Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 19
09/05 Alcohol
09/05 Mishandeling
08/05 Manege bestolen
08/05 Inbraak
08/05 Verkeerscontrole
08/05 Snelheidscontrole
07/05 Auto weg bij proefrit
06/05 Snelheidscontrole
06/05 Ongeval
04/05 Inbraak bedrijf
04/05 Wielrenners onderuit
03/05 Aanhouding
02/05 Onder invloed

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
MIJNSHERENLAND- Op 9 mei is om ca. 02.00 uur op de N 217 in Mijnsheerenland een 43-jarige man uit Strijen aangehouden wegens alcoholmisbruik en het opgeven van een valse naam. Hij kreeg een rij-verbod van 7 uur en een dagvaarding.

Mishandeling
'S-GRAVENDEEL- Op 9 mei is op de Poldervaart rond 02.30 een 31-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens mishandeling van zijn vrouw. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn vrouw meerdere malen heeft geslagen.

Manege bestolen
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van woensdag op donderdag 8 mei 2003 zijn er zo'n 14 paardenzadels gestolen vanaf een manage aan de Randweg. Men is via de stallen het pand ingekomen. De zadels zijn weggenomen vanuit de zadelkasten die zijn afgesloten met hangsloten. Deze sloten zijn vervolgens doorgeknipt. De eigenaar van de manege heeft aangifte gedaan.

Inbraak
STRIJEN- Bij een bedrijf aan de Christiaan Huygenstraat is tussen woensdagavond 7 mei en donderdagochtend 8 mei 2003 ingebroken. Men is het pand binnengekomen door met een schroevendraaier of ander soortgelijk voorwerp het raam te forceren. Vervolgens zijn er twee computers met flatscreens meegenomen. Ook werd er een mobiele telefoon gestolen.

Verkeerscontrole
MAADAM- Op de Sportlaan in Maasdam heeft de politie op donderdag 8 mei 2003 een controle gehouden. De politie heeft 150 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven: 19 personen voor het niet dragen van de autogordels; een persoon voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat; een persoon voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Zestien mensen konden de dans van een bekeuring ontspringen en moeten hun rijbewijs of kentekenbewijs komen tonen op het politiebureau.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP/OUD-BEIJERLAND- Op donderdag 8 mei heeft de politie in Numansdorp aan de Burgemeester de Zeeuwstraat en in Oud-Beijerland aan de Langeweg en de Beneden Oostdijk snelheidscontroles gehouden. Dit gebeurde middels radar. In Numansdorp werden er 665 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 26 mensen geflitst. Aan de Langeweg zijn 31 van de 618 gecontroleerde voertuigen geflitst. Aan de Beneden Oostdijk reden er 102 mensen te hard. Hier werden in totaal 1008 voertuigen gecontroleerd. De bestuurders van de geflitste voertuigen ontvangen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Auto weg bij proefrit
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende man heeft op 7 mei 2003 een proefrit gemaakt met een zwarte Seat Toledo van een autobedrijf aan de Langeweg en is daarvan niet teruggekeerd. De man bleek bij de autodealer een gestolen paspoort achter te hebben gelaten. Het kenteken van de auto is 52-JV-JP. Wie de auto ziet, wordt verzocht contact op te nemen met Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole
STRIJEN- Op de Schelpweg is op 6 mei tussen 15.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden met een onopvallende radarwagen. Van de 139 passerende voertuigen reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur. Op de Trambaan is op 6 mei van 11.40 tot 12.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 292 passerende voertuigen reden er 83 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur.

Ongeval
NUMANSDORP- Op de A29 vond op 6 mei omstreeks 18.00 uur een verkeersongeval plaats tussen een personenauto, waarin 3 inzittenden uit Bergen op Zoom zaten, en een vrachtwagen met oplegger. De auto reed achter de vrachtwagen vanuit de richting Numansdorp in de richting van Rotterdam . De 44-jarige bestuurder haalde de vrachtwagen in en kwam in de berm terecht. Door tegen te sturen kwam de man terug op de weg tussen twee vrachtwagens in. Hij stuurde direct weer naar links om een van de vrachtwagens in te halen en botste toen tegen de achterzijde van de vrachtwagen die voor hem reed. De automobilist kwam in de berm tot stilstand. Een van de inzittenden had een hondje bij zich dat door de schrik en de klap de auto uit was gerend. Het hondje is later teruggevonden en verblijft even in het dierenasiel tot de eigenaars het o hebben gehaald. Een 40-jarige bijrijdster uit Bergen op zoom liep een pijnlijk been op en pijn op haar borst. De bestuurder had lichte verwondingen. Beide zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND- Zondagmorgen 4 mei rond half zes is er ingebroken in een bedrijf aan de Oost-Voorstraat. De inbrekers kwamen binnen door een steen door de ruit te gooien. Het glasgerinkel was echter gehoord door omwonenden die de politie waarschuwden. Toen de politie ter plaatse kwam waren de inbrekers gevlogen. De buit bestond uit een flatscreen monitor.

Wielrenners onderuit
WESTMAAS- Zondagmiddag 4 mei is rond 13.00 uur een groep wielrenners op de Smidsweg ten val gekomen. Twee van hen, een 41-jarige man uit Heerjansdam en een 51-jarige man eveneens uit Heerjansdam, werden met respectievelijk hoofdletsel en letsel aan de linkerarm naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding
NUMANSDORP- Een 27-jarige man uit Rotterdam is zaterdagavond 3 mei in Numansdorp aangehouden en in verzekering gesteld. De man had in het huis van zijn ouders aan de Roerdompsingel vernielingen aangebracht en bedreigingen geuit.

Onder invloed
OUD-BEIJERLAND- Op het Van Linschotenplein is op vrijdag 2 mei omstreeks 22.45 een 50-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden omdat ze te veel gedronken had. De vrouw weigerde te blazen en moest haar roes uitslapen op het bureau. De vrouw kreeg een rijverbod van 24 uren.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza