Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 16
18/04 Ongeluk met motor
18/04 Auto gestolen
17/04 Kind verongelukt
17/04 Alcohol
15/04 Verkeerscontrole
15/04 lcohol
15/04 Winkeldiefstal
14/04 Brand
14/04 Ruzie
13/04 Doorrijder aangehouden
13/04 Wildplasser
13/04 Controle horeca
12/04 Inbraak bedrijven
12/04 Alcohol
12/04 Aanhouding
11/04 Beroving
11/04 Verkeerscontrole
11/04 Snelheidscontrole
11/04 Winkeldiefstal
11/04 Alcohol

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeluk met motor
HEINENOORD - Een motorrijder is uit de bocht gevlogen. De 36-jarige man uit Strijen kwam terecht in een droge greppel naast de weg. Het ongeval gebeurde op vrijdagavond 18 april 2003 omstreeks 18.30 uur op de Gorzenweg in Heinenoord. De motorrijder raakte zwaar gewond en had waarschijnlijk inwendig letsel bij zijn buik, ribben en borst. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Vanaf een bedrijfsterrein aan de Ferrarilaan in Oud-Beijerland is een auto gestolen. Het gaat om een witte Volkswagen LT35 met het kenteken 40-VS-DD. De eigenaar merkte de diefstal op vrijdagmorgen 18 april 2003.

Kind verongelukt
OUD-BEIJERLAND - Een 7-jarige jongen uit Oud-Beijerland is in zorgwekkende toestand onder politiebegeleiding overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het slachtoffer speelde op donderdagavond 17 april 2003 rond 18.00 uur samen met een vriendje bij een zandhoop op het havenhoofd bij de Spuidijk in Oud-Beijerland. De jongen zakte weg in het zand. Zijn vriendje probeerde hem eruit te halen maar dat lukte niet. Vervolgens haalde het vriendje hulp bij onder andere de familie van de 7-jarige. Ook arriveerden de politie en twee ambulances. De hulpverlening begon. Medewerkers van de traumahelikopter assisteerden het ambulancepersoneel. Het jongetje overleed later op de avond in het ziekenhuis.

Alcohol
KLAASWAAL- Op de Bommelkoussedijk is op donderdag 17 april omstreeks 01.30 uur een 68-jarige automobiliste uit Klaaswaal aangehouden omdat zij te veel gedronken had. De vrouw kreeg een rijverbod van 4 uren.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft bij verkeerscontroles 18 bekeuringen uitgedeeld. De controles gebeurden al op dinsdag 15 april 2003 in de buurt van scholen in Numansdorp. Speciaal keken de politiemensen naar ouders die hun kinderen met de auto naar school brachten. 12 van hen kregen een bekeuring. Ook 4 andere automobilisten droegen geen gordel. Verder schreef de politie 2 andere bekeuringen. In totaal controleerden de politiemensen 85 voertuigen.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft het rijbewijs van een 68-jarige autobestuurder uit Numansdorp ingevorderd. Agenten controleerden hem op dinsdagmiddag 15 april 2003 op de Beneden Molendijk in Numansdorp. De blaastest wees uit dat de verdachte teveel alcohol op had.
STRIJENSAS - Een 54-jarige autobestuurder uit Strijensas heeft een rijverbod van twee uur gehad. De man reed op dinsdagmiddag 15 april 2003 over de Buitendijk in Strijensas. Na controle bleek dat hij een te hoog alcoholpromillage had.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op de Voorstraat in Oud-Beijerland twee mannen van 18 jaar uit Burgum en Ommen aangehouden. Agenten stelden op dinsdagmiddag 15 april 2003 een onderzoek in nadat iemand van een boekwinkel ontdekte dat de twee daar printervullingen hadden gestolen. De medewerker van de winkel kreeg deze terug. Na de aanhoudingen vonden agenten bij de verdachten vermoedelijk gestolen batterijen.

Brand
MIJNSHEERENLAND - Een brand heeft rook- en roetschade veroorzaakt in een woning. Na een melding van een brandlucht gingen agenten op maandagavond 14 april 2003 op onderzoek uit. Bij een woning aan de Raadhuislaan in Mijnsheerenland waren de ramen warm en binnen was alles zwart. De bewoners waren niet thuis maar op vakantie. Vermoedelijk ontstond de brand eerder op de dag in de woonkamer. De brandweer bluste het vuur.
OUD-BEIJERLAND - Een stacaravan is in brand gevlogen. Dat gebeurde op maandagmiddag 14 april 2003. De eigenaar was net weg. Later merkte een andere campingbewoner het vuur. De caravan stond op een terrein aan de Zinkweg in Oud-Beijerland.

Ruzie
OUD-BEIJERLAND - Na een ruzie is een 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij kreeg op maandagavond 14 april 2003 onenigheid met zijn 37-jarige ex-vriendin en sloeg haar. Agenten hielden de verdachte aan bij de Tollegors in Oud-Beijerland.

Doorrijder aangehouden
OUD-BEIJERLAND - Een 26-jarige man uit Mijnsheerenland is zondag 13 april 2003 in Oud-Beijerland aangehouden. Eerder die dag zou de man in Oud Beijerland op de Kerkstraat op twee mannen uit Rotterdam en Nieuw-Beijerland hebben ingereden. De twee konden een botsing voorkomen door op tijd weg te springen, maar werden beiden wel geraakt aan hoofd en been. De verdachte verliet daarop zijn auto en ging er te voet van door. De politie wist in de loop van 13 april in Oud-Beijerland op te sporen en aangehouden. De man is in verzekering gesteld en zijn rijbewijs is ingenomen.

Wildplasser
OUD-BEIJERLAND - Een 24-jarige wildplasser uit Oud-Beijerland was zondag 13 april niet zo slim toen hij een hem verbaliserende agent begon uit te schelden. De man werd terstond voor belediging aangehouden. Een en ander vond plaats op de Beneden Oostdijk.

Controle horeca
HOEKSCHE WAARD - Op diverse plaatsen in de Hoeksche Waard is in de nacht van zaterdag 12 april op zondag 13 april 2003 een horecacontrole gehouden door politie, brandweer, UWV en Verispect. De laatste twee controleerden op respectievelijk uitkeringsfraude en op kansspelautomaten. 24 horecabedrijven werden bezocht. In totaal werden tien verdenkingen van premiefraude geconstateerd. Bij enkele bedrijven waren vluchtwegen geblokkeerd. Twee bedrijven hadden geen (geldige) speelautomatenvergunning. Bij twee bedrijven bleek er een ander niet in orde omtrent de portiers. Dit wordt nader uitgezocht. Alle betrokken controlerende partijen waren zeer te spreken over inhoud en uitvoering van de controle.

Inbraak bedrijven
OUD-BEIJERLAND - Bij een manege aan de Randweg is tussen zaterdag 12 april 19.00 uur en zondag 13 april 07.00 uur ingebroken. De dader(s) forceerde(n) een achterdeur, sloegen een gat in een speelautomaat en namen een onbekend geld bedrag buit. De Technische Recherche onderzoekt de zaak. Bij een inbraak in een bedrijf aan de Hermanus Boerhaavestraat zijn twee computerkasten ontvreemd. Onbekende sloegen twee ruiten in

Alcohol
NIEUW-BEIJERLAND - Een 22-jarige man uit Nieuw-Beijerland is aangehouden wegens rijden onder invloed. Op zaterdag 12 april 2003 botste de man op de Noorderstraat tegen twee geparkeerde auto's aan en reed vervolgens door. Hij kreeg voor zijn alcoholgedrag een rijverbod van zes uren.
PUTTERSHOEK - Een 33-jarige man uit Puttershoek is op 12 april in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed. Even voor zijn aanhouding was de man met zijn auto op de Kastanjelaan in een sloot gereden. Hij kreeg een rijverbod van liefst tien uren.

Aanhouding
NUMANSDORP - Een 36-jarige man uit Numansdorp is in de vroege ochtend van zaterdag 12 april in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 7 november 2002 zijn ex-vriendin met de dood te hebben bedreigd. De man is een aantal keren op het politiebureau ontboden, maar kwam telkens niet opdraven. Uiteindelijk is de man daarop in zijn eigen woning aangehouden.

Beroving
STRIJEN - Op de Trambaan ter hoogte van de Molenweg is op vrijdag 11 april 2003 rond 21.30 uur een 41-jarige man uit Hoogvliet beroofd van zijn portemonnee, geld en een mobielen telefoon. Het slachtoffer werd die avond door twee personenauto's klemgereden. Inzittenden van deze auto's sleurden de man uit zijn auto en beroofden hem van zijn spullen. Getuigen van dit misdrijf wordt verzocht te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole
NUMANSDORP/KLAASWAAL/STRIJEN - Bij een verkeerscontrole in de Hoeksche Waard zijn op van vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdagochtend 03.00 uur 170 weggebruikers gecontroleerd op onder meer alcohol en het dragen van gordels. In totaal twaalf processen verbaal zijn uitgeschreven.

Snelheidscontrole
MIJNSHEERENLAND - Een radarsnelheidscontrole van het Verkeershandhavingsteam van Politie Zuid-Holland-Zuid leverde op de Maasweg bij Mijnsheerenland op vrijdag 11 april 2003 vijf processen verbaal op. De hoogst gemeten snelheid was 102 km per uur. Een zelfde controle op vrijdag 11 april 2003 op de provinciale weg N217 bij 's-Gravendeel leverde elf processen verbaal op. De hoogst gemeten snelheid was 99 km per uur, wat 18 km te hard is.

Winkeldiefstal
'S-GRAVENDEEL - Een inwoner van 's-Gravendeel betrapte op vrijdag 11 april 2003 in een supermarkt een 13-jarige jongen uit dezelfde plaats in een supermarkt aan de Kerkstraat. De jongeman wilde een doosje mints ter waarde van 1.20euro meenemen zonder deze te betalen. De jongen krijgt een HALT-verwijzing.
OUD-BEIJERLAND - Een 34-jarige man uit Rotterdam is vrijdagmiddag 11 april 2003 aangehouden wegens diefstal van een stofzuiger en een rugzak uit een warenhuis aan de Oost Voorstraat. De man wist de winkel uit te lopen en begaf zich vervolgens naar een elektronicawinkel in dezelfde straat. Daar probeerde hij een DVD-speler mee te nemen, ook nu zonder te betalen. Winkelpersoneel hield hem staande en waarschuwde de politie. De man is in verzekering gesteld.

Alcohol
NUMANSDORP - Bij een controle op de Volgerlandseweg is vrijdagavond 11 april 2003 een 56-jarige man uit Numansdorp aangehouden wegens rijden onder invloed. De man heeft een rijverbod van vier uren gekregen en kan een boete van 390 euro tegemoet zien. Een kwartier later werd op de Middelsluissedijk een 69-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens hetzelfde delict. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een boete van 190 euro opgelegd.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza