Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 7
14/02 Brand
14/02 Bijzondere inbraak
14/02 Auto in brand
13/02 Bijzondere inbraak
13/02 Inbraak
11/02 Diefstal
11/02 Aanhouding
11/02 Getuigen gezocht
10/02 Bedreiging
10/02 Bedreiging
10/02 Onenigheid
09/02 Brandje
09/02 Alcohol
08/02 Aanhouding
08/02 Controle
07/02 Mishandeling
07/02 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Brand
MIJNSHEERENLAND - Bij een boerderij aan de Maasweg in Mijnsheerenland heeft een binnenbrand gewoed. De bewoners waren op vakantie. Een zus die logeerde in het pand hoorde op vrijdagmorgen 14 februari 2003 omstreeks 04.30 uur rare geluiden. Ze rook ook iets maar zag geen brand. De brandweer ontdekte vuur onder de dakpannen en achter de schotten op de bovenverdieping.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP - De politie heeft op woensdagavond 12 februari 2003 een snelheidscontrole gehouden aan de Middelsluissedijk westzijde in Numansdorp. Bewoners van de Middelsluissedijk klagen al enige tijd dat hier te hard wordt gereden. Er zijn in totaal 21 mensen bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 91 kilometer per uur terwijl 60 kilometer per uur is toegestaan.

Auto in brand
PUTTERSHOEK - Een auto is in brand gevlogen. De brandweer bluste op vrijdagmorgen 14 februari 2003 rond 01.10 uur het vuur. De auto stond vlak naast een schuur van een woning aan de Rigel in Puttershoek. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Bijzondere inbraak
MAASDAM - Met hulp van een tak met daaraan een stuk elektriciteitsdraad hebben inbrekers sleutels uit een gang gehengeld. Eerst probeerden de verdachten in te breken bij een woning aan de Vlasoever in Maasdam. Dat mislukte. Hierop pakte men de tak en hengelde door de brievenbus heen. Hierna stalen de inbrekers de blauwe Mercedes Benz A 190 met het kenteken 40-JK-KD. De bewoners merkten de diefstal op donderdagmorgen 13 februari 2003.

Inbraak
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben waarschijnlijk geld uit de kassa en een kluis gestolen. De verdachten gooiden een ruit van de apotheek aan de Hendrik Hamerstraat in 's-Gravendeel kapot. De melding van de inbraak kwam binnen op donderdagmorgen 13 februari 2003 rond 03.50 uur.

Diefstal
's-GRAVENDEEL - Vanaf de Schenkeldijk in 's-Gravendeel is een fiets gestolen. Dat gebeurde op dinsdagavond 11 februari 2003. Een getuige zag dat een man de fiets meenam. Na onderzoek vonden agenten de fiets terug bij de woning van de 50-jarige verdachte uit 's-Gravendeel. Deze lag op bed maar de agenten belden hem wakker en hielden de man aan.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Agenten hebben een 32-jarige autobestuurder uit Rotterdam aangehouden. Hij reed op dinsdagavond 11 februari 2003 over de Oud-Beijerlandsedijk in Oud-Beijerland. Na controle bleek dat de man een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Verder had hij een gestolen identiteitskaart en een mes bij zich.

Getuigen gezocht
STRIJENSAS - Vanaf 6 februari 2003 zijn er in Strijensas diverse auto-emblemen gestolen. Bij de politie zijn drie diefstallen bekend. Het ging om twee zogenaamde Mercedes Benz sterren en een BMW logo vanaf de kofferbak. Mogelijk zijn meer autobezitters het slachtoffer. De politie zoekt getuigen die meer weten van de diefstallen. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedreiging
KLAASWAAL - In een bedrijfspand aan de Molendijk in Klaaswaal heeft de politie een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte kwam in het kantoor bij een 31-jarige man uit Klaaswal. De 35-jarige kreeg een zakelijk meningsverschil met de 31-jarige. Hierop bedreigde de verdachte de andere met een mes.

Bedreiging
KLAASWAAL - Een onbekende jongen van ongeveer 17 jaar heeft een ander bedreigd. De verdachte reed op maandagavond 10 februari 2003 in een brommobiel. Hij stapte bij het Oranjeplein in Klaaswaal uit en kreeg een woordenwisseling met een 17-jarige jongen uit Klaaswaal. Die liep daar met zijn vriendin en liet hun honden uit. Op een gegeven moment dreigde de verdachte volgens de aangever met een mes

Onenigheid
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende autobestuurder heeft onenigheid gekregen met de twee inzittenden van een geldwagen. Deze reed op maandagmiddag 10 februari 2003 vanaf de Zinkweg rechtsaf de Beijerse Hof in Oud-Beijerland op. Ze zagen de bestuurder van de personenauto die van de andere kant kwam druk gebaren. Hij sprak de vrouwelijke inzittende aan en liep naar de geldwagen. De politie die eerst een melding van een overval op de geldwagen kreeg vond de automobilist niet meer.

Brandje
ZUID-BEIJERLAND- In een schuurtje aan de Dorpsstraat zijn op 9 februari omstreeks 15.00 uur matrassen in brand gestoken. Het brandje werd snel geblust en het schuurtje had brandschade aan de binnenkant.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 9 februari 2003, omstreeks 03.05 uur, is op de Rembrandtstraat een 22 jarige man uit Ooltgensplaat aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Nadat hij direct de boete van 220 euro betaalde is hij met een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Aanhouding
HEINENOORD- Een 20 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Dit gebeurde op zaterdagochtend, 8 februari 2003, omstreeks 00.15 uur, op de afrit Oud-Beijerland van de Rijksweg A29. De man botste tegen de achterzijde van een aanhanger van een personenauto, bestuurd door een 50 jarige man uit Oud-Beijerland en reed vervolgens door. Agenten troffen de auto met daarin de verdachte omstreeks 03.30 uur aan op de vluchtstrook van de Rijksweg A29 onder Heinenoord in de richting van Rotterdam. De verdachte had medicijnen gebruikt en maakte een afwezige indruk. Hij had niets van de aanrijding gemerkt. Hij moest een bloedproef ondergaan. Daaruit moet blijken of de man strafbaar is. Na verhoor is de man heengezonden.

Controle
NUMANSDORP- In het kader van het preventie project "niets erin, niets eruit" hebben agenten op het Numansgors ongeveer 30 auto's gecontroleerd. Bij 20 auto's zagen de agenten dat er min of meer kostbare buit voor het grijpen lag. De agenten hielden de controle op zaterdagavond, 8 februari 2003, van 20.00 tot 20.30 uur. De politie adviseert om vooral geen kostbare artikelen in geparkeerde auto's achter te laten.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Een 9 jarige jongen uit Oud-Beijerland is mishandeld nadat hij belletje had getrokken. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 7 februari 2003, omstreeks 15,45 uur in de Uitloop. De jongen had samen met vriendjes belletje getrokken. Een 56 jarige man uit Oud-Beijerland werd kwaad en trok de jongen in zijn woning. Daar kreeg de jongen een klap en een schop tegen zijn benen. De jongen liep een aantal blauwe plekken op. Agenten gingen naar de woning en hielden de man omstreeks 17.00 uur aan. De man verklaarde dat hij kwaad was omdat er de laatste tijd regelmatig belletje werd getrokken en dat hij, mede omdat hij ziek thuis was, telkens voor niets naar de deur moest. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Mishandeling
NUMANSDORP- Twee mannen uit Oud-Beijerland, van 23 en 30 jaar, zijn mishandeld. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 7 februari 2003, omstreeks 17.30 uur op de MiddelsluissedijkWZ. De mannen reden in een personenauto en werden terhoogte van het woonwagenkampje door een aantal mannen tot stoppen gedwongen. Eén van de mannen vroeg aan de chauffeur hoe hard hij hier mocht rijden. Hij vertelde dat hij de normale snelheid van 60 km/uur reed. Ineens kreeg de 23 jarige man een klap op zijn oog. Zijn 30 jarige passagier stapte uit en kreeg vervolgens van diverse personen klappen. Hij kreeg een ook een klap met een bierflesje in zijn gezicht. Ook de 23 jarige man werd nog een aantal keren geslagen. De 30 jarige man rende weg. Hij werd achtervolgd door een nog onbekende man. Een voorbijganger nam de man mee in zijn auto, zodat hij kon ontkomen. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Akaziaziekenhuis te Rotterdam. Daar bleek dat hij een gebroken tand had en gescheurde lippen. Na behandeling mocht hij naar huis. De 23 jarige man liep pijn op aan zijn gezicht en had een opgezwollen oog. De politie, welke de identiek van de verdachten kent, stelt een onderzoek in.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza