Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 12
21/03 Inbraak
19/03 Winkeldiefstal
19/03 Alcohol
19/03 Winkeldiefstal
19/03 XTC vondst
19/03 Diefstal
17/03 Crossen
17/03 Fietsenkijkdag
17/03 Snelheidscontrole
16/03 Inbraak bedrijf
15/03 Auto in brand
15/03 Inbraakpreventie
14/03 Aanrijding
14/03 Snelheidscontrole
14/03 Inbraak bedrijf

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben hun buit achtergelaten. Agenten stelden op vrijdagmorgen 21 maart 2003 rond 02.15 uur een onderzoek in naar een diefstal. Deze gebeurde bij een school aan de Vlasakker in 's-Gravendeel. De politiemensen vonden in de buurt een auto met daarin computers vermoedelijk afkomstig van de school. Waarschijnlijk ging het om drie verdachten. De politie zocht naar hen met hulp van een hond.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 30-jarige verdachte van winkeldiefstal opnieuw aangehouden. Zijn eerste aanhouding gebeurde op woensdag 19 maart 2003 na de diefstal van tandenborstels bij een winkel aan de Oostdijk in Oud-Beijerland. Hij was daar met twee anderen. Op donderdagmorgen 20 maart 2003 ging de politie naar een melding dat mannen een auto openbraken die op de Boterhof in Oud-Beijerland stond. Het bleek te gaan om het voertuig van de 30-jarige die zijn auto moeilijk open kreeg. In de wagen lagen gestolen spullen waaronder een gestolen playstation uit een winkel in Oud-Beijerland. Na deze ontdekking namen de agenten de 30-jarige mee naar het bureau.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 58-jarige autobestuurder uit Mijnsheerenland heeft een rijverbod van twee uur gehad. Hij reed op woensdagavond 19 maart 2003 over de N 217 in Mijnsheerenland. Na controle bleek dat de 58-jarige een te hoog alcoholpromillage had.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND - Na een winkeldiefstal heeft de politie drie verdachten aangehouden. De diefstal gebeurde op woensdagmiddag 19 maart 2003 bij een winkel aan de Oostdijk in Oud-Beijerland. Een van de drie pakte tandenborstels. Een andere probeerde een personeelslid af te leiden en de derde stond bij de ingang. De politie stelde direct een onderzoek in en vond de drie in de buurt. De aangehouden mannen komen uit Rotterdam en zijn 22, 30 en 42 jaar.

XTC vondst
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in een woning een tas met daarin ongeveer 35 kilo 'ruwe' XTC gevonden. Agenten gingen na onderzoek op woensdagavond 19 maart 2003 naar een woning aan de Admiraal Helfrichsingel in Oud-Beijerland. Ze hielden twee bewoners, mannen van 49 en 73 jaar, aan. Bij de doorzoeking in het pand kwam de tas naar voren. Daarin zat de grondstof in poedervorm. Van deze grondstof kunnen XTC-pillen gemaakt worden.

Diefstal
STRIJEN - Een 38-jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden. Onderweg naar het bureau bedreigde zij de politiemensen. Ze stal op woensdagavond 19 maart 2003 bij een kennis aan de Gruttostraat in Strijen een aantal cd's. De 62-jarige bewoner zag dat en zette de verdachte buiten de deur. Hierop maakte zij stennis op straat waarna haar aanhouding volgde.

Crossen
HEINENOORD – Agenten hebben een 12-jarige jongen uit Mijnsheerenland meegenomen naar het bureau. Agenten ontdekten op maandagmiddag 17 maart 2003 dat twee zogenaamde squats, motorvoertuigen op vier wielen, en een motor crosten op een terrein in de buurt van de fietstunnel van de Heinenoordtunnel. De drie reden weg nadat ze de politie zagen. De verdachten haalden hierbij links en rechts andere weggebruikers in. Op de Nijverheidsweg in Heinenoord lukten het de agenten een squad klem te rijden en de 12-jarige aan te houden. De andere squad vonden de politiemensen terug in een sloot op de Boonsweg. In ieder geval moeten personen die op een squad rijden een rijbewijs hebben.

Fietsenkijkdag
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdag 22 maart 2003 organiseert de politie Hoeksche Waard een fietsenkijkdag. Fietsen die de afgelopen maanden zijn gevonden door de politie worden op deze dag uitgestald op het politiebureau aan de Scheepmakerhaven 6 in Oud-Beijerland. Op vertoon van een aangifte kunnen mensen kijken of hun fiets bij de gevonden fietsen staat. Als er nog geen aangifte is gedaan dan kan dit alsnog gebeuren. De politie zal op deze dag ook fietsen graveren. De kijkuren zijn van 11.00 tot 14.00 uur.

Snelheidscontrole
PUTTERSHOEK-Op de Sportlaan is op maandag 17 maart tussen 10.45 en 11.30 uur gecontroleerd op te hard rijden. Van de 211 passerende voertuigen reden er 28 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur.

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL- Bij een bedrijf aan de Griendeweg in 's-Gravendeel is op zondagmiddag 16 maart ingebroken. De inbrekers hebben op twee plaatsen ruiten ingeslagen en zijn vervolgens naar binnen gegaan. Er zijn in totaal negen computers meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de inbraak. Omdat de inbraak op klaarlichte dag gebeurde, zijn er wellicht mensen die iets gezien hebben van de inbraak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in 's-Gravendeel via 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND - Agenten kregen in de nacht van 15 op 16 maart omstreeks 03.30 uur de melding van een in brand staande auto aan de Antonie van Leeuwenhoekstraat. Ter plaatse aangekomen werd een brandende personenauto en aangetroffen en een inmiddels brandende zijkant van een aangrenzend pand. De brandweer wist het vuur in korte tijd te blussen. In de nabije omgeving constateerden agenten dat bij verschillende auto's tankdoppen waren gedemonteerd, waarbij vermoedelijk benzine is gestolen. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Inbraakpreventie
OUD-BEIJERLAND - Agenten hebben op zaterdagavond 15 maart bij verschillende woningen in de Spuioeverwijk in totaal 24 inbraakpreventiebrieven in de brievenbus gestopt. Het betrof woningen waar geen licht brandde en daardoor aantrekkelijker voor ongewenst bezoek waren. De politie hoopt te bereiken dat de inwoners naar aanleiding van de brief zich beter bewust worden van het feit dat hun woning doelwit van inbraak kan zijn. Een licht aanlaten kan preventief werken.

Aanrijding
MIJNSHEERENLAND- Op vrijdag 14 maart omstreeks 14.00 uur vond op de N 217 een aanrijding plaats tussen een tractor en een fietser. De fietser en de tractor reden in tegenovergestelde richting. De 13-jarige fietser raakte een uitstekend deel van de tractor en kwam ten val. De ambulance kwam ter plaatse om het meisje te helpen aan haar vleeswond. De tractor is doorgereden.

Snelheidscontrole
MOOKHOEK- Door de politie Strijen is op 14 maart een snelheidscontrole gehouden. De onopvallende radarwagen Van de 315 passerende voertuigen reden er 32 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur.

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL- Bij een bedrijf aan de Mijlweg vond op Vrijdag 14 maart omstreeks 23.00 uur een inbraak plaats. Inbreker(s) kwamen binnen door het doorgooien van een ruit met een steen en namen twee beeldschermen mee. De Technische Recherche heeft deze zaak in onderzoek.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza