Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 17
24/04 Auto gestolen
24/04 Bootje geleend
24/04 Ontruiming
24/04 Diefstal pony
22/04 Overval
22/04 Onrust in opvangcentrum
22/04 Hennepkwekerij
22/04 Zwaar ongeval in tunnel
21/04 Botsing brommers
20/04 Snelle scooter
20/04 Auto's gestolen
19/04 Drugs
18/04 Getuigen gezocht

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Vanaf de Industrieweg in 's-Gravendeel is een auto gestolen. Het gaat om een witte Volkswagen LT 40 met het kenteken VV-10-LJ. Men ontdekte de diefstal op donderdagmiddag 24 april 2003.

Bootje geleend
NUMANSDORP - Voor de diefstal van een bootje is een 46-jarige man uit Numansdorp aangehouden. De politie kreeg de melding van de diefstal op donderdagmiddag 24 april 2003. Gedurende de avond stelde de politie een onderzoek in. Hieruit bleek dat het bootje lag in de haven aan de Veerweg in Numansdorp. De verdachte leende het bootje in het verleden soms een keer. De 31-jarige eigenaar wilde dat niet meer. Toch pakte de 46-jarige op donderdag weer het bootje. In de loop van de avond hielden agenten de verdachte aan in een woning in Numansdorp. Het bootje is nog niet terecht.

Ontruiming
'S-GRAVENDEEL - Een 21-jarige vrouw uit Angola is op donderdag 24 april 2003 alsnog verwijderd uit het opvangcentrum in 's-Gravendeel. De uitgeprocedeerde vrouw zou afgelopen dinsdag al verwijderd worden. Toen verzette de vrouw zich hevig en ontstond er onrust op het opvangcentrum. De directie van het opvangcentrum wilde de vrouw tijdelijk elders onderbrengen zodat de rust kon terugkeren. Omdat er geen onderdak beschikbaar was, mocht de vrouw nog een dag in 's-Gravendeel verblijven. De ontruiming van vandaag is rustig verlopen. Asielzoekers die afgelopen dinsdag betrokken waren bij de onlusten, worden overgeplaatst naar andere opvangcentra.

Diefstal pony
OUD-BEIJERLAND - De politie onderzoekt de diefstal van een pony. De verdachten stalen het dier in de nacht van woensdag op donderdag 24 april 2003 vanuit een manege aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. Het gaat om een zogenaamd American Quarter Horse die men gebruikt bij de sport westernrijden. De verdachten stalen ook een kopie van het registratiebewijs. Waarschijnlijk parkeerde de verdachten hun auto met paardentrailer op de N 217 ter hoogte van een bruggetje waar vissers vaak zitten. Ze liepen met de pony vanuit de manege naar de N 217. Getuigen die iets zagen of weten van de diefstal kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Overval
OUD-BEIJERLAND - Een man van ongeveer 25/30 jaar heeft een overval gepleegd op een benzinestation. Dat gebeurde op dinsdagavond 22 april 2003 rond 19.00 uur op de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. De verdachte wilde geld en dreigde met iets dat leek op een handgranaat. Personeel gaf hem geld uit de kassa. De man die spijkerkleding droeg liep weg in de richting van de Koninginneweg. De politie zoekt getuigen bijvoorbeeld autobestuurders die bij het benzinestation waren of mensen die in de buurt de verdachte zagen. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Onrust in opvangcentrum
'S-GRAVENDEEL- Op dinsdagmiddag 22 april is het enige tijd onrustig geweest op het opvangcentrum voor asielzoekers in 's-Gravendeel. De Vreemdelingendienst kwam hier om een 21-jarige vrouw uit Angola uit te zetten. De vrouw was uitgeprocedeerd. Er ontstond een woordenwisseling en de vrouw weigerde iedere medewerking aan de ontruiming. In eerste instantie kwamen zo'n drie mensen zich ermee bemoeien. Later ging een groep van zo'n 30 à 40 asielzoekers zich hierin mengen en onrust stoken. Er werden dreigementen en beledigingen geuit. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse geweest. De Chef van Dienst van de politie heeft samen met de vakadviseur etnische minderheden onderhandeld met een vertegenwoordiger van de groep asielzoekers. Op deze manier kon de rust weer gekeerd worden. Voor de vrouw wordt tijdelijk elders opvang gezocht. Er is op dit moment nog verscherpt toezicht op het opvangcentrum.

Hennepkwekerij
NUMANSDORP - De politie heeft in een loods een hennepkwekerij gevonden. Dat gebeurde op dinsdagmorgen 22 april 2003. De bedrijfsloods stond aan de Einsteinstraat in Numansdorp. De ruimte zat verbogen achter een wand met lege dozen. Agenten vonden een deur. De kwekerij bestond uit twee verdiepingen. In totaal stonden er ruim 750 planten. Agenten namen alles in beslag.

Zwaar ongeval in tunnel
HEINENOORD - Op dinsdagmorgen 22 april 2003 omstreeks 7.45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden in de Heinenoordtunnel. Een 24-jarige motorrijder uit Oud-Beijerland reed op de rijksweg A-29 in de richting van Rotterdam. De motorrijder reed op linker baan de tunnel in. Als gevolg van de drukte, moesten auto's in de tunnel remmen. De motorrijder merkte dit waarschijnlijk te laat op en reed boven op een personenauto. Vervolgens schoof hij op de rechterbaan en kwam terecht onder een vrachtwagen. Personeel van de traumahelikopter en de ambulancedienst reanimeerde de man. De man is per ambulance naar het Dijkzigtziekenhuis overgebracht. Over zijn toestand is nog niets bekend. Doordat de tunnelbuis bijna drie uur afgesloten is geweest, ontstond er een enorme file op de rijksweg A29. Het verkeer is omgeleid via de fietsbuis van de Heinenoordtunnel en via de Kiltunnel. Op de provinciale weg N214 naar de Kiltunnel ontstond echter ook vrij snel een file.

Botsing brommers
MAASDAM - Twee bromfietsen zijn tijdens het remmen tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde op maandagmiddag 21 april 2003 bij de Lageweg in Maasdam. Ambulancepersoneel onderzocht de twee bromfietsers van 17 en 18 jaar. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Snelle scooter
HEINENOORD - Een zogenaamde racescooter heeft de politie in beslaggenomen. Agenten zagen de scooter op zondagmiddag 20 april 2003 bij het Zalmpad in Heinenoord. De scooter was opgevoerd, had geen verzekering en geen kenteken. De 16-jarige jongen uit Zwijndrecht die op de brommer reed had geen bromfietscertificaat.

Auto's gestolen
MAASDAM - Inbrekers hebben twee auto's gestolen. Eerst braken ze in bij een woning aan de Lijster in Maasdam. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag 21 april 2003. Het gaat om een blauwe BMW 735I met het kenteken 03-HV-DF en een grijze BMW 318I met het kenteken 69-GV-NV. Naast de auto's namen de verdachten onder andere ook geld en sieraden mee.

Drugs
OUD-BEIJERLAND - Bij een 20-jarige man uit Rotterdam heeft de politie gebruikershoeveelheden drugs gevonden. Het ging om een paar XTC pillen, twee wikkels met vermoedelijk cocaïne en een plakje hasj van ongeveer vier gram. Agenten controleerden hem en een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis op zaterdagmiddag 19 april 2003 bij de Mariniersweg in Oud-Beijerland. De twee reden ieder op een bromfiets. In eerste instantie leek het dat de twee brommers gestolen waren.

Getuigen gezocht
OUD-BEIJERLAND - De politie zoekt getuigen van een ruzie tussen twee bestuurders. De onenigheid vond plaats op vrijdagmorgen 18 april 2003 rond 05.45 uur op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. Volgens een 48-jarige automobilist uit Oud-Beijerland kwam een vrachtwagenchauffeur op hem af met een groot mes. Deze 46-jarige man uit Zuid-Beijerland vertelde de politie dat juist de bestuurder van de personenauto op hem af kwam. In ieder geval ontstond de ruzie nadat de personenauto de vrachtwagen inhaalde bij een wegversmalling op de Stougjesdijk. Bij de splitsing met de N 217 stopten de twee voertuigen. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza