Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 26
26/06 Aanhouding
26/06 Brand
26/06 Verkeerscontrole
26/06 Nieuw politiebureau
26/06 Diefstal
26/06 Parkeren
26/06 Niets erin, niets eruit
24/06 Mishandeling
24/06 Handgranaat
23/06 Babbeltruc
23/06 Alcohol
22/06 Inbraak
22/06 Ongeval
21/06 Belediging
20/06 Van de dijk
20/06 Alcohol

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
MIJNSHEERENLAND- Een 47-jarige man uit Mijnsheerenland is op donderdag 26 juni door de politie aangehouden. Tijdens een doorzoeking van zijn huis onder leiding van de rechter commissaris werd er hennep aangetroffen. Er zijn 172 hennepplanten in beslag genomen. Daarnaast werden er 77 patronen van een jachtgeweer, twee busjes pepperspray en een busje traangas gevonden. In de woning lagen grondstoffen die waarschijnlijk gebruikt worden voor het maken van XTC. Dit wordt nader onderzocht. De man is in verzekering gesteld en zal vanmiddag worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Brand
HEINENOORD- Het dak van een woning aan de Doormanstraat is in brand gevlogen. Dit gebeurde op donderdagmiddag 26 juni tijdens werkzaamheden aan het dak. Het isolatiemateriaal dat op het dak werd aangebracht vatte plotseling vlam. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er was geen schade in de woning.

Verkeerscontrole
NIEUW-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdagavond 26 juni een verkeerscontrole gehouden op de Spuidijk. Zo'n 400 voertuigen werden gecontroleerd. In totaal kregen 5 automobilisten een bekeuring wegens het overtreden van de maximumsnelheid. 1 bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.
MAASDAM- De politie hield met behulp van de lasergun een snelheidscontrole op de N217. Dit gebeurde op donderdagmiddag 26 juni 2003. Iedereen (zo'n 750 voertuigen) hield zich aan de maximumsnelheid.

Nieuw politiebureau
PIERSHIL- Het politiebureau van Korendijk is verhuisd naar een nieuw pand. Het bureau is vanaf heden gevestigd aan de Voorstraat 33 (naast het gemeentehuis). Het politiebureau is geopend op dinsdag en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Inwoners van de gemeente Korendijk kunnen het politiebureau telefonisch bereiken via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Via dit nummer kunnen ook afspraken gemaakt worden met de gebiedsagenten.

Diefstal
'S-GRAVENDEEL- Bij een bedrijf aan de Havenweg is tussen woensdagavond en donderdagmorgen 26 juni ingebroken. Er werd aan de achterzijde van het pand een gat in het hekwerk geknipt. Vervolgens is er lood vanuit een container weggenomen. Dit werd teruggevonden aan de achterzijde van het terrein. Vermoedelijk zijn de inbrekers gestoord en hebben het lood toen laten liggen. Het bedrijf is dit jaar al eerder slachtoffer van inbraak geweest.

Parkeren
'S-GRAVENDEEL- De politie zal de komende tijd verscherpt toezicht houden op parkeren. In heel het dorp zullen regelmatig parkeercontroles worden gehouden. In het geval van fout parkeren, zal de politie een bekeuring uitschrijven.

Niets erin, niets eruit
'S-GRAVENDEEL- Op donderdag 26 juni heeft de politie een zogenaamde "niets erin, niets eruit" actie gehouden aan de Hendrik Hamerstraat en de Goudbloemstraat. Geparkeerde voertuigen werden gecontroleerd of ze juist waren afgesloten en/of er geen waardevolle voorwerpen in het zicht lagen. Negen mensen hebben een briefje onder de ruitenwissers gekregen omdat zij waardevolle voorwerpen in hun auto hadden liggen.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij kreeg op dinsdagmiddag 24 juni 2003 ruzie met een 19-jarige jongeman uit Oud-Beijerland. Dat gebeurde op de Zinkweg in Oud-Beijerland. Bij de ruzie sloeg de 17-jarige de ander met een fietsketting. Het slachtoffer liep daardoor verwondingen aan zijn rug en arm op.

Handgranaat
PUTTERSHOEK - Bij baggerwerk is een handgranaat gevonden. Ook vond men een twintigtal patronen. Agenten kregen de melding van de vondst op dinsdagmiddag 24 juni 2003. Het baggeren gebeurde in de Boezem in Puttershoek. In afwachting op het ophalen door het Explosieven Opruimingscommando stelde men de granaat veilig op een terrein van de gemeente.

Babbeltruc
DISTRICT- De politie heeft op 19 juni een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel. De man wordt ervan verdacht een babbeltruc te hebben uitgehaald bij een 71-jarigevrouw uit Numansdorp. Hij stal mogelijk op donderdag 22 mei een portemonnee in haar woning. Mogelijk heeft de man meerdere keren gebruik gemaakt van de babbeltruc om oudere mensen te bestelen. Op diverse plaatsen in het district Hoeksche Waard zijn de afgelopen maanden verschillende oudere mensen slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Alcohol
NUMANSDORP- Maandagavond 23 juni is een 36-jarige man uit Zuid-Beijerland op de Wethouder van der Veldenweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de J.Van der Heydenstraat. De inbrekers kwamen binnen door het vermoedelijk verbreken van het hek. Dit wordt nader onderzocht door de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid. De eigenaar mist 2 Dodges en een digitale camera.

Ongeval
HEINENOORD- Op zondagmiddag 22 juni is er een ongeval geweest op de A29 ter hoogte van Heinenoord. Waarschijnlijk door een klapband raakte een 20-jarige vrouw uit Wageningen de macht over het stuur kwijt en raakte de vangrail. De zwangere bestuurster had last van haar nek en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar zij een nachtje voor controle moest blijven. Het 3-jarig zoontje van de vrouw bleef ongedeerd evenals de 25-jarige broer van de vrouw.

Belediging
's-GRAVENDEEL- Een 17-jarige jongen uit 's-Gravendeel heeft de nacht van vrijdag op zaterdag 21 juni in de cel doorgebracht. Hij was samen met een groep jongeren in een horecagelegenheid aan de Strijenseweg. Twee politieagenten bezochten die gelegenheid en toen zij met een medewerker stonden te praten werden zij beledigd door een aantal jongeren. Nadat de agenten hadden aangegeven dat zij hier niet van gediend waren en dat zij bij herhaling tot aanhouding zouden overgaan, uitte de 17-jarige jongen toch nog beledigingen. Hij werd vervolgens aangehouden en kon de nacht in de cel doorbrengen.

Van de dijk
HEINENOORD- Vrijdagmiddag 20 juni is een scooter op het Oosteinde van de dijk gereden. De 17-jarige bestuurder uit Goudswaard raakte gewond aan zijn knie en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn 17-jarige vriendin uit Heinenoord, die bij hem achterop zat, raakte licht gewond aan haar arm. Er was sprake van een eenzijdig ongeval, er waren geen andere verkeersdeelnemers bij betrokken. Waarom het stel ineens van de dijk afreed is niet bekend.

Alcohol
STRIJEN- Een 30-jarige man uit Strijen zat vrijdagavond 20 juni met teveel alcohol op achter het stuur en is aangehouden in de Julianastraat. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.
OUD-BEIJERLAND- Een 41-jarige vrouw uit Klaaswaal werd zaterdagavond 21 juni gecontroleerd terwijl zij op de Langeweg reed. Zij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van drie uur en een boete.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza