Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 21
23/05 Babbeltruc
23/05 Inbraak woning
22/05 Snelheidscontroles
21/05 Winkeldief
21/05 Zonder rijbewijs
21/05 Ongeval
21/05 Niets erin, niets eruit
20/05 Ongeval
20/05 Ongeval
20/05 Graafmachine gestolen
20/05 Veel auto inbraken
20/05 Aanhoudingen
19/05 Banden gepikt
17/05 Ongeval
17/05 Winkeldiefstal

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Babbeltruc
NUMANSDORP- Een 50-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op vrijdagmorgen 23 mei tikte een man tegen het raam van haar woning aan de Leeuwerikstraat. De vrouw opende in haar invalidenrolstoel de deur. De man vroeg de vrouw of hij even mocht bellen. Toen hij was vertrokken, bemerkte de vrouw dat haar portemonnee was verdwenen.

Inbraak woning
GOUDSWAARD- Terwijl de bewoners lagen te slapen is er ingebroken in een woning aan de Nieuwendijk. Dit gebeurde in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei 2003. Nadat men aan de achterzijde van de woning een uitzetraam had geforceerd kon men binnenkomen. Er werden diverse vertrekken doorzocht. Gestolen zijn onder meer bankpasjes, geld, sieraden en een rijbewijs.

Snelheidscontroles
DISTRICT- In het district Hoeksche Waard zijn op 22 mei op willekeurige locaties lasercontroles gehouden. Deze controles vonden plaats van 07.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. De locaties waar gecontroleerd werd zijn: de Stougjesdijk in Oud-Beijerland, de Spuidijk in Nieuw Beijerland, de Trambaan in Strijen en de Maasdamseweg in 's-Gravendeel. In totaal zijn 786 passerende voertuigen gecontroleerd en reden 24 automobilisten te hard.

Winkeldief
OUD-BEIJERLAND - Een 43-jarige man uit Schiedam is op 21 mei in een winkel aan de West-Voorstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht 650 euro uit de kassa van de winkel te hebben gestolen, nadat hij een personeelslid met een smoes naar het magazijn had gestuurd. Bij zijn aanhouding werd bij de man niets verdachts aangetroffen, maar uit de kassa ontbrak het bedrag. Op de plaats waar de verdachte zich in de winkel had bevonden, werd het bedrag aangetroffen. De man is in verzekering gesteld.

Zonder rijbewijs
OUD-BEIJERLAND - Een 38-jarige man uit Oud-Beijerland is op 21 mei 2003 op de Croonenburgh aangehouden. Agenten zagen hem in een personenauto rijden waarbij ze wisten dat hij een rij-ontzegging had. De agenten hebben de auto van de man laten wegtakelen. Toen de verdacht kwam aanlopen werd hij aangehouden. Hij bleek in de war.

Ongeval
HEINENOORD - Bij een kopstaartbotsing op de provincialweg N217 bij Heinenoord zijn op 21 mei 2003 drie mensen van 22 jaar uit Griekenland, van 46 jaar uit Barendrecht en van 40 jaar uit Oud-Beijerland, licht gewond geraakt. Twee van de betrokkenen stonden voor het verkeerslicht te wachten toen de derde automobilist op de tweede inreed. Deze raakte vervolgens de eerste, die voor het verkeerslicht stond te achten. Alle betrokkenen klaagden over pijn in hun nek.

Niets erin, niets eruit
'S-GRAVENDEEL - De politie heeft op 21 mei op de Smidsweg een actie "Niets erin, niets eruit" gehouden. Bestuurders van in totaal 21 auto's werden attent gemaakt op het belang van het veilig opbergen van spullen in hun auto. Ze kregen een voorlichtingsfoldertje onder hun ruitenwisser. Een aantal van hen dacht zat ze een bekeuring kregen. Toen bleek dat de politie met de actie juist misdrijven wil voorkomen, sloeg bij velen het humeur om en sprak men waardering voor de actie uit.

Ongeval
HEINENOORD - Een 34-jarige autobestuurder uit Rotterdam is op de Reedijk in Heinenoord tegen een verkeerspaal gebotst. Na de klap klaagde de man over nekpijn. Het eenzijdig ongeval gebeurde op dinsdagavond 20 mei 2003.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Brandweerlieden hebben het ambulancepersoneel geholpen bij een ongeval. Op dinsdagavond 20 mei 2003 botsten twee auto's op elkaar bij de Kwakscheweg in Oud-Beijerland. De 19-jarige bestuurster uit Nieuw-Beijerland van de voorste auto had last van haar nek. Nadat de hulpverleners haar voorzichtig bevrijdden bracht een ambulance haar voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Graafmachine gestolen
HEINENOORD- In de nacht van maandag op dinsdag 20 mei is een pick-up met daarop een kleine graafkraan gestolen. Dit gebeurde op de parkeerplaats voor de woning van de eigenaar aan de Heyne van Althenestraat.

Veel auto inbraken
NUMANSDORP- De afgelopen week zijn er in Numansdorp auto-inbrekers actief geweest. Met name aan de Roerdompsingel is er in auto's ingebroken. Bij een aantal auto's werd een ruit ingeslagen of het slot geforceerd. Over het algemeen zijn de diefstallen gericht op het wegnemen van autoradio's met afneembare frontjes. Daarnaast worden er cd's of andere waardevolle spullen meegenomen. De politie houdt nog steeds regelmatig de preventieve actie "niets erin, niets eruit". Met deze actie wil de politie mensen bewust maken dat zij geen waardevolle voorwerpen in hun auto moeten achterlaten én hun auto moeten afsluiten.

Aanhoudingen
'S GRAVENDEEL/VEERE- Drie personen zijn aangehouden. Op dinsdagmorgen 20 mei kwamen een 26-jarige vrouw uit 's Gravendeel, een 52-jarige vrouw uit 's Gravendeel en een 55-jarige man uit Strijen (allen familieleden) aangifte doen tegen één van hun medewerkers. De 26-jarige vrouw is eigenaar van een winkel in Veere. Zij en haar familieleden kregen ruzie met de medewerker omdat hij nalatig zou zijn geweest in diverse werkzaamheden. De medewerker had echter die dag aangifte gedaan bij de politie in Zeeland. Volgens de medewerker zou de familie ernstige bedreigingen tegen hem hebben geuit. Ook zou de man mishandeld zijn door de familie. Hierop heeft de politie de drie familieleden aangehouden in 's Gravendeel. Zij worden overgebracht naar de politie in Zeeland.

Banden gepikt
NUMANSDORP- Van een auto zijn op 19 mei 4 banden gestolen. De Ford escort stond achter hekken van een bedrijf geparkeerd. Het hekwerk werd geforceerd waardoor men toegang kreeg tot het bedrijfsterrein waarna de banden werden weggenomen.

Ongeval
HEINENOORD - Een 26-jarige automobiliste uit Rotterdam is de macht over haar stuur verloren. Ze reed op zaterdagmiddag 17 mei 2003 op de linkerbaan van de afrit van de rijksweg A29 in de richting van Oud-Beijerland. Het voertuig raakte diverse keren de vangrail aan de linkerkant. Ze stuurde naar de vluchtstrook rechts. Het slachtoffer klaagde over pijn aan haar hoofd. Ambulancepersoneel onderzocht haar maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Winkeldiefstal
PUTTERSHOEK - Voor de diefstal van crème en tandpasta is een 18-jarige vrouw uit Sneek aangehouden. Zij stal de spullen met een andere vrouw op zaterdagmiddag 17 mei 2003 uit een winkel op het Oranjeplein in Puttershoek. De 18-jarige liep met de tas naar buiten. Op het moment dat personeel haar achtervolgde gooide zij de tas weg. De medewerkers hielden haar aan. De andere ontsnapte.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza