Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 51

20/12 Fietsers aangereden
19/12 Ongeval
19/12 Ruzie om hond
18/12 Alcohol
17/12 Mishandeling
17/12 Vuurwerk
17/12 Ongeval
16/12 Controle
16/12 Diefstal
15/12 Ongeval
15/12 Ruzie
14/12 Alcohol
14/12 Doorgereden
14/12 Brandje
13/12 Vuurwerk

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Fietsers aangereden
STRIJEN- Op vrijdagmorgen, 20 december 2002, omstreeks 07.20 uur, zijn op de Hoekseweg twee fietsers geschept door een personenauto. De fietsers, een 16 jarige jongen uit 's-Gravendeel en een 16 jarige jongen uit Maasdam raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Ze moeten beiden één dag ter observatie in het ziekenhuis blijven. De bestuurder van de personenauto, een 19 jarige man uit 's-Gravendeel, reed over de Hoekseweg in de richting van Klaaswaal. Hij werd verblind door een tegenligger, zag de beide fietsers, die voor hem reden en verlichting voerden, te laat en schepte ze van achteren. De beide fietsen raakten beschadigd en de personenauto liep blikschade aan de voorzijde op.

Ongeval
NUMANSDORP - Na een ongeval heeft de politie een 22-jarige autobestuurder uit Klaaswaal aangehouden. Een 59-jarige automobilist uit Numansdorp botste met zijn voertuig tegen die van de 22-jarige. Dat gebeurde op het moment dat de 59-jarige wegreed vanuit een parkeervak op de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Na controle bleek dat de automobilist uit Klaaswaal teveel alcohol op had. Hij kreeg onder andere een rijverbod van twee uur.

Ruzie om hond
STRIJEN - Doordat een hond schrok is een ruzie ontstaan. Een 69-jarige man uit Strijen liep samen met zijn vrouw in de richting van de Merelsingel in Strijen op donderdagavond 19 december 2002 en liet zijn hond uit. Deze schrok van vuurwerk, rukte zich los en rende richting huis. Daarbij passeerde het dier de 41-jarige verdachte uit Strijen die direct vloekte en tierde. Hierna vloog de 41-jarige het slachtoffer aan en mishandelde hem. Een getuige nam uiteindelijk de 69-jarige mee die met onder andere ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gaat. De politie hield de verdachte aan die onder invloed van alclhol was en weigerde zijn naam op te geven.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 56-jarige automobilist uit Oud-Beijerland aangehouden. Op woensdagavond 18 december 2002 kwam de melding dat de verdachte in de buurt van de Reedijk reed. Uiteindelijk controleerden politiemensen de 56-jarige in de buurt van zijn woning in Oud-Beijerland. Hij had teveel alcohol op.

Mishandeling
NUMANSDORP - De politie heeft een 35-jarige man uit Zandvoort aangehouden. Een 48-jarige man uit De Lier deed op dinsdagavond 17 december 2002 aangifte tegen de verdachte. Deze sloeg de 48-jarige na een ruzie in zijn gezicht. Dat gebeurde in een restaurant aan de Voorstraat in Numansdorp. De aangever ging hierop naar de politie. De ruzie ging over geld.

Vuurwerk
OUD-BEIJERLAND - Vier jongens zijn bekeurd door de politie omdat zij vuurwerk afstaken. Dat deden de jongens op dinsdagavond 17 december 2002 op de W. van Vlietstraat in Oud-Beijerland. De politiemensen zagen het afsteken. Een kwam er direct met strijkers naar voren en gaf er ruim veertig af. Een andere jongen had ruim vijftien knallers bij zich.

Ongeval
ZUID-BEIJERLAND - Drie mensen zijn gewond geraakt bij een aanrijding. Op dinsdagavond 17 december 2002 reed een personenauto over de Hogeweg in Zuid-Beijerland. Een tractor met oplegger kwam van het land af. De 27-jarige automobilist uit Goudswaard zag deze te laat en botste met zijn auto tegen de combinatie. Van de andere kant kwam aan ander voertuig die tegen de personenauto van de 27-jarige botste. De ambulancedienst kreeg hulp van de brandweer bij het ongeval. In ieder geval gingen twee mensen naar een ziekenhuis in Rotterdam en een naar de huisartsenpost met mogelijk een hersenschudding.

Controle
'S-GRAVENDEEL- De politie heeft op maandagmorgen 16 december 2002 een verlichtingscontrole gehouden aan de Strijenseweg in 's-Gravendeel. Er zijn in totaal 30 fietsers gecontroleerd. De politie heeft zeven mensen bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Van Beethovenstraat in Oud-Beijerland zijn het afgelopen weekend spullen ontvreemd. Er zijn onder meer een slijpmachine, een boormachine en klauwhamers meegenomen. Ook werden er vernielingen verricht op hetzelfde bouwterrein in de Brittenstraat en de Bachlaan. Hier werd de toegangsdeur van een bouwkeet vernield en een ruit ingegooid. Tevens werd hier een brandblusser leeg gespoten. De politie stelt een onderzoek in.

Ongeval
ZUID-BEIJERLAND - Twee auto's zijn op de Schoutsdijk in Zuid-Beijerland tegen elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op zondagmiddag 15 december 2002. Een 37-jarige autobestuurster uit Zuid-Beijerland reed weg vanaf een uitrit. Ze zag de andere auto niet die op de Schoutsdijk reed. Na de klap klaagde de 30-jarige automobiliste uit Moergestel over pijn aan haar nek. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis.

Ruzie
HEINENOORD - Bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Heinenoord heeft een groep ruzie met elkaar gehad. Agenten gingen op zondagmorgen 15 december 2002 rond 00.25 uur naar De Dorpsstraat omdat mensen met elkaar vochten. Inderdaad waren een paar mannen hiermee bezig. Waarschijnlijk ontstond de ruzie over een glas bier. Niemand deed aangifte.

Alcohol
GOUDSWAARD - Een rijverbod van twee uur heeft een 21-jarige automobilist uit Goudswaard gehad. Agenten hielden hem op zaterdagmorgen 14 december 2002 omstreeks 01.10 uur aan in Goudswaard. De 21-jarige had teveel alcohol op. Op de Molendijk in Goudswaard hebben politiemensen een 55-jarige autobestuurder uit Goudswaard aangehouden. Die reed daar op zaterdagmorgen 14 december 2002 rond 02.40 uur. Hij had een te hoog alcoholpromillage en kreeg onder andere een rijverbod van vijf uur.

Doorgereden
HEINENOORD - De politie zoekt de bestuurder van een rode BMW coupe. Deze reed op zaterdagmorgen 14 december 2002 rond 07.50 uur door na een aanrijding met een ander voertuig. Dat gebeurde op de rijksweg A29 bij Heinenoord. Na de klap tolde de auto van het 25-jarige slachtoffer uit Goedereede rond. De verdachte nam vermoedelijk de afslag Oud-Beijerland. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Brandje
STRIJEN - Waarschijnlijk een brandende achtergelaten sigaret heeft een klein brandje veroorzaakt in een magazijn. De brandweer en politie gingen naar het pand aan de Nijverheidsstraat in Strijen op zaterdagmorgen 14 december 2002 rond 01.50 uur. Er lag karton te roken.

Vuurwerk
OUD-BEIJERLAND - Politiemensen hebben een 13-jarige jongen uit Oud-Beijerland meegenomen naar het bureau. Ze hoorden op vrijdagavond 13 december 2002 in de buurt van de ijsbaan bij de Dromhille in Oud-Beijerland een knal. De agenten spraken de jongen aan en direct gaf hij twee strijkers. Andere jongeren waren het kennelijk niet eens met de politie. Zij liepen achter de agenten aan en deden moeilijk.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza