Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 27
04/07 Snelkraak
04/07 Ongeval
03/07 Alcohol
03/07 Botsing tegen lichtmast
03/07 Botsing bussen
03/07 Ramkraak
02/07 Inbraak
02/07 Niets erin, niets eruit
02/07 Alcohol
02/07 Hennepkwekerij
01/07 Kat beschoten
30/06 Ongeval A29
30/06 Inbraak tuincentrum
29/06 Fietser gewond
29/06 Schennispleger
28/06 Brand
28/06 Onder invloed
28/06 Bedreiging
27/06 Diefstal en vernieling
27/06 Snelheidscontrole
27/06 Vechtpartij

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Snelkraak
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 4 juli 2003, omstreeks 02.25 uur, vond een snelkraak plaats bij een kantoor in de Ooststraat. Getuigen zagen dat twee mannen op een scooter een ruit van de toegangsdeur insloegen en daarna snel naar buiten kwamen met een digitale fotocamera. Ze reden vervolgens weg. Een zoekactie door agenten in de omgeving leverde niets op.

Ongeval
KLAASWAAL- Een 44-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is lichtgewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op de ochtend van 4 juli reed zij over de Rijksstraatweg in de richting van Numansdorp. Ter hoogte van de kruising met de Boomdijk moest zij afremmen voor een auto die linksaf sloeg. Achter de vrouw reed een 24-jarige bestuurder uit Mijnsherenland. Hij kon niet meer op tijd afremmen en botste hierdoor achterop de auto van de vrouw. De vrouw is ter plaatse door de ambulancedienst behandeld voor nekklachten. Beide personenauto's raakten beschadigd.

Alcohol
STRIJEN- Op donderdagavond, 3 juli 2003, omstreeks 20.00 uur, is op het Stockholmplein een 55 jarige man uit Klaaswaal aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

Botsing tegen lichtmast
MIJNSHEERENLAND- Op donderdagavond, 3 juli 2003, omstreeks 20.20 uur, is een 32 jarige man uit Puttershoek aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Blaaksedijk met zijn personenauto en lichtmast uit de grond. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

Botsing bussen
OUD-BEIJERLAND- Op donderdag 3 juli heeft er een aanrijding tussen twee bussen van Connexion plaats gevonden. Dit gebeurde op de Randweg in Oud-Beijerland. De bussen raakten elkaar hier met de buitenspiegels. Als gevolg hiervan sneuvelden de ruiten van de bus die vanuit de Spuidijk kwam. Drie inzittenden van deze bus, een 17-jarig en een 18-jarig meisje en een 50-jarige man allen afkomstig uit Oud-Beijerland raakten licht gewond door het rondvliegende glas. Ambulancepersoneel heeft de gewonden ter plaatse behandeld. De politie vermoedt dat de chauffeur van de bus die vanuit de Zinkweg kwam niet voldoende rechts heeft aangehouden op de Randweg.

Ramkraak
NUMANSDORP- Op dondermorgen rond 05.50 uur heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij een kledingwinkel aan de Voorstraat. De gehele pui van de winkel is vernield. Er werden spijkerbroeken onder meer van het merk Levi's meegenomen. Ook is er geld vanuit de kassa meegenomen. De auto waarmee de raamkraak is gepleegd, werd later aangetroffen op een parkeerplaats aan de Havenkade. Deze auto bleek gestolen te zijn. De technische recherche stelt een onderzoek in. Daarnaast is er buurtonderzoek verricht. Getuigen van deze ramkraak die nog niet in contact zijn geweest met de politie, worden verzocht zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak
ZUID-BEIJERLAND- Tussen woensdag 2 juli en donderdag 3 juli is er ingebroken bij een agrarisch bedrijf aan de Schoutsdijk. De deur van een loods werd geforceerd. Vervolgens is er gereedschap gestolen. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op woensdagavond 2 juli een zogenaamde niets erin, niets eruit actie gedaan. Dit gebeurde in de Croonenburg. In totaal werden 79 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben 25 voertuigen een briefje onder de ruitenwissers gekregen, omdat ze niet juist waren afgesloten of wegens waardevolle voorwerpen in de auto.

Alcohol
STRIJEN - Een 58-jarige man uit Strijen is op 2 juli op de Schelpweg aangehouden. Hij zat met teveel alcohol op achter het stuur. De man kreeg een rijverbod van zes uren.

Hennepkwekerij
STRIJENSAS- Politieagenten hebben een hennepkwekerij ontmanteld. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 2 juli 2003, in de Suze Groenewegstraat. De agenten troffen in een kamer van een woning een in werking zijnde kwekerij aan met ongeveer 380 planten. De verdachte, een 46 jarige man uit Strijensas wordt door de politie verhoord. Agenten namen de planten, lampen en andere toebehoren in beslag. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Kat beschoten
NUMANSDORP- Een onbekend persoon heeft een katje met een luchtbuks beschoten. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 1 juli op de Bernhardstraat. Het katje moest aan een breuk geopereerd worden. Het 'baasje' van het katje heeft aangifte bij de politie gedaan.

Ongeval A29
KLAASWAAL- Op maandagavond 30 juni is er een aanrijding geweest op de A29 waar drie personenauto's bij betrokken waren. Een 45-jarige man uit Poortugaal haalde twee voertuigen in en, waarschijnlijk door aquaplanning, botste tegen de auto van een 45-jarige vrouw uit Goedereede, die hierdoor in een slip terecht kwam. Zij botste tegen de vangrail en botste vervolgens op de auto van een 38-jarige man uit Herveld. Beide voertuigen kwamen terecht in de berm aan de linkerkant van de weg. De ambulance is ter plaatse geweest, maar de betrokkenen bleken alleen lichte schaafwonden te hebben.

Inbraak tuincentrum
NUMANSDORP- Bij een tuincentrum aan de Beneden Molendijk is tussen zondag 29 juni een maandag 30 juni ingebroken. Men is waarschijnlijk binnen gekomen door een ruitje aan de achterzijde van het pand weg te nemen. Er is een grastrimmer meegenomen. De eigenaar van het tuincentrum heeft in het nabij gelegen bos nog enkele plantjes teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Fietser gewond
GOUDSWAARD- Een 62-jarige man uit Piershil is gewond geraakt. De man fietste op zondagavond 29 juni op de Haven tegen een paaltje aan. Hierdoor viel hij en liep hij een gebroken heup op. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis (locatie onbekend).

Schennispleger
HEINENOORD- Drie mannen zijn aangehouden. Op zondagmiddag 29 juni liet één van de mannen in het bijzijn van de twee anderen zijn geslachtsdeel zien aan twee passerende jongetjes op het Zalmpad. De twee 9-jarige jongetjes uit Heinenoord lichtten één van hun vaders in die op zijn beurt de politie inschakelde. De politie hield de mannen aan op het Zalmpad. Het gaat om een 22-jarige, een 24-jarige en een 29-jarige man, alledrie afkomstig uit Oud-Beijerland. Alledrie de mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

Brand
KLAASWAAL- Bij een woning aan de Wilhelminastraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juni brand gewoed. De politie kreeg rond 00.31 uur een melding dat hier brand zou zijn. De 67-jarige bewoonster was op het moment van de brand niet thuis. Zij vertelde aan de politie dat op een tafel in de tuin kaarsen brandden. De kaarsen stonden in een rieten mandje welke vlam gevat zou hebben. Er wordt vermoed dat vervolgens het zonnescherm in brand is gevlogen. De brandweer uit Klaaswaal en Numansdorp zijn uitgerukt om de brand te blussen. Even voor 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De hele woning is uitgebrand. De buren hebben waarschijnlijk rookschade. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Onder invloed
MAASDAM- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juni een 48-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man reed slingerend met zijn auto over de Trambaan van Strijen naar Maasdam. Op de N-217 bij Maasdam konden agenten de man staande houden. De agenten roken dat de man alcohol op had en hielden hem vervolgens aan. De man is meegenomen naar het politiebureau in Oud-Beijerland. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens wordt de man gedagvaard.
OUD-BEIJERLAND- Een 47-jarige vrouw uit Strijen is op zaterdagmorgen 28 juni door de politie aangehouden. De vrouw reed met haar auto over de Beneden Oostdijk en werd verzocht te stoppen in verband met een alcoholcontrole. De vrouw blies ver boven de wettelijk vastgestelde grens. De politie heeft haar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Haar rijbewijs wordt ingevorderd.
OUD-BEIJERLAND- Een 62-jarige man uit Oud-Beijerland is op zaterdag 29 juni aan de Zoomwijcklaan aangehouden. Bij de meldkamer van de politie was een melding binnen gekomen dat in deze straat een aanrijding plaats had gevonden. Getuigen verklaarden dat de man zijn auto achteruit in wilde parkeren. Hij zou hierbij een geparkeerde auto hebben geraakt. De politieagenten spraken de man aan, maar hij was nauwelijks aanspreekbaar. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Om te bepalen hoeveel de man had gedronken, is er door de GGD bloed afgenomen.
Strijen- Een 58-jarige man uit Oud-Beijerland is op zaterdag 28 juni aan de Sasseweg aangehouden. In verband met een alcoholcontrole werd de man verzocht te blazen. Uit de ademtets bleek dat de man te veel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden. Omdat het niet de eerste keer was dat de man voor rijden onder invloed is gepakt, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man wordt gedagvaard.
KLAASWAAL- De politie heeft op zaterdagavond 28 juni een 41-jarige man uit IJsselstein aangehouden. De man reed met zijn auto over de Molendijk en werd verzocht om te stoppen en mee te werken aan een alcoholcontrole. Uit de ademtest bleek dat de man te veel gedronken had om nog te kunnen rijden. Hij heeft een boete van 300 euro en een rijverbod van drie gekregen.

Bedreiging
KLAASWAAL- Een 22-jarige man uit Spijkenisse heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 juni aangifte gedaan van bedreiging. De man was bij zijn zus aan de Claes Danckaertstraat op bezoek geweest. Toen hij naar huis wilde, kwamen drie jongens op hem af en riepen dat ze hem nog wel zouden pakken. De man voelde zich dusdanig bedreigd dat hij de politie heeft gebeld. De politie heeft drie mannen van 18, 19 en 20 jaar uit respectievelijk Rotterdam, Ooltgensplaat en Westmaas aangehouden.

Diefstal en vernieling
PIERSHIL- Een 44-jarige man uit Piershil heeft op vrijdag 27 juni aangifte gedaan. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er inbrekers via het dak een loods aan de Kade binnengekomen. In de loods zou zijn rondgereden met een vorkheftruck. Hierdoor zijn er vernielingen aangericht. Tevens werd er een brandblusser leeggespoten. De inbrekers hebben verder sleutels, een zaklamp en een brandblusser meegenomen. De technische recherche doet een onderzoek.

Snelheidscontrole
'S-GRAVENDEEL- Op vrijdag 27 juni heeft de politie aan de Maasdamseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 50 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn 5 mensen bekeurd omdat zij te hard reden.

Vechtpartij
KLAASWAAL- Op vrijdagavond 27 juni heeft er een vechtpartij afgespeeld aan de Nassaustraat in Klaaswaal. De politie kreeg rond 23.30 uur een melding dat er gevochten werd door een groepje van zo'n 15 personen. De vechtpartij zou begonnen zijn op de Oud-Cromstrijensedijk Vervolgens had de groep zich verplaatst naar de Nassaustraat. Een 15-jarige jongen uit Numansdorp raakte dermate gewond dat hij voor behandeling naar het Ikazia ziekenhuis gebracht moest worden. Een 22-jarige man uit Spijkenisse en een 27-jarige man uit Emmen zijn naar het politie bureau meegenomen voor verhoor. De politie verdenkt hen ervan een auto te hebben beschadigd. Dit ontkennen zij echter. De twee mannen zijn na verhoor heengezonden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza