Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 23
06/06 Bedreiging
05/06 Diefstal
05/06 Winkeldieven
02/06 Snelheidscontrole
02/06 Alcohol
02/06 Alcohol
01/06 Alcohol
01/06 Lolbroek
31/05 Wapenbezit
31/05 Auto in brand
31/05 Bijtende hond

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bedreiging
HEINENOORD - De politie heeft twee jongens aangehouden voor bedreiging. De bedreiging gebeurde op vrijdagmorgen 6 juni 2003 op de Wilhelminastraat in Heinenoord. De twee kregen onenigheid met een groep van ongeveer twintig jongeren. De ene verdachte haalde onder zijn broeksband een wapen tevoorschijn en dreigde hiermee. De politie stelde een onderzoek in en vond de jongens van 12 (Oud-Beijerland) en 14 (Heinenoord) op een school in Rotterdam. Een bekende de bedreiging en nam de politie mee naar bosjes aan de Oranjestraat in Heinenoord. Daar had hij het nepvuurwapen verstopt.

Diefstal
MAASDAM - Aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat is donderdagavond 5 juni 2003 een 79-jarige vrouw van haar portemonnee beroofd. Een jongen belde bij haar aan. De vrouw zei door de brievenbus dat hij achterom moest komen. Hij vertelde haar dat hij zijn sleutel kwijt was en vroeg of hij even mocht bellen. Toen de jongen weg was, ontdekte de vrouw de verdwijning van haar portemonnee. Het was een blanke jongen van ongeveer 1.70 meter en rond de 15 jaar. Hij droeg een wit T-shirt, een donkere korte broek en een blauw petje.
STRIJEN - Donderdagmiddag 5 juni 2003 is in de Saturnusstraat in Strijen een portemonnee gestolen. Een man belde bij het bejaarde echtpaar aan en vroeg of hij mocht bellen. Toen de man weg was ontdekte de 78-jarige bewoonster dat haar portemonnee was verdwenen. De man was lang en dun, donkerblond haar, ongeveer 25-30 jaar oud en droeg een korte lichtblauwe broek en een wit T-shirt.

Winkeldieven
OUD-BEIJERLAND- Donderdagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen dat vier mannen zich verdacht ophielden in diverse winkels in de Hoeksche Waard en dat zij zich verplaatsten met een rode Opel Astra. Rond half zes kwam de melding binnen dat er op de Oost -Voorstraat in Oud-Beijerland door een aantal mannen een geldkistje in een prullenbak werd gegooid nadat ze eerst de inhoud eruit hadden gehaald. Daarna zag de politie op de Stougjesdijk de verdachte auto rijden en zette de auto uiteindelijk stil op de de N217 in Heijnenoord. In de auto zaten vijf mannen. In de kofferbak op het reservewiel trof de politie telefoonkaarten van verschillende providers aan. Deze bleken even daarvoor gestolen te zijn in een winkel aan de Oostdijk te Oud-Beijerland. De eigenaar van de winkel gaf later aan deze kaarten in een geldkistje bewaard te hebben. De politie heeft de mannen, een 16-jarige uit Rotterdam, een 19-jarige uit Hoofddorp, een 19-jarige uit Rotterdam, een 20-jarige uit Ridderkerk en een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden en in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft 386 voertuigen op snelheid gecontroleerd met behulp van de lasergun. Dit deed zij op maandagmiddag 2 juni op de N217. Er waren 10 voertuigen die de maximumsnelheid overtraden. Zij werden allen staande gehouden en ontvingen een bekeuring.

Alcohol
HEINENOORD- Een 39-jarige man uit Heinenoord is aangehouden. De man reed op maandagavond 2 juni op de Reedijk op zijn bromfiets. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om zijn bromfiets nog te kunnen besturen. De politie gaf hem een rijverbod van 9 uur.

Alcohol
MIJNHEERENLAND- Op 2 juni is omstreeks 00.30 uur op de Reedijk een 22-jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren.

Alcohol
KLAASWAAL- Een 20-jarige man uit Strijen is aangehouden omdat hij met te veel drank op in zijn auto reed. Dit gebeurde op 1 juni omstreesk 02.00 uur op de Oud-Cromstrijensedijk. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Molendijk is op 1 juni omstreesk 04.00 uur een 16-jarige brommerrijder aangehouden. De man reed al slingerend, zonder licht en zonder helm op zijn minibrommer. Toen een politie man hem een stopteken gaf wilde hij om de agent heenrijden en kwam hij ten val. De 16-jarige schoof enkele meters op zijn rug over het wegdek waardoor hij enkele oppervlakkige schaafwonden opliep.

Lolbroek
OUD-BEIJERLAND- Op 1 juni omstreesk 06.00 uur zijn een 19 en een 21-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Ze stonden, na sluitingstijd van de horeca, te hangen op straat en de politie had hen al meerdere malen gevraagd om weg te gaan. De 19-jarige profileerde zich meerdere keren als zogenaamde lolbroek maar hij bleef staan. De politie was het op een gegeven moment dat ze niet wilden luisteren en gaf beide een bekeuring op basis van de APV van 92 euro.

Wapenbezit
ZUID-BEIJERLAND- Op de Hitserkade sprak de Politie Zuid-Holland-Zuid op 31 mei omstreeks 09.30 uur een man aan die zat te vissen. De man had geen akte en geen vergunning. In de tent waar de 20-jarige man uit Vierpolders gebruik van maakte lag een zogenaamd Nunchakowapen. De man is aangehouden op basis van verboden wapenbezit. De verdachte tekende afstand van het wapen en ging met bekeuringen naar huis.

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND- Via de meldkamer kwam de melding binnen dat er op 31 mei omstreeks 16.30 uur aan de Grebbestraat een auto in brand zou staan. Toen de politie ging kijken zagen zij dat een man de auto inmiddels aan het blussen was met een tuinslang. De brandweer kwam ter plaatse en het brandje werd geblust. Volgens de brandweer ontstond de brand door kortsluiting. De schade viel mee. De 20-jarige eigenaar had de auto pas twee weken.

Bijtende hond
OUD-BEIJERLAND- Om 31 mei omstreeks 22.00 uur liepen een 35-jarige vrouw en haar man over het voetgangerspad aan de Achtersloot. Er kwam een vrouw met twee loslopende honden aan. Een van de honden rende op de 35-jarige vrouw af en beet haar in het bovenbeen. De eigenaresse zei dat ze de honden nooit meer los zou laten lopen. De 35-jarige ging met haar verwondingen aan het bovenbeen naar de huisarts waar ze een tetanusinjectie kreeg. Ze heeft de hele nacht niet kunnen slapen van steken in haar been. Ze deed op 1 juni omstreeks 11.30 uur aangifte van de bijtende hond omdat ze toch bang was dat de hond het vaker zou doen en in het ergste geval een kind zou bijten.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza