Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 39

27/09 Ongeval
26/09 Controle vrachtverkeer
26/09 Inbraak woning
25/09 Voorlichting drugs
25/09 Inbraken opgelost
25/09 Verkeerscontrole
25/09 Onder invloed
24/09 Bromfietscontrole
23/09 Vernieling
23/09 Verkeersongeval
23/09 Computers gestolen
23/09 Inbraak woning
22/09 Onder invloed
22/09 Auto inbraken
22/09 Brand
21/09 Onder invloed
21/09 Harddrugs
21/09 Gestolen auto
21/09 Onder invloed
13/09 Bureau Halt
13/09 Onder invloed

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Ongeval
NIEUW-BEIJERLAND- Op vrijdagmorgen, 27 september 2002, omstreeks 07.05 uur, vond op de Spuidijk een kop staart aanrijding plaats. Een 44 jarige inwoonster uit Oud-Beijerland stond met haar personenauto stil op de Spuidijk om linksaf de Langeweg op te gaan. Zij werd van achteren aangereden door een personenauto, bestuurd door een 24 jarige man uit Zuidland, die dit te laat zag. De 44 jarige vrouw uit Oud-Beijerland had last van haar schouder en werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Beide auto's raakten fiks beschadigd.

Controle vrachtverkeer
NUMANSDORP- Tijdens een controle van het vrachtverkeer op de Rijksweg A 29 hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven. 5 vrachtauto's waren te zwaar beladen en één bestuurder had niet de juiste documenten. De controle vond plaats op donderdag, 26 september 2002, van 07.00 tot 15.00 uur. In totaal werden 21 vrachtauto's gecontroleerd.

Inbraak woning
STRIJEN- In de nacht van woensdag op donderdag 26 september is er in een woning aan de Plevierstraat ingebroken. Hierbij hebben de inbrekers een auto buit gemaakt. Zij zijn de woning via de voordeur de woning binnengekomen en hebben de sleutels van de auto meegenomen. Ook hebben zij 160 euro meegenomen. De eigenaar werd 's nachts wakker toen hij een auto hoorde wegrijden.

Voorlichting drugs
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op woensdagavond 25 september voorlichting gegeven aan enkele personeelsleden van drie middelbare scholen over drugs. Dit gebeurde in het kader van het convenant VOS (veilig op en om de school). Het doel van de voorlichting was om scholen te informeren hoe ze tegen drugs kunnen optreden. De voorlichting is enthousiast ontvangen door de scholen.

Inbraken opgelost
OUD-BEIJERLAND- Twee wijkagenten en een rechercheur hebben de afgelopen tijd succes geboekt met het onderzoeken van een aantal inbraken. Op 19 september werd al een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak. Deze man is in bewaring gesteld. Tevens is op woensdag 25 september een 23-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Daarnaast zijn ook een 32-jarige en een 39-jarige man uit Oud-Beijerland gehoord in verband met het onderzoek naar meerdere inbraken. De politie heeft tot nu toe vijf zaken kunnen oplossen. Het betreft twee diefstallen van hengels welke respectievelijk op 5 juli en tussen 1 en 7 juli gepleegd zijn, een diefstal van een handtas (met daarin sieraden en mobiele telefoon) uit een personenbus op 18 juli, een inbraak bij een brasserie op 24 juni en een diefstal van gereedschap en een fiets uit een schuur begin augustus. De politie heeft diverse gereedschappen en een gouden ketting teruggevonden en aan de eigenaars kunnen overhandigen. De politie wil mensen erop attent maken dat het doen van aangifte in het geval van diefstal en inbraak van groot belang is. Dit bevordert het onderzoek en het aantal opgeloste zaken aanzienlijk. Het onderzoek wordt verder voortgezet.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op woensdag 25 september 2002 aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 186 voertuigen gecontroleerd. Acht personen zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordels en vier personen kregen een bekeuring voor te hard rijden. Ook aan de Stougjesdijk werd op deze dag gecontroleerd. Hier werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordels, acht voor te hard rijden en één voor het niet dragen van een helm.

Onder invloed
NUMANSDORP- Een in Zwitserland woonachtige man is op woensdagavond 25 september 2002 aangehouden vanwege rijden onder invloed. De 67-jarige man reed over de A-29 bij Numansdorp toen hij werd staande gehouden wegens een alcoholcontrole. Uit de ademtest bleek dat de man teveel had gedronken. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft een bromfietscontrole gehouden op het Maria Montessoripad. Dit was op dinsdagochtend 24 september. In totaal schreef de politie 7 bekeuringen uit, onder andere voor een te hoge constructiesnelheid en onverzekerd rijden. De politie controleerde 36 bromfietsers.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND- Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. De man sloeg op maandagavond 23 september de ruit van de woning van zijn ex-vriendin in. Deze woning is gelegen aan de Witte de Withstraat. Zijn 29-jarige vriendin verkeerde die avond op een ander adres en meldde het voorval aan de politie. Toen de politie bij de woning aankwam trof zij daar de 36-jarige man aan. Hij had snijwonden en bloed aan zijn hand. Voor het huis lagen stukken tegel. De man werd eerst overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam voor behandeling van zijn snijwonden. De politie heeft de man vervolgens in het ziekenhuis aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Verkeersongeval
HEINENOORD- Een 20-jarige vrouw uit Dinteloord is gewond geraakt. Zij reed op maandagmiddag 23 september op de linkerrijbaan van de A29. Zij reed in de file en moest plotseling remmen. Vervolgens stuurde de vrouw naar rechts tegen het bestelbusje van een 46-jarige man uit Strijen. De vrouw tolde met haar auto rond en kwam uiteindelijk tot stilstand beneden aan het talud. Haar auto raakte total-loss en is weggesleept. De weg is enige tijd afgesloten geweest. De bestelauto had alleen schade aan de voorzijde. De vrouw raakte gewond. Zij is per ambulance met rugklachten en pijn aan haar been overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam.

Computers gestolen
OUD-BEIJERLAND- Bij het CWI (voormalig Arbeidsbureau) aan de Karel Doormanstraat is ingebroken. Dit gebeurde tussen vrijdagavond 20 september en maandagochtend 23 september. Er was een gat geknipt in het hek. Vervolgens is het raam geforceerd. Uit het pand zijn 7 computerkasten weggenomen.

Inbraak woning
HEINENOORD- In een woning aan de Buitenlanden is ingebroken. Dit gebeurde waarschijnlijk in de nacht van zondag op maandag 23 september 2002. Uit de woning waren onder andere de laptop en diverse pasjes ontvreemd. Ook de autosleutels en het rijbewijs waren weggenomen. De auto is gestolen.

Onder invloed
STRIJEN- Een 53-jarige man uit Strijen is aangehouden. Hij moest op de Trambaan een blaastest ondergaan en blies ver boven de streep. Dit gebeurde op zondagavond 22 september. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 EURO.

Auto inbraken
NUMANSDORP- In de nacht van zaterdag op zondag 23 september is ingebroken in een aantal auto's in de omgeving van de Vlielanderstraat. Vijf personen hebben tot nu toe aangifte van diefstal en vernieling gedaan. Van een auto aan de Bernhardstraat was het portier omgebogen. Hier was een radio-cd-speler uit de auto gestolen. Aan de Poortvlietstraat was het slot van een portier ontgrendeld. Uit deze auto was tevens een cd-speler weggenomen. Ook het voorportier van een auto aan de Wilheminastraat was omgebogen. Uit deze auto was tevens een radio/cd-speler gestolen. Hetzelfde gebeurde bij een auto aan de Vlielanderstraat. Hier was ook een cd-speler uit de auto gestolen. De laatste aangifte kwam binnen van een eigenaar van een auto die stond geparkeerd aan de Koninginneweg. Het portier van de auto was geforceerd. De eigenaar had geen waardevolle spullen in zijn auto liggen. Er was niets gestolen. De politie adviseert iedere auto-eigenaar waardevolle spullen uit hun auto te halen. De politie is op zoek naar getuigen van de auto-inbraken. Mogelijk hebben mensen iets waargenomen in de nacht van zaterdag op zondag 23 september. De politie verzoekt deze getuigen telefonisch contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Brand
PUTTERSHOEK- In een woning van een bejaardentehuis aan de 'te Hoecke' is brand geweest. De bewoner had pinda's in een pannetje geroosterd en was vervolgens, zonder het vuur uit te zetten, uit zijn woning vertrokken. Er ontstond brand in de woning. De brandweer heeft de brand geblust, zij heeft eerst de achterdeur van de woning in moeten trappen. Omdat de hulpdiensten even in de veronderstelling waren dat zich iemand in de woning zou bevinden, was de traumahelikopter voor de zekerheid ingeschakeld. Deze werd 'afbesteld' toen bekend werd dat er zich niemand in de woning bevond.

Onder invloed
OUD-BEIJERLAND - Een 51-jarige vrouw uit Oud-Beijerland heeft zaterdagavond 21 september 2002 een rijverbod van 12 uren gekregen. Agenten zagen de vrouw geparkeerd staan op de Bosschendijk en gaven haar een rijverbod. Even later reed de vrouw toch in haar auto, waarop zij is aangehouden.

Harddrugs
PUTTERSHOEK - Een 23-jarige man uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag 22 september 2002 aangehouden voor harddrugs. De man werd bij een uitgaansgelegenheid op de Groeneweg gefouilleerd. Bewakingsmedewerkers troffen bij de man diverse harddrugs aan en waarschuwde de politie. Deze hebben de man aangehouden en zijn auto in beslag genomen.

Gestolen auto
'S-GRAVENDEEL - Agenten hebben zaterdagochtend 21 september 2002 een gestolen auto teruggevonden. Zij troffen de auto aan op de Wetering. De auto was op 13 september jl. gestolen aan het Crocuserf. Na technisch onderzoek is de auto weer teruggegeven aan de eigenaar.

Onder invloed
HEINENOORD - Een 23-jarige man uit Heinenoord is in de nacht van zaterdag op zondag 22 september 2002 bij een alcoholcontrole aangehouden op de Oud-Heinenoordseweg. De man kreeg een boete van 238 Euro en een rijverbod van drie uren opgelegd.

Bureau Halt
OUD-BEIJERLAND - Een 13-jarige jongen is vrijdagmiddag 20 september 2002 aangehouden. Hij had eieren gegooid naar een bedrijfspand aan de Molendijk. De eigenaar van het bedrijf wist de jongen in de buurt te vinden en vroeg hem mee te komen. Daarop is hij samen met de jongen naar het politiebureau gegaan en heeft hij aangifte gedaan. De jongen krijgt een HALT-afdoening.

Onder invloed
MIJNSHEERENLAND - Een 44-jarige man uit Mijnsheerenland is vrijdagavond 20 september 2002 bij een alcoholcontrole op de Molenweg aangehouden. De man kreeg een rijverbod van drie uren opgelegd.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza