Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 46

15/11 Dronken Finnen
15/11 Dodelijk ongeval
14/11 Bromfietscontroles
13/11 Taxicontrole
13/11 Diefstal
11/11 Baldadig
11/11 Getuigen gezocht
11/11 Door dak gezakt
11/11 Vrachtwagen gekanteld
09/11 Alcohol
08/11 Overval
08/11 Alcohol
08/11 Auto gestolen
08/11 Pillen gestolen

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Dronken Finnen
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 15 november 2002, omstreeks 01.35 uur, zijn twee Finnen van 22 en 23 jaar aangehouden. Ze hadden op de Oostdijk een invalidenvoertuig op zijn kant gezet. Beide mannen waren zo dronken dat ze nauwelijks op hun benen konden staan. Ze waren in Oud-Beijerland om met een vrachtauto lading te lossen. Politieagenten namen hen mee naar het politiebureau en sloot ze in. Het invalidenvoertuig raakte beschadigd.

Dodelijk ongeval
MAASDAM- Op de Trambaan in Maasdam (gemeente Binnenmaas) heeft op vrijdagmorgen 15 november 2002, omstreeks 07.45 uur een ernstig ongeval plaats gevonden. Hierbij is een 44-jarige vrouw uit Rotterdam om het leven gekomen. De brandweer heeft de vrouw die bekneld zat in haar auto, bevrijd. De ambulance en traumaheli waren snel ter plaatse. Zij hebben nog getracht de vrouw te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. In het ziekenhuis is geconstateerd dat de vrouw als gevolg van hersenletsel is overleden. Het slachtoffer reed vanuit Maasdam in de richting van Strijen. Om onbekende reden raakt de vrouw op de verkeerde weghelft en kwam hierdoor in botsing met een tegemoet rijdende auto. Deze auto werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Strijen. Zij is per ambulance naar het Dordtwijck ziekenhuis vervoerd. Hier bleek dat ze knieletsel heeft opgelopen. Een andere auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Dordrecht werd door het rondtollen van de auto van het slachtoffer geraakt. De bestuurster van deze auto is met de schrik vrij gekomen.

Bromfietscontroles
STRIJEN- Tijdens een bromfietscontrole hebben agenten 9 bekeuringen uitgeschreven. Zij hielden de controle op donderdagmiddag 14 november 2002 van 14.30 tot 17.30 uur. De agenten schreven bekeuringen uit voor 1 keer het niet dragen van een helm, 1 bromfiets had geen voorrem en 7 bromfietsen hadden te veel vermogen. 1 bromfiets had een zodanig hoog vermogen dat deze in beslag genomen werd.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole hebben agenten 4 bekeuringen uitgeschreven. Zij hielden de controle op donderdagavond 14 november 2002 van 20.15 tot 21.15 uur. De agenten schreven bekeuringen uit voor 1 keer het ontbreken van gele platen, 2 bromfietsen hadden te veel vermogen en 1 bromfiets had een zodanig hoog vermogen dat deze in beslag genomen werd.

Taxicontrole
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft in de Hoeksche Waard een taxicontrole gehouden. De politiemensen keken vooral naar schoolvervoer. Ze controleerden tien taxi's en constateerden zes overtredingen. De controle gebeurde op woensdag 13 november 2002 in Numansdorp, Maasdam, Piershil en Oud-Beijerland.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Een onbekende man van ongeveer 20 jaar heeft misbruik gemaakt van de bewoners van een huis aan de Julianastraat in Oud-Beijerland. Dat gebeurde op woensdagavond 13 november 2002 rond 23.00 uur. De verdachte belde aan en vertelde dat hij zijn sleutel kwijt was en of hij even mocht bellen. Verder vroeg de man wat water. Nadat hij de woning verliet miste de bewoners een portemonnee. De verdachte droeg een licht kort jack, blauwe broek en sportschoenen.

Baldadig
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft drie jongens gehoord over baldadigheid. Bij een vierde jongen moet dat nog gebeuren. De vier waren op maandagavond 11 november 2002 in de Frans Halsstraat in Oud-Beijerland. Ze spoten met een plantenspuit tegen het raam van een woning. De bewoners schrokken hiervan. Een getuige nam een van de jongens mee naar het bureau. De andere twee meldden zichzelf hierna. Ze krijgen een doorverwijzing naar bureau Halt. De jongens zijn 15 en 16 jaar en komen uit Oud-Beijerland.

Getuigen gezocht
OUD-BEIJERLAND- De politie is op zoek naar twee mensen die op zaterdag 9 november een sieradenplateau voor de deur van een juwelier aan de Ooststraat hebben gelegd. De betreffende juwelier is op vrijdagavond 8 november 2002 overvallen. De twee personen die het plateau hebben gevonden, wilden het waarschijnlijk bij de juwelier terugbrengen. Deze was op zaterdag echter gesloten wegens de overval. De politie zou graag in contact komen met deze mensen, omdat het aanwijzingen zou kunnen geven over de overvallers. Ook andere getuigen die iets van de overval hebben gezien, kunnen de politie bellen via 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Door dak gezakt
OUD-BEIJERLAND- Een 25 jarige man uit Puttershoek is door het dak van een schuur gezakt en op de grond gevallen. Hij is per ambulance met pijn in zijn linkerzij voor onderzoek overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De man was op maandagochtend, 11 november 2002, omstreeks 10.10 uur bezig met werkzaamheden op het dak van een schuur aan de Willem Vrijlandtstraat. Omdat het dak verrot was, viel de man door het dak.

Vrachtwagen gekanteld
HEINENOORD- Op maandagmiddag, 11 november 2002, omstreeks 15.40 uur, is een vrachtauto, geladen met 40 ton suikerbieten, in een bocht van de afslag vanaf de Rijksweg A29 naar Oud-Beijerland op zijn kant gegaan. De 55 jarige bestuurder uit Hellevoetsluis raakte bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd en kon daarna op eigen kracht uit zijn vrachtauto komen. Hij is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Claraziekenhuis te Rotterdam. De afrit is gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer kon nog van een rijstrook gebruik maken. Er ontstond een kilometers lange file op de Rijksweg A29. Het verkeer werd geadviseerd een andere route te kiezen. Het bergen van de vrachtauto en de bieten gaat nog enkele uren duren.

Alcohol
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft in de Hoeksche Waard op diverse plekken autobestuurders gecontroleerd. De agenten deden dat in de nacht van zondag op maandag 11 november 2002 bijvoorbeeld bij de Reedijk maar ook in de buurt van rotonde bij Maasdam. In totaal bliezen dertig automobilisten en niet een had teveel alcohol op.

Overval
OUD-BEIJERLAND - Op vrijdagavond 8 november even na negen uur is een overval op een juwelier aan de Ooststraat gepleegd. De winkel was op dat moment gesloten en alleen de eigenaar was aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen namen de verdachten, een vrouw en twee mannen, sieraden mee. De eigenaar liep bij een val een schaafwond aan het hoofd op. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
HOEKSCHE WAARD - Een 58-jarige automobiliste uit Mijnsheerenland heeft een rijverbod van drie uur gehad. Ze reed op zondagmorgen 10 november 2002 rond 01.50 uur over de Raadhuislaan in Mijnsheerenland. De agenten controleerden de vrouw omdat de verlichting van haar auto niet brandde. Na de controle bleek het te hoge alcoholpromillage bij de 58-jarige. Op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland heeft de politie een 44-jarige autobestuurder uit Numansdorp aangehouden. Die reed daar op vrijdagmiddag 8 november 2002. Hij had teveel alcohol op en kreeg onder andere een rijverbod van drie uur. Een rijverbod van twee uur heeft een 33-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland gehad. Agenten controleerden hem op alcoholgebruik op zaterdagmorgen 9 november 2002 rond 02.55 uur bij de Kloosring in Oud-Beijerland. De 33-jarige had een te hoog promillage. Bij een alcoholcontrole op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland heeft de politie vijf autobestuurders aangehouden die teveel alcohol op hadden. Bij een van deze vijf vorderde de politie zijn rijbewijs in. De controle gebeurde op zaterdagavond 9 november 2002 tot in de nachtelijke uren. In totaal bliezen 232 automobilisten.

Auto gestolen
MAASDAM - Vanaf de Van Hogendorplaan in Maasdam is een auto gestolen. Het gaat om een blauwe BMW 325I met het kenteken TL-ZT-75. Men ontdekte de diefstal op zaterdagmorgen 9 november 2002. Mogelijk stalen de verachten de autosleutel bij een woninginbraak bij het pand waar de auto stond. Bij deze diefstal, die op donderdagavond 7 november 2002 gebeurde, maakten de inbrekers veel rommel en stalen in ieder geval kleding.

Pillen gestolen
STRIJENSAS - Vanuit een café aan de Nieuweweg in Strijensas is een tas met daarin onder andere pillen gestolen. De diefstal gebeurde op zaterdagavond 9 november 2002. De pillen zijn gevaarlijk. Het gaat om een wit plastic buisje met daarin ongeveer zes of zeven bruistabletten van het merk Tramadol. De pillen zijn wit en zo groot als een euro. De morfineachtige pillen kunnen vooral voor kinderen nare effecten hebben zoals bewusteloosheid. Iemand die de pillen vindt kan deze afgeven bij een apotheek of politiebureau.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza