Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 40

03/10 Getuigen gezocht
03/10 Hennepplantage
03/10 Alcohol
03/10 Inbraak
02/10 Aanrijding
02/10 Alcohol
02/10 Beroving
01/10 Goede voorbeeld?
01/10 Lekker geslapen
01/10 Achtervolging
30/09 Onder invloed
30/09 Flitspaal in brand
29/09 Gewond bij val
28/09 Verdacht voorwerp
28/09 Heling controle
28/09 Verkeersongeval
28/09 Brand
28/09 Vechtpartij
27/09 Winkeldiefstal
27/09 Onder invloed
27/09 Aanhouding

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Getuigen gezocht
OUD BEIJERLAND- Het 49-jarige slachtoffer van de overval op woensdagmorgen 2 oktober 2002 aan de James Wattstraat in Oud Beijerland is ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd. Dit is gebleken in het ziekenhuis. De man is dezelfde dag nog geopereerd. De overval vond tussen 11.00 uur en 11.30 uur op woensdagmorgen plaats aan het eind van de James Wattstraat, gelegen op het industrieterrein De Bosschen. De man heeft hier een loods, waar hij op dat moment werkzaamheden verrichtte. De recherche Oud Beijerland heeft een team opgesteld van 10 personen om deze gewelddadige overval onderzoekt. De politie is op zoek naar getuigen die omstreeks 11.00 uur op 2 oktober op het industriegebied zijn geweest en wellicht iets gezien of gehoord hebben en de politie informatie kan verschaffen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Oud-Beijerland via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Hennepplantage
'S-GRAVENDEEL- In een loods aan de Nieuweweg is op donderdag 3 oktober omstreeks 14.00 uur een hennepplantage ontmanteld. De politie, Netwerk en de Eneco zijn bij de ontmanteling betrokken geweest. Er zijn verschillende goederen in beslag genomen o.a. : Afval van een vorige oogst, hoeveelheden kweekbenodigdheden, verlichting, koolstoffilters, afzuiginstallaties, 26 vuilniszakken met daarin ongeveer 20 planten. Alles zal worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND- Op de Stougjesdijk is op donderdag 3 oktober omstreeks 19.55 uur een 54-jarige man uit Dinteloord aangehouden omdat hij met te alcohol op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Inbraak
NUMANSDORP- In een apotheek aan de Hoekstraat is in de nacht van donderdag 3 oktober omstreeks 05.00 uur ingebroken. Hierbij werd geld uit de kassa weggenomen. Wanneer getuigen meer weten kunnen zij contact opnemen met de wachtcommandant te Oud-Beijerland via 0900-8844 (lokaal tarief)

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Een 53-jarige fietser uit 's-Gravendeel heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen bij een ongeval. Een auto reed op woensdagmiddag 2 oktober 2002 weg uit parkeerstand en raakte het slachtoffer. Dat gebeurde op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland.

Alcohol
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft op het Zwartsluisje in Zuid-Beijerland een 25-jarige autobestuurder uit Roosendaal aangehouden. Agenten reden daar op woensdagavond 2 oktober 2002. De hun tegemoetkomende automobilist verblinde hen door zijn mistlichten. De politiemensen controleerden de 25-jarige en zeiden iets over de mistlichten. Verder had de man geen gordel om en zijn rijbewijs niet bij zich. Ook bleek uit de blaastest dat de 25-jarige teveel alcohol op had.

Beroving
OUD-BEIJERLAND - Een 49-jarige man uit Oud-Beijerland is gewond geraakt bij een beroving. Het slachtoffer werkte op woensdagmorgen 2 oktober 2002 bij zijn bedrijf aan de James Wattstraat in Oud-Beijerland. Om ongeveer 11.45 uur vond een getuige de 49-jarige buiten voor de loods. Het slachtoffer had verwondingen aan zijn hoofd. Het enige wat hij kon vertellen was dat twee mannen hem hadden beroofd en geslagen. Waarschijnlijk namen de verdachten geld mee. De beroving gebeurde op het industriegebied in ieder geval voor 11.45 uur. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8444 (lokaal tarief) en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland.

Goede voorbeeld?
OUD-BEIJERLAND - Na een ruzie heeft de politie een 37-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden. Zij sloeg op dinsdagmiddag 1 oktober 2002 een 31-jarige vrouw uit Oud-Beijerland bij de Titiaanstraat in Oud-Beijerland. Dit na een onenigheid over het gedrag van de dochter van de 37-jarige. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau.

Lekker geslapen
HEINENOORD - Agenten hebben een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De verdachte lag op dinsdagmorgen 1 oktober 2002 te slapen in een school aan de Heyne van Althenastraat in Heinenoord. Op het bureau verklaarde de 33-jarige dat hij op maandagavond een slaapplaats zocht en bij de school terechtkwam. Hij gooide een ruit kapot en ging het pand in. Hierna viel hij op de grond in slaap tot het moment dat politiemensen hem wakker maakten.

Achtervolging
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft na een achtervolging een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Deze reed op dinsdagmorgen 1 oktober 2002 rond 06.00 uur in een auto door Puttershoek. Agenten gaven hem een stopteken maar de automobilist reageerde niet en reed snel door. De achtervolging begon waarbij er snelheden van rond de 130 kilometer per uur gehaald werden. De achtervolging eindigde voor de verdachte in een sloot langs de Wintersweg in Mijnsheerenland waar hij inreed. De auto waar de 34-jarige inzat was gestolen.

Onder invloed
HEINENOORD - Agenten hebben het rijbewijs van een 47-jarige autobestuurder uit Heinenoord ingevorderd. Hij reed op maandagmorgen 30 september 2002 rond 00.40 uur over het Oosteinde in Heinenoord. Na controle bleek het te hoge alcoholpromillage bij de man.

Flitspaal in brand
HEINENOORD - Een flitspaal heeft in brand gestaan. Agenten zagen op maandagmorgen 30 september 2002 rond 02.00 uur dat er rook uit de paal kwam. Ze blusten het vuur met een brandblusser. De paal staat langs de N 217 in Heinenoord.

Gewond bij val
OUD-BEIJERLAND - Een 8-jarige jongen uit Oud-Beijerland is uit een boom gevallen. Dat gebeurde op zondagmiddag 29 september 2002 bij de Tienvoet in Oud-Beijerland. Waarschijnlijk viel het slachtoffer ongeveer drie meter. Medewerkers van de traumahelikopter verleenden assistentie aan het ambulancepersoneel. De ambulance bracht de 8-jarige naar een ziekenhuis in Rotterdam. Hij had in ieder geval een gebroken arm, nek- en rugklachten.

Verdacht voorwerp
ZUID-BEIJERLAND- Op een stuk akkerland aan de Molendijk is een ijzeren bol gevonden. De bol heeft een ongeveer 60 tot 70 centimeter groot. Het zou kunnen gaan om een zuurstof tank. De explosieve opruimingsdienst zal de ijzeren bol verwijderen.

Heling controle
HEINENOORD- Op zaterdag 28 september heeft de politie een controle uitgevoerd op een vlooienmarkt aan de Boonsweg in Heinenoord. Dit gebeurde in samenwerking met de douane en de stichting namaakbestrijding. In totaal zijn er twee personen aangehouden. Een 54-jarige man uit Melissant is aangehouden vanwege het in bezit hebben van gesignaleerde elektrische gereedschappen. Hij mocht na het betalen van een boete weer naar huis. Daarnaast werd een 56-jarige man uit Rotterdam aangehouden, omdat hij diverse (nieuwe) fietsen en fietstassen gestolen zou hebben. Deze man is in verzekering gesteld. De politie heeft diverse artikelen in beslag genomen zoals illegale cd's, namaak riemen, namaak horloges, telefoonfrontjes, illegale cd-roms. Daarnaast zijn bij twee personen laserpennen aangetroffen. Deze pennen zijn in beslag genomen.

Verkeersongeval
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdag 28 september heeft er aan de begin van de avond een ongeval plaats gevonden aan de Langeweg ter hoogte van het sportcomplex de Kikkershoek. Een 24-jarige man uit Oud-Beijerland reed met zijn auto vanaf de Koninginneweg de rotonde op. Een 42-jarige vrouw uit Oud-Beijerland reed voor de man op de rotonde en wilde rechtsaf slaan in de richting van de Langeweg. De man ging ervan uit dat de vrouw rechtdoor bleef rijden en zag daarom te laat dat zij remde en rechtsaf wilde slaan. Hierdoor reed de man bovenop de achterzijde van de auto van de vrouw. De vrouw is per ambulance naar het Ikazia ziekenhuis vervoerd. Haar verwondingen vielen mee en ze mocht in de loop van de avond weer naar huis.

Brand
MAASDAM- Op zaterdagavond 28 september is er brand geweest aan de achterzijde van een school aan de Fazant. Een getuige hoorde knallen van vuurwerk en zag een jongen weglopen . Vervolgens reed hij met hoge snelheid weg. De brand kon vrij snel worden geblust.

Vechtpartij
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van zaterdag op zondag 29 september heeft er een vechtpartij plaats gevonden in Oud-Beijerland. De vechtpartij begon aan de Spuidijk en werd later voortgezet aan het Vierwiekenplein. De politie heeft twee jongens aangehouden. Het gaat om 17-jarige jongen en een 18-jarige jongen beiden afkomstig uit Oud-Beijerland. De jongens zijn in verzekering gesteld. Een 16-jarige jongen uit Klaaswaal heeft aangifte van mishandeling gedaan. Twee andere jongens zouden ook geschopt en geslagen zijn.

Winkeldiefstal
PUTTERSHOEK- Een 56-jarige man uit Puttershoek is vrijdag 27 september aangehouden omdat hij goederen had gestolen. De bedrijfsleidster van een supermarkt aan het Oranjeplein had de man aangehouden omdat hij een pak lasagne in zijn tas had gedaan en zonder deze te betalen de winkel uit wilde lopen. Omdat de man hiervoor al eerder is aangehouden, zal hij worden gedagvaard.

Onder invloed
'S-GRAVENDEEL- Een 39-jarige man uit Puttershoek is in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 september door de politie aangehouden. De man reed pver de Molendijk in 's-Gravendeel en werd in verband met een alcoholcontrole verzocht te stoppen. Uit de ademtest bleek dat de man te veel alcohol had genuttigd. De man is meegenomen naar het politiebureau. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag een 33-jarige man uit Heinenoord aangehouden. De man viel enkele jongeren lastig die aan de Willem van Vlietstraat in Oud-Beijerland aan het skaten waren. De politie vroeg de man naar zijn personalia, maar dit wilde hij niet geven. Hierop heeft de politie de man overgebracht naar het politiebureau. Hier werd de identiteit van de man wel duidelijk en bleek dat man een mobiele telefoon had gestolen en nog een boete van 45 euro moest betalen. De politie heeft de man ingesloten.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza