Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 13
28/03 Auto gestolen
28/03 Alcohol
27/03 Brand
27/03 Alcohol
27/03 Ongeval door mist
25/03 Ongeval
25/03 Vrachtwagen in brand
25/03 Bromfietscontrole
25/03 Bedrijfsongeval
24/03 Ongeval
24/03 Verkeerscontrole
23/03 Illegaal feest
21/03 Fikse ruzie
21/03 Snelheidscontrole
21/03 Onder invloed

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Auto gestolen
MIJNSHEERENLAND - Een Vauxhall Astra Merot, een Engels model met het stuur dus rechts, is gestolen. Deze auto met het kenteken 31-BF-GF stond op de Aveling in Mijnsheerenland. Het voertuig is wit en bij het verhoogde dak loopt de kleur wit over in lichtgroen. De eigenaar ontdekte de diefstal op vrijdagmorgen 28 maart 2003.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - De politie heeft het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit 's-Gravendeel ingevorderd. Hij reed op vrijdagmorgen 28 maart 2003 rond 00.20 uur over de Kilweg in 's-Gravendeel. Na de blaastest bleek dat de man teveel alcohol op had.

Brand
PUTTERSHOEK - Op donderdag 27 maart 2003 is er brand geweest bij een woning aan de Oranjelaan Westzijde in Puttershoek. De brand ontstond in een wasdroger op de bovenverdieping. De 40-jarige bewoonster ontdekte de brand en probeerde nog te blussen. Dit lukte echter niet. De brandweer uit Puttershoek gaf het sein middelbrand en riep de hulp in van de korpsen uit Maasdam en 's-Gravendeel. Na een half uur was de brandweer de brand meester. De brandweer heeft het huis van de buren ook nat moeten houden zodat de brand niet kon overslaan. Dit huis liep hierdoor rook en waterschade op. Ambulancepersoneel onderzocht de bewoonster van het huis omdat zij rook had binnen gekregen. Zij hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis.

Alcohol
HEINENOORD - Een rijverbod van vier uur heeft een 39-jarige automobilist uit Westmaas gehad. Agenten controleerden hem op donderdagmorgen 27 maart 2003 omstreeks 01.15 uur op de rijksweg A29 bij Heinenoord. De man had een te hoog alcoholpromillage.

Ongeval door mist
OUD-BEIJERLAND - Drie personen zijn gewond geraakt bij een frontale aanrijding. Deze gebeurde op donderdagmorgen 27 maart 2003 rond 06.40 uur in dichte mist op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland. Daar reed onder andere een 25-jarige automobilist uit Goudswaard. Deze haalde een ander voertuig in en botste frontaal op een tegenligger. Hierin zaten een 43-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Puttershoek. Achter het voertuig van de twee uit Puttershoek reed een bestelwagen. De 21-jarige bestuurder uit Reeuwijk remde niet meer op tijd en zijn auto raakte de wagen van de 25-jarige. Deze bestuurder raakte niet gewond. De andere drie betrokkenen wel. Omdat zij nek- en rugklachten hadden hielp de brandweer de gewonden stabiel uit hun voertuigen te halen. Ambulances brachten hen naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Ongeval
HEINENOORD - Een fietser (leeftijd onbekend) uit Oud-Beijerland is gewond geraakt. Hij reed op dinsdagmorgen 25 maart 2003 over het Zalmpad in Heinenoord. Een 46-jarige man uit Heinenoord liep vanuit een zijpad met twee honden. Terwijl hij een van de honden beetpakte sprong de andere op. Op dat moment kwam de fietser langs die remde. Hierbij sloeg het slachtoffer over de kop en viel in de berm. Hij had letsel aan zijn hoofd en rechterkant van het lichaam.

Vrachtwagen in brand
MIJNSHEERENLAND - Op dinsdag 25 maart 2003 is een lege vrachtwagen bestemd het vervoer van asfalt op de rijksweg A29 in brand gevlogen. De 49-jarige chauffeur uit Dordrecht merkte de brand op toen hij net voor het benzinestation ter hoogte van Mijnsheerenland reed. De man is doorgereden tot voorbij het benzinestation en stopte op de vluchtstrook. De vrachtwagen brandde volledig uit. Ook een stuk van de berm vatte vlam. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Omdat er dieselolie en verbrande onderdelen op het wegdek terechtkwamen is er enige tijd één rijstrook afgesloten geweest voor het verkeer. Rijkswaterstaat maakte de weg schoon. Door de afsluiting van de rijbaan ontstond er een file van zo'n 5 kilometer. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - Bij een bromfietscontrole heeft de politie acht bekeuringen uitgeschreven. De controle gebeurde op dinsdagmorgen 25 maart 2003 op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland. Agenten hielden ongeveer dertig brommers tegen. Ze keken onder andere naar de verzekeringspapieren en of de bestuurders een bromfietscertificaat hadden. Acht brommers konden een te hoge snelheid halen.

Bedrijfsongeval
PUTTERSHOEK - Een man (leeftijd onbekend) heeft een stalen buis op zijn schouder gekregen. Het slachtoffer werkte op dinsdagmorgen 25 maart 2003 bij een bouwproject aan de Molendijk in Puttershoek. De ambulance nam de man voor onderzoek mee naar een ziekenhuis.

Ongeval
MAASDAM - Een 69-jarige fietser uit Puttershoek heeft een gebroken been opgelopen bij een ongeval. Hij fietste op maandagmiddag 24 maart 2003 over de Lageweg in Maasdam. Daar reed ook een streekbus die de fietser inhaalde bij een versmalling van de weg. De bus, bestuurd door een 42-jarige chauffeur, raakte de fiets waarop de 69-jarige viel. Naast het gebroken been had het slachtoffer schaafwonden.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft in Numansdorp een verkeerscontrole gehouden. De agenten hielden daarbij een 43-jarige bromfietser uit Numansdorp aan die een te hoog alcoholpromillage had. De controle gebeurde op maandagavond 24 maart 2003. De politiemensen keken bijvoorbeeld of automobilisten hun papieren bij zich hadden. Bij een was het rijbewijs verlopen.

Illegaal feest
OUD-BEIJERLAND - Door alert optreden is voorkomen dat op zondagochtend in Oud-Beijerland een illegale houseparty met de bijbehorende overlast is ontstaan. Een politieagent vond het zondagochtend maar vreemd dat een tiental auto's zich bij een benzinestation bij Oud-Beijerland verzamelde en lichte collega's in. Verschillende agenten achtervolgden de feestgangers naar hun uiteindelijke locatie in Oud-Beijerland waar op een industrieterrein een pand was 'gekraakt'. Na doorpraten werd duidelijk dat het pand werd gebruikt om er een illegaal feest in te houden en stevig overleg door de politie met de organisatoren werd het nauwelijks op gang gekomen feest afgebroken en droop het publiek af. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Fikse ruzie
STRIJEN- Een 31-jarige man uit Spijkenisse heeft aangifte gedaan van vernieling en mishandeling. De man reed op vrijdagmiddag 21 maart met zijn auto vanuit de Trambaan in de richting van de Oudendijk. Bij het bruggetje van het gemaal Overwater kwam er een tegenligger aanrijden. Omdat de weg hier nogal smal is, kunnen er geen twee auto's tegelijk over dit stuk weg rijden. De twee bestuurders kregen ruzie over wie nu te ver was gereden. De tegenligger van de 31-jarige man werd zo boos dat hij het raam van de auto insloeg. Als gevolg hiervan kreeg de man glasscherven tegen zijn hoofd. De tegenligger is zijn auto weer ingestapt en weggereden. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole
HOEKSCHE WAARD- De politie heeft op vrijdagavond 21 maart op diverse plekken in de Hoeksche Waard snelheidscontroles gehouden. Dit gebeurde middels radar. Aan de Sportlaan in Maasdam zijn er in totaal 482 voertuigen gecontroleerd. Er werden 92 mensen geflitst. Zij ontvangen binnenkort een bekeuring voor te hard rijden. In Numansdorp werd er gecontroleerd aan de Burgemeester de Zeeuwstraat. Hier zijn 1088 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 26 auto's geflitst. In 's-Gravendeel aan de Hendrik Hamerstraat werden 26 mensen geflitst. In totaal werden hier 581 voertuigen gecontroleerd.

Onder invloed
GOUDSWAARD- Op vrijdagavond 21 maart is een 19-jarige man uit Goudswaard aangehouden wegens rijden onder invloed. Even daarvoor was hij betrokken bij een verkeersongeval op de Nieuwendijk in Goudswaard, waar overigens alleen sprake van materiële schade was. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van een uur opgelegd.
's-GRAVENDEEL - Een 22-jarige man uit 's-Gravendeel is zaterdag 22 maart aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur had gezeten. Toen hij zijn geparkeerde auto aan de Langestraat wilde wegrijden, botste hij tegen een andere auto op. De auto waarin hij reed bleek onverzekerd en de man kon ook geen geldig rijbewijs overleggen. Hij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza