Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 38

20/09 Bromfietser gewond
20/09 Autokraker opgepakt
19/09 Bromfietscontrole
18/09 Valpartij
18/09 Bromfietscontrole
17/09 Aanhouding
17/09 Val uit klimrek
15/09 Actie agressie verkeer
15/09 Ongeval
15/09 Racefietser gewond
15/09 Vuurwapen
15/09 Zolderbrand
14/09 Verkeersongeval
13/09 Alcoholcontrole
13/09 Coniferen in brand
13/09 Gordelcontrole

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bromfietser gewond
HEINENOORD- Op vrijdagmorgen, 20 september 2002, omstreeks 07.00 uur, vond op de kruising Oud-Heinenoordseweg met het fietspad van de Provincialeweg N 217 een aanrijding plaats, waarbij een 16 jarige bromfietser gewond raakte. De jongen reed over het fietspad van de Provincialeweg en werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 33 jarige inwoner uit Heinenoord, welke het fietspad overstak om de Provincialeweg op te rijden. De jongen is met letsel aan zijn arm voor onderzoek overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam.

Autokraker opgepakt
'S-GRAVENDEEL- Op vrijdagochtend, 20 september 2002, omstreeks 05.05 uur, is in de Tuinstraat een 42 jarige man door politieagenten aangehouden wegens inbraak in een personenauto. Na een melding van een verdacht persoon die in auto's liep te kijken troffen agenten de verdachte aan in een opengebroken personenauto. Hij wilde net de autoradio stelen toen hij in zijn kraag werd gegrepen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt of de man nog meer op zijn kerfstok heeft.

Bromfietscontrole
HEINENOORD - Bij een bromfietscontrole heeft de politie acht bekeuringen uitgedeeld. De controle gebeurde op donderdagmorgen 19 september 2002 in de buurt van de rijksweg A29 bij Heinenoord. Zes bekeuringen waren voor brommers die te snel konden.

Valpartij
KLAASWAAL - Twee meisjes zijn gevallen nadat hun fietssturen in elkaar raakten. Het ongeval gebeurde op woensdagmorgen 18 september 2002 op de Oud-Cromstrijensedijk OZ. in Klaaswaal. De ambulance bracht een van de twee naar een ziekenhuis. De andere klaagde wel over pijn in haar been en hoofd maar ging wel verder naar school. De slachtoffers zijn 14 en 15 jaar en komen uit Mookhoek en Puttershoek.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft bij een controle zes bekeuringen uitgedeeld. Agenten hielden de bromfietscontrole op woensdagmorgen 18 september 2002 bij de Zinkweg in Oud-Beijerland. Een motoragent nam de bromfietsen mee naar de controleplek.

Aanhouding
MIJNSHEERENLAND - Een 20-jarige man uit 's-Gravendeel is aangehouden. Agenten gingen op dinsdagavond 17 september 2002 naar een benzinestation langs de rijksweg A29 bij Mijnsheerenland omdat daar een onenigheid plaatsvond. Een van de betrokkenen, de 20-jarige, reed nadat hij de politie zag weg. Hij reed een terrein op en doofde de autoverlichting. De politiemensen controleerden hem en roken een alcohollucht. Uit de blaastest bleek het te hoge alcoholpromillage. Verder vonden de agenten een boksbeugel in de auto.

Val uit klimrek
OUD-BEIJERLAND - Een 11-jarig meisje uit Spijkenisse is uit een klimrek gevallen. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 17 september 2002 bij een school aan de Jasmijnstraat in Oud-Beijerland. Na de val had het slachtoffer pijn in haar nek en hoofd. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Actie agressie verkeer
REGIO - Vanaf deze week (3e week september 2002) zal de politie Zuid-Holland-Zuid, in het kader van de landelijke actie, weer controleren op agressief rijgedrag. Tot en met half november 2002 zal de politie Zuid-Holland-Zuid intensief aandacht besteden aan: 1.snijden in het algemeen 2. onjuist inhalen door personenauto's 3. onjuist inhalen door vrachtauto's 4. inhalers die langzaam voor u gaan rijden 5. onnodig links rijden en 6. bumperkleven. De Politie Zuid-Holland-Zuid zal het rijgedrag op diverse auto(-snel)wegen, provinciale wegen en grote doorgaande wegen binnen de bebouwde kom in heel de regio Zuid-Holland-Zuid controleren. Hiervoor zal zij ook de videosurveillancewagen inzetten. Reden voor deze geïntensiveerde controles is dat agressief rijgedrag dikwijls ernstige verkeersongevallen veroorzaakt. De politie wil deze ongevallen voorkomen en bestuurders laten inzien wat de gevolgen zijn van agressief/gevaarlijk rijgedrag. Ook veroorzaakt agressief rijgedrag vele ergernissen in het verkeer. Dit blijkt uit de top10-ergernissenlijst die in 2001 is opgesteld door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De Top-10 ergernissen zijn:1. Onnodig links rijden 2.Onvoldoende afstand houden (bumperkleven) 3. Snijden algemeen 4. Onjuiste verlichting 5. Onjuist inhalen 6. Snelheid algemeen 7. Inhalende vrachtauto's 8. In- en uitvoersnelheid algemeen 9.Inhaler die langzaam voor u gaat rijden 10. Afwijkend verkeersgedrag door drugs/alcohol. Politie Zuid-Holland-Zuid controleerde vorig jaar op diverse items uit deze top10-ergernissenlijst. In totaal deelde zij in 2001 737 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen van automobilisten.

Ongeval
NUMANSDORP - Twee auto's zijn op de snelweg A29 tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde op zondagmiddag 15 september 2002 ter hoogte van Numansdorp. Twee inzittenden raakten licht gewond. De ene auto remde niet op tijd en botste tegen zijn voorganger.

Racefietser gewond
KLAASWAAL- Een racefietser is gewond geraakt. Deze man (leeftijd onbekend) uit Krimpen aan den IJssel reed op zondagmorgen 15 september met een club racefietser op de Rijksstraatweg. Hij botste tegen een paaltje en viel op de splitsing van het fietspad en de rijbaan. De man werd met armletsel en met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Vuurwapen
PUTTERSHOEK- Drie mannen zijn aangehouden. De mannen bevonden zich in de nacht van zaterdag op zondag 15 september in een discotheek aan de Groeneweg. De mannen veroorzaakten kabaal in de discotheek. Zij werden weggestuurd door één van de medewerkers. De mannen weigerden dit. Later heeft een medewerkers de mannen begeleid naar de auto. Een van de mannen hing even later met een vuurwapen uit het raam. De mannen reden hierna weg. De politie hield de mannen aan de op N3 bij Dordrecht. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Dordrecht, een 27-jarige man uit Dordrecht en een 31-jarige man uit Rotterdam. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Dit wapen is in beslag genomen. Het is nog niet precies bekend van wie het vuurwapen afkomstig is.

Zolderbrand
KLAASWAAL- Op een zolder van een woning aan de Dotterbloemstraat is brand uitgebroken. Op zondagmorgen 15 september maakte de wasmachine kortsluiting. Hierdoor ontstond rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand geblust. Het is niet bekend hoe groot de schade is. Er is niemand gewond geraakt.

Verkeersongeval
KLAASWAAL- Op de A29 heeft een verkeersongeval plaatsgevonden. Dit gebeurde op zaterdagavond 14 september. In totaal raakten drie personenauto's bij het ongeval betrokken. Twee personenauto's reden achter elkaar op de A29 in de richting van Willemstad. De achterste bestuurder voegde plotseling in op de rechterrijstrook. Hij botst op een daar rijdende auto. Deze auto wijkt uit naar links en botst op de voorste auto op de A29. Alle drie de bestuurders waren mannen, leeftijd en woonplaats zijn onbekend. De auto's raakten alledrie beschadigd. Er is niemand gewond geraakt.

Alcoholcontrole
DISTRICT- De politie heeft op vrijdagavond 13 september op diverse plaatsen in het district Hoeksche Waard bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. In totaal nam de politie op drie locaties ruim 1000 blaasproeven af. De resultaten zijn:
OUD-BEIJERLAND- Een man is aangehouden. Deze 28-jarige man uit Oud-Beijerland reed op vrijdagvond 13 september op de Beneden Oostdijk. Tijdens een blaasproef bleek dat de man teveel gedronken had om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 EURO. *Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland werd tevens aangehouden op vrijdagavond 13 september. Dit was op de Jan van der Heijdenstraat. De man blies ver boven de streep tijdens een blaasproef. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 EURO. *Een 62-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden op de Beneden Oostdijk op vrijdagavond 13 september. De man bleek teveel gedronken te hebben en kreeg hiervoor een rijverbod van 6 uur en een dagvaarding uitgereikt. *Een 51-jarige vrouw uit Oud-Beijerland werd tevens aangehouden op vrijdagavond 13 september op de Beneden-Oostdijk. De vrouw blies boven de streep. Zij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 EURO. *Op vrijdagavond 13 september kreeg een 56-jarige man uit Oud-Beijerland een rijverbod van een uur en een boete van 190 EURO omdat hij ver boven de streep blies op de Beneden-Oostdijk. *Een 22-jarige man uit Ridderkerk kreeg op dezelfde avond en locatie een boete van 190 EURO en een rijverbod van een uur. Deze man had teveel gedronken om nog te kunnen rijden.
HEINENOORD- Een 37-jarige man uit Zuid-Beijerland werd aangehouden op de N217. De man blies net boven de streep. Hij kreeg hiervoor op vrijdagavond 13 september een rijverbod van een uur. *Een 30-jarige man uit Ridderkerk wordt gedagvaard en kreeg een rijverbod van 2 uur. De man moest op vrijdagavond 13 september een blaasproef ondergaan op de N217 en blies ver boven de streep. Het was niet de eerste keer dat de man met teveel alcohol op achter het stuur werd betrapt. *Een 35-jarige man uit Dordrecht kreeg op dezelfde datum en locatie een rijverbod van 3 uur en een boete van 318 EURO uitgereikt omdat hij teveel had gedronken en zijn auto nog bestuurde.

Coniferen in brand
OUD-BEIJERLAND- Een aantal jongeren (personalia onbekend) heeft een omheining coniferen in brand gestoken. De omheining had een lengte van ongeveer 10 meter. De omheining bevond zich aan de van Ghentstraat. De brandweer heeft de brand geblust. Van de coniferen was niets over.

Gordelcontrole
ZUID-BEIJERLAND- Op vrijdagmiddag 13 september hield de politie een gordelcontrole op de Dorpsstraat. In totaal ontvingen 11 automobilisten een bekeuring omdat zij hun veiligheidsgordel niet droegen.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza