Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 6
06/02 Snorfiets tegen boom
05/02 Aanhouding
05/02 Alcohol
05/02 Brand
05/02 Inbraak winkel
05/02 Alcohol
04/02 Controles
04/02 Alcohol
03/02 Munitie
02/02 Betrapt
01/02 Belediging
01/02 Sneeuwballen
01/02 Ongeval
01/02 Auto in de sloot
31/01 Alcohol
29/01 Aanhouding

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Snorfiets tegen boom
OUD-BEIJERLAND - Een 53-jarige mevrouw uit Oud-Beijerland is met haar snorfiets tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag 6 februari 2003 op het fietspad van de W. van Vlietstraat in Oud-Beijerland. De vrouw haalde een 7-jarige fietser uit Oud-Beijerland in die op dat moment naar links kwam. Het slachtoffer ontweek de jongen maar raakte wel de boom. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam waar ze in ieder geval een nacht ter observatie moest blijven.

Aanhouding
PIERSHIL - De politie heeft een 31-jarige man uit Piershil aangehouden. De verdachte kwam op woensdagmiddag 5 februari 2003 bij het gemeentehuis aan de Voorstraat in Piershil. Hij mocht dat niet in verband met eerdere problemen. De 31-jarige wilde iemand spreken die in vergadering zat. Dat vertelde de receptioniste aan de verdachte. Deze werd kwaad en gooide een bloempot richting de 50-jarige vrouw. Verder uitte hij allerlei bedreigingen. Agenten hielden de verdachte op donderdagmorgen 6 februari 2003 aan in zijn woning.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft het rijbewijs van een 67-jarige autobestuurder uit Rotterdam ingevorderd. Een politieman uit Rotterdam-Rijnmond zag de verdachte op woensdagmiddag 5 februari 2003 op het moment dat hij voor hem reed op de rijksweg A29. De 67-jarige nam de afslag Numansdorp. De agent hield de automobilist aan op de Nassaustraat in Numansdorp. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

Brand
OUD-BEIJERLAND - Een container op de Van Speijkstraat in Oud-Beijerland heeft in brand gestaan. Een getuige vond daar in de buurt een flesje met vermoedelijk benzine erin. De brandweer bluste het brandje. Dat gebeurde op woensdagmiddag 5 februari 2003. Een andere getuige zag dat twee jongens die vermoedelijk blauwe jassen droegen in de buurt waren.

Inbraak winkel
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben digitale camera's gestolen. De diefstal gebeurde bij een winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel op woensdagmorgen 5 februari 2003 rond 06.00 uur. De verdachten vernielden een raam. Binnen sloegen ze de ruiten van een vitrinekast kapot en namen de camera's mee.

Alcohol
HEINENOORD- Op woensdagochtend, 5 februari 2003, omstreeks 02.25 uur, is op de Provincialeweg N 217 een 51 jarige man uit Strijen aangehouden wegens rijden onder invloed met personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de boete van 190 euro betaalde is hij met een rijverbod van 2 uren heengezonden.

Controles
DISTRICT- Politieagenten hebben op dinsdag, 4 februari 2003 op verschillende plaatsen de snelheid gecontroleerd met de fotoradar. De plaatsen en resultaten treft u hieronder aan.
NUMANSDORP- Op de Burgemeester de Zeeuwstraat werden van 08.20 tot 09.40 uur 450 voertuigen gecontroleerd. 13 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur. Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten 19 bekeuringen uitgeschreven aan 18 bestuurders die geen autogordel droegen en één bestuurder die niet handsfree belde. Agenten hielden de controle op dinsdag 4 februari 2003 op de Middelsluissedijk OZ en de Burgemeester de Zeeuwstraat.
MOOKHOEK- Hier werden van 10.15 tot 11.35 uur 108 voertuigen gecontroleerd. 14 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.
STRIJEN- Op de Schelpweg werden van 12.00 tot 13.20 uur 122 voertuigen gecontroleerd. 9 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur.
'S-GRAVENDEEL- Op de Hendrik Hamerstraat werden van 13.35 tot 14.50uur 275 voertuigen gecontroleerd. 23 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.

Alcohol
HEINENOORD - De politie heeft een 55-jarige autobestuurder uit Strijen een rijverbod van vier uur gegeven. Hij reed op dinsdagmorgen 4 februari 2003 rond 00.10 uur over de rijksweg A29 bij Heinenoord. Na controle bleek het te hoge alcoholpromillage bij de man.

Munitie
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft op maandagmorgen 3 februari 2003 een 48-jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden. De man wordt ervan verdacht te handelen in wild en munitie. Tijdens een zoeking bij een woning en een loods in Zuid-Beijerland werden 28.000 jachtpatronen aangetroffen. De munitie is in beslag genomen. Tevens vonden de politiemensen een grote hoeveelheid ingevroren wild en namen dit in beslag. Medewerkers van het Regionale Bureau Milieu Zaken van de politie Zuid-Holland-Zuid draaien het onderzoek samen met de Algemene Inspectie Dienst. De zoeking bij de woning stond onder leiding van de rechter-commissaris. De Officier van Justitie had de leiding bij de zoeking van de loods. De verdachte is in verzekering gesteld.

Betrapt
OUD-BEIJERLAND - Een bewoner heeft een inbreker betrapt. Deze probeerde in te breken in een schuur van een woning aan de Bosschenhoek in Oud-Beijerland. Hij zag dat er een onbekende man naar zijn schuur liep. De bewoner riep iets naar de verdachte die wegvluchtte. Politiemensen hielden de 29-jarige man uit Oud-Beijerland na onderzoek aan op de Burgemeester Diepenhorstsingel. Op het bureau bekende hij de poging inbraak die gebeurde op zondagmorgen 2 februari 2003 rond 01.00 uur.

Belediging
OUD-BEIJERLAND - Politiemensen hebben een 19-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij riep op zondagmorgen 2 februari 2003 rond 04.00 uur beledigende opmerkingen. Dat gebeurde op het Marktplein in Oud-Beijerland. Agenten waren daar om een groep jongeren te begeleiden.

Sneeuwballen
's-GRAVENDEEL - Een 52-jarige buschauffeur uit Westmaas is gewond geraakt. Bij een halte gooide een groep jongeren sneeuwballen tegen de bus. De chauffeur werd kwaad en gaf een van de gooiers een 'draai om zijn oren'. Hierop sloeg en trapte de groep de chauffeur. Een ambulance bracht hem voor controle naar een ziekenhuis. Het incident gebeurde op zaterdagmiddag 1 februari 2003 op het Weegje in 's-Gravendeel. De politie stelt een onderzoek in.

Ongeval
HEINENOORD - Een 36-jarige bromfietser uit Heinenoord is tegen een geparkeerde auto gebotst. Na controle bleek dat de man teveel alcohol op had. Hiervoor maakte de politie Proces-verbaal op. De 36-jarige vertelde dat hij op zaterdagmorgen 1 februari 2003 rond 02.15 uur over de Blaaksedijk West in Heinenoord reed. Hij zag iets in zijn spiegel en klapte vervolgens op de geparkeerde auto.

Auto in de sloot
HEINENOORD - Een auto is op zijn kant in de sloot terechtgekomen. Het ongeval gebeurde tijdens sneeuwval op zaterdagmiddag 1 februari 2003. De auto reed over de rijksweg A29 bij Heinenoord en raakte in een slip. De drie inzittenden kropen zelf uit het voertuig. Het ging om inwoners uit 's-Gravenhage. Twee mannen van 33 en 67 jaar en een jongen van 7 jaar. Ambulances brachten hen voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - Bij een alcoholcontrole in 's-Gravendeel heeft de politie zes autobestuurders aangehouden die een te hoog promillage hadden. De controle gebeurde op vrijdagavond 31 januari 2003 en ging door tot vroeg in de nacht. De controleplek bevond zich op de Provincialeweg. In totaal bliezen 899 bestuurders en werkten 15 politiemensen mee aan de actie.

Aanhouding
MAASDAM - De politie heeft een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor een bedrijfsinbraak. De inbraak gebeurde op 24 december 2002 bij een bedrijf aan de Lageweg in Maasdam. De buit bestond onder andere uit een klein geldbedrag en overschrijvingskaarten. Na onderzoek volgde op 29 januari 2003 de aanhouding van de verdachte. Hij bekende in het verhoor de diefstal.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza