Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 2
10/01 Verdachten aangehouden
09/01 Ongeval
08/01 Vernieler bekent
07/01 Controle
07/01 Inbraak bedrijf
07/01 Aanhouding
07/01 Ongeval in tunnel
07/01 Brand
07/01 Inbraak winkel
06/01 Diefstal
06/01 Valpartij
05/01 Alcohol
05/01 Auto in brand
05/01 Luidruchtig
05/01 Vernieling
05/01 Diefstal
04/01 Crossmotor gestolen
03/01 Inbraak winkel
02/01 Botsing

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verdachten aangehouden
's-GRAVENDEEL - Na onderzoek hebben agenten drie inzittenden van een auto aangehouden voor een inbraak. Naar aanleiding van recente inbraken in de Hoeksche Waard letten politiemensen in de nachtelijke uren speciaal op inbraken. Op vrijdagmorgen 10 januari 2003 rond 03.00 uur ontdekte een agent een inbraak bij een benzinestation aan de Havenstraat in 's-Gravendeel. Even later zagen politiemensen een verdachte auto die al eerder gezien was in de Hoeksche Waard. Verder klopten de signalementen van twee inzittenden van de auto met videobeelden uit het benzinestation. Op de 's-Gravendeelseweg in Maasdam volgden de aanhoudingen. Twee mannen zijn 24 en 26 jaar. Van de derde is de leeftijd nog niet bekend. Een verdachte had een snee in zijn hand. In het ziekenhuis kreeg hij daar een behandeling voor. Hierna sloot de politie hem in. De politie hield op woensdagmorgen 8 januari 2003 rond 03.00 uur in Piershil twee verdachten aan die in een auto over de Sluisjesdijk reden. Hun signalementen lijken op die van een snelkraak bij een supermarkt in Numansdorp. Ook kijkt de politie of de twee betrokken zijn bij eventuele diefstallen gepleegd buiten de regio.

Ongeval
HEINENOORD - Op de rijksweg A29 bij Heinenoord zijn drie auto's tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag 9 januari 2003. Een persoon had na de klap last van zijn schouder en een hoofdwond.

Vernieler bekent
OUD-BEIJERLAND - Een 19-jarige man uit het Brabantse Willemstad heeft bekend dat hij vuurwerk heeft afgestoken waardoor vernielingen ontstonden. Dat gebeurde op woensdagmorgen 1 januari 2003 rond 01.45 uur op het Marktplein in Oud-Beijerland. Na onderzoek bleek dat er een zogenaamde lawinepijl in een bloempot zat. Na de klap vloog er puin een horecazaak in door de ruiten. Daar raakte niemand gewond. Een andere winkel liep ook schade op: een gebroken ruit en kapotte reclameverlichting. Een jonge vrouw uit Oud-Beijerland die voorbij liep kreeg iets tegen haar been waardoor deze kneusde. De politie hield de verdachte op 7 januari 2003 aan.

Controle
OUD-BEIJERLAND - Bij een bromfietscontrole heeft de politie zeven bekeuringen uitgedeeld. De controle gebeurde op woensdagmorgen 8 januari 2003 bij de Zinkweg in Oud-Beijerland. De politiemensen keken ongeveer dertig brommers na.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP - Inbrekers hebben computers en beeldschermen gestolen. Dat deden ze bij een bedrijfspand aan de Industriestraat in Numansdorp. De melding van de inbraak kwam binnen op woensdagmorgen 8 januari 2003 rond 04.50 uur. De verdachten sloegen een ruit kapot. In ieder geval namen zij vier computers en vijf beeldschermen mee.

Aanhouding
PIERSHIL - Agenten hebben twee inzittenden van een auto aangehouden. Ze controleerden hen op woensdagmorgen 8 januari 2003 omstreeks 03.00 uur op de Sluisjesdijk in Piershil. De 23-jarige bestuurder uit Made had geen Nederlands rijbewijs. Verder was de APK van de auto verlopen. In de auto lagen allerlei zakken en had de 26-jarige inzittende uit Rotterdam een groot geldbedrag bij zich. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee bij inbraken.

Ongeval in tunnel
HEINENOORD - Bij een ongeval in de Heinenoordtunnel zijn twee mensen gewond geraakt. Een 57-jarige bestuurder van een bestelwagen met aanhanger reed op dinsdagmiddag 7 januari 2003 de tunnel in. De aanhangwagen schoot los. Een personenauto klapte frontaal tegen de aanhanger. De ambulance bracht de 20-jarige automobilist uit Dinteloord en de 20-jarige inzittende uit Dinteloord naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Brand
PIERSHIL - Een zogenaamde dragline is in brand gevlogen. Dat gebeurde op dinsdagmorgen 7 januari 2003 op de Spuiweg in Piershil. In afwachting op de brandweer bluste men zelf met slootwater. De brandweer bluste na. Door de brand lekte er diesel en olie op de weg. De politie waarschuwde hiervoor de wegbeheerder. De waarde van de dragline ligt op ongeveer 25.000 euro.

Inbraak winkel
STRIJEN - Sigaretten en telefoonkaarten hebben inbrekers gestolen uit een supermarkt. De diefstal gebeurde op dinsdagmorgen 7 januari 2003 in ieder geval voor 03.10 uur. De winkel zit aan de Kerkstraat in Strijen. De verdachten haalden een ruit uit de deur.

Diefstal
STRIJEN - Uit een bedrijfspand hebben inbrekers een nog niet bekende hoeveelheid velgen gestolen. Het gedupeerde bedrijf zit aan de Handelstraat in Strijen. Men ontdekte de diefstal op maandag 6 januari 2003. De verdachten kwamen vermoedelijk met een bestelbus en maakten een soort brug over een sloot. Via een ander bedrijfsterrein kwamen ze bij het pand waar de velgen lagen.

Valpartij
OUD-BEIJERLAND - Een 5-jarige jongen uit Oud-Beijerland is door de gladheid gevallen. Het slachtoffer kwam op zijn hoofd terecht en raakte even buiten bewustzijn. De val gebeurde op maandagmorgen 6 januari 2003 op een schoolplein aan de Zilvermeeuw in Oud-Beijerland. De ambulance bracht de jongen voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Alcohol
MAASDAM - De politie heeft op de N 217 in Maasdam een 63-jarige autobestuurder uit Mijnsheerenland aangehouden. De man reed daar op zondagmorgen 5 januari 2003 rond 01.00 uur. Hij had teveel alcohol op en kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van drie uur.

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND - Een auto is uitgebrand. De melding van de brand op de Hyacinthstraat in Oud-Beijerland kwam binnen op zondagmorgen 5 januari 2003 rond 04.15 uur. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting. De brandweer bluste het vuur en een bergingsvoertuig haalde de auto weg.

Luidruchtig
OUD-BEIJERLAND - Agenten hebben een 19-jarige man uit Heinenoord aangehouden. Hij liep op zondagmorgen 5 januari 2003 met een groep bij de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland. De groep gedroeg zich luidruchtig en riep beledigende opmerkingen. Nadat de verdachte tegen een lantaarnpaal schopte volgde zijn aanhouding.

Vernieling
STRIJEN - Een 20-jarige man uit Strijen is aangehouden. Hij trapte op zondagmorgen 5 januari 2003 rond 02.20 uur tegen een deurtje van een elektriciteitskast op het Jaagpad in Strijen. De deur zat al los na vernieling veroorzaakt door vuurwerk. Een agent zag het trappen door de verdachte.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende man heeft na bedreiging geld gestolen uit de kassa. De verdachte liep op zaterdagmiddag 4 januari 2003 rond 14.45 uur een tabakswinkel op de Beijerse Hof in Oud-Beijerland binnen. Hij rekende iets af. Op dat moment bedreigde hij de 49-jarige medewerkster van de winkel met een mes. De verdachte pakte geld uit de kassa en liep weg vermoedelijk in de richting van de Zinkweg. De verdachte is ongeveer 17/20 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een zwarte muts en had een sjaal voor zijn gezicht. Verder had de man een zwarte jas en een donkere broek aan. De politie hield in het onderzoek een man aan maar die had niets met de beroving te maken. In de winkel waren andere klanten tijdens het incident. De politie zoekt deze getuigen of andere mensen die iets zagen of weten. Zij kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Crossmotor gestolen
NUMANSDORP - De politie zoekt getuigen van een diefstal. De diefstal gebeurde al op zondagavond 29 december 2002 of de nacht hierop. Het gaat om een gele crossmotor met een blauwe buddy. De motor stond in een schuur aan de Torensteepoldersekade in Numansdorp. Vooral het harde geluid van de motor viel op. Getuigen die iets weten of zagen van de diefstal kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Inbraak winkel
NUMANSDORP - Inbrekers hebben onder andere sigaretten gestolen bij een inbraak. Deze gebeurde op vrijdagmorgen 3 januari 2003 rond 04.00 uur bij een supermarkt aan de Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp. De verdachten vernielden een ruit en kwamen zo het pand in.

Botsing
NUMANSDORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's is een bestuurder gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag 2 januari 2003 op de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. De 31-jarige automobilist uit Numansdorp stond stil bij de kruising met de Hallinxweg. Een auto achter hem remde te laat. De 31-jarige had na de klap nekklachten.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza