Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 43

25/10 Illegaal vuurwerk
25/10 Doorgereden
24/10 Mishandeling
23/10 Alcohol
22/10 Ontploffing
22/10 Vernieling
21/10 Ongeval
21/10 Controle op jacht
21/10 Betrapt
21/10 Vermiste man dood gevonden
21/10 Zwaar gewond
20/10 Schade door alcohol
19/10 Aanrijding met letsel
19/10 Inbraak woning
19/10 Alcohol
19/10 Auto gestolen
18/10 Ongeval door alcohol

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Illegaal vuurwerk
's-GRAVENDEEL - De politie heeft zes zogenaamde Chinese rollen gevonden. Het vuurwerk lag in de schuur van een 40-jarige man uit 's-Gravendeel. Agenten waren daar op vrijdagmorgen 25 oktober 2002. De verdachte deed afstand van het vuurwerk. Dit jaar staat er voor het bezit van een Chinese rol al een boete van 200 euro en voor twee rollen een maximale straf van twee weken gevangenisstraf.

Doorgereden
NUMANSDORP - Een 73-jarige autobestuurster uit Zuid-Beijerland moet een boete van 220 euro betalen. Zij reed op vrijdagmorgen 25 oktober 2002 weg vanaf een parkeerterrein aan de Voorstraat in Numansdorp. Hierbij raakte een paar andere auto's beschadigd. De vrouw verklaarde dat ze pas thuis zag dat haar wagen schade had.

Mishandeling
PUTTERSHOEK - Na vernieling en mishandeling heeft de politie een 59-jarige man uit Puttershoek aangehouden. Deze ging op donderdagmorgen 24 oktober 2002 rond 00.40 uur 'door het lint' en vernielde in zijn woning aan het Nieuw Weverseinde in Puttershoek allerlei spullen. Ook mishandelde hij zijn 78-jarige moeder. Deze had verwondingen aan haar gezicht.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - Een 61-jarige autobestuurder heeft een rijverbod van vijf uur gehad. Hij reed op woensdagavond 23 oktober 2002 over de Hogeweg in Zuid-Beijerland. De wagen van de 61-jarige trok de aandacht van de agenten omdat deze plotseling een keer remde en geen richting aangaf. Uit de blaastest bleek dat de man uit Zuid-Beijerland teveel alcohol op had.

Ontploffing
GOUDSWAARD - Een 49-jarige man uit Goudswaard is gewond geraakt na een ontploffing. De oorzaak van het ongeval was een ontplofte compressor. Het deksel van het compressievat raakte het been van het slachtoffer. De compressor stond in de schuur van een woning aan de Coorndijkstraat in Goudswaard. De schuur was door de klap ontwricht. Het incident gebeurde op dinsdagavond 22 oktober 2002.

Vernieling
STRIJEN - Agenten hebben een 28-jarige man uit Strijen aangehouden. Hij vernielde een ruit van het politiebureau aan de Oranjestraat in Strijen. Hierna reed de verdachte weg. De aanhouding volgde op dinsdagavond 22 oktober 2002 bij de Sportlaan in Strijen. Op het bureau liet de politie een arts kijken naar de verwarde man.

Ongeval
's-GRAVENDEEL - Een 19-jarige bromfietser uit 's-Gravendeel is tegen een auto gegleden. Het ongeval gebeurde op maandagmiddag 21 oktober 2002 bij de kruising van de Rijkestraat met de Langestraat in 's-Gravendeel. De bromfietser verklaarde dat hij viel op het moment dat hij afremde. Hij had letsel aan zijn kuit en duim.

Controle op jacht
NUMANSDORP - Het Regionaal Bureau Milieuzaken (RBMZ) van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en ambtenaren van de provincie Zuid-Holland op maandag 21 oktober 2002 een actie in het kader van de controle op de jachtbepalingen gedaan. Door de actie werd een einde gemaakt aan een al langere tijd bestaande situatie dat wild ten behoeve van de jacht werd uitgezet. De actie vond plaats in de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen in de Hoeksche Waard. Bij de controle is ook gebruik gemaakt van een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten. De politie controleerde op het illegaal uitzetten van wild waarop gejaagd wordt. Daarnaast werd er gekeken of er werd gejaagd op voerplaatsen. Volgens de Flora en Faunawet is het verboden om te jagen binnen tweehonderd meter van een voerplaats. Een 61-jarige man uit Numansdorp en een 59-jarige Nederlander, woonachtig in België, zijn als verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Zij worden beiden verdacht van het illegaal uitzetten van wild en jagen op voerplaatsen. De politie nam 3 vuurwapens en 22 geschoten fazanten in beslag. Bij de jacht waren in totaal 27 mensen betrokken die allen ter plaatse zijn gehoord. In de nabije toekomst zal het RBMZ meerdere controles op de bepalingen van de Flora en Faunawet uitvoeren.

Betrapt
OUD-BEIJERLAND - Personeel van een garagebedrijf heeft een 26-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Op het moment dat de verdachte op maandagmiddag 21 oktober 2002 het pand van de garage aan de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland uit wilde ontdekte men een LCD-scherm in een van de jaszakken van de 26-jarige. Verder legde de man een DVD-speler onder een auto.

Vermiste man dood gevonden
OUD-BEIJERLAND - De heer Izaak Mallegrom uit Oud-Beijerland die sinds 12 oktober 2002 vermist was, is op maandagmorgen 21 oktober 2002 omstreeks 10.00 uur dood gevonden. Personeel van de provincie Zuid-Holland vond hem tijdens baggerwerk in een sloot aan de Ruisscheweg in Oud-Beijerland. Een GGD-arts stelde vast dat de man door verdrinking om het leven kwam. De groene Union damesfiets waarmee de heer Mallegrom op zaterdag 12 oktober vertrok, heeft de politie nog niet teruggevonden.

Zwaar gewond
ZUID-BEIJERLAND - Een 27-jarige bromfietser is zwaar gewond geraakt bij een ongeval. Waarschijnlijk sloeg de bromfietser uit Zuid-Beijerland op de Hogeweg in Zuid-Beijerland plotseling linksaf. De 27-jarige bestuurder uit Goudswaard van een bestelbus kon hem niet ontwijken. Door de klap werd het slachtoffer gelanceerd en belandde ongeveer dertig meter verder in de sloot. Hij had in ieder geval letsel aan zijn mild, ruggenwervel en hoofd. De ambulance bracht hem in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het ongeval gebeurde op maandagmorgen 21 oktober 2002 rond 07.00 uur.

Schade door alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 20 oktober 2002, omstreeks 03.15 uur, is een 33 jarige man uit Zuid-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had kort daarvoor met zijn auto op het Marktplein twee metalen paaltjes omver gereden. Dit werd gezien door een politieagent, die vervolgens zijn collega's inseinde. Deze hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats ongeval en het rijden onder invloed heengezonden. Hij kreeg tevens een rijverbod van 2 uren.

Aanrijding met letsel
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagavond, 19 oktober 2002, omstreeks 20.45 uur, vond op de kruising Beneden Oostdijk met de Jan van der Heijdenstraat een aanrijding plaats, waarbij een 16 jarige bromfietser een gebroken been opliep. Hij is per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. De jongen kreeg op de kruising geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 64 jarige vrouw uit Lelystad, die komende vanaf de Jan van der Heijdenstraat linksaf de Beneden Oostdijk opreed.

Inbraak woning
MIJNSHEERENLAND- Op zaterdagavond, 19 oktober 2002, is tussen 10.45 en 22.00 uur, ingebroken in een woning aan de Binnenbans. Nadat het slot van de achterdeur werd geforceerd, kon men binnenkomen. De inbrekers doorzochten de gehele woning. Gestolen zijn o.a. een fototoestel, een camera, een mobiele telefoon en sieraden. Bij de buren werd ook het slot van de achterdeur geforceerd. Doordat er bijzetsloten op de deur zaten is het niet gelukt om binnen te komen en bleef het bij een poging. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Alcohol
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdagochtend, 19 oktober 2002, omstreeks 01.30 uur, is op de Havenstraat een 20 jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

Auto gestolen
KLAASWAAL- In de nacht van vrijdag 18 oktober op zaterdag 19 oktober 2002, is vanaf de Lindenlaan een donker blauwe Ford Escort, kenteken JS-HD-77 gestolen.

Ongeval door alcohol
HEINENOORD- Op vrijdagavond, 18 oktober 2002, omstreeks 20.15 uur, botste een 31 jarige man uit Rotterdam op de Rijksweg A29 met zijn bestelauto door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail. Daardoor ontstond lichte schade. Omdat de bestuurder alcohol had gedronken hielden politieagenten hem aan. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden. De bestelauto wordt technisch onderzocht.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza