Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 20
16/05 Schennis
16/05 Mes
15/05 Verkeerscontrole
14/05 Kind aangereden
14/05 Alcohol
14/05 Alcohol
13/05 Hond vergiftigd
12/05 Aanhouding
12/05 Auto in brand
12/05 Ongeval
11/05 Inbraak
10/05 Achtervolging
10/05 Fietser gewond
10/05 Alcohol
09/05 Mishandeling
09/05 Aanhouding
09/05 Poging tot diefstal
09/05 Mishandeling
09/05 Auto in brand
09/05 Auto over de kop

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Schennis
OUD-BEIJERLAND- Een onbekende man heeft openbare schennis gepleegd. Dit gebeurde op donderdagavond, 15 mei 2003, omstreeks 21.45 uur, op de Jan van der Heijdenstraat. De man stond achter een geparkeerd bestelbusje met zijn geslachtsdeel te spelen. Een 47 jarige vrouw uit Oud-Beijerland fietste op dat moment langs. De vrouw deed op vrijdagmorgen 16 mei aangifte bij de politie.

Mes
STRIJEN- Een 22 jarige jongen uit Strijen is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 16 mei 2002, omstreeks 13.35 uur, bij de picknicktafel aan de Leeuwerikstraat. Daar stond een 21 jarige jongen met een aantal vrienden. Deze werden door de 22 jarige plaatsgenoot bedreigd met een mes. Tijdens het fouilleren vonden de agenten het mes in zijn jaszak. De 22 jarige verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Op verschillende locaties is op 15 mei tussen 08.30 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. De Politie Zuid-Holland-Zuid controleerde ongeveer 687 voertuigen. Er werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor het niet-dragen van de autogordel, 10 automobilisten reden te hard. Daarnaast werden in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven voor problemen met brommers.
NUMANSDORP- Op de Burgemeester de Zeeuwstraat is op 15 mei tussen 15.45 en 17.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1295 passerende voertuigen reden er 25 te hard.
OUD-BEIJERLAND- Op de Stougjesdijk is op 15 mei tussen 18.00 en 19.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 885 passerende voertuigen reden er 111 voertuigen te hard.

Kind aangereden
Strijen- Een 4-jarig meisje uit Maasdam is op 14 mei gewond geraakt toen ze tussen twee geparkeerde autos' in de Oranjestraat op rende. Een 35-jarige automobilist Mookhoek kon niet meer tijdig stoppen en raakte met zijn linker koplamp het kind. Het meisje hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Ze hield aan de aanrijding enkele builen en schrammen over.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 49-jarige vrouw uit Puttershoek is op 14 mei 2003 op de provincialeweg N217 aangehouden. Ze zat met teveel alcohol op achter het stuur. Ze kreeg een bekeuring van 190 euro. Haar 50-jarige echtgenoot gaf vervolgens aan het stuur van haar te willen over nemen. Agenten lieten hem vervolgens ook blazen. Daaruit bleek dat ook hij niet mocht rijden. De man trok zich daar niets van aan en reed weg. Na een korte achtervolging kon hij worden staande- en aangehouden.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op woensdag 14 mei omstreeks 01.30 uur is op de n217 een 23-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 euro.

Hond vergiftigd
MAASDAM- Op dinsdagmiddag 13 mei is een hond vergiftigd. De hond werd uitgelaten aan de Maasdamsedijk. Aan het einde van de middag kreeg de hond diarree en ging het dier braken. Volgens de dierenarts heeft de hond waarschijnlijk stukken worst met muizengif gegeten. De hond is inmiddels opgenomen in de dierenpraktijk Drechtsteden. De verwachting is dat de hond er weer bovenop komt. De politie waarschuwt hondenbezitters alert te zijn als ze hun honden uitlaten aan de Maasdamsedijk. Mensen die hier stukjes worst of iets dergelijks aantreffen, worden verzocht contact op te nemen met de politie Binnenmaas via 0900-8844.

Aanhouding
WEESP- Op maandagmiddag 12 mei is een tweede verdachte in Weesp aangehouden op verdenking van de diefstal van een American Quarter Horse uit een manege aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland op 24 april. De man komt evenals de eerste verdachte, zijn broer, uit Weesp en is 42 jaar oud. Hij is in verzekering gesteld. De American Quarter Horse is teruggevonden in de nabijheid van de woning van de eerder aangehouden verdachte, een 30-jarige man uit Weesp. Het dier is inmiddels terug bij de eigenaar.

Auto in brand
PUTTERSHOEK- In de nacht van zondag op maandag 12 mei heeft er een auto in brand gestaan aan de Polaris in Puttershoek. De brandweer heeft de brand geblust. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. De technische recherche onderzoekt de brand.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND- Op de kruising op de Westdijk heeft op 12 mei omstreeks 07.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een taxibus. De 22-jarige bestuurster uit Mijnsheerenland van de taxi verleende geen voorrang aan de 42-jarige bestuurder uit Strijen van de vrachtwagen. De bestuurster van de taxi liep wat kneuzingen op en kon na een kort bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis.

Inbraak
HEINENOORD- Bij een bedrijf aan de Oud-Heinenoordseweg is tussen 10 en 11 mei ingebroken. Waarschijnlijk heeft men met een steen een ruit ingeslagen. Het is nog niet duidelijk of er iets is meegenomen.

Achtervolging
KLAASWAAL- Een 33-jarige man uit Spanje is op 10 mei door een agent van de politieregio Rotterdam-Rijnmond in Klaaswaal aangehouden. De man achtervolgde met zijn auto minutenlang de echtgenote van de agent die in een onopvallende auto reed en probeerde haar auto te snijden. De vrouw bleek zelf ook werkzaam bij de politieregio Rotterdam-Rijnmond en hield samen met haar man de verdachte aan. Deze is overgebracht naar het districtsbureau in Oud-Beijerland, waar hij in verzekering is gesteld. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag

Fietser gewond
WESTMAAS - Een 64-jarige vrouw uit Westmaas is op 10 mei 2003 aan haar hoofd gewond geraakt. De vrouw fietste op de De Roolaan toen een 34-jarige vrouw uit Oud-Beijerland haar linker autoportier opende, juist op et moment dat het slachtoffer op haar fiets passeerde. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val en is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Alcohol
MAASDAM - een 36-jarige man uit Rotterdam is op 10 mei op de Provincialeweg N217 aangehouden. Hij bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. De man heeft een rijverbod van drie uren opgelegd gekregen.
Numansdorp - Een 26-jarige vrouw uit Numansdorp is op 10 mei op de autosnelweg A29 aangehouden. Zij had teveel gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 24 uren en haar rijbewijs is ingevorderd.
Mijnsheerenland - een 18-jarige automobilist uit Zuid-Beijerland is op 11 mei op de provincialeweg N217 aangehouden. Hij had teveel gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Oud-Beijerland is op 9 mei aangehouden op verdenking van mishandeling. Kort daarvoor zou de man een 56-jarige man uit Oud-Beijerland hebben geslagen. De twee hadden bij een wegversmalling op de Spuidijk ruzie gekregen waarbij beiden met hun auto's geen kant meer op konden. Het slachtoffer zou daarop de auto van de verdachte met opzet hebben aangereden, waarop de verdachte het slachtoffer een klap op zijn neus gaf. De verdachte reed met zijn auto vervolgens weg. De politie wist de 22-jarige snel aan te houden en onderzoekt de zaak.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een man is aangehouden. Deze 30-jarige man uit Weesp wordt verdacht van de diefstal van een pony op 24 april 2003. Het dier werd gestolen vanuit de manege aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. De politie uit de regio Gooi-en Vechtstreek hield de man op vrijdagmorgen 9 mei aan in zijn woning in Weesp. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Oud-Beijerland waar hij verhoord zal worden.

Poging tot diefstal
MAASDAM - Drie mannen van 21, 18 en 16 jaar, allen uit Dordrecht, zijn op 9 mei 2003 aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een bromfiets aan de Raadhuisstraat. De bromfiets was het stuurslot geforceerd. De politie beschikte over de signalementen van de drie. Even buiten Maasdam werden de mannen in een auto aangetroffen en aangehouden. In de auto werd inbrekersgereedschap en een autoradio aangetroffen die op 18 november 2002 uit een auto in Papendrecht was gestolen. De drie zijn in verzekering gesteld.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL - Een 31-jarige man uit 's-Gravendeel is op 9 mei op de Poldervaart aangehouden. Hij zou zijn echtgenote geslagen hebben. Het echtpaar had bij thuiskomst na een feestje ruzie gekregen wat in het geven van klappen ontaardde. De man werd ingesloten.

Auto in brand
HEINENOORD - op 9 mei 2003 heeft aan de Reedijk een rode Renault personenbusje in brand gestaan. De motor van de auto was een aantal keren afgeslagen en de bestuurder vermoedde dat hij geen benzine meer had. Op weg naar een benzinepomp zag de bestuurder dat zijn auto ineens in brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade aan de auto is enorm; de gehele voorzijde is uitgebrand.

Auto over de kop
NUMANSDORP - Bij een eenzijdig ongeval op de autosnelweg A29 is ter hoogte van Numansdorp een 28-jarige bestuurder uit Schiedam gewond geraakt. De man raakte op deze locatie de macht over het stuur kwijt en kwam op de snelweg tot stilstand. Hierbij is de auto een aantal over de kop gegaan. De man had onder meer een slagaderlijke bloeding aan zijn arm en is naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. In de auto zat ook een hond, deze raakte niet gewond. De man bleek teveel te hebben gedronken en is in het ziekenhuis aangehouden. De auto is total loss.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza