Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 41

11/10 Ongeval
10/10 Alcohol
10/10 Auto gestolen
09/10 Aanrijding
09/10 Vernieling
09/10 Aanhouding
09/10 Ongeval
08/10 Mishandeling
08/10 Alcohol
08/10 Vernieling
08/10 Verkeerscontrole
08/10 Ongeval
08/10 Rookontwikkeling
06/10 Brandje
06/10 Alcohol
05/10 Auto in de sloot
05/10 Inbraak
04/10 Exclusieve auto gestolen
04/10 Inbraken

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeval
's-GRAVENDEEL - Een autobestuurder (leeftijd niet bekend) uit Dordrecht is gewond geraakt. Hij reed op vrijdagmorgen 11 oktober 2002 rond 06.10 uur in een bestelauto over de Kiltunnelweg in 's-Gravendeel. Voor hem remde een vrachtauto en dat zag de automobilist uit Dordrecht waarschijnlijk te laat. De twee voertuigen botsten. Door de klap had de automobilist last van zijn buik. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Dordrecht.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Op de N 489 in Mijnsheerenland heeft de politie een 61-jarige autobestuurder uit Klaaswaal aangehouden. Hij reed daar op donderdagavond 10 oktober 2002. Na controle bleek dat de man teveel alcohol op had. Hier kreeg hij onder andere een rijverbod van vijf uur voor.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Vanaf een bedrijfsterrein aan de Griendweg in 's-Gravendeel is een bestelauto gestolen. Dat ontdekte men op donderdagmorgen 10 oktober 2002. Het gaat om een witte Volkswagen LT met het kenteken VX-67-PS.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Een bestelbus heeft een meisje (leeftijd niet bekend) uit Strijensas aangereden. Dat gebeurde op woensdagmiddag 9 oktober 2002 op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. Mogelijk zag het slachtoffer de bestelbus te laat. Door de klap vloog zij door de lucht en belandde op straat.

Vernieling
's-GRAVENDEEL - Een 27-jarige vrouw uit 's-Gravendeel is aangehouden voor vernieling. Agenten gingen op woensdagmorgen 9 oktober 2002 naar een bank aan het Weegje in 's-Gravendeel. De verdachte was daar binnen en wilde niet weg. Ze vernielde een brievenbus. Na haar aanhouding en tijdens het transport naar de politiecel in Dordrecht verzette de verdachte zich flink.

Aanhouding
HEINENOORD - De politie heeft een 16-jarige jongen uit Puttershoek aangehouden. Agenten hielden op woensdagmorgen 9 oktober 2002 een bromfietscontrole in de buurt van de rijksweg A29 bij Heinenoord. Ze controleerden ook de 16-jarige. Hij kreeg drie bekeuringen omdat zijn brommer te snel kon, een verkeerd plaatje had en het ontbreken van voorremmen. Even later kwam de verdachte terug en beweerde dat de politie zijn brommer kapot had gemaakt. Na het gesprek weigerde de jongen weg te gaan. Hierop volgde zijn aanhouding. De politie controleerde overigens 28 bromfietsen en schreef 9 bekeuringen.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Een crossfietser is gevallen. Dat gebeurde op woensdagmiddag 9 oktober 2002 op een veldje aan de Spuidijk achter de manege in Oud-Beijerland. De jongen (verdere gegevens niet bekend) fietste daar en nam een heuvel niet goed. Hierdoor viel het slachtoffer met zijn hoofd op de grond. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Mishandeling
's-GRAVENDEEL - Een 30-jarige man uit 's-Gravendeel is aangehouden. Hij kreeg op dinsdagavond 8 oktober 2002 onenigheid met zijn 36-jarige vriendin en duwde haar. Verder pakte de verdachte haar bij de hals. Agenten hielden de man aan bij de Poldervaart in 's-Gravendeel.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft een 36-jarige autobestuurder uit Numansdorp aangehouden. Hij was op dinsdagavond 8 oktober 2002 betrokken bij een klein ongeval op de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Na controle bleek dat de man teveel alcohol op. Hiervoor kreeg hij onder andere een rijverbod van vijf uur. Later in de avond hielden agenten de 36-jarige weer aan. Hij reed ondanks zijn rijverbod over de Maasdamseweg in 's-Gravendeel. Na deze aanhouding vorderden politiemensen zijn rijbewijs in.

Vernieling
PUTTERSHOEK - Twee jongens zijn aangehouden voor vernieling. Getuigen die op dinsdagavond 8 oktober 2002 voetbalden in de buurt zagen dat drie jongens een houten wand omschopten bij een gebouwtje aan de Eikenlaan in Puttershoek. De getuigen zochten en vonden er twee. De jongens zijn 16 jaar en komen uit Puttershoek.

Verkeerscontrole
MAASDAM - Bij een verkeerscontrole op de Sportlaan in Maasdam hebben onder andere elf autobestuurders een bekeuring gehad omdat ze geen gordel drogen. De controle gebeurde op dinsdagmorgen 8 oktober 2002. De politiemensen schreven verder nog drie bekeuringen voor andere overtredingen.

Ongeval
STRIJEN - Een 16-jarige bromfietser uit Strijen is gewond geraakt. Hij reed op dinsdagmorgen 8 oktober 2002 over de Industriestraat in Strijen. Daar stond een vrachtauto stil. De bromfietser wilde tussen deze vrachtwagen en een paaltje door. Dat lukte niet. Eerst raakte het slachtoffer het paaltje en hierna de vrachtauto.

Rookontwikkeling
OUD-BEIJERLAND - De brandweer heeft een raampje ingeslagen om zo een horecagelegenheid binnen te komen. Een getuige meldde op dinsdagmorgen 8 oktober 2002 rond 05.30 uur dat de zaak aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland vol rook stond. Na onderzoek binnen bleek dat de vaatwasser nog aan was en deze veroorzaakte rook maar geen brand.

Brandje
NUMANSDORP - De brandweer heeft een brandje bij een speelterrein aan de Zijlstraweg in Numansdorp geblust. Dat gebeurde op zondagmiddag 6 oktober 2002. Tegen een gebouwtje lag oud meubilair dat in brand stond. Het vuur sloeg door de houten wand het honk in.

Alcohol
NUMANSDORP- Op de N487 werd op zondag 6 oktober omstreeks 01.30 uur een 35-jarige automobilist uit Oud Beijerland aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en een boete van 190 Euro.

Auto in de sloot
ZUID BEIJERLAND- Op de Noord Achterweg reed op zaterdag 5 oktober omstreeks 14.45 uur een 22-jarige automobilist uit Oud-Beijerland in een gedempte sloot. De man werd dezelfde avond gezond en wel uit het ziekenhuis ontslagen.

Inbraak
'S GRAVENDEEL- In een horecagelegenheid aan de Hendrik Hamerstraat is op zaterdag 5 oktober tussen 04.00 en 15.00 uur ingebroken. De inbrekers konden binnen komen door een deur open te breken. Er werd een projector gestolen.

Exclusieve auto gestolen
'S- GRAVENDEEL- Op de Mijlweg werd tussen 3 oktober en 4 oktober een auto gestolen van het type Carver. Dieven wisten een loods binnen te komen en de auto vermoedelijk met gebruik van een aanhanger te stelen. De Carver is goudkleurig en heeft een waarde van 69000 Euro.

Inbraken
NUMANSDORP- In de nacht van donderdag op vrijdag 4 oktober 2002 hebben er in het centrum van Numansdorp drie inbraken plaats gevonden. Bij de apotheek namen de verdachten geld mee en bij een reisbureau een kluis waarin tickets en voor meer dan 1000 euro aan geld lag. Ook bij een café is er in dezelfde nacht ingebroken. Hier bestond de buit uit drank en de fooienpot. Een getuige zag dat er vier mannen in een auto in de buurt van de winkels wegreden. De politie zoekt meer getuigen die wellicht iets zagen van de inbraken of meer informatie hebben. Zij kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza