Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 5
28/01 Vernieling
28/01 Auto's gestolen
28/01 Arbeidsongeval
28/01 Controles
28/01 Betrapt
28/01 Inbraak
27/01 Gebroken heup
27/01 Vals geld
26/01 Inbraak woning
25/01 Inbraak woning
25/01 Alcohol
25/01 Alcohol
25/01 Parkeercontrole
25/01 Luidruchtig
25/01 Ongeval
25/01 Controle
25/01 Snelle Brommer
25/01 Openbare orde
25/01 Vernieling
25/01 Overval
25/01 Inbraken

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Vernieling
MIJNSHEERENLAND - Een 41-jarige vrouw uit Oud-Beijerland heeft een ruit kapot gegooid. Dat deed zij op dinsdagmorgen 28 januari 2003 bij een woning aan het Burgemeester de Jongplein in Mijnsheerenland. De verdachte gooide een steen door de ruit uit boosheid naar haar 63-jarige man.

Auto's gestolen
NUMANSDORP - Twee personenauto's zijn gestolen vanaf de Numansgors in Numansdorp. De verdachten stalen eerst de sleutels vanuit een woning aan de Numansgors. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag 28 januari 2003. De twee gestolen auto's zijn een blauwe Audi A2 met het kenteken 09-FX-JR en een grijze Audi A4 met het kenteken 19-JB-PP.

Arbeidsongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 34-jarige man uit Puttershoek is ongeveer twee meter gevallen. Hij stond op dinsdagmorgen 28 januari 2003 in een bouwkeet op een trapje. Terwijl hij iets mee naar beneden nam viel het slachtoffer. Het arbeidsongeval gebeurde op de Brittenstraat in Oud-Beijerland. De ambulance bracht de man uit Puttershoek met vermoedelijk enkelletsel naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Controles
STRIJEN- Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten 10 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 6 keer niet dragen van de autogordel en 6 keer voor overschrijding van de maximumsnelheid. De agenten hielden de controle op dinsdagmorgen, 28 januari 2003, van 08.30 tot 12.00 uur op de Trambaan en de Hoekseweg. In totaal controleerden de agenten ongeveer 120 voertuigen.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens en gordelcontrole hebben agenten 15 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen autogordel droegen. Agenten controleerden op dinsdagmiddag, 28 januari 2003, van 12.00 tot 15.30 uur, op de Benden Oostdijk ongeveer 100 voertuigen.

Betrapt
ZUID-BEIJERLAND- Tijdens een inbraak in een woning heeft een bewoner vermoedelijk drie inbrekers overlopen. Dit gebeurde op dinsdagavond, 28 januari 2003, omstreeks 19.00 uur, aan de Tuinweg. Toen de bewoner thuis kwam zag hij via het keukenraam vermoedelijk drie mannen in het huis lopen. Zij gingen er vandoor en werden niet meer aangetroffen. Het is nog niet bekend of ze spullen hebben meegenomen. De inbrekers kwamen de woning binnen na het forceren van een uitzetraam aan de achterzijde van de woning. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Inbraak
'S-GRAVENDEEL- Op dinsdagavond, 28 januari 2003, is tussen 17.30 en 21.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Mijlweg. Nadat een ruit van het kantoor werd ingeslagen kon men binnenkomen. Gestolen zijn een laptop en twee PC towers. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Gebroken heup
's-GRAVENDEEL - Een 66-jarige vrouw uit 's-Gravendeel heeft letsel aan haar heup opgelopen. Ze viel op maandagavond 27 januari 2003 op het trottoir van de Tulpstraat in 's-Gravendeel. Een getuige vond haar en waarschuwde de ambulance. Deze bracht de vrouw naar een ziekenhuis in Dordrecht.

Vals geld
OUD-BEIJERLAND- Bij een videotheek aan de Molenaar heeft een klant op donderdag 23 januari 2003 met een vals biljet van 20 euro betaald. De eigenaresse heeft op maandag 27 januari aangifte gedaan. Zij merkte pas later dat het briefje niet echt was.

Inbraak woning
KLAASWAAL- Op zondag 26 januari 2003 is er ingebroken bij een woning aan de Smitsweg. De inbrekers hebben een ruit van een openslaande deur vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning zijn de autosleutels meegenomen. Vervolgens werd een auto van het merk Mercedes gestolen. Het kenteken van deze auto is LX-GL-83. De recherche onderzoekt de inbraak.

Inbraak woning
HEINENOORD- Bij een woning aan de Wouter van den Walestraat is op vrijdagavond ingebroken. De voordeur was met een breekvoorwerp geopend. De gehele woning is doorzocht. Het is nog niet duidelijk of er iets is meegenomen. Bij drie andere woningen in dezelfde straat is ook geprobeerd in te breken. De technische recherche gaat de inbraak onderzoeken.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 januari 2003 een 39-jarige man uit Barendrecht aangehouden. Bij de meldkamer was er een melding binnen gekomen dat er in Oud-Beijerland een auto reed waarvan de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man kon aan de Rembrandtsraat worden aangehouden. De man blies boven de wettelijke toegestane grens. Hij heeft een rijverbod van 10 uur opgelegd gekregen. Het rijbewijs van de man zal worden ingevorderd.

Alcohol
NUMANSDORP- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 januari een 40-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Dit gebeurde op de rijksweg A-29 ter hoogte van Numansdorp. De agenten lieten de man blazen. Uit de ademtest bleek dat de man te veel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man wilde niet echt meewerken tijdens zijn aanhouding. De man heeft een rijverbod van twaalf uur gekregen. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Parkeercontrole
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft op zaterdag 25 januari een parkeercontrole gehouden. Dit vond plaats aan de Wilhelminastraat, de Maasdijk en de Eendrachtslaan. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren.

Luidruchtig
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdagavond 25 januari een 41-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Dit gebeurde aan de Scheepmakershaven. De man hield zich luidruchtig op en uitte scheldwoorden naar de agenten. Ondanks het verzoek om door te lopen, bleef de man staan. Hij is aangehouden wegens openbare dronkenschap.

Ongeval
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdagmiddag heeft er op de Groene Kruisstraat een verkeersongeval plaats gevonden. Een 68-jarige man uit 's-Gravendeel is hier met zijn fiets op een geparkeerde auto gereden. De man liep hierdoor een dikke lip op. Ook is zijn kunstgebit gebroken. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse behandeld. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was, is de man aangehouden. Door een GGD arts is er op het politiebureau een bloedproef uitgevoerd. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen.

Controle
HEINENOORD/NUMANSDORP- De politie heeft op zaterdag 25 januari op de carpoolplaatsen aan de Reedijk en bij de provinciale weg N217 de zogenaamde niets erin, niets eruit actie gehouden. Auto's waar de "buit" duidelijk zichtbaar was, hebben een brief onder de ruiterwisser gekregen. In totaal zijn 27 auto's op deze manier gewaarschuwd. In de nacht van zaterdag op zondag 26 januari is dezelfde actie in Numansdorp aan de Aart Reedijkweg gehouden. Hier werden zelfs vier auto's aangetroffen die niet gesloten waren. In totaal zijn 50 voertuigen gecontroleerd.

Snelle brommer
NUMANSDORP- Een 49-jarige man uit Zevenbergen heeft op zaterdag 25 januari 2003 met zijn brommobiel over de vluchtstrook van de rijksweg A-29 gereden. De man reed vanuit Heinenoord in de richting van de Haringvlietbrug. De politie kon de man bij de afslag Numansdorp aanhouden. Tijdens de aanhouding constateerden de politieagenten dat de man naar alcohol rook. Hierop is er bloedonderzoek verricht. De man heeft een rijverbod van vijf uur gekregen.

Openbare orde
OUD-BEIJERLAND- Na sluitingstijd van de cafés hebben ruim honderd jongeren in de nacht van zaterdag op zondag 26 januari 2003 zich verzameld op het Marktplein. De politie heeft de jongeren gesommeerd om weg te gaan. Er is één aanhouding verricht. Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland weigerde ondanks meerdere verzoeken om weg te gaan. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Vernieling
STRIJEN- Twee jongens van 17 jaar uit 's-Gravendeel en Strijensas, een 31-jarige man uit Mijnsheerenland en een 18-jarige vrouw uit Strijen zijn in de nacht van zaterdag op zondag 26 januari door de politie aangehouden. Zij zouden de ruit van een reisburo aan de Molenstraat hebben vernield. Tevens hebben zij in de Kerkstraat een aantal brievenbussen vernield. Dankzij een getuige konden de vier in de Boompjesstraat worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Overval
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdag 25 januari 2003 is een tankstation aan de Abel Tasmanstraat overvallen. Een man vroeg bij de kassa om een pakje shag. Toen hij zijn portemonnee te voorschijn haalde zei hij dat hij geen geld bij zich had. Vervolgens pakte hij een mes en zei dat het om een overval ging. De man pakte geld uit de kassa en ging er op zijn fiets vandoor. Hij reed in de richting van het park "De Laning". Het signalement van de man wordt als volgt omschreven: een blanke man, ongeveer 30 jaar oud, 1.85 meter lang, mager postuur, onverzorgd uiterlijk, droeg een zwarte wollen muts, donkere jas en een spijkerbroek. De politie zoekt getuigen die wellicht iets hebben gezien van deze overval of het signalement van de man herkennen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraken
MIJNSHEERENLAND- Bij een woning aan de Schoutlaan is op zaterdag 25 januari ingebroken. De inbrekers hebben eerst het buitenlicht kapot gemaakt en hebben vervolgens een openslaande deur bij de woonkamer opengebroken. De inbrekers hebben sieraden en een fototoestel meegenomen. Bij een woning aan de Gravinnelaan werd dezelfde dag ook ingebroken, maar hier werd niets meegenomen. De inbrekers hebben een raam geforceerd. Er is geprobeerd om in te breken bij een woning aan de Vingerling. Hier werd een ruit ingeslagen. In de kozijnen van het huis zijn gaatjes geboord. Vermoedelijk zijn de inbrekers gestoord, want er was niemand binnen geweest. Ook aan de Laan van Moerkerken is er geprobeerd in te breken. Hier werd een baksteen door een ruit gegooid. Vermoedelijk zijn de inbrekers geschrokken en er van doorgegaan doordat er een lamp ging branden. Het hele huis is doorzocht. De technische recherche gaat de inbraken onderzoeken.
OUD-BEIJERLAND- Tussen zaterdag 25 januari en zondag 26 januari is er ingebroken bij een woning aan de Van Wassenaerstraat. Het slot van de tuindeur is verbogen en een raam van de woning werd geforceerd. Zowel het hele huis als de schuur werd doorzocht. Er zijn geluidsapparatuur, een video en sieraden meegenomen.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza