Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 4
23/01 Brand
22/01 Auto gestolen
21/01 Controle
20/01 Beroving
20/01 Verkeerscontrole
20/01 Snelheidscontrole
20/01 Inbraak woning
20/01 Radarcontrole
19/01 Hennep
19/01 Auto gestolen
18/01 Inbraak bedrijf
18/01 Auto in brand
17/01 Alcoholcontroles
17/01 Auto tegen boom

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Brand
KLAASWAAL - Op een parkeerplaats langs de rijksweg A29 is een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde op donderdagavond 23 januari 2003. De 57-jarige bestuurder uit Ouwerkerk vertelde dat hij net wegreed en opeens de brand begon. Achter de wagen hing een caravan die de automobilist afkoppelde.

Auto gestolen
HEINENOORD - Vanaf een parkeerterrein aan de Reedijk in Heinenoord is een auto gestolen. Het gaat om een rode Mazda 323 met het kenteken FS-FS-77. De bestuurder parkeerde de auto op woensdagmorgen 22 januari 2003 en merkte de diefstal rond 18.00 uur.

Controle
MAASDAM- Tijdens een verlichtingscontrole hebben agenten 3 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Tevens kreeg 1 bromfietser een bekeuring omdat deze te snel reed. Agenten hielden de controle op dinsdagmorgen, 21 januari 2003, van 07.00 tot 08.30 uur op de Sportlaan.

Controle
PIERSHIL- Een 79 jarige vrouw uit Piershil is van haar handtas beroofd. Dit gebeurde op maandagmiddag, 20 januari 2003, omstreeks 13.15 uur op de Voorstraat. De vrouw had net geld gepind bij een geldautomaat. Ter hoogte van café "het hof van Piershil" werd haar handtas uit haar hand getrokken. De dader rende de Julianastraat in. De vrouw ging op de grond zitten en riep om hulp. Een nog onbekende automobilist hielp de vrouw op de been en verwees haar naar het politiebureau. In de handtas zat een portemonnee met daarin kleingeld en een 65 pluspas. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de automobilist die de vrouw hielp of anderen die iets van de tasjesroof zagen of weten. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole
HEINENOORD- Tijdens een controle op zwaar vervoer hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven voor overbelading en lading die dreigde op het wegdek te vallen. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 20 januari 2003 op de Reedijk. Tijdens de controle werden 22 vrachtauto's gecontroleerd.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND- Op maandagmiddag, 20 januari 2003, is tussen 13.45 en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Beneden Oostdijk. Van de 979 gecontroleerde voertuigen reden er 72 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van 20 januari is in een woning aan de Seringenstrraat ingebroken. De bewoners lagen op het moment van de inbraak te slapen. De inbreker(s) kwamen binnen via de 'Bulgaarse methode' en wisten een filmcamera, een fototoestel en geld mee te nemen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan en er is een buurtonderzoek gehouden.

Radarcontrole
OUD-BEIJERLAND- Op de Stougjesdijk is op maandag 20 januari een radarcontrole gehouden. Van de 360 gecontroleerde voertuigen reden er 39 te hard. Deze automobilisten kunnen binnenkort een bekeuring verwachten.

Hennep
MIJNSHEERENLAND- OP de Lisgors is op zondag 19 januari omstreeks 09.30 uur een weedplantage ontdekt. De Politie Zuid-Holland-Zuid ging naar een melding van een woninginbraak op de Lisgors. Toen zij daar aankwamen was er niemand in de woning aanwezig. Toen de politie naar binnen ging troffen zij een weedkwekerij aan. Op de eerste etage stonden 172 plantjes onder assimilatielampen en op zolder 207 plantjes. In een andere kamer trof de politie nog eens 130 plantjes aan. Alles is in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Tussen zaterdagavond 18.00 en zondagochtend 05.30 uur is aan de Witte de Withstraat een blauwe Opel Ascona met kenteken TL-61-BD gestolen. De ex-vriend van de eigenaresse zou het voertuig zonder haar toestemming hebben weggenomen.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- Inbrekers wisten in de avond van 18 januari door het breken van een ruit uit een bedrijf aan de Industriestraat 5 flatscreens en 5 computerterminals weg te nemen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND-Op de Witte de Withstraat brandde op zaterdag 18 januari omstreeks 04.00 uur een auto uit. De eigenaar van de auto hoorde glasgerinkel, keek uit het raam en zag dat de achterkant van zijn auto in brand stond. Hij rende naar buiten en om te voorkomen dat de auto die achter de zijne stond ook in brand vloog, duwde hij die weg. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcoholcontroles
OUD-BEIJERLAND- Op verschillende locaties in de Hoeksche Waard zijn op vrijdag 17 januari alcoholcontroles gehouden. Er zijn 738 blaasproeven afgenomen. Een 60-jarige automobiliste uit Numansdorp dronk te veel en is aangehouden. Zij kreeg een rijverbod van 2 uren en 190 Euro. Op zaterdagavond 18 januari 2003, omstreeks 18.30 uur, is op de Stougjesdijk Oost een 61-jarige man uit Spijkenisse aangehouden wegens rijden onder invloed met een bedrijfsauto. De man verklaarde met acht glazen bier te zijn gaan rijden. Hij kreeg een boete van 480 Euro. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uren heengezonden.
'S-GRAVENDEEL- Op de Hendrik Hamerstraat is op zondag 19 januari omstreeks 02.00 uur een 20-jarige automobilist uit 's-Gravendeel aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 9 uren.
MAASDAM- Op de Sportlaan is op 19 januari omstreeks 04.00 uur een 21-jarige automobilist uit Oud-Beijerland aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De man kreeg een boete van 190 Euro en een rijverbod. In de auto zaten nog andere dronken mensen.
NUMANSDORP- Op vrijdag 17 januari omstreeks middernacht reed een 25-jarige automobilist uit Numansdorp achteruit tegen een lantaarnpaal aan. De man bleek, nadat hij geblazen had, te veel gedronken te hebben. Op vrijdag 17 januari is omstreeks 23.45 uur op de Weth. Van der Veldenweg een 25-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 7 uren.

Auto tegen boom
STRIJEN- Op de Schelpweg is op vrijdag 17 januari omstreeks middernacht een 40-jarige man uit Strijen met hoge snelheid tegen een boom gereden. Toen de Politie Zuid-Holland-Zuid richting het ongeval reed hoorden zij dat de bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten. De man reed eerder die avond weg met de auto van zijn vrouw, waar hij de aanrijding mee veroorzaakte. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De auto van zijn vrouw liep schade op en de man een gebroken neus.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza