Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 3
17/01 Aanhouding
17/01 Alcohol
16/01 Gladheid
16/01 Gewond
16/01 Alcohol
15/01 Ongeval
15/01 Ongeval
15/01 Alcohol
14/01 Inbraak
13/01 Gestolen goederen
13/01 Alcohol
13/01 Inbraak woning
12/01 Mishandeling
12/01 Inbraak bedrijf
11/01 Alcohol
11/01 Door omheining
11/01 Gewonden bij botsing
10/01 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
HEINENOORD- Twee mannen van 26 jaar uit België zijn aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden. Dit gebeurde op vrijdagochtend, 17 januari 2003, omstreeks 04.40 uur, op de Rijksweg A 29. Na een melding van de politie Rotterdam Rijnmond, dat zij achter de gestolen auto aanzaten, vatte de agenten post op de Rijksweg A29. Toen de auto langs reed zette zij de achtervolging in en hielden zij de verdachten aan. Ze zijn beide ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Alcohol
'S-GRAVENDEEL- De politie heeft een 24-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de Lagedijk toen hem verzocht werd te stoppen. Uit de ademtest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man heeft een rijverbod van twee uur gekregen.

Gladheid
HOEKSCHE WAARD - Door gladheid tijdens de ochtendspits van donderdag 16 januari 2003 is er een aantal ongevallen gebeurd in de Hoeksche Waard. Zo viel bijvoorbeeld een 14-jarige fietsster uit Westmaas op de Brabersweg in Mijnsheerenland. Ambulancepersoneel onderzocht haar maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Op de Schelpweg in Strijen viel een vrouw uit Strijen van haar fiets. Ze had letsel aan haar been. Een 37-jarige autobestuurster uit Mijnsheerenland is zelf uit haar auto gekropen nadat deze in de sloot reed. Ze ging op het dak staan. Met hulp van een bootje van een bedrijf uit de buurt haalde men de vrouw van het dak. Ze raakte niet gewond. De vrouw reed op de Papeweg in Oud-Beijerland.

Gewond
OUD-BEIJERLAND - Een 14-jarige jongen is gewond geraakt aan zijn been. Hij rende met een klasgenootje plotseling vanuit het Pad van Jongejan in Oud-Beijerland de kruising met de Koninginneweg op. Daar reed een auto die niet meer op tijd kon remmen. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 16 januari 2003.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 38-jarige automobilist uit Oud-Beijerland heeft een rijverbod van vier uur gehad. Op donderdagmorgen 16 januari 2003 rond 00.30 uur kwam de melding dat de verdachte de afslag Oud-Beijerland van rijksweg A29 en de provincialeweg opreed. Na controle van de bestuurder bleek dat hij teveel alcohol op had.

Ongeval
STRIJEN - Een 57-jarige fietsster uit Strijen is gewond geraakt bij een ongeval. Ze reed op woensdagavond 15 januari 2003 vanaf de Julianastraat richting de Trambaan in Strijen. Vanaf de Oranjestraat kwam de auto met achter het stuur een 43-jarige man uit Strijen. Hij verleende geen voorrang. De 57-jarige had verwondingen aan haar hoofd en klaagde over pijn aan haar ribben.

Ongeval
HEINENOORD - Een 33-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland heeft knieletsel opgelopen bij een ongeval. Hij reed op woensdagmorgen 15 januari 2003 over het fietspad van de Oud-Heinenoordseweg in Heinenoord. Tijdens het passeren van een fiets raakten de twee elkaar. De ambulance bracht de 33-jarige naar een ziekenhuis in Rotterdam. De 12-jarige fietser uit Maasdam kwam met de schrik vrij.

Alcohol
NUMANSDORP - Een 42-jarige autobestuurder uit Oudenbosch heeft een rijverbod van een uur gehad. Agenten controleerden hem op woensdagmorgen 15 januari 2003 ronde 01.230 uur omdat hij te snel reed. Dat was op de rijksweg A29 bij Numansdorp. Na deze controle bleek ook het te hoge alcoholpromillage bij de automobilist.

Inbraak
PIERSHIL - Bij een inbraak hebben de verdachten een kluis opengebroken. Hierin lag onder andere geld en pasjes. De inbraak gebeurde bij het dorpshuis aan de Koningin Julianastraat in Piershil. Men ontdekte de diefstal op dinsdagmorgen 14 januari 2003. De inbrekers maakten een rommel in de kantoorruimte.

Gestolen goederen
's-GRAVENDEEL - De politie heeft een gestolen container met daarin koper teruggevonden. Agenten hielden daarbij twee verdachten aan. Vanaf een bouwterrein aan de Havenweg in 's-Gravendeel verdwenen twee containers en een aanhangwagen in de nacht van zondag op maandag 13 januari 2003. Op een weggetje tussen de 1e en 2e Kruisweg vonden agenten een container terug. Ze hielden deze in de gaten. Op een gegeven moment vroeg in de avond verscheen er een vrachtwagen die de container wilde meenemen. In de vrachtauto zaten twee mannen van 24 en 46 jaar uit Dordrecht.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Het rijbewijs van een 35-jarige autobestuurder uit Schiedam is ingevorderd. De man reed op woensdagmorgen 14 januari 2003 rond 01.40 uur over de N 217 in Mijnsheerenland. Uit de controle bleek dat de verdachte teveel alcohol op had.

Inbraak woning
NUMANSDORP- Op maandagochtend, 13 januari 2003, omstreeks 05.20 uur, is ingebroken in een woning aan de Blankenheymstraat. Nadat men een uitzetraam had geforceerd, kon men binnenkomen. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn een digitale camera, een GSM telefoon en geld. De dader, een man met een muts op, werd door de bewoners overlopen en vluchtte vermoedelijk op een fiets richting de Middelsluisedijk De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Mishandeling
PUTTERSHOEK- Een 18 jarige jongen uit Puttershoek heeft een zodanige vuistslag gehad dat zijn kaak gebroken is. Dit gebeurde op zondagochtend, 12 januari 2003, omstreeks 01.30 in een discotheek aan de Groeneweg. De jongen stond op de dansvloer toen er tegen hem werd aangeduwd, kennelijk om ruzie uit te lokken. De jongen bleef staan en terwijl hij stond te praten kreeg hij opeens een vuistslag tegen zijn kaak van een nog onbekende jongen.

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL- Op zondagavond, 12 januari 2003, omstreeks 21.50 uur, is ingebroken bij een bedrijf aan de Havenweg. Nadat een raam aan de voorzijde werd geforceerd, kon men binnenkomen. Er werd een computerscherm gestolen. Buiten lag een computer, die de inbreker heeft achtergelaten omdat deze kennelijk is geschrokken van het alarm dat afging. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Alcohol
KLAASWAAL- Op zaterdagmiddag, 11 januari 2003, omstreeks 13.50 uur, is op de Rijksweg A 29 een 36 jarige man uit Stad aan het Haringvliet aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De politie kreeg een melding van een attente getuige dat de verdachte alle rijstroken inclusief de vluchtstrook nodig had en reed met een snelheid van rond de 80 km/uur. Agenten wisten de man van de weg te halen voordat hij brokken maakte. In het bureau blies de man zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

Door omheining
OUD-BEIJERLAND- Een personenauto is tegen een omheining gebotst. Dit gebeurde op zaterdagavond, 11 januari 2003, omstreeks 19.35 uur op de Kwakscheweg. De bestuurster van de personenauto, een 21 jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, had last van haar nek en haar knie en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De vrouw reed over de Kwakscheweg gaan de in de richting Stougjesdijk. In een flauwe bocht hield zij vermoedelijk een glijdende tas welke op de voorstoel naast haar stond tegen, raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen de omheining. De auto en de omheining liepen schade op.

Gewonden bij botsing
NUMANSDORP- Op zaterdagavond, 11 januari 2003, omstreeks 23.30 uur, vond op de kruising Burgemeester de Zeeuwstraat met de Burgemeester Henrylaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, waarbij drie personen gewond raakten. Een personenauto, bestuurd door een 19 jarige man uit Numansdorp, reed over de Burgemeester de Zeeuwstraat in de richting van de Burgemeester Henrylaan. Voor hem reed een personenauto, bestuurd door een 21 jarige man uit Numansdorp die net voor hem vanaf de Burgemeester Henrylaan de Burgemeester de Zeeuwstraat opreed in de richting van de Rijksstraatweg. Vermoedelijk door te hoge snelheid van de 19 jarige man uit Numansdorp kon deze niet op tijd remmen en botste tegen de achterzijde van de auto van de 21 jarige man. Als gevolg van de botsing kwam de auto van de 21 jarige man achterstevoren tegen een paal van de bushalte tot stilstand. De 19 jarige man uit Numansdorp liep een gebroken neus op. De 21 jarige man liep diverse kneuzingen op en zijn 18 jarige vriendin uit Oud-Beijerland, die bij hem in de auto zat, liep verwondingen in haar gezicht op. Ze zijn alle drie per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Personeel van de regionale verkeersondersteuning stelt een technisch onderzoek in.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Een 20 jarige man uit Oud-Beijerland is zodanig geschopt dat hij een kapotte onderlip, verwondingen aan zijn arm en kin en pijn in zijn onderlichaam opliep. Dit gebeurde op vrijdagavond, 10 januari 2003, omstreeks 20.30 uur, op de ijsbaan aan de Burgemeester de Vries Broekmanlaan. De man zag een groep mensen bij elkaar staan. Op de vraag wat er aan de hand was kreeg hij geen antwoord. Op een gegeven moment kwam er een man op hem aflopen die vroeg aan de 20 jarige man of hij zijn broertje had geslagen Toen hij dat ontkende begon de man te vloeken en te tieren en trapte de 20 jarige man tegen zijn kin. Hij viel op de grond en kreeg vervolgens nog een trap tegen zijn onderlichaam. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de verdachte.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza