Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 8
21/02 Aanhouding
21/02 Alcohol
20/02 Alcohol
19/02 Aanhouding
19/02 Brandoorzaak anders
19/02 Explosie bij brand
18/02 Alcohol
18/02 Nepwapen
18/02 Snelheidscontrole
17/02 Vernieling
17/02 Aanhouding
17/02 Poging tot inbraak
17/02 Inbreker opgepakt
16/02 Alcohol
16/02 Inbraak woning
16/02 Ruzie
16/02 Onder invloed
14/02 Auto tegen lichtmast
14/02 Inbraak woning

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Agenten hebben een 26-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland aangehouden. De verwarde vrouw liep op vrijdagmorgen 21 februari 2003 op de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland. Agenten spraken haar aan waarop de 26-jarige zei dat de politiemensen weg moesten gaan. Hierna bedreigde zij hen met een hamer.

Alcohol
STRIJEN - Politiemensen hebben op de Boompjesstraat in Strijen een 23-jarige automobilist uit Maasdam gecontroleerd. De man reed daar op vrijdagmorgen 21 februari 2003 rond 01.30 uur. Hij had teveel alcohol op.

Alcohol
STRIJEN - De politie heeft het rijbewijs van een 43-jarige autobestuurder uit Achthuizen ingevorderd. Hij reed op donderdagmorgen 20 februari 2003 rond 01.00 uur over de Trambaan in Strijen maar had een te hoog alcoholpromillage.

Aanhouding
NUMANSDORP - Een 27-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. Agenten gingen op woensdagavond 19 februari 2003 naar de Roerdompsingel in Numansdorp. De verdachte stond voor de deur bij familie en veroorzaakte problemen. De politiemensen namen de 27-jarige de bus in voor een gesprek. Hier schopte de verdachte tegen de deur van de bus. Na zijn aanhouding op weg naar het bureau bonkte de man een paar keer met zijn hoofd tegen de ruit.

Brandoorzaak anders
OUD-BEIJERLAND - De technische recherche van de politie stelt een nader onderzoek in naar de brand in een woning. De brand ontstond op woensdagochtend 19 februari 2003 na een explosie in een woning aan het Loethoeli-erf in Oud-Beijerland. In eerste instantie leek de oorzaak reflectie van zonnestralen. Waarschijnlijk ligt het begin van de brand en explosie in kortsluiting van een elektrisch apparaat. Door de brand ging een aantal gasflesjes, haarspray en deodorant, kapot. Na de klap en brand raakte de woning voorlopig onbewoonbaar.

Explosie bij brand
OUD-BEIJERLAND - Op het Loethoeli-erf in Oud-Beijerland heeft op woensdag 19 februari 2003 omstreeks 11.30 uur in een woning een explosie plaatsgevonden. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt door zogenaamde 'brandpuntreflectie'. Dat kan ontstaan doordat de zon voor een langere periode in een spiegel schijnt waarna door reflectie van de zonnestralen op papier of stof iets vlam kan vatten. Na de klap en brand raakte de woning onbewoonbaar door water- en rookschade. Van de eerste verdieping sprongen de ramen. Op het moment van de explosie was er niemand in de woning aanwezig. De brandweer wist de brand binnen een half uur te blussen.

Alcohol
MOOKHOEK - De politie heeft het rijbewijs van een 62-jarige autobestuurder uit Strijensas ingevorderd. Deze man reed op dinsdagmiddag 18 februari 2003 over de Strijensedijk in Mookhoek. Volgens een getuige slingerde de automobilist en raakte bijna een bus. Agenten troffen de man toen hij langs de weg stond met een lekke autoband. De 62-jarige vertelde dat hij teveel alcohol op had.

Nepwapen
OUD-BEIJERLAND - Agenten hebben een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij liep op dinsdagmiddag 18 februari 2003 bij de vijver aan de Zoomwijcklaan in Oud-Beijerland. Een getuige zag dat de jongen een wapen bij zich had en waarschuwde de politie. De politiemensen fouilleerden de jongen die net zijn hond uitliet. Daarbij kwam het imitatiepistool tevoorschijn.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole op de Beneden Oostdijk hebben agenten 37 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Tijdens de controle, welke werd gehouden op dinsdagmorgen, 18 februari 2003, van 11.40 tot 12.30 uur, werden ongeveer 685 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- Op maandagavond, 17 februari 2003, omstreeks 20.20 uur, is een 16 jarige jongen uit Oud-Beijerland door politieagenten aangehouden. De jongen had na een onenigheid een ruit van de voordeur van een woning aan de Witsenstraat vernield.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Op maandagavond, 17 februari 2003, omstreeks 21.20 uur, is op de Molenaar een 33 jarige man uit Enschede door politieagenten aangehouden. Tijdens een controle ontdekten agenten dat de verdachte stond gesignaleerd voor een diefstal in Amsterdam. De verdachte is overgedragen aan de politie Amsterdam.

Poging tot inbraak
WESTMAAS- Bij een bedrijf aan de Munnikenweg in Westmaas is tussen zaterdag 15 februari en maandag 17 februari geprobeerd om in te breken. De eigenaar van het pand wilde op maandagmorgen de deur openen, maar dit lukte niet. De cilinders van de deur bleken geforceerd te zijn. Waarschijnlijk is de inbraak mislukt, omdat de sloten van goede kwaliteit zijn.

Inbreker opgepakt
HEINENOORD- Op maandag 17 februari is rond 04.30 uur bij een basisschool aan de Heyne van Althenastraat een ruit ingegooid. Toen de politie ter plaatse kwam en in de school ging kijken zagen zij dat er draden uit een alarmkast waren getrokken. Later trof de politie een 34-jarige man uit Rotterdam aan, slapend en vermoedelijk onder invloed, in een kamer van de school. De man in aangehouden.

Alcohol
NUMANSDORP- Op de Molendijk is op zondag 16 februari omstreeks 18.00 uur een 31-jarige man uit Numansdorp aangehouden omdat hij met te veel drank op in zijn auto reed. De man kreeg een rijverbod van een uur.

Inbraak woning
'S-GRAVENDEEL- In een woning aan de Hendrik Hamerstraat is op zondag 16 februari tussen 17.30 en 20.00 uur ingebroken. Inbrekers kwamen binnen door het openbreken van een raam. De buit bedraagt Geld en sieraden. De technische Dienst is ingeschakeld.

Ruzie
STRIJEN- In een woning aan de Gruttostraat vond op zondag 16 februari omstreeks 20.30 uur een ruzie plaats. Twee mannen hadden ruzie. Een 45-jarige man stond met een mes in zijn hand. De politie wist de man te overmeesteren en nam het mes in beslag. De twee ruziënde mannen zijn aangehouden na een hoop geduw en getrek. De 39-jarige liep een gescheurde blouse op. De beide mannen zijn inmiddels voorgeleid.

Onder invloed
NUMANSDORP - Tijdens een alcoholcontrole in Numansdorp is op zondagochtend 16 februari om 00.30 uur een 30-jarige Hagenaar aangehouden. Omdat hij iedere medewerking weigerde en het vermoeden bestond dat hij na heenzending opnieuw zou gaan autorijden is zijn rijbewijs ingenomen. Hij kreeg daarnaast en rijverbod van drie uur opgelegd.
PUTTERSHOEK - 190 euro mag een 36-jarige man uit Heinenoord betalen wegens rijden onder invloed in een brommobiel. Op zondagochtend 16 februari werd hij om 02.15 uur aangehouden op de Postweg in Puttershoek. De Heinenoorder kreeg daarnaast een rijverbod van 2 uur opgelegd.
HEINENOORD - Een 31-jarige automobilist uit Ooltgensplaat heeft op zondagochtend rond 04.45 uur rijverbod van vijf uur gekregen. Hij bleek teveel gedronken te hebben.

Auto tegen lichtmast
OUD -BEIJERLAND- Op vrijdag 14 februari omstreeks 23.00 uur is op de N217 een auto tegen een lichtmast aangereden. Het voertuig kwam uit de richting van Klaaswaal. De 29-jarige bestuurder uit Oud-Beijerland is aangehouden omdat een blaasproef uitwees dat hij te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan het Boerserf is op 14 februari tussen 19.00 uur en middernacht ingebroken. De inbreker(s) wist(en) binnen te komen met behulp van een schroevendraaier en namen een kluisje met inhoud mee. Men had de hele woning doorzocht. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza