Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 42

18/10 Inbraak bedrijf
18/10 Alcohol
17/10 Gestolen truck
16/10 Vermist
16/10 Alcohol
16/10 Suikerbieten
15/10 Vernieling
15/10 Fietsenkijkdag politie
15/10 Keurmerk Veilig Wonen
15/10 Alcohol
15/10 Gestolen auto
14/10 Waterfiets
14/10 Gestolen kippenhok
14/10 Ongeval
14/10 Inbraak autobedrijf
13/10 Verdacht
13/10 Auto gestolen
13/10 Bedreiging
13/10 Bierflesje
12/10 Botsing
12/10 Aanrijding
12/10 Auto tegen boom
12/10 Alcohol
11/10 Dronken

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 oktober 2002, is ingebroken in een bedrijf aan de Industriestraat. Nadat aan de achterzijde een ruit werd ingeslagen kon men het pand betreden. In de loods stond een bestelauto welke door de inbrekers werd meegenomen. Voor zover bekend zijn er geen andere spullen gestolen.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 18 oktober 2002, omstreeks 01.40 uur, is op de Stougjesdijk een 36 jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Nadat hij direct de boete van 499 euro betaalde is hij meteen rijverbod van 5 uren heengezonden.

Gestolen truck
's-GRAVENDEEL - Een pas gestolen vrachtwagen is op donderdagmorgen 17 oktober 2002 teruggevonden op een carpoolplaats in Papendrecht. Men ontdekte de diefstal vanaf een bedrijfsterrein aan de Havenweg in 's-Gravendeel. Mogelijk gebruikten de verdachten de vrachtwagen bij de diefstal van een aggregaat die stond op een bouwterrein aan de Maasdamseweg in 's-Gravendeel.

Vermist
OUD-BEIJERLAND - Sinds zaterdag 12 oktober 2002 wordt de 86-jarige Izaak Mallegrom uit Oud-Beijerland vermist. Hij vertrok op zaterdagmiddag met zijn groene Union damesfiets vanaf zijn huis en hierna zag niemand hem meer. De politie onderzoekt waar de heer Mallegrom nu is. De kenmerken van hem zijn: lengte 1.84 m, zeer mager postuur, blauwe ogen, grijs haar en kalend, gekleed in een colbert, draagt een goudkleurig horloge. De 86-jarige man is slecht ter been en sloft een beetje. Het fietsen gaat hem redelijk af. De politie zoekt mensen die de heer Mallegrom zagen op zaterdag 12 oktober of de dagen hierna. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Oud-Beijerland bereikbaar via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 62-jarige man uit Klaaswaal heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op woensdagavond 16 oktober 002 over de Buijensweg in Mijnsheerenland. Agenten controleerden de automobilist en ontdekten het te hoge alcoholpromillage bij hem.

Suikerbieten
MIJNSHEERENLAND - Een lading suikerbieten is beland in de sloot. Een 46-jarige vrachtwagenbestuurder uit Maasdam reed op woensdagmiddag 16 oktober 2002 over de Polderweg in Mijnsheerenland. De trekker kwam in de berm terecht.. De man stuurde tegen. De trekker reed weer op het asfalt maar de oplegger niet. Deze kantelde en trok ook de trekker op zijn kant. De bieten rolden de sloot in. De politie sloot de Polderweg af tot in de avond.

Vernieling
PUTTERSHOEK - De politie heeft een 32-jarige man uit Sint Annaland aangehouden. Hij gooide op dinsdagavond 15 oktober 2002 een ruit kapot van de woning van zijn ex-vriendin. Op het moment dat agenten bij het pand aan de Plataanstraat in Puttershoek kwamen was de 32-jarige weg maar kwam even later weer terug.

Fietsenkijkdag politie
OUD-BEIJERLAND - Op zaterdag 2 november 2002 organiseert de politie in de Hoeksche Waard een fietsenkijkdag. Fietsen die de politie de afgelopen maanden vond worden op deze dag uitgestald op het politiebureau aan de Scheepmakerhaven 6 in Oud-Beijerland. Op vertoon van een aangifte kunnen mensen kijken of hun fiets bij de gevonden fietsen staat. Als er nog geen aangifte is gedaan dan kan dit alsnog gedaan worden. De politie zal op deze dag ook fietsen graveren. De kijkuren zijn van 11.00 tot 14.00 uur.

Keurmerk Veilig Wonen
OUD-BEIJERLAND - Inwoners van de Hoeksche Waard die in aanmerking willen komen voor het Keurmerk Veilig Wonen of advies hierover willen kunnen vanaf maandag 21 oktober 2002 terecht bij de vakadviseur Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Deze adviseur is te bereiken via 0900-8844 (lokaal tarief). Tot op heden werden de certificaten en controles verzorgd door het Preventieteam Hoeksche Waard. Dit team gaat per 18 oktober stoppen met hun werkzaamheden. In de afgelopen drie jaar schreef het preventieteam alle bewoners aan van huizen van twee jaar of ouder. Zo'n 25% van de bewoners vroeg advies. Het preventieteam controleerde de betreffende huizen en gaf de bewoners adviezen over de benodigde beveiliging van hun huis. Mensen die dit advies opvolgden ontvingen het certificaat Veilige Woning.

Alcohol
HEINENOORD - Op de N 217 in Heinenoord heeft de politie een 25-jarige autobestuurder uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde op dinsdagmorgen 15 oktober 2002 rond 02.15 uur. Agenten controleerden de 25-jarige waaruit bleek dat hij een te hoog alcoholpromillage had.

Gestolen auto
MAASDAM - Twee inzittenden van een auto zijn aangehouden. Agenten hielden hun aan op dinsdagmorgen 15 oktober 2002 om 04.20 uur op de rijksweg A29. De verdachten zaten in een zojuist gestolen auto. De auto kwam uit de Fazant in Maasdam. Nadat de melding kwam van de diefstal stelden agenten direct een onderzoek in en ontdekten de wagen. De aangehouden verdachten zijn 24 en 32 jaar en komen uit Rotterdam.

Waterfiets
MAASDAM- De politie heeft op maandag 14 oktober 2002 een waterfiets gevonden op de Binnenmaas nadat een getuige haar waarschuwde. De twee drijvers van de waterfiets zijn oranje. Het gaat om een zogenaamde eenpersoonsfiets. De politie verzoekt de eigenaar van de waterfiets contact op te nemen met het politiebureau Binnenmaas via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gestolen kippenhok
WESTMAAS - De politie heeft in een onderzoek naar de diefstal van een kippenhok een 29-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De diefstal gebeurde op zondagavond 6 oktober 2002 vanaf een bedrijfsterrein aan de Stougjesdijk in Westmaas. De aanhouding van de verdachte vond plaats op maandagmiddag 14 oktober 2002. Vooralsnog ontkent hij iedere betrokkenheid.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - Een 22-jarige autobestuurster uit Rotterdam heeft verwondingen aan haar hoofd opgelopen. Ze reed op maandagmiddag 14 oktober 2002 over de rijksweg A29 bij Mijnsheerenland. Door mogelijk het overvloedige regenwater raakte zij de macht over haar stuur kwijt. De wagen botste tegen de vangrail van de middenberm, hierna tegen de aanhanger van een vrachtwagencombinatie en hierna nog een keer tegen de twee. Uiteindelijk belandde de auto in de berm rechts van de weg. De ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Inbraak autobedrijf
ZUID-BEIJERLAND - Een deel van de buit van een inbraak is weer terug. Op maandagmorgen 14 oktober 2002 rond 04.00 uur vond de inbraak plaats bij een autobedrijf aan de Zuidzijdsedijk in Zuid-Beijerland. Er verdween vanuit de loods een waterscooter. Verder namen de verdachten een aanhangwagen en een zwarte Alfa Romeo 164 met het kenteken YD-43-XD mee. Ook stopten de inbrekers allerlei spullen in een andere auto van het bedrijf. Deze wagen strandde in de buurt van het bedrijf.

Verdacht
's-GRAVENDEEL - Een 28-jarige man uit Hoogvliet is aangehouden. Hij zat op zondagavond 13 oktober 2002 in een auto die keerde bij een parkeerplaats aan de Schuilingenweg in 's-Gravendeel. Agenten waren daar ook na een melding dat er twee mannen in de buurt rondliepen. Op het moment dat een agent de 28-jarige controleerde stapte een passagier uit en liep weg. De man uit Hoogvliet gaf niet direct zijn naam. Ook had hij geen autopapieren bij zich. Verder bleek dat de auto niet verzekerd was. De politie nam de 28-jarige mee voor verder onderzoek.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een personenauto is gestolen uit de Jan Lievenslaan in Oud-Beijerland. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken PJ-VL-81. Waarschijnlijk gebeurde de diefstal in de nacht van zaterdag op zondag 13 oktober 2002.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND - Op de Ooststraat in Oud-Beijerland heeft de politie een 52-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij bedreigde op zondag 13 oktober 2002 zijn ex-echtgenote. De verdachte bonkte onder andere op haar deur. Na een zoektocht vonden agenten de 52-jarige op een parkeerplaats in zijn auto.

Bierflesje
OUD-BEIJERLAND- Een 21 jarige man uit Zwartewaal heeft een bierflesje tegen zijn hoofd gekregen. Hij liep daarbij een snee in zijn voorhoofd op, welke werd behandeld door een arts. De 21 jarige man was op zondagochtend, 13 oktober 2002, in een café aan het Marktplein. Hij stond omstreeks 02.45 uur op de dansvloer en voelde een harde klap tegen zijn voorhoofd. Bleek dat er een onbekend persoon vanaf buiten een bierflesje door een ruit had gegooid welk tegen zijn hoofd kwam. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader.

Botsing
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagmiddag, 12 oktober 2002, omstreeks 14.25 uur, vond op de kruising Ranonkelstraat met de Hyacinthstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, waarbij een vrouw uit Oud-Beijerland (leeftijd nog onbekend) gewond raakte. Zij is met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis te Rotterdam. De vrouw zat in een auto bestuurd door een 67 jarige vrouw uit Oud-Beijerland welke reed over de Hyacintstraat in de richting van de Acaciastraat. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 42 jarige man uit Oud-Beijerland, die vanuit de Ranonkelstraat kwam. Als gevolg van de aanrijding raakte de auto van de vrouw totaal vernield en de auto van de man liep schade aan de voorzijde op.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagmiddag, 12 oktober 2002, omstreeks 16.05 uur, is op de Poortlaan een 7 jarig jongetje uit Oud-Beijerland geschept door een personenauto. Het jongetje is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. Het jongetje kwam op zijn fietsje tussen woningen vandaan en werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 35 jarige vrouw uit Oud-Beijerland.

Auto tegen boom
MOOKHOEK- Op zaterdagmiddag, 12 oktober 2002, omstreeks 17.20 uur, is op de Strijensedijk een personenauto tegen een boom gebotst. De twee inzittenden, een man (leeftijd nog onbekend) uit 's-Gravendeel en een 19 jarige man uit Strijen raakten gewond. Door nog onbekende oorzaak botste de auto tegen een boom. Attente omstanders blusten een beginnend brandje aan de personenauto en verleende hulp aan de slachtoffers. Het ambulancepersoneel stabiliseerde de slachtoffers en kreeg daarbij assistentie van personeel van de traumahelikopter. Beide slachtoffer liepen diverse verwondingen op waaronder aan hun benen. De man uit 's-Gravendeel is per ambulance naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht vervoerd en de 19 jarige man uit Strijen per ambulance naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. Het is nog niet duidelijk wie de bestuurder van het voertuig was. Personeel van de Regionale verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De weg is geruime tijd afgesloten geweest hetgeen oponthoud voor het overige verkeer veroorzaakte. De brandweer uit Strijen verleende assistentie op de plaats van het ongeval.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - De politie heeft op de Alexanderstraat in 's-Gravendeel een 19-jarige automobilist uit Strijen aangehouden. Die reed daar op zaterdagmorgen 12 oktober 2002 rond 02.30 uur. Hij had een te hoog alcoholpromillage.
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 13 oktober 2002, omstreeks 00.40 uur, is op de Hoefsmid een 34 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Nadat hij direct een boete van 227 euro betaalde, is hij met een rijverbod heengezonden.
PUTTERSHOEK- Op zondagochtend, 13 oktober 2002, omstreeks 04.45 uur, is op de Postweg een 22 jarige man uit Schiedam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Nadat hij direct de boete van 499 euro betaalde is hij met een rijverbod van 4 uren heengezonden.

Dronken
OUD-BEIJERLAND - Een 45-jarige man die waarschijnlijk verblijft in Oud-Beijerland is aangehouden. Agenten gingen op vrijdagavond 11 oktober 2002 naar een supermarkt aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. Daar reed de dronken man winkelwagentjes de roltrap op. Hij was niet te verstaan en kon nauwelijks op zijn benen staan. Hierop volgde zijn aanhouding.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza