Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 18
02/05 Huiselijk geweld
02/05 Inbraak
01/05 Inbraak
01/05 Belediging
01/05 Inbraak
30/04 Aanhouding
30/04 Aanhouding
30/04 Verkeerscontrole
30/04 Aanrijding
30/04 Onder invloed
30/04 Niets erin, niets eruit
30/04 Brand
29/04 Aanrijding
29/04 Inbraak bedrijf
29/04 Auto gestolen
29/04 Snelheidscontrole
29/04 Zakkenrollen
29/04 Inbraak
28/04 Auto gestolen
27/04 Alcohol
26/04 Inbraak manege
26/04 Ongeval
26/04 Ongeval
26/04 Inbraak bedrijf
26/04 Mishandeling
25/04 Vals geld
25/04 Niets erin, niets eruit

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Huiselijk geweld
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft een 44 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Dit gebeurde op vrijdagochtend, 2 mei 2003. De man wordt er van verdacht dat hij zijn 35 jarige vrouw gedurende langere tijd heeft mishandeld en bedreigd. Tijdens de doorzoeking van de woning van de verdachte troffen de agenten 2 vuistvuurwapens aan. Ze namen deze vuurwapens in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

Inbraak
WESTMAAS- Op vrijdagochtend, 2 mei 2003, is tussen 05.45 en 06.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Smidsweg. Nadat men een gat in het hekwerk had geknipt kon men het bedrijfsterrein betreden. Daarna werd met een baksteen een ruit vernield en kon men binnen komen. Er zijn twee computers en twee beeldschermen gestolen.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND - Bij een bedrijfsinbraak aan de Papeweg hebben de dader(s) een laptop, een geldkistje met inhoud en een boormachine buitgemaakt. Tussen 29 april 18.30 en 1 mei 06.50 uur hebben de inbreker(s) de buitendeur geforceerd.

Belediging
OUD-BEIJERLAND - Een 20-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is op 1 mei 2003 op de Paradijs aangehouden wegens belediging. Agenten zagen dat de man geen helm droeg en spraken hem daarop aan. De man begon zijn brommer herhaaldelijk tegen de grond te gooien en weigerde zij bekeuring in ontvangst te nemen. Toen hij vervolgens ook nog begon te schelden. Hielden de agenten hem aan. Zijn bromfiets bleek ook nog onverzekerd.

Inbraak
'S-GRAVENDEEL- Bij een supermarkt aan de Kerkstraat is in de nacht van woensdag op donderdag 1 mei ingebroken. Het inbraakalarm was afgegaan. Echter toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij niemand meer aan. Er is een ruit ingeslagen. Het is de inbrekers niet gelukt om spullen mee te nemen. Later die nacht heeft de politie twee mannen aangehouden maar die bleken niets met de inbraak te maken te hebben.

Aanhouding
'S-GRAVENDEEL- Aan de Langestraat is 's-Gravendeel is een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man mocht op bevel van de Officier van Justitie buiten heterdaad worden aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal of heling van een auto. Tijdens fouillering trof de politie en zakje met cocaïne aan. Dit is in beslag genomen. De man is ingesloten.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Op woensdag 30 april is een 35-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden. De vrouw bleek nog een aantal vonnissen open hebben te staan. De politie heeft haar meegenomen naar het politiebureau in Dordrecht. Hier is zij ingesloten.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Oostdijk en de Stougjesdijk is door het Verkeers Handhavingsteam tussen 9.15 en 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 350 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor het te hard reed. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur. Daarnaast zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op woensdag 30 april heeft er aan de Randweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto. Een 55-jarige man uit Oud-Beijerland reed vanuit de Fazant over de Roerdompweg. Op de kruising met de randweg verleende hij geen voorrang aan een 61-jarige fietser uit Oud-Beijerland. De fietser is per ambulance naar het Ikazia ziekenhuis gebracht. Hij had een wond aan zijn hoofd en enkele gebroken ribben.

Onder invloed
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 30 april een 21-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Politieagenten zagen dat er een auto op een vluchthaven aan de provinciale weg stil stond. De bestuurder van de auto was hier aan het overgeven. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau al waar een ademanalyse werd verricht. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. Hij heeft een boete van 300 euro gekregen.
WESTMAAS- Een 30-jarige man uit Numansdorp heeft een boete van 190 euro gekregen voor rijden onder invloed. De man werd op woensdagmorgen 30 april aangehouden op de provinciale weg N489. De politie verzocht de man om mee te werken aan een alcoholcontrole. De man blies boven de wettelijk toegestane grens. Naast de boete kreeg de man een rijverbod van drie uur.

Niets erin, niets eruit
'S-GRAVENDEEL- Op woensdag 30 april heeft de politie aan de Hendrik Hamerstraat een niets erin, niets eruit actie gehouden. In totaal zijn er 28 voertuigen gecontroleerd. Bij vier auto's was er een zichtbare buit aanwezig. Zij hebben een waarschuwingsbriefje onder de ruitenwissers gekregen. Aan de Roterijstraat is ook gecontroleerd. Hier waren alle auto's netjes afgesloten en was er geen buit zichtbaar. De politie wil met deze actie mensen waarschuwen om geen kostbare spullen zoals radiofrontjes in hun auto te laten.

Brand
'S-GRAVENDEEL- Bij een woning aan de Marijkestraat heeft er op woensdag 30 april brand gewoed. Er waren geen mensen in de woning aanwezig toen de brand ontstaan. De brand zou zijn ontstaan in de koelkast. De keuken is helemaal uitgebrand.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdag 29 april heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een motorrijder. De auto bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Rotterdam reed over de Alexander Flemmingstraat. Toen zij linksaf de Jan van der Heijdenstraat op wilde rijden, zag zij een motorrijder over het hoofd. De 35-jarige motorrijder had pijn aan zijn nek en rug. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Julianastraat is in de nacht van dinsdag op woensdag 30 april ingebroken. Men heeft een ruit van de achterdeur vernield en is zo naar binnengekomen. Er is een kassalade buit gemaakt. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Auto gestolen
NUMANSDORP- Vanaf de Veerweg is een auto gestolen. Dit is op dinsdagavond of nacht 28 april gebeurd. Het gaat om een Ford Escort met kenteken SF-36-NL.

Snelheidscontrole
HOEKSCHE WAARD- De politie heeft op dinsdag 29 april op diverse plaatsen in de Hoeksche Waard snelheidscontroles gehouden. Dit gebeurde middels fotoradar. Aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp reden in totaal 41 mensen te hard. In Maasdam werd op dezelfde dag ook gecontroleerd op snelheid. Dit vond plaats aan de Sportlaan. Hier reden 46 mensen te hard. Aan de Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel reden in totaal 21 mensen te hard. Mensen die geflitst zijn, krijgen binnenkort een bekeuring voor te hard rijden.

Zakkenrollen
OUD-BEIJERLAND- Een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op dinsdag 29 april beroofd van zijn portemonnee. Hierin zat zo'n 40 euro en diverse (bank) pasjes. Aan het begin van de avond kwamen zes jongens de portemonnee afgeven aan het politiebureau aan de Scheepmakershaven. De bankpas zat er nog in, maar het geld was er helaas uit.

Inbraak
OUD-BEIJERLAND - Bij een inbraak hebben de verdachten in ieder geval drie beeldschermen gestolen. Verder namen zij waarschijnlijk ook computers mee. De inbraak gebeurde op dinsdagmorgen 29 april 2003 rond 01.30 uur bij een kantoor aan de Rontgenstraat in Oud-Beijerland. De inbrekers sloegen een raam kapot.

Auto gestolen
MIJNSHEERENLAND - Inbrekers hebben een auto gestolen na een diefstal. Eerst braken de verdachten in bij een woning aan de Wilhelminastraat in Mijnsheerenland. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag 28 april 2003. Binnen vonden ze onder andere sleutels. Hiermee stalen zij een grijze BMW X5 met het kenteken 96-JL-BR.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 34-jarige man is op zondagmorgen 27 april door de politie aangehouden. Een politieagent zag de man langzaam over de provinciale weg N217 rijden. De auto slingerde en kwam in een berm terecht. De auto reed gewoon door naar Oud-Beijerland. De politieagent gaf een stopteken en kon de man aan de Laurens Janzoon Costerstraat aanhouden. Er werd een ademtest verricht. Hieruit bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De politie heeft de man een boete van 329 euro gegeven. Daarnaast mocht de man drie uur niet rijden.

Inbraak manege
OUD-BEIJERLAND- Bij een manage aan de Randweg in Oud-beijerland is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 april ingebroken. De deur van de kantine werd geforceerd. Uit de kantine is een geldkistje ontvreemd. Bij de manage was het weekend daarvoor ook al ingebroken. Toen werd er geld uit een speelkast meegenomen.

Ongeval
HEINENOORD- Op zaterdagmiddag 26 april heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van het Oosteinde met de Reedijk. Een 19-jarige vrouw uit Heinenoord reed met haar auto over het Oosteinde. Een 79-jarige fietser uit Rotterdam reed over de parallelweg en sloeg linksaf de Reedijk op. De vrouw zag de fietser te laat en reed hem van achteren aan. De man liep een hoofdwond op en had pijn aan zijn rug en schouder. Een ambulance heeft de man naar het Clara ziekenhuis gebracht.

Ongeval
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdag 26 april heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een brommer en personenauto. Een 19-jarige automobilist uit 's-Gravendeel reed de parkeerplaats van de Hendrik Hammerstraat af. Een 58-jarige man uit 's-Gravendeel reed hier met zijn brommer in de richting van de provinciale weg N217. De 19-jarige man verklaarde dat het zicht belemmerd was door een geparkeerde auto. Hij trok op en zag de bromfietser te laat waardoor er een aanrijding plaats vond. De bromfietser raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het Dijkzigt ziekenhuis vervoerd.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdag 26 april is er ingebroken bij een bedrijf aan de James Wattstraat. Er werd een raam aan de voorzijde van het pand ingeslagen. Men is vervolgens het pand ingegaan en heeft een digitale camera meegenomen. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. Bij een bedrijf aan de Jan van der Heijdenstraat is er dezelfde dag ook ingebroken. Hier werd een ruit naast de deur vernield. Het is nog niet bekend wat hier precies is meegenomen.

Mishandeling
PUTTERSHOEK- Een 23-jarige man uit Maasdam is op zaterdag 26 april door de politie aangehouden. De man wilde geld hebben van zijn ex-vriendin en zou haar hebben bedreigd. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. De 20-jarige vriendin heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Vals geld
HEINENOORD- Bij een postagentschap in Heinenoord is op vrijdag 25 april een vals biljet van 50 euro aangetroffen. Even daarvoor had de eigenaresse van een bedrijf een geldbedrag gestort. Volgens de eigenaresse zou het biljet afkomstig kunnen zijn van een klant van de markt. Het biljet is in beslag genomen en zal nader worden onderzocht.

Niets erin, niets eruit
'S-GRAVENDEEL- Op twee parkeerplaatsen aan de Hekelstraat en de Dauwrootstraat heeft de politie op vrijdag 25 april een "niets erin, niets eruit" actie gehouden. Auto's waar een zichtbare buit aanwezig was, hebben een briefje onder de ruitenwissers gekregen. De politie wil met deze actie mensen waarschuwen om geen kostbare spullen zoals radiofrontjes in hun auto te laten. Op het parkeerterrein aan de spuidijk in Oud-Beijerland is op zaterdag 26 april ook een niets erin, niets eruit actie gehouden. Er zijn in totaal 49 voertuigen gecontroleerd. Bij 18 voertuigen was de buit zichtbaar of was de auto niet goed afgesloten.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza