Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 11
14/03 Snelheidscontrole
14/03 Aangifte bedreiging
13/03 Alcohol
13/03 Controle
12/03 Illegaal
12/03 Ruzie
12/03 Gewond
12/03 Verward
11/03 Verkeerscontroled
11/03 Auto in brand
10/03 Aanrijdingen
10/03 Ruit ingegooid
10/03 Snelheidscontrole
09/03 Preventie
09/03 Auto in brand
09/03 Onder invloed
08/03 Winkeldiefstal
08/03 Geweld
07/03 Snelheidscontrole

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Snelheidscontrole
STRIJEN - De politie heeft op donderdagochtend 14 maart twee snelheidscontroles in Strijen en een in Mookhoek gehouden. In totaal werden 442 auto's gecontroleerd en werden 81 bekeuringen uitgeschreven. Daar waar maximaal 50 km per uur mocht worden gereden, deed een automobilist daar nog eens 36 km bovenop.

Aangifte bedreiging
's-GRAVENDEEL - Een 32-jarige café-eigenaar uit 's-Gravendeel heeft donderdag aangifte gedaan van bedreiging met brandstichting en mishandeling. In de nacht van zaterdag 22 februari op zondag 23 februari trad in het café van het slachtoffer een artiest op die volgens het publiek een dermate slechte uitvoering gaf, dat het café-publiek daartegen luidkeels protesteerde. De artiest begon daarop met uitwerpselen naar het publiek te gooien. De cafe-eigenaar wist te voorkomen dat de situatie uit de hand liep door de artiest te gebieden zijn zaak te verlaten en hem de helft van zijn honorarium uit te betalen. De laatste nam daarmee geen genoegen, waarna in een periode van enkele weken meerdere telefonische bedreigingen volgden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcohol
NUMANSDORP- Op donderdag 13 maart omstreeks 20.00 uur is op de A29 een 40-jarige automobilist uit Zevenbergen aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 8 uren.

Controle
's-GRAVENDEEL - Bij een controle heeft de politie 24 bekeuringen uitgeschreven. 22 hiervan waren voor autobestuurder die geen gordel droegen. De controle gebeurde op donderdagmorgen 13 maart 2003 in 's-Gravendeel op de Mijlweg en Hendrik Hamerstraat.

Illegaal
MIJNSHEERENLAND - Twee mannen van 28 jaar zijn aangehouden. De twee reden op woensdagmorgen 12 maart 2003 rond 01.30 uur in een auto over de N 217 bij Mijnsheerenland. De politie controleerde hen. Hieruit bleek dat ze verbleven in België en mogelijk illegaal in Nederland waren. Hiervoor hielden de agenten de twee mannen staande. De politie onderzoekt of de twee mogelijk te maken hebben met recente inbraken.

Ruzie
OUD-BEIJERLAND - Nadat hij zich meldde bij de politie is een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Numansdorp deed op woensdagmiddag 12 maart 2003 aangifte van mishandeling. Hij kreeg ruzie met de 15-jarige nadat deze in een school aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland de rekenmachine van de 16-jarige wegstopte. Hierop ontstond een vechtpartij.

Gewond
PUTTERSHOEK - Een 30-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is gewond geraakt aan haar arm. Ze kreeg op woensdagmiddag 12 maart 2003 een stalenframe van een marktkraam tegen haar aan. Dit frame viel na het weghalen van een steunbalk. Het incident gebeurde op het Oranjeplein in Puttershoek. De ambulance bracht het slachtoffer voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Verward
ZUID-BEIJERLAND - Een verwarde man uit Zuid-Beijerland is aangehouden. Op woensdagmorgen 12 maart 2003 ontmoette de politie hem na een melding dat de 48-jarige man uit Zuid-Beijerland in de tuin van een woning aan de Koninginneweg in Zuid-Beijerland stond De agenten brachten hem thuis. Vroeg in de middag kwam de tweede melding. De verdachte liep over de Tuinweg en sloeg op auto's. Verder sprak hij voorbijgangers aan. Agenten namen de man mee naar het bureau. Onderweg vertelde hij allerlei verwarde verhalen.

Verkeerscontrole
MOOKHOEK/STRIJEN - De politie heeft op twee plekken verkeerscontroles gehouden. Dat gebeurde op dinsdag 11 maart 2003. De controleplekken waren op de Mookhoek in Mookhoek en de Trambaan in Strijen. Bij de Mookhoek deelde de politie 19 bekeuringen uit waaronder 10 voor automobilisten die hun gordel niet droegen. In Strijen kregen voor deze overtreding 24 bestuurders een bekeuring. In totaal deelden de agenten op de Trambaan 28 bekeuringen uit. De gebiedsagenten werkten bij de controles samen met medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie.

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND - Een auto is zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Een 41-jarige man uit Zoetermeer kocht op dinsdag 11 maart 2003 een tweedehands auto met de mededeling dat deze niet meer startte. Hij probeerde met een ander de auto aan te trekken op de Kortenaerstraat in Oud-Beijerland waarna er rook uit de motorkap kwam. De brandweer bluste het vuur.

Aanrijdingen
MAASDAM - De politie heeft een 45-jarige autobestuurder uit Rotterdam aangehouden nadat hij twee aanrijdingen kreeg. De politie kreeg op maandagavond 10 maart 2003 eerst de melding dat de verdachte op de rijksweg A29 een vangrail raakte. Na deze aanrijding reed de 45-jarige door. Hierop volgde melding nummer twee. Agenten vonden het voertuig van de verdachte onder aan de Oud Bonaventurasedijk in Maasdam. De auto reed door een hek heen de dijk af. De man maakte een versufte indruk. Na zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat hij kalmeringspillen en alcohol op had. Verder had hij al vijf jaar geen geldig rijbewijs meer.

Ruit ingegooid
MIJNSHEERENLAND - Voor de vernieling van een ruit is een 54-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden. De boze vrouw deed dat op maandagavond 10 maart 2003 bij de woning van haar ex-man op het Burgemeester de Jongplein in Mijnsheerenland. Agenten namen haar mee naar het bureau.

Snelheidscontrole
NIEUW-BEIJERLAND- Op maandagmorgen, 10 maart 2003, hielden politieagenten van 09.15 tot 10.45 uur een snelheidscontrole met de fotoradar op de Langeweg. Van de 67 gecontroleerde voertuigen reden er 6 te snel. De hoogst gemeten snelheid op deze 60 km/uur weg bedroeg 108 km/uur.

Preventie
STRIJEN- Agenten hebben tijdens een preventieve controle 210 voertuigen gecontroleerd op waardevolle spullen en of ze afgesloten waren. Ze deden dit op zondagavond, 9 maart 2003, van 19.00 tot 21.00 uur in de wijken Land van Essche II en de Boomgaardwijk. Bij 80 gecontroleerde auto's bleek iets niet in orde. Er lagen diverse kostbare goederen zichtbaar in de auto's, een aantal auto's was niet afgesloten en in liefst 70 auto's zat het frontje van de autoradio er nog in. In 1 auto werd zelfs een in werking zijnde autotelefoon in de carkit aangetroffen. De politie adviseert om vooral auto's af te sluiten en geen waardevolle spullen (zichtbaar) in de auto achter te laten. Ook het frontje van de radio meenemen en niet in de auto laten zitten of liggen. Momenteel hebben auto-inbrekers grote belangstelling voor (dure) radio-CD spelers.

Auto in brand
HEINENOORD- Op zondagochtend, 9 maart 2003, omstreeks 00.30 uur, raakte op de Rijksweg A29 een personenauto in brand. De auto brandde geheel uit. De 60 jarige bestuurder uit Noordwijk bleef ongedeerd. De brandweer bluste de brand.

Onder invloed
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 9 maart 2003, omstreeks 03.30 uur, is in de Steenenstraat een 33 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Hij betaalde direct de boete van 190 euro en werd met een rijverbod van 2 uren heengezonden.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagmiddag, 8 maart 2003, omstreeks 14.05 uur, is een 24 jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij stal uit een winkel aan de Oostdijk drie paar schoenen en een rugzak met een totale waarde van 115 euro. Toen de man de winkel verliet ging het alarm af. Een personeelslid hield hem aan en droeg hem over aan politieagenten. Die namen hem mee naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Geweld
MAASDAM- Op zaterdagavond, 8 maart 2003, omstreeks 22.15 uur, is een 35 jarige man uit Maasdam in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man had kort daarvoor zijn echtgenote in haar gezicht geslagen en haar keel dicht geknepen. De man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

Snelheidscontrole
DISTRICT- De politie heeft op vrijdag 7 maart 2003 dmv de fotoradar op diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden. Op de Sportlaan in Maasdam werden van 09.00 tot 10.25 uur 372 voertuigen gecontroleerd. 56 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Op de Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel werden van 11.00 tot 13.00 uur 526 voertuigen gecontroleerd. 26 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur. Op de Schelpweg in Strijen werden van 13.15 tot 14.45 uur 216 voertuigen gecontroleerd. 21 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza