Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 50

13/12 Inbraak bedrijf
13/12 Geluidsoverlast
12/12 Diefstal
12/12 Controle
11/12 Auto gestolen
10/12 Alcohol
10/12 Botsing brommers
09/12 Brand
09/12 Brandstichting
09/12 Preventie
09/12 Auto in de sloot
09/12 Brandwonden
08/12 Baldadigheid
08/12 Opstootje
08/12 Inbraak woning
08/12 Mishandeling
08/12 Mishandeling
06/12 Parkeercontrole

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak bedrijf
's-GRAVENDEEL - Bij een inbraak hebben de verdachten allerlei kleding gestolen. De inbraak gebeurde bij een bedrijf aan de Smidsweg in 's-Gravendeel en men ontdekte dat op vrijdagmorgen 13 december 2002. De inbrekers verbraken een raamkozijn. Onder andere namen zij truien mee.

Geluidsoverlast
PIERSHIL - Agenten hebben een 39-jarige man uit Piershil aangehouden. Hij veroorzaakte in de nacht van donderdag op vrijdag 13 december 2002 geluidsoverlast vanuit zijn woning aan de Prins Bernhardstraat in Piershil. De 39-jarige was onder invloed van alcohol. Agenten vertelden dat hij zijn stereo moest uitzetten. Dat deed hij niet waarop zijn aanhouding volgde en de politiemensen de installatie in beslag namen.

Diefstal
NUMANSDORP - De politie heeft een 37-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden voor de diefstal van een portemonnee. De aanhouding gebeurde na onderzoek op donderdag 12 december 2002. De verdachte bekende dat zij op 9 november 2002 in een supermarkt aan de Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp de portemonnee pakte uit een tas. Ze haalde het geld eruit en bracht even later de portemonnee terug naar de klantenservice.

Controle
STRIJEN - De politie heeft in Strijen gekeken of auto's afgesloten waren en er geen waardevolle spullen in lagen. Dat gebeurde op donderdag 12 december 2002.Een politieman reed met zijn fiets door het dorp en vond bij 25 van de bijna 60 auto's zaken die niet in orde waren. Andere agenten keken ook in Strijen en zagen bij 47 van de 116 auto's dingen die niet goed zijn. 5 auto's zaten niet op slot.

Auto gestolen
STRIJEN - Een blauwe Volkswagen Golf GTI is gestolen. Deze stond op woensdagavond 11 december 2002 op het Jaagpad in Strijen vlakbij de haven. De eigenaar merkte rond 23.00 uur de diefstal. Zijn auto heeft het kenteken 25-FP-VH.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft het rijbewijs van een 64-jarige autobestuurder uit Zuid-Beijerland ingevorderd. Agenten hielden de verdachte aan op dinsdagmiddag 10 december 2002 op de Tuinweg in Zuid-Beijerland. Hij had teveel alcohol op.

Botsing brommers
's-GRAVENDEEL - Twee brommers zijn tegen elkaar gebotst op de Maasdamseweg in 's-Gravendeel bij de rotonde met de N217. Een van de brommers kwam in een bocht op de verkeerde weghelft van het fietspad. Hij klapte tegen de andere. Deze 16-jarige bromfietser uit Dordrecht raakte gewond aan zijn been. Het ongeval gebeurde op dinsdagmorgen 10 december 2002.

Brand
KLAASWAAL- Op maandagavond 9 december is er brand geweest bij een woning aan de Elzenlaan in Klaaswaal. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De brand is ontstaan doordat de inrichting van de openhaard niet goed was. De bewoners van het huis is geadviseerd om de schoorsteen te laten vegen.

Brandstichtin
OUD-BEIJERLAND- Een groepje jeugd heeft op maandagavond 9 december een brandje gesticht op een schoolterrein aan de Margrietstraat. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen, stonden er houten speelpalen in brand. Deze konden snel geblust worden. Ook bij de voordeur aan de Graaf van Egmondstraat ontdekten de agenten zwarte plekken van een brandje. De brandstichters waren al vertrokken toen de politie op het schoolterrein aan kwam.

Preventie
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op maandagavond 9 december gecontroleerd op onverlichte huizen. Dit gebeurde in de Zoomwijk. Bewoners van huizen waar geen verlichting aan was, hebben een brief van de politie ontvangen. Bij de brief zit een informatieboekje met tips hoe een inbraak voorkomen kan worden. In totaal werden er 20 brieven bezorgd.

Auto in de sloot
HEINENOORD - Een 66-jarige automobilist uit Sint Annaland is met zijn auto de sloot ingereden. Waarschijnlijk werd de man onwel en overleed vrijwel direct. Het eenzijdig ongeval gebeurde op maandagmorgen 9 december 2002 op de rijksweg A29 in de richting van Zierikzee ter hoogte van Heinenoord.

Brandwonden
OUD-BEIJERLAND - Een 51-jarige man uit Vlaardingen heeft lichte brandwonden aan zijn hoofd opgelopen. Politiemensen die op maandagochtend 9 december 2002 reden op de Randweg in Oud-Beijerland zagen het slachtoffer zittend in zijn auto. Hij hield een doek tegen zijn hoofd. Na een kokende motor draaide hij de dop van de radiateur. Hierna spoot hete vloeistof in zijn gezicht. De 51-jarige laat zijn verwondingen behandelen door een huisarts.

Baldadigheid
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft vier jongens aangehouden wegens baldadigheid. Dit gebeurde op zondagavond, 8 december 2002, omstreeks 23.55 uur, in het park de Laning. De jongens, 2 x 19 jaar, 1 x 18 en een van 24 jaar allen uit Oud-Beijerland hadden bij de wegwerkzaamheden aan de Oost Voorstraat een aantal afzethekken en afrasteringen omgegooid. Een attente buurtbewoner volgde het viertal en belde de politie. Agenten hielden daarna de verdachten aan. Na verhoor zijn ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Opstootje
OUD-BEIJERLAND- Op de Molendijk ging de Politie op zaterdag 7 december omstreeks 01.15 uur naar een melding van onenigheid. Er werd door een groep heftig over en weer gescholden. Ook werden er beledigingen geuit richting de politie. Dit werd erger zodat de politie uiteindelijk tot aanhouding over moest gaan van een 17-jarige man uit Oud-Beijerland. Daarop liep de groep weg. Later begonnen ze verderop weer met vechten. De politie rende er op af en hield de groep uit elkaar. Tijdens deze vechtpartij raakte een 20-jarige man uit Oud-Beijerland gewond aan zijn gezicht. Hij is overgebracht naar de artsenpost in Klaaswaal waar een snee onder zijn linkeroog is gehecht. Omdat hij de politie eerder die avond bedreigde is ook hij later als verdachte gehoord op het politiebureau.

Inbraak woning
MIJNSHEERENLAND-In een woning aan de Laan van Moerkerken is in de nacht van 7 op 8 december ingebroken. De dieven wisten vermoedelijk met een breekijzer de achterdeur open te breken. Men ontvreemde sieraden, bank en giropassen en paspoorten. De technische Recherche stelt een onderzoek in.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op zondag 8 december omstreeks 04.15 uur wilde een man op het politiebureau aangifte doen van mishandeling. De 39-jarige man uit Oud-Beijerland kreeg ruzie met een groep personen wegens een vrouw. Toen hij het bureau uit wilde lopen werd hij belaagd door een aantal jongelui. Toen het rustig was en de man naar huis keerde kwam hij er achter dat er ingebroken was in zijn woning. De man mist volgens eigen zeggen een videorecorder. De ruiten van zijn voordeur werden vernield. De politie onderzoekt deze zaak.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op zondag 8 december omstreeks 09.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat er vrouw mishandeld zou worden op het Vierwiekenplein. De 19-jarige vrouw werd meerdere keren geschopt terwijl ze op de grond lag door haar ex-vriend. De 38-jarige verdachte uit Nieuw Lekkerland is aangehouden.

Parkeercontrole
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagavond 6 december is op de Ferdinand Bolstraat en de Havendam gecontroleerd op verkeerd parkeren. Er zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren op een invalide parkeerplaats. Bekeuringen voor het parkeren zonder vergunning en 1 maal een bekeuring wegens het parkeren buiten de vakken. Daarnaast is er een bekeuring uitgeschreven omdat een bromfiets tegen de richting in de Waterstoep in reed.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza