Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 1
01/01 Stuurfoutje
01/01 Aanhoudingen
01/01 Rustige jaarwisseling
01/01 Oudejaarsvuur
01/01 Oudejaarsvuur
01/01 Vernieling
01/01 Potten opgeblazen
31/12 Brievenbus vat vlam
31/12 Mishandeling
31/12 Hennepkwekerij
31/12 Brand in school
30/12 Botsing
29/12 Inbraak bedrijf
29/12 Vuurwerk
29/12 Brand
29/12 Alcohol
28/12 Aanhouding
28/12 Bromfiets onderuit
28/12 Ongeval
28/12 Aanhoudingen
27/12 Brommer in brand
27/12 Ongeval
27/12 Onder invloed

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Stuurfoutje
OUD-BEIJERLAND - Een 45-jarige automobilist uit Oud-Beijerland is tegen een paar verkeerszuiltjes gebotst. Hierna liet hij zijn auto achter en ging zelf weg. Dat gebeurde op woensdagmiddag 1 januari 2003 op de Spuidijk in Oud-Beijerland. Agenten zochten de man op die in de buurt bij familie zat. Hij had een te hoog alcoholpromillage. De 45-jarige zei dat hij wat gedronken had in de tijd tussen de aanrijding en het moment dat politiemensen hem spraken.

Aanhoudingen
PUTTERSHOEK- De politie heeft op 1 januari twee mannen uit Gouda van respectievelijk 21 en 23 jaar aangehouden. De eerste man wordt ervan verdacht een autoruit te hebben vernield. Dit gebeurde op een parkeerterrein van een discotheek aan de Groeneweg in Puttershoek. De andere man heeft een politieagent beledigd. Na verhoor op het politiebureau mochten beide mannen weer huiswaarts.

Rustige jaarwisseling
DISTRICT- De jaarwisseling is in het district Hoeksche Waard redelijk rustig verlopen. Wel vonden er op verschillende plaatsen (vreugde)brandjes en vernielingen plaats. Hieronder een overzicht van de diverse incidenten:

Oudejaarsvuur
STRIJEN- Op de Molenstraat zijn op 1 januari omstreeks 01.00 uur rondom een standbeeld wat pallets in brand gestoken. De brandweer wist de brand tijdig te blussen.

Oudejaarsvuur
MIJNSHEERENLAND- Op 1 januari omstreeks 01.00 uur werden door bezoekers van een café aan de Wilhelminastraat een aantal autobanden opgestapeld. Zij staken de banden in brand. De brand ontwikkelde zich in een razend tempo waarop het leek alsof de naastgelegen panden enorme schade op zouden kunnen lopen. De brandweer werd ingeschakeld om het vuur te blussen. De brandweer werd gehinderd om hun werk goed te doen. Twee maal werd er vuurwerk naar de brandweermensen gegooid.

Vernieling
MIJNSHEERENLAND- Op de Polderweg is op 1 januari omstreeks 05.00 uur een 21-jarige man uit Gouda aangehouden omdat hij een autoruit vernielde.

Potten opgeblazen
OUD-BEIJERLAND- Op het Vierwiekenplein zijn betonnen bloempotten opgeblazen, vermoedelijk met lawinepijlen. De brokstukken lagen her en der verspreid.

Brievenbus vat vlam
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdag 31 december heeft een brievenbus van TPG Post in brand gestaan. Dit vond plaats aan de Hazelaarstraat in Oud-Beijerland. Een groot gedeelte van de post die in de brievenbus zat, is verbrand.

Mishandeling
KLAASWAAL- Een 16-jarige jongen uit Klaaswaal is op dinsdagavond 31 december 2002 door een man mishandeld. De jongen liep samen met een groepje vrienden over het Henry Dunantplein. Er werd een rotje in de tuin van een woning gegooid. Hierop kwam de bewoner van dit huis naar buiten. De man sloeg de jongen op zijn mond en pakte hem bij de keel. De jongen werd aan zijn arm meegesleurd naar de Lindenlaan. Een andere jongen die de 16-jarige jongen te hulp schoot, kreeg een schop tegen zijn been. Een bewoonster van een huis aan de Lindenlaan zag alles gebeuren en is tussen beiden gekomen. De 32-jarige vrouw heeft de politie gewaarschuwd. De jongen is op de Huisartenpost in Klaaswaal behandeld. Hij beweert het rotje niet gegooid te hebben. De politie gaat deze zaak onderzoeken.

Hennepkwekerij
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in een woning in Oud-Beijerland een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen naar de woning aan de Hazelaarstraat in Oud-Beijerland op dinsdag 31 december 2002. Ze hielden de twee bewoners, een 40-jarige vrouw en een 42-jarige man, aan. Op zolder was de net geoogste kwekerij. De toppen lagen te drogen.

Brand in school
OUD-BEIJERLAND - In een leegstaande school is brand geweest. Het ging om een opslagruimte in het pand aan de Margrietstraat in Oud-Beijerland. Agenten hielden drie jongens van 13 (2x) en 15 jaar uit Oud-Beijerland aan. Ze staken op het schoolplein vuurwerk af. Waarschijnlijk schoot er een of meerdere pijlen naar binnen en veroorzaakten de brand.

Botsing
OUD-BEIJERLAND - Twee auto's zijn op de N217 in Oud-Beijerland tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op maandagmiddag 30 december 2002. Een 22-jarige automobilist uit Rotterdam reed vanuit de richting van de rijksweg. Door onbekende oorzaak raakte de auto in de berm en kreeg een klapband. Hierdoor raakte het voertuig op het gedeelte voor tegemoetkomend verkeer en botste frontaal op een tegenligger. Deze auto belandde op zijn kop in de sloot. De 26-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland zat bekneld en had na zijn bevrijding in ieder geval diverse breuken. De ambulance bracht ook de 22-jarige naar het ziekenhuis voor onderzoek maar mocht hierna naar huis.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD- In de nacht van zaterdag 28 december op zondag 29 december 2002, is ingebroken in een bedrijf aan de Boonsweg. Nadat men een ruit van een raam aan de achterzijde van het pand had vernield kon men binnen komen. Gestolen zijn 3 computers, een draagbare radio en een klarinet welke in een koffer zat. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Vuurwerk
PUTTERSHOEK- Op zondagavond, 29 december 2002, omstreeks 18.45 uur, is op de Paltrokmolen een 17 jarig meisje uit Puttershoek bekeurd voor het afsteken van twee vuurpijlen. De zes vuurpijlen die zij nog in haar bezit had werden in beslag genomen. Verder zijn op het Oranjeplein drie jongens van 13 jaar uit Puttershoek betrapt op het voortijdig afsteken van vuurwerk. Ze zijn doorverwezen naar bureau Halt.

Brand
MIJNSHEERENLAND- Op zondagavond, 29 december 2002, omstreeks 20.40 uur, is brand ontstaan in een woning aan de Zeggegors. Bleek dat de zoon van de bewoners in de slaapkamer had gespeeld met vuurwerk Daardoor was een doosje vuurwerk tot ontbranding gekomen. De brand werd door de bewoners gedoofd. De slaapkamer liep behoorlijk wat rook- en roetschade op.

Alcohol
NIEUW-BEIJERLAND. Een 31-jarige vrouw uit Rotterdam is door de politie aangehouden in de nacht van zaterdag op zondag 29 december. De politie zag dat de vrouw aan het keren was op de Spuidijk. Hierbij raakte ze met haar auto een geparkeerde auto. De vrouw reed weg, maar kon in de Kerkstraat worden aangehouden. De vrouw bleek te veel te hebben gedronken. De politie heeft haar meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de vrouw wordt ingevorderd.

Aanhouding
HEINENOORD- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 december een 39-jarige man uit Heinenoord aangehouden. De man had een voordeurruit van een woning aan de Heyne van Althenastraat vernield. De man had ruzie gehad met de bewoonster van het huis en omdat hij niet naar binnen kon, had hij de ruit ingeslagen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. De man is ingesloten en na verhoor op zaterdagochtend weer vrijgelaten.

Bromfiets onderuit
OUD-BEIJERLAND- Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland is op zaterdag 28 december met zijn brommer gevallen. De jongen reed met een 15-jarige meisje achterop over de Rietsnijder in de richting van het Binnenpad. Hier reed de jongen tegen een stoeprand aan waardoor hij de controle over de brommer verloor. Hierdoor kwamen de jongen en het meisje ten val. De jongen raakte hierbij gewond aan de knie. Hij is door een ambulance naar de Huisartsenpost in Klaaswaal gebracht.

Ongeval
KLAASWAAL- Op zaterdagmorgen 28 december heeft er een aanrijding op de rijksweg A29 plaatsgevonden. Dit gebeurde ter hoogte van Klaaswaal. Een 35-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland reed in de richting van Rotterdam toen er een kat de rijksweg overstak. Zij remde voor de kat, maar de auto die achter haar reed, zag dit te laat en reed bovenop haar. De bestuurder van deze auto, een 24-jarige man uit Bruinisse had last van zijn nek als gevolg van de botsing. Ook de vrouw had last van haar nek. Zij zijn beiden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een derde automobilist moest zo hard remmen toen hij de aanrijding voor zich zag gebeuren dat hij van de weg raakte. De auto van de 34-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk kwam in de sloot terecht. De man heeft geen verwondingen opgelopen en kon na het takelen van de auto weer gewoon doorrijden. Als gevolg van de aanrijding is er benzine op het wegdek terechtgekomen. Rijkswaterstaat heeft een zoab-reiniger ingezet om dit op te ruimen. Ook de brandweer heeft geholpen met het opruimen van de weg. Het verkeer is enige tijd gestremd geweest, omdat de weg afgesloten is geweest voor de opruimwerkzaamheden. Na een half uur kon de linkerbaan van de rijksweg weer worden vrijgegeven. Beide auto's zijn total loss geraakt.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdagavond 28 december drie jongens van respectievelijk 15, 17 en 18 jaar aangehouden. De oudste jongen komt uit Oud-Beijerland. De andere twee jongens komen uit Numansdorp. De jongens zaten onder de luifel van een tandartsenpraktijk aan de Van Speijkstraat. Toen twee surveillerende agenten de jongens aanspraken, kregen zij geen duidelijk antwoord. Er werd soft en harddrugs aangetroffen. De jongens hebben hier afstand van gedaan. Ook werd er een vlindermes gevonden. Het mes is ook in beslag genomen. De drie jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten. Na verhoor mochten ze weer naar huis. De twee jongsten worden aangemeld bij het jeugd preventieteam. De oudste wordt gedagvaard.

Brommer in brand
GOUDSWAARD- Een 12-jarige jongen uit Goudswaard heeft op vrijdag 27 december brandwonden opgelopen. Mensen hadden aan de Robijnstraat een brommer gezet zodat deze opgehaald kon worden door de oud ijzer ophaaldienst. De jongen had samen met een vriendje geprobeerd een brommer te starten. Ook hadden ze geprobeerd om de lekkende brandstof aan te steken. Er ontstond een steekvlam. De jongen liep hierdoor brandwonden aan het gezicht en de rechter en linkerhand op. De jongen is naar de dokter gegaan voor verdere behandeling. Even later hebben andere jongens de brommer naar de Nicolaas van Puttenstraat gesleept. Zij zouden sterretjes in een plastic pijp hebben gestopt. Ook werd er een stuk krant op het ontstane vuur gegooid. Uiteindelijk hebben de jongeren het vuur geprobeerd te blussen met een emmer water. Hier werd het vuur alleen meer groter van. Om het vuur te stoppen hebben de jongeren de brommer in de sloot gegooid. De politie gaat de brandstichting verder onderzoeken.

Ongeval
KLAASWAAL- Op vrijdag 27 december heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Molendijk en de Oud-Cromstrijensdijk. Een 54-jarige man uit Klaaswaal reed met zijn auto over de Oud-Cromstrijensdijk en verleende geen voorrang op de kruising aan een vrachtauto. De vrachtauto werd bestuurd door een 55-jarige man uit Klaaswaal. De personenauto raakte beschadigd aan de linkervoorzijde. De vrachtwagen liep schade op aan het spatscherm. Omdat de adem van de bestuurder van de personenauto naar alcohol rook, hebben de agenten de man laten blazen. De man blies ver boven de wettelijk vastgestelde grens. Hierop hielden de politieagenten de man aan. De man zal worden gedagvaard.

Onder invloed
KLAASWAAL- De politie heeft op vrijdagavond 27 december een 45-jarige vrouw uit Numansdorp aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw reed slingerend over de weg. Op de Berkenlaan in Klaaswaal werd de vrouw staande gehouden. De ademtest verliep niet helemaal goed, maar omdat de agent duidelijk alcohol rook, besloot hij om haar toch mee te nemen naar het bureau. Hier gaf zij toe dat ze alcohol op had. De vrouw heeft een rijverbod van zes uur gekregen.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza