Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 44

01/11 Ongeval
01/11 Gevallen
31/10 Auto gestolen
30/10 Alcohol
30/10 Wapenbezit
30/10 Geld gestolen
30/10 Verkeerscontroles
30/10 Val van ladder
29/10 Diefstal
29/10 Gordelcontrole
28/10 Heler opgepakt
28/10 Inbraak bedrijf
28/10 Aanrijding
28/10 Bezweken aan verwondingen
28/10 Gevallen
27/10 Storm
26/10 Inbraak bedrijf
26/10 Inbraak bedrijf
26/10 Diefstal
26/10 Inbraak woning
25/10 Verkeerscontrole
25/10 Aanrijding
25/10 Caravan uitgebrand
25/10 Inbraak woning
25/10 Verdacht

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeval
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdag 1 november omstreeks 08.15 uur vond op de Provinciale weg een aanrijding plaats tussen twee automobilisten. Een 19-jarige vrouw uit Oud-Beijerland raakte gewond aan haar pols; zij is naar het ziekenhuis gebracht. Een 42-jarige man uit Zevenbergen had pijn op zijn borst. Ook hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Allebei de auto's zijn waarschijnlijk totaal loss. De vrouw week waarschijnlijk ergens voor uit en kwam terecht op de verkeerde weghelft waardoor de aanrijding plaats vond.

Gevallen
MIJNSHEERENLAND- Op 1 november omstreeks 13.30 uur viel een 17-jarige bromfietser uit Oud Beijerland op de Doesburgseweg. De man was goed aanspreekbaar maar klaagde over pijn aan zijn benen. Uit voorzorg is de man naar het ziekenhuis vervoerd. De man vertelde dat hij vanuit Barendrecht in de richting van Oud-Beijerland was gereden en door het nemen van de bocht waar modder en bladeren lagen, gleed hij uit. De bromfiets kwam in de sloot terecht.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Een bestelwagen is gestolen vanuit de Hekelstraat in 's-Gravendeel. Het gaat om een zilvergrijze Hyundai H200 met het kenteken 42-VJ-NZ. De bestuurder merkte de verdwijning op donderdagmorgen 31 oktober 2002.

Alcohol
HEINENOORD - De politie heeft een 42-jarige autobestuurder uit Numansdorp een rijverbod van vijf uur gegeven. Hij reed op woensdagavond 30 oktober 2002 over de rijksweg A29 bij Heinenoord. Zijn voorganger remde en de 42-jarige dus ook. De auto raakte in een slip en belandde onder aan het talud. De agenten roken een alcohollucht bij de automobilist en na controle bleek dat hij een te hoog alcoholpromillage had.

Wapenbezit
OUD-BEIJERLAND - Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland is aangehouden. Hij had op woensdagavond 30 oktober 2002 een vlindermes bij zich. Agenten controleerden hem nadat ze bij het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland een knal hoorden. Verder roken ze een wietlucht. Bij de controle kwam het mes naar voren.

Geld gestolen
STRIJEN - Bij een winkel aan de Kerkstraat in Strijen heeft iemand geld uit de kassa gestolen. Op woensdagmiddag 30 oktober 2002 stond er een man tussen de 40 en 45 jaar in de winkel. Hij zocht onder andere een schuurmachine uit. Hierna wilde de 'klant' betalen en liep even naar zijn auto om geld te halen. De onbekende man kwam niet meer terug. De eigenaar van de winkel ontdekte toen de vermissing van geld uit de kassa. Het kan zijn dat de zogenaamde klant het geld stal of dat hij de eigenaar afleidde en een ander de greep in de kassa deed.

Verkeerscontroles
PUTTERSHOEK/ MAASDAM- Tijdens een verkeerscontrole op de Sportlaan hebben agenten 11 bekeuringen uitgeschreven. De controle werd gehouden op woensdagmorgen, 30 oktober 2002, van 08.30 tot 10.30 uur. Er zijn in totaal 137 bestuurders gecontroleerd. Politieagenten schreven de bekeuringen uit voor 10 keer geen gordel dragen en één keer voor tijdens het rijden telefoneren.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole op de Beneden Oostdijk hebben agenten 11 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Tijdens de controle, die werd gehouden op woensdag 30 oktober 2002, van 10.30 tot 12.30 uur, controleerden de agenten in totaal 101 bestuurders.
HEINENOORD- Tijdens een controle op zwaar vervoer hebben agenten op de Reedijk vier bekeuringen uitgeschreven. De controle werd gehouden op woensdag 30 oktober 2002 van 07.00 tot 15.00 uur. Tijdens de controle werden 22 vrachtauto's gecontroleerd en gewogen. Drie vrachtauto's waren te zwaar beladen en van één van de vrachtauto's klopte de afmetingen niet.

Val van ladder
STRIJEN- Een 52 jarige dakdekker is van een ladder gevallen. De man was op woensdagmiddag, 30 oktober 2002, omstreeks 13.00 uur bezig met werkzaamheden aan 't Hoogt in Strijen. De man was op een ladder geklommen om zijn maat te roepen om te gaan eten. Deze hoorde daarna een klap en zag zijn collega op de grond liggen. Hij werd gestabiliseerd door personeel van de ambulancedienst, die assistentie kregen van personeel van de inmiddels gelande traumahelikopter. De man liep letsel op aan zijn oog en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Diefstal
NUMANSDORP - Drie inzittenden uit een auto zijn aangehouden. Op dinsdagmiddag 29 oktober 2002 kwam de melding van een diefstal bij een benzinestation aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Op de Reedijk zagen agenten de auto van de verdachten. Hierin lagen ruim 150 tubes tandpasta. De politie nam deze in beslag en onderzoekt de herkomst. De verdachten zijn 17 en 18 (2x) uit Rotterdam en Burgum.

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op dinsdag 29 oktober een gordelcontrole gehouden op de Laurens J. Costerstraat. In totaal zijn er 32 voertuigen gecontroleerd. Er werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordels.

Heler opgepakt
OUD-BEIJERLAND- Op maandag 28 oktober 2002 heeft de politie een 45-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van heling. De aanhouding gebeurde op last van de Officier van Justitie naar aanleiding van een woninginbraak die op 23 september in Heinenoord plaats vond. Uit onderzoek is gebleken, dat de man een mobiele telefoon die bij deze inbraak was gestolen, had verkocht. De man is verhoord en is na overleg met justitie in vrijheid gesteld. De politie maakt proces verbaal voor heling op.

Inbraak bedrijf
MIJNSHEERENLAND- Tussen zaterdag 26 oktober en maandag 28 oktober is er ingebroken bij een bedrijf aan de Hoofdlaan in Mijnsheerenland. De inbrekers hebben twee grendels van een raam aan de achterzijde van het pand geforceerd. Het hele pand is doorzocht. Er zijn twee ski-jassen, een leren jas en vier schilderijen gestolen. De totale waarde van de schilderijen bedraagt 5000 euro.

Aanrijding
PUTTERSHOEK- Een 45-jartige vrouw uit Puttershoek is op maandagmorgen 28 oktober tegen een geparkeerde auto aangereden. Dit gebeurde aan het Schouteneinde in Puttershoek. De geparkeerde auto liep hierbij schade aan de rechterzijde van het achterportier op. De politie heeft bij de vrouw een ademtest afgenomen. Hieruit bleek dat de vrouw te veel alcohol op had. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bezweken aan verwondingen
MAASDAM - Een 58-jarige man uit Maasdam is op maandagavond 28 oktober 2002 overleden aan zijn verwondingen. Deze liep hij op zondagavond 12 mei 2002 op bij een explosie van een snackwagen die stond naast een woning aan de Dorpsstraat in Maasdam. Op het moment werkte het slachtoffer bij deze wagen. Door de drukgolf van de explosie die dwars door de ramen van de woning heensloeg raakten zijn vrouw en kind die op de dijk stonden ook gewond.

Gevallen
NIEUW-BEIJERLAND - Een 16-jarige bromfietsster is gevallen. Het slachtoffer haalde op maandagmiddag 28 oktober 2002 iemand in op de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland. Hierbij viel zij en raakte licht gewond.

Storm
REGIO- De storm die op zondag 27 oktober 2002 over ons land raasde, heeft ook in de regio Zuid-Holland-Zuid veel materiele schade aangericht. De meldkamer van de politie heeft vanaf tien uur vele meldingen gekregen van omgewaaide bomen, wegwaaiende dakpannen, weggeslagen daken en omgevallen verkeersborden. Alle brandweerkorpsen in de regio zijn actief geweest met tal van hulpverleningen. Om alle meldingen te kunnen verwerken heeft de regionale meldkamer van de politie, brandweer en ambulancedienst extra personeel in gezet. Via het alarmnummer 112 zijn er ruim 700 telefoontjes binnengekomen. Ook het 0900-8844 nummer voor niet spoed eisende zaken is veelvuldig gebeld. Hier kwamen ruim 500 meldingen binnen. Mensen werd geadviseerd zo veel mogelijk binnen te blijven vanwege de gevaarlijke situatie op straat. Er is met name materiële schade gemeld. In de Hoeksche Waard is de N-217 ter hoogte van Mijnsheerenland afgesloten geweest. Hier vielen dakplaten van het benzinestation de weg op. Bij Mookhoek is een porto cabin die langs de HSL lijn stond, ingestort. Ook zijn er langs de HSL route diverse mobiele toiletten weggewaaid.

Inbraak bedrijf
'S-GRAVENDEEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 oktober is er bij een bedrijf aan de Mijlweg ingebroken. De inbrekers hebben een raam aan de voorzijde ingeslagen en zijn via het raam naar binnen gegaan. Er zijn twee computers en een monitor meegenomen.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 oktober ingebroken. Een van de eigenaren zag op zaterdagochtend dat de deur van het pand open stond. Het gehele pand is doorzocht. Er wordt vermoed dat de inbrekers met een valse sleutel het pand zijn binnengekomen. Er zijn computers, printers, laptops, software en telefoons meegenomen. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Een man heeft op zaterdag 26 oktober drie flesjes parfum gestolen bij een drogisterij aan de Molendijk. De politie heeft getracht de man te vinden, maar helaas was hij al ontvlucht. Het signalement van de man luidt als volgt: 1.80 meter lang, ongeveer 25 jaar oud, gekleed in grijze jas, droeg een bruine pet. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Oud-Beijerland via 0900-8844 (lokaal tarief)

Inbraak woning
ZUID-BEIJERLAND- In een woning aan de Dorpsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag 27 oktober ingebroken. De inbrekers hebben de achterdeur van de woning geforceerd. Het gehele huis is doorzocht. Er is onder meer een mobiele telefoon, geld en een leren jas meegenomen. De Technische Recherche gaat de inbraak onderzoeken.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag 25 oktober een gordel-, helm- en snelheidscontrole gehouden aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. In totaal zijn er 69 overtredingen begaan. Er zijn 65 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel. Twee personen zijn bekeurd voor te hard rijden en twee bromfietsers voor het rijden zonder helm.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdag 25 oktober heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Willem van Vlietstraat in Oud-Beijerland. Een personenauto bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Oud-Beijerland reed vanuit de Mariniersweg de Willem van Vlietstraat op. Toen zij rechtsaf een parkeerterrein in wilde rijden zag zij een snorfietser over het hoofd. De snorfietser een 79-jarige man uit Oud-Beijerland liep hierdoor schaafwonden en enkele kneuzingen op. De man is per ambulance overgebracht naar het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Caravan uitgebrand
STRIJEN- Op vrijdagavond 25 oktober is een caravan volledig uitgebrand. De caravan stond aan de Varkensdijk in Strijen. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer heeft het dak van een nabij gelegen schuur nat gehouden om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de schuur.

Inbraak woning
'S-GRAVENDEEL- Bij een woning aan de Vlasstraat in 's-Gravendeel is op vrijdagavond 25 oktober ingebroken. Aan de achterzijde van woning was een raam opengebroken zodat de dieven naar binnen konden komen. Toen de bewoners 's avonds thuis kwamen, zagen zij dat alle laden van de kasten open stonden. Ook op de bovenverdieping zijn de inbrekers geweest. Er zijn een spiegelreflex camera en laptop buit gemaakt.

Verdacht
OUD-BEIJERLAND - Een 32-jarige man uit Oud-Beijerland heeft een tijdje vast gezeten bij de politie. Agenten gingen op vrijdagavond 25 oktober 2002 naar de Oostdijk in Oud-Beijerland waar een aanrijding was. Bij de melding kwam tevens het bericht dat mensen vochten. Politiemensen zagen wel een groep personen maar geen vechtpartij. Omstanders wezen naar de 32-jarige man en vertelde dat deze een wapen had. Op het moment dat de verdachte op iemand afstormde hielden agenten hem aan. Ze vonden geen wapen.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza