Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 52

26/12 Inbraak woningen
26/12 Ongeval
26/12 Ongeval
26/12 Inbraak woningen
25/12 Vechtpartij
25/12 Inbraak woningen
24/12 Vergiftigd
24/12 Aanrijding
24/12 Alcohol
24/12 Brand
24/12 Aanrijding
24/12 Aanrijding
24/12 Inbraak winkel
22/12 Inbraak bedrijf
22/12 Snelkraak
22/12 Ongeval
21/12 Kopstoot
21/12 Brand
20/12 Brand

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak woningen
NUMANSDORP- Bij een woning aan de Meerkoetplaats is op donderdag 26 december ingebroken. De inbrekers hebben de cilinder van de achterdeur afgebroken. Het hele huis werd doorzocht. Het is nog niet duidelijk of de inbrekers iets hebben buit gemaakt. De technische recherche gaat de inbraak onderzoeken. NUMANSDORP- Op donderdagavond 26 december is er bij een woning aan de Middelweg ingebroken. Ook hier werd het cilinderslot van de deur afgebroken. De inbrekers doorzochten het hele huis. Er is een geldbedrag van 450 euro buit gemaakt. Ook zijn er sieraden meegenomen. De technische recherche onderzoekt de inbraak.
ZUID-BEIJERLAND- Op donderdag 26 december is er ingebroken bij een huis aan de Gravin Sabinastraat. De inbrekers hebben de cilinder afgebroken en konden zo naar binnen. Op de benedenverdieping waren geen sporen van de inbraak te vinden. Boven werden alle kamers doorzocht en werden spullen op de grond gegooid. Vermoedelijk hebben de inbrekers sieraden en een videocamera meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Ongeval
HEINENOORD- Op donderdagmiddag 26 december is een 31-jarige man uit Rotterdam met zijn auto bovenop een andere auto gebotst. Dit gebeurde op de rijksweg A-29 ter hoogte van Heinenoord. In de voorste auto zaten een 71-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Leiderdorp. De vrouw liep als gevolg van de botsing nekklachten op. Ambulancepersoneel wilde de vrouw hiervoor behandelen en legden haar op een wervelplank om haar te kunnen vervoeren. De vrouw raakte echter helemaal overstuur en sprong van de wervelplank af. Ondanks meerdere pogingen van de politie en het ambulancepersoneel, bleef de vrouw weigeren om de ambulance in te gaan. Ze is uiteindelijk samen met de man meegegaan met de takelwagen op zoek naar vervangend vervoer.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND- Op tweede kerstdag heeft er op de rijksweg A-29 ter hoogte van Mijnsheerenland een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige man uit Voorburg reed met zijn auto op de westbaan van de A-29. Hij reed in de richting van Numansdorp. Voor hem reed een 45-jarige vrouw uit Vlaardingen. De vrouw moest remmen als gevolg van een eerder ongeval. De man uit Voorburg zag dit te laat en reed de auto van de vrouw. De 12-jarige dochter van de vrouw liep door de aanrijding nekklachten op. Zij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Hier is geen letsel geconstateerd.

Inbraak woningen
OUD-BEIJERLAND- Bij een woning aan de Kijfhoeck is tijdens de kerst ingebroken. De deur aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Er zijn een beeldje een twee gouden ringen buit gemaakt. De technische recherche stelt een onderzoek in. Bij een woning aan de Jasmijnstraat is op donderdag 26 december ingebroken. Er is geprobeerd om de achterdeur open te breken, maar dat is niet gelukt. Via een raam konden de inbrekers wel binnen komen. In het hele huis waren kasten en lades geopend. Er zijn onder meer geld en sieraden meegenomen. De technische recherche gaat de inbraak onderzoeken. Op donderdag 26 december is er ingebroken bij een woning aan de Ooststraat. De schuifpui van de woning werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Er zijn sieraden meegenomen. De technische recherche gaat de inbraak onderzoeken.

Vechtpartij
'S-GRAVENDEEL- Tijdens een vechtpartij in een woning aan de Schenkeldijk is een man in zijn been gestoken met een mes. De verdachte, een 27 jarige man uit 's-Gravendeel is door politieagenten aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer, zijn 25 jarige broer, is per ambulance naar het Albert Schweitzerziekenhuis vervoerd met een beenwond. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De verdachte, welke behoorlijk onder invloed was, ging op woensdag ochtend, 25 december 2002, omstreeks 03.45 uur, door het lint toen een huisgenoot de geluidsinstallatie zachter zette. Toen zijn broer hem wilde kalmeren en het mes wat hij in zijn handen had wilde afpakken werd hij gestoken. De verdachte vluchtte daarop naar buiten en werd kort daarna in de woning van een vriend aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woningen
WESTMAAS- Op woensdag 25 december 2002, is vermoedelijk tussen 20.00 en 21.00 uur, ingebroken in drie woningen. Aan de Beatrixlaan werd een inbraak gepleegd. Het is nog niet duidelijk wat er gestolen is en hoe men is binnengekomen. Aan de Vlasakker werd ingebroken in twee woningen. Men is in beide woningen binnengekomen na het forceren van een achterraam. Beide woningen werden geheel doorzocht. Gestolen zijn onder andere sieraden, geld, paspoorten, bankpasjes en een laptop. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Vergiftigd
STRIJEN- Een engelse cocker spaniel is op dinsdag 24 december overleden, vermoedelijk omdat hij vergiftigd vlees had gegeten. Het baasje van de hond heeft in de brandgang aan de Irenstraat opgerolde plakjes vlees met een prikker gevonden. Het vlees rook naar een sterke chemische lucht. Waarschijnlijk heeft de hond van het vlees gegeten. De politie zoekt getuigen die wellicht iets gezien hebben in deze buurt. Zij kunnen contact opnemen met de wachtcommandant via 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagmiddag, 24 december 2002, omstreeks 16.35 uur, vond op de Benden Oostdijk een aanrijding plaats, waarbij een 27 jarige vrouw uit Goudswaard nekklachten opliep. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Na controle mocht ze weer naar huis. De vrouw gaf een auto, die vanaf een tuincentrum de weg opreed voorrang en stopte met haar auto. Achter de vrouw reed een bestelauto waarvan de 28 jarige bestuurder uit Oud-Beijerland dit te laat opmerkte. Hij botste tegen de achterzijde van de auto van de vrouw. Beide voertuigen liepen fikse schade op.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagavond, 24 december 2002, omstreeks 20.50 uur, is op de James Wattstraat een 43 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de boete van 190 euro betaalde is hij met een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Brand
STRIJEN- Op dinsdagavond, 24 december 2002, omstreeks 21.25 uur, raakte in een woning aan de Apollostraat een vaatwasser in brand. De bewoners blusten de brand met natte doeken. De brandweer kwam ter plaatse, demonteerde de vaatwasser en zette deze buiten. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. De keuken liep roet- en rookschade op.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op dinsdagavond, 24 december 2002, omstreeks 21.45 uur, is op de Willem van Vlietstraat een voetgangster aangereden door een personenauto. De 65 jarige vrouw uit Oud-Beijerland stak op het zebrapad de weg over. Een personenauto, bestuurd door een 55 jarige man uit Oud-Beijerland stopte om de vrouw over te laten steken. Vervolgens reed een personenauto, bestuurd door een 21 jarige man uit Oud-Beijerland, de wachtende auto voorbij en reed de vrouw aan. De vrouw is met gebroken bekken, een hoofdwond en een op twee plaatsen gebroken been per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding
HEINENOORD- Op dinsdagavond, 24 december 2002, omstreeks 22.00 uur, vond op de kruising Oosteinde met de Parallelweg Rijksweg A29 een aanrijding plaats tussen een brommobiel en een bromfiets. De bestuurder van de brommobiel, een 35 jarige man uit Heinenoord reed over het Oosteinde komende vanuit de richting Heinenoord en gaande in de richting van de Blaaksedijk. Hij kwam frontaal in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 25 jarige man uit Heerjansdam, die over de Parallelweg reed in de richting van Heinenoord en hem geen voorrang verleende. De 25 jarige bromfietsbestuurder is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Albert Schweizerziekenhuis te Zwijndrecht. Omdat hij alcohol had gedronken is van het een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij te veel alcohol heeft gedronken.

Inbraak winkel
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben mobiele telefoons, fotocamera's en videocamera's gestolen. De diefstal gebeurde op dinsdagmorgen 24 december 2002 rond 04.15 uur bij een winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel. De verdachten forceerden een deur. Binnen vernielden ze een vitrinekast.

Inbraak bedrijf
MIJNSHEERENLAND- Op zondagavond, 22 december 2002, omstreeks 21.55 uur, is op het recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwe Huisjesweg ingebroken in een bedrijfsgebouw. Nadat een houten plaat kapot werd geslagen kon men het pand betreden. Er is een computer gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Snelkraak
NUMANSDORP- Op zondagochtend, 22 december 2002, omstreeks 05.30 uur, vond een snelkraak plaats in een winkel aan de Wethouder van der Veldenweg. Nadat een ruit van de toegangsdeur was ingeslagen kon men het pand betreden. Vanuit een sigarettenkast werden een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Ongeval
HEINENOORD- Op zondagmorgen, 22 december 2002, omstreeks 11.20 uur, vond op de Rijksweg A29 een éénzijdig verkeersongeval plaats waarbij een 20 jarige vrouw gewond raakte. De vrouw reed met haar personenauto over de Rijksweg A29 in de richting Rotterdam. Een paar honderd meter voor de afslag Oud-Beijerland verloor zij vermoedelijk door aquaplaning de macht over het stuur. Ze ramde vervolgens een verkeersbord, sloeg over de kop en kwam tot stilstand in de sloot. De vrouw is met last van armen, hoofd en schouder en met verwondingen aan haar hand per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Ze moet een nacht ter observatie blijven. De auto raakte totaal vernield.

Kopstoot
NUMANSDORP- Op zaterdagochtend, 21 december 2002, omstreeks 00.55 uur, is een 48 jarige man uit Numansdorp aangehouden nadat hij een 49 jarige buurman uit Numansdorp een kopstoot had gegeven. De 49 jarige man liep een fikse hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte die onder invloed van alcohol was belde bij zijn overbuurman aan omdat hij zichzelf buitengesloten had. Nadat ze wat gesproken hadden moest de verdachte de woning verlaten. Hierna gaf hij zijn overbuurman bij de achterdeur een kopstoot. De verdachte is ingesloten. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden. De verdachte kon zich van het voorval niets herinneren. De politie maakt proces-verbaal op.

Brand
KLAASWAAL- Op zaterdagmiddag, 21 december 2002, omstreeks 14.25 uur, brak brand uit in een vrijstaande nieuwbouw woning aan de Oud-Cromstrijensedijk WZ. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in de woning aanwezig. Een buurman probeerde de brand te blussen met een brandblusapparaat echter dit lukte niet. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er ontstond schade aan plafonds van verschillende verdiepingen en aan huisraad. De brand is vermoedelijk kortsluiting in een luchtbehandelinginstallatie. Het schadebedrag is vooralsnog onbekend.

Brand
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagavond, 20 december 2002, omstreeks 23.55 uur, brak brand uit in een schuur van een woning aan de Winterkoning. De brand werd opgemerkt door de buren die thuis kwamen. Samen met de bewoner blusten ze de brand. De brandweer kwam ter plaatse om en controleerde of de brand uit was. De brand is ontstaan in de wasdroger. Het schade bedrag is vooralsnog onbekend.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza