Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 22
30/05 Alcohol
29/05 Pallets in brand
27/05 Alcohol
27/05 Niets erin, niets eruit
26/05 Onder invloed
26/05 Aanhouding
25/05 Parkeercontrole
24/05 Alcoholcontrole
24/05 Vandalisme
24/05 Onde invloed
24/05 Controle Alcazar

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
KLAASWAAL- Op vrijdagochtend, 30 mei 2003, omstreeks 01.40 uur, is een 24 jarige man uit Heinenoord op de Oud-Cromstrijensedijk OZ aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

Pallets in brand
HEINENOORD- Negen jongens tussen de 14 en 18 jaar uit Heinenoord, Mijnsheerenland en Puttershoek zijn door politieagenten betrapt toen zij vier houten pallets in brand staken. Dit gebeurde op donderdagavond, 29 mei 2003, omstreeks 22.00 uur aan de Veerstoep. De jongens hadden de pallets vanaf een bedrijf meegenomen. De politie onderzoekt wie wat gedaan heeft.

Alcohol
STRIJEN- Een 58-jarige automobilist uit Strijen heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op dinsdagavond 27 mei 2003 over de Trambaan in Strijen. De blaastest wees uit dat de man een te hoog alcoholpromillage had.

Niets erin, niets eruit
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op dinsdag 27 mei een zogenaamde niets erin, niets eruit controle gehouden. Dit vond plaats aan de Oostdijk, de Burgemeester Hammerbaan, de Crayenbosch en de Bosschenhoek. In totaal werden er 67 voertuigen gecontroleerd. Er werd gekeken of de auto's goed waren afgesloten en of er waardevolle voorwerpen in het zicht lagen.Van de 67 voertuigen hebben er 31 een briefje onder de ruitenwisser gekregen. Hier was er sprake van een zichtbare buit. Vijf auto's waren zelfs helemaal niet afgesloten.

Onder invloed
HEINENOORD- Maandagnacht 26 mei is op de Reedijk in Heinenoord een 38-jarige vrouw uit Mijnsheerenland aangehouden. Ze had teveel alcohol genuttigd en kreeg een boete van 220 euro en een rjiverbod van 2 uur.

Aanhouding
MIJNSHEERENLAND- Een 55-jarige man uit Mijnsheerenland is op 26 mei aangehouden. De man is jachtaktehouder en te laat met het verlengen van zijn akte. Hij reageerde niet op de uitnodiging de te verlengen en ook niet op een aangetekende laatste waarschuwing. De man heeft momenteel 5 jachtwapens illegaal in bezit.

Parkeercontrole
OUD-BEIJERLAND- Op de Havendam is op 25 mei gecontroleerd op fout parkeren. In totaal werden 25 auto's gecontroleerd. 5 automobilisten hadden hun auto verkeerd geparkeerd.

Alcoholcontrole
DISTRICT- Tijdens een alcoholcontrole zijn zeven bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten hielden de controle van vrijdagavond, 23 mei te 18.00 uur tot zaterdagochtend 14 mei 2003 te 02.00 op de Provincialeweg N 217 te Mijnsheerenland en Heinenoord en op de Beneden Oostdijk en de Jan van der Heijdenstraat te Oud-Beijerland. In totaal moesten 1600 bestuurders een blaastest ondergaan. Een 56 jarige man uit Heinenoord blies ruim boven de streep. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren. Een 55 jarige man uit Oud-Beijerland blies net boven de streep. Hij betaalde direct de boete van 190 euro en kreeg een rijverbod van 2 uren. Een 44 jarige man uit Strijen blies net boven de streep. Hij betaalde direct de boete van 190 euro en kreeg een rijverbod van 1 uur. Een 28 jarige vrouw uit Maasdam blies net boven de streep. Zij betaalde direct de boete van 190 euro en kreeg een rijverbod van 2 uren. Een 38 jarige vrouw uit Capelle aan de IJssel blies net boven de streep. Zij betaalde direct de boete van 190 euro en kreeg een rijverbod van 1 uur. Een 72 jarige man uit Maasdam blies net boven de streep. Hij betaalde direct de boete van 190 euro en kreeg een rijverbod van 1 uur. Een 62 jarige vrouw uit Leiden blies net boven de streep. Zij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur.

Vandalisme
OUD-BEIJERLAND- Twee jongens van 17 en 19 jaar uit Oud-Beijerland zijn door politieagenten aangehouden nadat zij twee ruiten hadden vernield. Dit gebeurde op zaterdagochtend, 24 mei 2003, omstreeks 03.00 uur, bij een winkel op de Molendijk. Zonder enige aanleiding schopte beide jongens een ruit kapot. Na verhoor zijn ze heengezonden. Beiden zijn bereid de schade te vergoeden. De politie maakt proces-verbaal op.

Onder invloed
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdagmiddag, 24 mei 2003, omstreeks 17.30 uur, is op de Hendrik Hamerstraat een 33 jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Controle Alcazar
PUTTERSHOEK- Op zaterdagavond 24 mei tot en met zondagmorgen 25 mei 2003 heeft de politie Zuid-Holland-Zuid een grote controle gehouden. Dit vond plaats op het parkeerterrein van discotheek Alcazar. Aanleiding van deze actie is om het veilig uitgaan in de Hoeksche Waard verder te stimuleren. Er is gecontroleerd op het gebied van openbare orde en veiligheid. Discotheek Alcazar wil het uitgaan voor haar publiek ook zo veilig mogelijk laten verlopen en heeft daarom haar medewerking aan de actie verleend. De politie Zuid-Holland-Zuid heeft tijdens deze actie ondersteuning gekregen van de gemeente Binnenmaas, het KLPD, de dienst hondengeleiders, de parketpolitie en enkele motorrijders. De politie was zichtbaar preventief aanwezig en trad in het geval van strafbare feiten repressief op. In totaal zijn er 800 personenauto's gecontroleerd. Zo'n 2400 mensen werden door de politie gefouilleerd. Er zijn 14 mensen aangehouden. Negen personen zijn aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Er zijn slag en stootwapens en een stroomstootstok in beslag genomen. Een politiehond is ingezet om drugs op te sporen in auto's. De hond heeft 16 auto's doorzocht. In 14 auto's werd softdrugs gevonden en in twee auto's cocaïne. De drugs die door de politiehond werd aangetroffen, waren gebruikershoeveelheden en zijn daarom niet in beslag genomen. Vijf personen zijn aangehouden op grond van de Opiumwet. Bij deze mensen werd XTC en cocaïne aangetroffen. De politie is tevreden met de behaalde resultaten.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza