Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 9
27/02 Winkeldiefstal
27/02 Bedrijfsongeval
27/02 Auto criminaliteit
27/02 Kortsluiting
27/02 Verkeersruzie
26/02 Brand
25/02 Aanhoudingen
25/02 Auto inbraken
25/02 Auto gestolen
25/02 Mishandeling
25/02 Alcohol
25/02 Gewond
25/02 Inbraak
24/02 Alcohol
23/02 Preventie
23/02 Aanhouding
23/02 Inbraak woning
23/02 Preventie
22/02 Gestolen auto terug
23/02 Aanhouding
22/02 Gestolen snorfiets
22/02 Brand op manege
22/02 Boot gestolen
22/02 Auto gestolen
21/02 Gordelcontrole
21/02 Botsing
21/02 Verkeerscontrole
21/02 Snelheidscontrole
21/02 Inbraak woning
21/02 Preventie

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Winkeldiefstal
NUMANSDORP - Drie meisjes uit Klaaswaal en Numansdorp hebben snoep en chocolade gestolen. Dat deden zij op donderdagmiddag 27 februari 2003 bij een winkel aan de Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp. De drie van 12 jaar verstopten de buit in de mouwen en zakken van hun kleding.

Bedrijfsongeval
OUD-BEIJERLAND - Tijdens slijpwerk is een 50-jarige man uit Numansdorp gewond geraakt. Hij werkte op donderdagmiddag 27 februari 2003 bij een bedrijf aan de Langeweg in Oud-Beijerland. Het slachtoffer schoot uit en verwondde zijn arm aan de slijptollen. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Auto criminaliteit
HOEKSCHE WAARD - De politie waarschuwt inwoners van de Hoeksche Waard geen waardevolle voorwerpen in hun auto's te laten liggen. De afgelopen tijd wordt er met name in de gemeenten Cromstrijen, Korendijk en Binnenmaas veel ingebroken in auto's. In 95% van de gevallen zijn de diefstallen gericht op het wegnemen van autoradio's met afneembare frontjes. Helaas laten veel mensen deze frontjes gewoon zitten of bergt men ze 'veilig' op in het dashboardkastje. De dieven maken over het algemeen met ruig geweld de auto open, waardoor er veel schade aan auto's ontstaat. In de nacht van 26 op 27 februari heeft de politie extra surveillances gedaan in Klaaswaal, Piershil, Numansdorp, Oud-Beijerland, Puttershoek, Maasdam, Nieuw-Beijerland en Goudswaard. De komende tijd wordt dat herhaald, waarbij ook andere plaatsen in de Hoeksche Waard worden meegenomen. De politie zal buurtonderzoek gaan verrichten om zicht op de daders van de autodiefstallen te krijgen. Daarnaast zal de politie de preventieve actie "niets erin, niets eruit" opvoeren. Met deze actie wil de politie mensen bewust maken dat zij geen waardevolle voorwerpen in hun auto moeten achterlaten én hun auto moeten afsluiten.

Brand
NIEUW-BEIJERLAND - Waarschijnlijk door kortsluiting is een koelkast in brand gevlogen. De 39-jarige bewoner van het huis aan het Willem-Alexanderplein in Nieuw-Beijerland merkte dat op donderdagmiddag 27 februari 2003. Hij waarschuwde direct de brandweer. De schade bleef beperkt tot de koelkast en ombouw.

Verkeersruzie
OUD-BEIJERLAND - Na een verkeersruzie heeft een 46-jarige autobestuurder uit Zoeterwoude verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. Hij kreeg op donderdagmorgen 27 februari 2003 onenigheid met een andere automobilist op de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland ter hoogte van het industrieterrein. De andere autobestuurder vernielde een hendel in de auto van de 46-jarige en schopte het slachtoffer.

Auto uitgebrand
MAASDAM - Een bergingsvoertuig heeft een auto weggetakeld. Dit voertuig stond op woensdagavond 26 februari 2003 in brand. De brandweer bluste het vuur dat waarschijnlijk begon door een lekke leiding. Het voertuig stond op de Rondweg in Maasdam.

Aanhoudingen
's-GRAVENDEEL - De politie heeft twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de mishandeling van een buschauffeur. Het gaat om twee mannen van 20 en 21 jaar uit 's-Gravendeel. De mishandeling gebeurde op zaterdagmiddag 1 februari 2003 op het Weegje in 's-Gravendeel. Een groep jongeren gooide sneeuwballen naar de bus. De chauffeur werd kwaad en ging achter de gooiers aan. Toen de twee verdachten dat zagen liepen ze op de 52-jarige man uit Westmaas af. Ze sloegen en trapten hem. De ambulance bracht het slachtoffer bracht de buschauffeur naar het ziekenhuis. De aanhoudingen van de verdachten vonden plaats op dinsdag 25 februari 2003. De twee bekenden gedeeltelijk de mishandeling.

Auto inbraken
KLAASWAAL - De politie zoekt getuigen van auto-inbraken die gebeurden in de nacht van maandag op dinsdag 25 februari 2003 in Klaaswaal. De opengebroken auto's stonden in de kern van het dorp rond het Oranjeplein. Ruim tien aangiften kreeg de politie binnen. De verdachten bogen autoportieren om en hadden belangstelling voor de autoradio's. Hoe laat de diefstallen plaatsvonden is niet duidelijk. Rond 04.00 uur meldde een getuige aan de politie dat er twee personen rondliepen op de Claes Danckaertzstraat. Agenten vonden de twee niet. De politie adviseert overigens nooit waardevolle spullen achter te laten in auto's. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto gestolen
HEINENOORD - Vanaf een parkeerterrein aan de Reedijk in Heinenoord is een auto gestolen. Het gaat om een rode Mazda 323 met het kenteken GL-TD-13. De eigenares merkte de diefstal op dinsdagavond 25 februari 2003.

Mishandeling
NUMANSDORP - De politie heeft een 41-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij mishandelde op dinsdagmiddag 25 februari 2003 de 13-jarige zoon van zijn vriendin. Deze kwam te laat thuis waarop de verdachte op zoek naar de jongen ging. Bij het Hoenderhof in Numansdorp vond de 41-jarige het slachtoffer. Deze rookte een sigaret. Hierop werd de verdachte kwaad en mishandelde de 13-jarige.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 38-jarige autobestuurder uit Rotterdam heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op dinsdagavond 25 februari 2003 over de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. Uit de controle bleek dat de man teveel alcohol op had.

Gewond
STRIJEN - Een 13-jarig meisje uit Strijen heeft verwondingen aan haar gezicht opgelopen. Zij viel op dinsdagmiddag 25 februari 2003 van haar paard en kreeg van een ander paard een trap in haar gezicht. Het slachtoffer reed samen met haar zusje op de Wildervangseweg in Strijen, een weg die ligt in het poldergebied tussen Strijen en Strijensas. Het zusje zag dat bij de 13-jarige haar rijlaarzen niet meer in de stijgbeugels zaten. Ze riep naar het paard dat hij moest stoppen. In plaats hiervan ging het dier in draf waardoor de 13-jarige viel en tijdens de val een trap van het paard van haar zusje kreeg. Medewerkers van de traumahelikopter verleenden assistentie aan het ambulancepersoneel. De ambulance bracht het slachtoffer over naar een ziekenhuis in Rotterdam. De twee paarden sloegen op hol maar een getuige ving de dieren op.

Inbraak
STRIJEN - De buit van een inbraak bij een benzinestation bestaat uit sigaretten en een kluis. In de kluis zaten loten. De inbraak gebeurde op dinsdagmorgen 25 februari 2003 voor 05.50 uur bij het bedrijf aan de Trambaan in Strijen. De verdachten maakten een gat in het dak en kwamen zo binnen.

Alcohol
HEINENOORD- In de nacht van zondag op maandag 24 februari heeft de politie een 34-jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden. De man reed over de rijksweg A-29 ter hoogte van Heinenoord. De auto stopte op de vluchtstrook. Hier stapte de bestuurder uit en stapte aan de passagierszijde de auto weer in. De politie heeft de man laten blazen. Hieruit bleek dat de man alcohol had gedronken. De man ontkende tegenover de politie dat hij had gereden. De politie heeft de man een rijverbod van vier uur gegeven.

Preventie
NUMANSDORP- De politie heeft op zondagavond 23 februari zo'n 50 woningen gecontroleerd. Politieagenten controleerden of er slecht verlichte of onafgesloten huizen waren. De bewoners van 15 woningen hebben een brief van de politie ontvangen met preventietips voor hun woning. De politie wil met dergelijke acties de mensen duidelijk maken hoe zij hun woning minder aantrekkelijk voor inbrekers kan maken.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zondag 23 februari een 18-jarige jongen uit Etten Leur aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er een straatrace aan de Antonie van Leeuwenhoekstraat gehouden werd. Aan het einde van deze straat, bij het Zalmpad trof de politie een aantal personen en auto's aan. Een van de auto's was zwaar beschadigd aan de voorzijde. De agenten vroegen de bestuurder van de auto hoe deze schade was ontstaan. Hierop gaf hij aan dat hij tegen een oplegger was aangereden. De jongen is aangehouden wegens verlaten van de plaats van ongeval.

Inbraak woning
'S-GRAVENDEEL- Bij een woning aan de Vlasstraat is op zondag 23 februari ingebroken. Het hek van de achtertuin was opengebroken. Vervolgens zijn de inbrekers op het dak van de schuur geklommen en zijn via een openstaand slaapkamerraam naar binnen gegaan. Zowel de beneden als bovenverdieping zijn doorzocht. Er zijn sieraden, een laptop en audio apparatuur buit gemaakt. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

Preventie
NUMANSDORP- De politie heeft op zondagavond een "niets erin niet eruit" actie gedaan op de Roerdompsingel. Er zijn 50 auto's gecontroleerd. Twee auto's waren niet afgesloten en bij één auto was er een "buit" zichtbaar. De eigenaars van deze auto's hebben een brief van de politie onder de ruitenwissers gekregen.

Gestolen auto terug
OUD-BEIJERLAND- De auto die in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 februari vanaf de Sportlaan was gestolen, is teruggevonden. De auto werd in Roosendaal aangetroffen. De auto heeft veel schade.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op zondagmorgen 23 februari aan de Oostdijk aangehouden. De politie had even daarvoor een 18-jarige jongen uit Oud-Beijerland een bekeuring gegeven voor baldadigheid. Hij zou tegen een rolluik van een winkel hebben getrapt. De 17-jarige begon zich hiermee te bemoeien en had een hoop commentaar op de bekeuring. De agenten verzochten de jongen meerdere keren om zijn mond te houden. Hier had hij echter geen zin in. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Gestolen snorfiets
MAASDAM- Op zaterdagavond 22 februari heeft de politie een 17-jarige jongen uit Maasdam aangehouden. De jongen liep met een snorfiets aan de hand. De jongen vertelde dat hij de snorfiets "geleend" had, maar kon niet vertellen van wie. De snorfiets bleek op 19 februari ontvreemd te zijn in 's-Gravendeel. De jongen is hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Op het politiebureau vertelde de jongen dat hij de snorfiets had gevonden en een stukje wilde gaan rijden. Na verhoor mocht de jongen weer naar huis.

Brand op manege
OUD-BEIJERLAND- Op een manage aan de Randweg heeft op zaterdagmiddag 22 februari brand gewoed. Een hooiberg op het terrein van de manage stond in brand. De hooiberg lag naast een stal waarin paarden stonden. Alle paarden zijn naar een andere stal overgebracht. De brandweer was snel ter plaatse. Zij kwamen met een ladderwagen, een pompvoertuig en een bluseenheid. Na ongeveer drie kwartier werd het sein brand meester gegeven. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Boot gestolen
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdag 22 februari is er een boot gestolen vanaf de Griegstraat in Oud-Beijerland. De eigenaar werd wakker van geluiden van buiten. Toen hij uit het raam keek, zag hij dat zijn boot gestolen was. Het gaat om een zes meter lange Allante 525 motorboot en een Suzuki buitenboordmotor. Van de dieven ontbreekt elk spoor.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND- Tussen vrijdag 21 en zaterdag 22 februari is er een auto gestolen vanaf de Sportlaan. Het betreft een blauwe Opel Kadett met kenteken RB-43-ZX.

Gordelcontrole
NIEUW-BEIJERLAND/GOUDSWAARD- De politie heeft op vrijdagmiddag 21 februari een gordelcontrole op de Spuidijk in Nieuw-Beijerland en de Molendijk in Goudswaard. In totaal werden er 38 auto's gecontroleerd. Vier mensen zijn staande gehouden en bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Botsing
HEINENOORD- Op vrijdagmiddag 21 februari heeft er een zogenaamde kop-staart aanrijding plaatsgevonden op de rijksweg A-29. Een 35-jarige man uit Bergen op Zoom reed vanuit Barendrecht in de richting van Zierikzee. Voor hem reed een 35-jarige man uit Middelharnis. Deze was genoodzaakt om te remmen. De man uit Bergen op Zoom was echter niet in staat om tijdig te remmen en reed hierdoor bovenop zijn voorligger. De man uit Middelharnis is met neklachten naar het Zuiderziekenhuis gebracht. Beide auto's raakten beschadigd.

Verkeerscontrole
STRIJEN- De politie heeft op vrijdag 21 februari een verkeerscontrole gehouden aan de Trambaan. Er is gecontroleerd op snelheid en het dragen van de gordel of helm. In totaal zijn er 446 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 45 overtredingen begaan. Er is 33 keer bekeurd voor te hard rijden, 11 keer voor het niet dragen van de gordels en én keer voor rijden zonder rijbewijs.

Snelheidscontrole
MOOKHOEK- Op Mookhoek heeft de politie op vrijdagavond 21 februari een snelheidscontrole gehouden. Er worden 43 mensen bekeurd voor te hard rijden. Ook in 's-Gravendeel en Maasdam is er diezelfde avond gecontroleerd op snelheid. In 's-Gravendeel aan de Hendrik Mamerstraat reden 37 mensen te hard. Zij krijgen een bekeuring. Op de Sportlaan in Maasdam zijn 20 mensen geflitst. Ook zij krijgen een bekeuring.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Bij een woning aan de Houtmanstraat is op vrijdag 21 februari ingebroken. De ruit van de achterdeur werd ingeslagen. Vervolgens hebben de inbrekers de sleutel die op het aanrecht lag, gepakt en hebben de deur geopend. Zowel de beneden- als de bovenverdieping werd doorzocht. Er is onder meer een video camera, een videospeler, een dvd-speler en enkele sieraden buit gemaakt. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

Preventie
STRIJEN/OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdagavond zo'n 300 woningen in Strijen gecontroleerd. Politieagenten controleerden of er slecht verlichte of onafgesloten huizen waren. Ongeveer 30 woningen hebben een brief van de politie ontvangen met preventietips voor hun woning. In Oud-Beijerland heeft de politie ook diverse wijken bezocht. Hier werden 11 brieven door de brievenbus gedaan. De politie wil met dergelijke acties de mensen duidelijk maken hoe zij hun woning minder aantrekkelijk voor inbrekers kan maken.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza