Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 48

29/11 Inbraak
29/11 Alcohol
28/11 Alcohol
28/11 Auto tegen boom
27/11 Bromfietser onderuit
27/11 Botsing
27/11 Valpartij
26/11 Hennep
26/11 Inbraak bedrijf
25/11 Brand
24/11 Massale vechtpartij
24/11 Alcohol
24/11 Inbraak bedrijf
23/11 Alcoholcontrole
23/11 Boot gestolen
23/11 Auto gestolen
23/11 Tasjesdief
23/11 Inbraak woning
23/11 Motor onderuit
22/11 Alcohol
22/11 Verkeerscontrole
22/11 Alcohol
22/11 Inbraak woning
21/11 Alcohol
21/11 Doorgereden

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben geld gestolen uit een bedrijfspand. De verdachten verbraken een slot van een deur en maakten binnen de kluis open. De inbraak gebeurde tussen donderdagavond en vrijdagmorgen 29 november 2002. Het bedrijf zit aan de Mijlweg in 's-Gravendeel.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Oud-Beijerland ingevorderd. Hij reed op vrijdagmorgen 29 november 2002 rond 00.30 uur over de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland. Na controle bleek het te hoge alcoholpromillage.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een rijverbod van vijf uur heeft een 34-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland gehad. Dit omdat hij reed met een te hoog alcoholpromillage. Politiemensen controleerden de 34-jarige op donderdagmorgen 28 november 2002 omstreeks 01.40 uur bij de Julianastraat in Oud-Beijerland. De politie controleerde nog 24 autobestuurders op alcoholgebruik. Zij hadden niet teveel op.

Auto tegen boom
OUD-BEIJERLAND - Een 39-jarige autobestuurder uit Hellevoetsluis is met zijn auto op een boom gebotst. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 28 november 2002 rond 06.00 uur op de N 217 in Oud-Beijerland. Na de klap klaagde de 39-jarige over pijn in zijn nek. De ambulance bracht hem voor onderzoek over naar een ziekenhuis.

Bromfietser onderuit
ZUID-BEIJERLAND - Een 16-jarige bromfietser uit Nieuw-Beijerland is onderuit gegaan. Dat gebeurde op woensdagavond 27 november 2002 op de Gravin Sabinastraat in Zuid-Beijerland. Waarschijnlijk raakte de brommer eerst de stoeprand en viel hierna. De ambulance bracht de 16-jarige met letsel aan zijn handen naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Botsing
's-GRAVENDEEL - Een 24-jarige automobilist uit 's-Gravendeel heeft snijwonden opgelopen bij een ongeval. Hij reed op woensdagmorgen 27 november 2002 over de Molendijk in 's-Gravendeel en stopte bij de kruising met de Maasdamseweg. De man verklaarde dat hij niets zag en overstak. Toch reed er een vrachtwagen over de Maasdamseweg. De 35-jarige bestuurder uit 's-Gravendeel remde flink maar er volgde toch een aanrijding.

Valpartij
's-GRAVENDEEL - Op het Weegje in 's-Gravendeel is een 33-jarige fietsster uit 's-Gravendeel gevallen tegen een langsrijdende auto. Waarschijnlijk werd de vrouw niet lekker en viel. Na de val had het slachtoffer vermoedelijk een gebroken been. Het ongeval gebeurde op woensdagmorgen 27 november 2002.

Hennep
's-GRAVENDEEL/NUMANSDORP - De politie heeft drie hennepkwekerijen ontmanteld. Dat gebeurde op dinsdag 26 november 2002. Eerst gingen de agenten naar een woning in de Vijverhof in 's-Gravendeel. Daar vonden ze in een kamer op de eerste verdieping de kwekerij met 195 planten. Verder ontmantelden politiemensen twee kwekerijen die in schuurtjes zaten op de Middelsluissedijk WZ. in Numansdorp. In het ene schuurtje zat een plantage met 60 plantjes en in de andere groeiden iets meer dan 100 plantjes. De politie hoorde de drie vermoedelijke eigenaren van de plantages.

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP - Inbrekers hebben computers gestolen. Ze namen de apparaten mee vanuit een bedrijf aan de Einsteinstraat in Numansdorp. Men ontdekte de diefstal op dinsdagavond 26 november 2002. De verdachten kwamen binnen na vernieling van een ruit.

Brand
GOUDSWAARD - Een woningbrand heeft forse schade aangericht. De 23-jarige bewoonster liep brandwonden op aan haar gezicht. De brand ontstond op maandagmiddag 25 november 2002 omstreeks 12.50 uur in een alleenstaande woning aan de Molendijk bij de wasdroger. De vrouw wilde het vuur blussen maar dat lukte niet. Ze raakte wel gewond en zocht hulp bij buren. Al snel werd het een uitslaande brand. Twaalf brandweerlieden uit Goudswaard en Nieuw-Beijerland blusten de brand en zetten hierbij twee autotankspuiten in. Ze hadden het vuur snel onder controle maar in feite brandde het hele pand uit. De politie sloot direct de dijk af. De ambulance bracht de vrouw naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Massale vechtpartij
OUD-BEIJERLAND - In het centrum van Oud-Beijerland is het in de nacht van zaterdag op zondag 24 november 2002 onrustig geweest. Omstreeks 03.30 uur ontstond er een vechtpartij op het Marktplein waarbij zo'n 50 jongeren betrokken waren. Uitsmijters van een uitgaansgelegenheid aan het Marktplein hebben nog getracht de ruzieschoppers uit elkaar te halen. Hierbij liepen zij zelf rake klappen op. In totaal heeft de politie vijf mensen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Het betreft een 18-jarige jongen uit Oud-Beijerland. Hij is aangehouden wegens belediging van politieagenten en heeft een boete van 150 euro gekregen. Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland werd door de politie aangehouden, omdat hij weigerde om weg te gaan ondanks meerdere verzoeken hiertoe. De man heeft een boete van 100 euro gekregen. Verder werden drie mannen van respectievelijk 19, 21 en 22 jaar aangehouden vanwege mishandeling. Zij worden alle drie gedagvaard.

Alcohol
STRIJEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 november een 24-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De man reed met zijn auto over de Boompjesstraat en had te diep in het glaasje gekeken. De politie heeft de man een rijverbod van twee uur gegeven.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD- Bij een busonderneming aan de Reedijk in Heinenoord is in de nacht van zaterdag op zondag 24 november ingebroken. Een beveiligingsbeamte heeft de inbraak ontdekt. In de kleedruimte waren alle kasten opengebroken. Het is nog niet duidelijk of er spullen weg zijn. De technische recherche gaat de inbraak onderzoeken.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 november een alcoholcontrole gehouden aan de Kwakscheweg in Oud-Beijerland. Er werden 25 blaastesten afgenomen. Er is niemand bekeurd wegens rijden onder invloed. Wel werden er twee bekeuring uitgeschreven wegens het niet voeren van verlichting.

Boot gestolen
HEINENOORD- Een 47-jarige man uit Oud-Beijerland heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn boot. Het gaat om een blauwe motorboot die in de jachthaven van Heinenoord lag. De man heeft de boot voor het laatst op 2 november gezien. De buitenboord motor van de boot is wel terug gevonden.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND- Vanaf het Multatulipad in Oud-Beijerland is in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 november een auto gestolen. Het gaat om een Honda Civic met kenteken FF-NZ-86.

Tasjesdief
OUD-BEIJERLAND- Een 71-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is op zaterdagmiddag 23 november beroofd van haar boodschappentas. De vrouw reed met haar zogenaamde scoot-mobiel in de richting van de Boomgaardstraat. Een man reed haar hier op een fiets tegemoet en nam de boodschappentas weg. Het signalement van de man luidt als volgt: 25 à 30 jaar, zwart krullend haar, droeg een donker blauwe jas en een spijkerbroek, droeg een petje op zijn hoofd. Getuigen van deze tasjesroof worden verzocht contact op te nemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning
MIJNSHEERENLAND- Op zaterdag 23 november is er ingebroken bij een woning aan het Hoofdland in Mijnsheerenland. De inbrekers hebben de afsluitgrendels van een openslaand raam opengebroken en konden zo de woning binnenkomen via de keuken. De inbrekers zijn zowel op de beneden- als de bovenverdieping geweest. Er zijn een stereo-installatie en sieraden meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Motor onderuit
HEINENOORD- Op zaterdag 23 november is een motorrijder onderuit gegaan op de rijksweg A-29 ter hoogte van Heinenoord. Dit gebeurde in de bocht vanuit heinenoord in de richting van de Heinenoordtunnel. Bij het nemen van deze bocht gleed het voorwiel van de motor weg. De bestuurder van de motor, een 24-jarige man uit Rotterdam probeerde te het stuur te corrigeren maar gleed desondanks uit. De man heeft geen verwondingen opgelopen als gevolg van de val. Wel raakte zijn motor geheel beschadigd.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 31-jarige man uit Rotterdam is op vrijdag 22 november aan de van Almondestraat aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken en kreeg hiervoor een rijverbod van vier uur voor. Daarnaast was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is een bekende politie en was geschorst uit zijn voorlopige hechtenis. Omdat deze schorsing onder de voorwaarde was dat de man niet weer een strafbaar feit zou mogen plegen, is er contact opgenomen met de Officier van Justitie. Deze zou kunnen besluiten de man weer in hechtenis te nemen.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdagavond 21 november en vrijdagmorgen 22 november een verlichtingscontrole gehouden. Dit gebeurde aan de Kwakseweg. Er werden 45 fietsen en bromfietsers gecontroleerd. Er zijn 14 bekeuringen uitgeschreven vanwege slechte verlichting of het niet voeren van de verlichting. De controle is een onderdeel van een project en zal de komende weken op meerdere locaties in de Hoeksche Waard worden gehouden.

Alcohol
HEINENOORD- De politie heeft op vrijdagavond 22 november het rijbewijs van een 34-jarige man uit Zwijndrecht ingevorderd. De man reed met slechts 40 à 50 kilometer per uur over de rijksweg A-29. Naast het langzame rijden, slingerde de man ook over de weg. De politie heeft de man verzocht te stoppen. Er is een alcoholtest verricht en hieruit bleek dat de man teveel had gedronken. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Oud-Beijerland.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- Bij een woning aan de Johannes Poststraat in Oud-Beijerland is er vrijdagavond 22 november ingebroken. De inbrekers zijn via het keukenraam naar binnen gekomen. De gehele woning is doorzocht. Er zijn onder meer een laptop, mobiele telefoon, radio en sieraden meegenomen. De technische recherche gaat de inbraak onderzoeken.

Alcohol
MAASDAM - De politie heeft het rijbewijs van een 28-jarige autobestuurder uit Pernis ingevorderd. Hij botste met zijn bestelwagen op donderdagavond 21 november 2002 op de N217 in Maasdam tegen de achterkant van een personenauto. Na de blaastest bleek het te hoge alcoholpromillage bij de 28-jarige.

Doorgereden
MIJNSHEERENLAND - Een 24-jarige man uit Mijnsheerenland heeft letsel aan zijn onderrug opgelopen. Hij liep op donderdagmiddag 21 november 2002 bij zijn geparkeerde vrachtwagen. Een passerende bestelwagen raakte hem. Uiteindelijk reed dit voertuig door. Later sprak de politie de 55-jarige chauffeur uit Oud-Beijerland van de bestelwagen aan op het feit dat hij doorreed. De man verklaarde dat hij wel vroeg of de 24-jarige iets mankeerde maar dat deze niets zei. Het ongeval gebeurde op de Stougjesdijk in Mijnsheerenland.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza