Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 24
12/06 Getuigen gezocht
12/06 Verkeerscontrole
12/06 Drugs
12/06 Brand
12/06 Geweld
12/06 Alcohol
12/06 Ramkraak
11/06 Tasjesroof
11/06 Oplichter
11/06 Alcohol
11/06 Alcohol
10/06 Gordelcontrole
10/06 Inbraak bedrijf
09/06 Alcohol
09/06 Flitspaal in brand
09/06 Ruzie
08/06 Gestolen auto
08/06 Autodief
08/06 Alcohol
07/06 Knuppel

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Getuigen gezocht
PUTTERSHOEK- Een 78-jarige vrouw uit Puttershoek is mishandeld en beroofd. Op woensdagavond 4 juni omstreeks 20.00 uur bevond zij zich in haar woning aan de Julianastraat toen een onbekende man haar woning binnendrong. De man mishandelde de vrouw omdat zij hem geen geld gaf. Hierna vertrok hij met een donkerkleurige stationcar met hoge snelheid. Het gaat vermoedelijk om het type Volkswagen. De politie startte een buurtonderzoek op. Dit heeft vooralsnog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte. De politie start daarom vandaag met een uitgebreider vervolgbuurtonderzoek. Ook is zij op zoek naar eventuele getuigen. Getuigen die op woensdagavond 4 juni een man met hoge snelheid in een donkerkleurige auto door Puttershoek hebben zien rijden of weten wie de man is worden verzocht contact op te nemen met de politie in Oud-Beijerland via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de man luidt: -Blanke gelaatskleur, -Baseballpetje of muts, -Lange grijze stoffen jas, -Leeftijd onbekend.

Verkeerscontrole
STRIJEN- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Trambaan. Op donderdagmiddag 12 juni controleerde zij ruim 400 automobilisten. Hiervan kregen 13 automobilisten een bekeuring wegens het niet dragen van de gordel. 20 automobilisten werden bekeurd wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.

Drugs
'S GRAVENDEEL- Twee mannen zijn aangehouden. Deze 20-jarige man uit 's Gravendeel en zijn 22-jarige maatje uit 's Gravendeel reden op donderdagavond 12 juni op de Hendrik Hamerstraat. De mannen hadden een zakje met daarin vermoedelijk cocaïne bij zich. De politie hield de mannen aan en bracht hen over naar het politiebureau in Oud-Beijerland.

Brand
OUD-BEIJERLAND - Een woning aan de Zinkweg is op 12 juni geheel uitgebrand. De brand ontstond in een bij de woning geparkeerde auto, vermoedelijk in de gastank, waarna de vlammen naar het huis oversloegen. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoner was ten tijde van de brand niet thuis, zijn hond wel, maar die wist tijdig aan de vlammen te ontkomen. Het beest is veilig bij een van de buurtbewoners. Het buurpand van de woning liep weinig schade op. De brandweer was de brand na korte tijd meester. De bewoner van het pand moet zijn auto en zijn woning als verloren beschouwen. De politie heeft het wrak de auto voor onderzoek in beslag genomen.

Geweld
NUMANSDORP - Een 27-jarige man uit Pijnacker is op 12 juni in elkaar geslagen door twee onbekende mannen. Het slachtoffer liep op de Burgemeester de Zeeuwstraat toen zonder enige reden een van de twee mannen begon te schelden. Toen het slachtoffer daar commentaar op gaf, kwam de man op hem af en gaf hem een duw. Het slachtoffer liep hierop weg. In gezelschap van een andere man begon de man het slachtoffer te volgen. Op de Flohilstraat werd het slachtoffer ingehaald en diverse malen geslagen en geschopt. Daarbij liep hij een schouder uit de kom op en een bloedneus. De politie onderzoekt de zaak.

Alcohol
Klaaswaal - Een 33-jarige man uit Klaaswaal is op 12 juni op de Burgemeester Korstanjestraat aangehouden. Hij had teveel op. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een bekeuring van 190 euro.

Ramkraak
PUTTERSHOEK - Een winkel aan het Oranjeplein is op 12 juni slachtoffer geworden van een ramkraak. Onbekenden ramden met een personenauto de pui van de winkel en beschadigde daarbij kozijn, voordeur en etalageruit. Onbekend is of de dader(s) goederen hebben weggenomen. De auto bleek in politieregio Hollands Midden gestolen te zijn. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

Tasjesroof
OUD-BEIJERLAND - Een 81-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is op 11 juni slachtoffer geworden van een tasjesroof in het Laningpark Tussen 16.30 en 17.00 uur liep het slachtoffer rustig te wandelen toen ze plots een harde duw in haar rug kreeg. Tegelijkertijd werd hard aan haar tas getrokken. De vrouw kwam ten val en kwam op haar ellebogen en knieën terecht. In haar tas zaten persoonlijke bescheiden, waaronder haar portemonnee. De dader zou gerend zijn in de richting van de HBS-laan. De politie zoekt getuigen; ze kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Oplichter
BINNENMAAS/STRIJEN - De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt mensen voor een oplichterstruc die de laatste weken is toegepast in Strijen en Binnenmaas. Met name ouderen zijn hiervan slachtoffer geworden. Bij een aantal mensen is de laatste weken door een onbekende man aangebeld met de vraag of deze binnen mocht bellen. Eenmaal binnen werd het slachtoffer met een smoes weggestuurd, bijvoorbeeld voor het halen van een glas water. Als het slachtoffer weer terug was, was de man gevlucht en had deze geld of andere spullen van waarde meegenomen. De Politie Zuid-Holland-Zuid raadt mensen aan de deur niet te openen voor onbekenden en als de deur toch geopend is onbekenden onder geen voorwaarde binnen te laten. Een aantal mensen, met name ouderen, kan binnenkort ook een brief van de politie in de brievenbus verwachten, met daarin advies om dit soort oplichtersprakijken te voorkomen.

Alcohol
NUMANSDORP- Een 54-jarige man uit Numansdorp is op 11 juni op de Eikenlaan in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht teveel alcohol op te hebben. Hij reed slingerend rond, kon niet goed op zijn benen staan, had bloeddoorlopen ogen, sprak met dubbele tong en had een alcohollucht. Doordat het 'blazen' tot vier keer toe geen resultaat opleverde, is de man een bloedproef afgenomen.

Alcohol
HEINENOORD- Op de A29 is op 11 juni omstreeks 01.45 uur een 45-jarige automobilist uit Oud-Beijerland aangehouden. De man reed onder invoeld in zijn auto en kreeg een rijverbod van 5 uren.

Gordelcontrole
S-GRAVENDEEL- Op verschillende locaties (Maasdamseweg, Smidsweg en Narcisstraat) is op 10 juni een gordelcontrole gehouden. Dit gebeurde tussen 20.00 en 21.30 uur . Van de 60 gecontroleerde automobilisten droegen er 7 geen gordel. Zij krijgen een proces verbaal.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- Van een bedrijfsterrein aan de Voltastraat zijn spullen gestolen. Dit gebeurde waarschijnlijk tussen zaterdag 7 juni en dinsdagochtend 10 juni. Het hek van het terrein was geforceerd. Op het terrein is bouwmateriaal weggenomen.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 56-jarige man uit Oud-Beijerland had maandagnacht 9 juni te diep in het glaasje gekeken. Hij werd op de Sportlaan aangehouden en kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van twee uur.
'S-GRAVENDEEL- Een 57-jarige man uit 's-Gravendeel had maandagnacht 9 juni teveel gedronken. Hij werd aangehouden op de Van Groningenstraat en kreeg een procesverbaal en een rijverbod van drie uur.

Flitspaal in brand
OUD-BEIJERLAND - Onbekenden hebben in de nacht van 8 op 9 juni geprobeerd een flitspaal op de Zinkweg te vernielen door er een autoband om te hangen en deze in brand te steken. Agenten hebben op de grond gevallen smeulende band geblust. Onbekend is of de flitspaal nog werkt. De politie raadt weggebruikers aan geen risico te nemen, zich aan de netjes snelheid te houden en daarmee ongevallen en bekeuringen te voorkomen.

Ruzie
STRIJEN - Een meningsverschil langs de lijn bij een voetbalwedstrijd aan de Sportlaan heeft geresulteerd in een klap waarbij het slachtoffer een snee in zijn neus en een kapotte bril opliep. Een 63-jarige man uit Hellevoetsluis, 'supporter' van de bezoekende club, liep te schelden op onder meer de scheidsrechter toen het 50-jarige slachtoffer daar een en ander van zei. Dat pikte de 63-jarige niet, waarop een worsteling ontstond. De politie heeft de 63-jarige mee naar het bureau genomen.

Gestolen auto
OUD-BEIJERLAND - Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 8 juni een gestolen auto mèt dief aangetroffen. De agenten wilden het rijbewijs van de bestuurder controleren en wisten op dat moment nog niet dat de auto gestolen was. De bestuurder gaf echter plotseling gas en wist te ontkomen. Op de Croonenburgh werd de auto leeg aangetroffen. De bestuurder/dief kon niet meer gevonden worden.

Autodief
OUD-BEIJERLAND - De Politie Rotterdam-Rijnmond heeft op 8 juni twee mannen van 37 en 35 jaar, beiden uit Oud-Beijerland, aangehouden. Ze werden in een auto aangetroffen die tussen 7 en 8 juni aan de Scholekster in Oud-Beijerland was gestolen. In de gestolen auto vond de Rotterdamse politie een aantal autoradio's die niet het eigendom van de eigenaar van de auto waren. De mannen zijn overgedragen aan de Politie Zuid-Holland-Zuid. Bij het verhoor van de 35-jarige gaf de man en valse naam en valse geboortedatum op. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Alcohol
In het Pinksterweekeinde zijn diverse mensen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een overzicht, waarbij de verdachten alleen voor het rijden onder invloed zijn aangehouden.
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Barendrecht is op 8 juni op de West Voorstraat met teveel alcohol op aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.
OUD-BEIJERLAND - Een 34-jarige man uit Oud-Beijerland is op 8 juni aangehouden toen hij in zijn auto op de Scheepmakershaven wilde wegrijden. Agenten vertrouwden het niet en lieten hem blazen. De man kreeg een rijverbod van acht uren.
MIJNSHEERENLAND - Een 33-jarige vrouw uit Mijnsheerenland is op 9 juni op de Raadhuislaan aangehouden. Ze zat met teveel alcohol op achter het stuur. Ze kreeg een rijverbod van twee uren.

Knuppel
NUMANSDORP - Een 20-jarige man uit Rotterdam is op 7 juni op de Burg. De Zeeuwstraat aangehouden. Kort ervoor was in een naburig café een opstootje geweest. Ter plaatse aangekomen agenten zagen een man met een knuppel op de openbare weg lopen, die bij het opstootje betrokken zou zijn geweest. Daar op dat moment geen honkbalwedstrijd in de directe nabijheid werd gespeeld (een en ander speelde zich af rond 03.00 uur), is de man op grond van de wet Wapens en Munitie aangehouden.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza