 's-Gravendeel is aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een dagvaarding.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmorgen 8 juli is een 49-jarige vrouw uit Oud-Beijerland buiten heterdaad aangehouden. Zij wordt ervan verdacht geld en de sim kaart van een mobiele telefoon te hebben gestolen van mensen waar zij als hulp in de huishouding voor werkte.

Oplichting
NUMANSDORP- Op de Scholeksterstraat is op 4 juli een 78-jarige vrouw het slachtoffer geworden van oplichtingpraktijken. Ze kreeg bezoek van een man die zich voordeed als een bankmedewerker.De vrouw vertrouwde de man in eerste instantie en gaf hem haar bankpassen. Ze besefte later dat er een en ander niet in orde was en belde de politie. Er bleek al geld van haar rekening te zijn opgenomen. Hoeveel geld de vrouw mist is niet bekend. De Politie Zuid-Holland-Zuid onderzoekt deze zaak. De vrouw deed vandaag aangifte.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 56-jarige vrouw uit Rhoon is op 7 juli op de autosnelweg A29 aangehouden. Ze bleek teveel gedronken te hebben om te mogen autorijden. Ze kreeg een rijverbod van drie uren.

Over de kop
ZUID-BEIJERLAND - Een 68-jarige man uit Numansdorp is op 7 juli op de Nieuwendijk met zijn fiets over de kop geslagen. De fietser probeerde een man te ontwijken die op de rijbaan automobilisten parkeeraanwijzingen stond te geven. Hij kwam daardoor met zijn voorwiel in een greppel terecht en viel op zijn gezicht. Ook raakte hij gewond aan zijn handen, armen en schouders. De man is naar het ziekenhuis vervoerd.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND - Bij een 'Niets erin niets eruit-actie' van de Politie Zuid-Holland-Zuid in Oud-Beijerland zijn in de Van den Bergstraat, het Boerserf en Den Hartogerf in totaal 57 auto's gecontroleerd. In 11 van de gecontroleerde auto's was potentiële buit duidelijk zichtbaar. In 46 auto's lagen geen waardevolle spullen of lagen waardevolle goederen veilig en onzichtbaar opgeborgen.

Vernieling
ZUID-BEIJERLAND - Vier mannen van 19, 18, 18 en 17 jaar, uit respectievelijk Westmaas, Heinenoord, Mijnsheerenland en Westmaas zijn op 6 juli in de Gravin Sabinastraat aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje. Een getuige had de vier bezig gezien en de politie gewaarschuwd. Op grond van het signalement konden de vier kort na de melding worden aangehouden. Na verhoor is het viertal in vrijheid gesteld.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 6 juli 2003, omstreeks 03.05 uur is op de Beneden Oostdijk een 45 jarige man uit Heinenoord aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de boete van 190 euro betaalde is hij met een rijverbod van 1 uur heengezonden. Op de Langeweg is een 23 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de boete van 190 euro betaalde is hij met een rijverbod van 2 uren heengezonden. Op de W. van Vlietstraat is een 34 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Geluidsoverschrijding
NUMANSDORP- Een caféhouder in de Torenstraat heeft een bekeuring gekregen wegens overschrijding van het geluidsniveau. De milieu dienst Zuid-Holland-Zuid, verrichtte op zondagochtend, 6 juli 2003, een geluidsmeting. Er werd een overschrijding gemeten van ruim 30 decibel.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD- Op zondagochtend, 6 juli 2003, omstreeks 05.55 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Boonsweg. Er werd elektrisch handgereedschap gestolen. Nadat het slot van het hek werd geforceerd kon men het terrein betreden. Nadat met straatstenen een ruit van de toegangsdeur werd ingegooid kon men binnenkomen. Daarna werden de ruiten van enkele vitrines vernield en werden een tiental handmachines gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Fietsers gewond
HEINENOORD- Een 51 jarige man uit Hellevoetsluis is met zijn racefiets gevallen. Hij is per ambulance met been- en buikletsel overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis te Rotterdam. Het ongeval gebeurde op zondagmorgen, 6 juli 2003, omstreeks 11.45 uur, op de Blaaksedijk Oost. De man was samen met een grote groep bezig aan een wielertocht. Hij kwam met zijn trapper tegen een geleidebaken van een wegversmalling terecht en kwam ten val.
ZUID-BEIJERLAND- Een 68 jarige man uit Soest is met zijn fiets gevallen. Hij is met verwondingen aan zijn gezicht, handen, armen en schouders per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De man fietste op zondagmiddag, 6 juli 2003, omstreeks 14.35 uur over de Nieuwendijk. Er was daar in de omgeving van het pontje naar Tiengemete erg druk ivm een openluchtdienst die daar werd gehouden. Op de weg stond een man met een verkeersbord ivm het parkeren van auto's. De fietser moest daarvoor uitwijken, kwam met zijn voorwiel in een greppel terecht en sloeg over de kop.

Inbraak
MIJNSHEERENLAND- Op zaterdagochtend, 5 juli 2003, omstreeks 05.15 uur, is ingebroken in een tankstation langs de Rijksweg A 29. Nadat een ruit werd geforceerd kon men binnenkomen. In korte tijd werden een nog onbekende hoeveelheid sigaretten, Cd's en videobanden gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in en de politie stelt een onderzoek in.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op zaterdagavond, 5 juli 2003, omstreeks 20.30 uur, is een 51 jarige man uit Puttershoek op de Romeinseweg aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De man raakte betrokken bij een éénzijdig ongeval. Hij reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal en belandde met zijn auto in een sloot. Hij raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar de dokterspost Klaaswaal voor behandeling. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond, 5 juli 2003, omstreeks 23.30 uur, is in de Poortlaan een 22 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Verkeerscontrole
'S GRAVENDEEL- Tijdens een gordelcontrole hebben agenten 16 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op vrijdagochtend, 4 juli 2003 op de Hendrik Hamerstraat en de Maasdamseweg.
MAASDAM/ OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol hebben agenten 21 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op vrijdagmiddag, 4 juli 2003, op de Provincialeweg N 217 in Maasdam en Oud-Beijerland. In totaal werden 316 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/uur. De overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP- Op vrijdag 4 juli heeft de politie een controle onder aanhangwagens en caravans gehouden. Dit gebeurde tussen 15.00 en 21.00 uur op de parkeerplaats Buttervliet op de Rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp. De politie Zuid-Holland-Zuid kreeg daarbij assistentie van het Korps Landelijke Politie Diensten en de brandweer Cromstrijen. Doel van de actie was om de veiligheid op de weg te verhogen door caravans, bagage-aanhangwagens e.d. op hun technische staat te controleren. De ANWB was ter plaatse om kleine mankementen direct te verhelpen. In totaal werden 64 combinaties gecontroleerd. De politie deelde zo'n 24 bekeuringen uit wegens o.a. overbelading, defecte verlichting en bepaalde defecten aan losbreekreminrichtingen en hulpkoppelingen. Ook controleerde de politie of bestuurders in het bezit waren van de juiste papieren waaronder rijbewijzen, kentekenbewijzen, registratiebewijzen van caravans. Hier werden enkele bekeuringen voor uitgeschreven. Door de brandweer werden de caravans gecontroleerd op gasflessen, slangen en afsluiters. Driekwart van de gecontroleerde eenheden waren voorzien van gasslangen die over de keuringsdatum waren. Een bestuurder, een 58 jarige man uit Heinenoord is aangehouden wegens rijden onder invloed met en personenauto. In het bureau blies de man zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden. Een aanhangwagen als gestolen gesignaleerd. De eigenaar/ bestuurder, een 59 jarige man uit Walsoorden werd aangehouden wegens heling. De aanhangwagen was in 2001 gestolen in Zeeland. Drie bestuurders mochten niet verder rijden en moesten hun aanhangwagens achterlaten wegens technische gebreken.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza