Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 37

13/09 Alcohol
12/09 Illegale dumping
12/09 Frontale botsing
12/09 Alcohol
11/09 Niet verzekerd, geen rijbewijs en dronken
11/09 Gevallen
11/09 Alcohol
11/09 Ernstig ongeval
10/09 Auto gestolen
09/09 Gestolen auto
08/09 Alcohol
08/09 Aanhoudingen
08/09 Racefietser onderuit
08/09 Hond bijt schaap
07/09 Aanrijding met letsel
07/09 Aanrijding met letsel
06/09 Klem tussen lopende band
06/09 Controle

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een man is aangehouden. Deze 41-jarige man uit Rotterdam reed in de nacht van donderdag op vrijdag 13 september op de Stougjesdijk. Tijdens een blaasproef bleek dat de man veel te veel had gedronken om nog te kunnen rijden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Illegale dumping
HOEKSCHE WAARD - De politie zoekt getuigen die iets weten van de dumping van oude autobanden. In de Hoekse Waard is recent een aantal gevallen geconstateerd van dumping van oude autobanden. Het eerste voorval vond plaats enkele dagen voor de bouwvakvakantie. Bij een weggetje nabij polder Raepshille te Strijen lagen ongeveer 60 a 70 oude banden. Op maandag 9 september 2002 vond de politie op de 2e Kruisweg, ongeveer 150 meter voor de kruising met de 1e Kruisweg in Oud-Beijerland (op een bietenstortplaats) 270 oude banden. Deze banden lagen er zondag 8 september in de vooravond nog niet. Vervolgens werden op woensdag 11 september op de Spuiweg te Piershil nog eens 150 banden in de berm aangetroffen. In dit laatste geval zaten in een groot deel van de banden nog velgen. De velgen waren zodanig verroest, dat het aannemelijk is, da de banden zeer lange tijd lagen. Getuigen zagen op dinsdagmiddag 10 september 2002 rond 16.30 de banden niet maar de ochtend hierop om ongeveer 07.45 lag de partij d er wel. Omdat het op dergelijke manier ontdoen van afval in strijd is met de voorschriften in de milieuwetgeving zoekt de milieuafdeling, RBMZ, van de politie getuigen die omstreeks genoemde tijdstippen iets zagen van het bandentransport of weten waar recent een hoeveelheid oude banden lag en nu niet meer. Getuigen kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 en op werkdagen overdag vragen naar de afdeling RBMZ.

Frontale botsing
MAASDAM - Een 85-jarige autobestuurder uit Maasdam is onder andere frontaal tegen een andere auto gebotst. De man reed op woensdagmiddag 11 september 2002 over de Raadhuisstraat in Maasdam. Doordat hij zich opeens niet lekker voelde raakte zijn voertuig eerst bij een wegversmalling twee paaltjes. Vervolgens botste de auto op een tegenligger en kwam tot stilstand tegen een stenen muurtje. De bestuurder raakte slechts licht gewond. Een 79-jarige vrouw uit Smilde die in de auto zat had last van haar borst en rug.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft op de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp een 50-jarige autobestuurder uit Numansdorp aangehouden. De man reed daar op donderdagmorgen 12 september 2002 rond 01.00 uur. Hij had teveel alcohol op.

Niet verzekerd, geen rijbewijs en dronken
KLAASWAAL - De politie heeft uiteindelijk op de Oud-Cromstrijensedijk WZ in Klaaswaal een 37-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij reed daar op woensdagmiddag 11 september 2002. Getuigen waarschuwden de politie omdat de verdachte waarschijnlijk onder invloed de auto bestuurde. Dat klopte want na controle bleek het te hoge alcoholpromillage bij hem. De auto waarin de verdachte reed had geen geldige verzekering en de man zelf had geen rijbewijs.

Gevallen
STRIJEN - De ambulance heeft een 58-jarige man uit Strijen overgebracht naar een ziekenhuis in Dordrecht. Op dinsdagavond 10 september 2002 kwam de melding binnen dat bij De Vredenburg in Strijen iemand gevallen was. Dat klopte. Het slachtoffer had door zijn val een hoofdwond. De val kwam mogelijk door alcoholgebruik.

Alcohol
STRIJEN - Een 34-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel heeft een rijverbod van vier uur gehad. Hij reed op dinsdagavond 10 september 2002 over de Hoekseweg in Strijen. Na controle bleek dat de man teveel alcohol op had.

Ernstig ongeval
WESTMAAS - Een 12-jarig meisje uit Westmaas is ernstig gewond geraakt na een aanrijding door een bestelbus. Het ongeval gebeurde dinsdag rond 15:45 uur op de Smidsweg in Westmaas. Ze stak bij een oversteekplaats vermoedelijk met een groepje andere fietsers de weg over en werd geschept waarbij zij met het hoofd de voorruit van het voertuig raakte en enkele meters werd meegesleept waarbij zij hoofdletsel opliep. De ambulance bracht haar met een spoedtransport naar een ziekenhuis in Rotterdam. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht.

Auto gestolen
MAASDAM - Een zwarte Peugeot 206 Cabrio is gestolen. De auto heeft het kenteken 26-JS-NK. De wagen stond bij een woning aan de Vliet in Maasdam. Eerst braken de verdachten bij het huis en kwamen binnen na verbreking van de buitendeur. Ze namen sleutels en een tas mee. De bewoonster deed op dinsdagmorgen 10 september 2002 aangifte.

Gestolen auto
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 26-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij reed op zondagavond 8 september 2002 in een gestolen auto door Rotterdam. Agenten controleerden hem. Eerst gaf de verdachte een valse naam op omdat hij ook geen rijbewijs heeft. Na controle merkte de politie dat de auto op 15 februari 2002 gestolen was in Oud-Beijerland.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Op zondagmorgen, 8 september 2002, omstreeks 01.30 uur, is op de Zinkweg een 38 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de boete van 190 euro betaalde, is hij met een rijverbod heengezonden.

Aanhoudingen
PUTTERSHOEK- Op zondagochtend, 8 september 2002, omstreeks 05.00 uur, zijn op de Groeneweg twee verdachten aangehouden. Agenten zagen een personenauto met schade aan de voorzijde keren op de Groeneweg. De bestuurder, een 20 jarige man uit Zoetermeer, kon geen rijbewijs tonen en verklaarde dat de auto van een vriend was. Hij werd aangehouden en de auto moest mee naar het bureau voor technisch onderzoek. Kort daarna kwam de eigenaar, een 19 jarige man uit Zoetermeer ter plaatse. Hij wilde het overbrengen van de auto verhinderen en belemmerde de agenten tijdens hun werkzaamheden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en ook tijdens de rit naar het bureau bleef hij zich verzetten. Beide mannen zijn ingesloten. Tijdens het onderzoek bleek dat de schade aan de auto de vorige dag was ontstaan tijdens een aanrijding. Van die aanrijding was een registratieset opgemaakt. De 20 jarige verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor zijn de verdachten in de loop van de dag met een proces-verbaal heengezonden.

Racefietser onderuit
NUMANSDORP- Een 53 jarige man uit Maasdam heeft tijdens een val met zijn racefiets zijn sleutelbeen gebroken. De man fietste op zondagmorgen, 8 september 2002, omstreeks 10.00 uur met een groepje wielrenners over de Schuringsedijk. Door een stuurfout kwam de man ten val. Hij is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht.

Hond bijt schaap
PIERSHIL- Een hond heeft aan de Spuidijk een schaap gebeten. Een 32 jarige vrouw uit Oud-Beijerland liet op zondagmiddag, 8 september 2002, haar hond van het ras Sharpei uit in het Piershilse bos. De hond was niet aangelijnd. Op een gegeven moment rende de hond in de richting van de Spuidijk. Ze rende samen met haar vriend achter de hond aan en zagen dat de hond een schaap te pakken had. Twee andere schapen schrokken zodanig van de hond dat zij in het Spui sprongen. Eén schaap verdronk en het andere schaap kon weer op de kant klimmen. Een dierenarts onderzocht het gebeten schaap. De verwondingen vielen gelukkig mee. Hij verzorgde de bijtwonden en de eigenaar nam het beest mee naar de stal. De eigenaar van de hond vergoedt de schade.

Aanrijding met letsel
MIJNSHEERENLAND- Op zaterdagmiddag, 7 september 2002, omstreeks 15.40 uur, vond op de Raadhuislaan een aanrijding plaats waarbij een 17 jarige fietster uit Mijnsheerenland gewond raakte. Het meisje fietste over het fietspad van de Raadhuislaan vanuit de richting Romeinseweg. Zij stak plotseling zonder te kijken de rijbaan over en werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 32 jarige vrouw uit Mijnsheerenland, die haar achterop reed. Het meisje is met een gebroken kuit- en scheenbeen per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam.

Aanrijding met letsel
NUMANSDORP- Op zaterdagavond, 7 september 2002, omstreeks 19.45 uur, vond op de Rijksstraatweg een aanrijding plaats, waarbij een 21 jarige vrouw uit Numansdorp gewond raakte. De vrouw reed met haar personenauto over de Rijksstraatweg komende vanuit de richting Klaaswaal. Ze remde om linksaf de Middelsluissedijk in de slaan en werd van achteren aangereden door een personenauto, bestuurd door een 22 jarige vrouw uit Numansdorp. De 21 jarige vrouw werd per ambulance met nekklachten en last van misselijkheid overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. Beide auto's raakten respectievelijk aan de voor- en achterzijde zwaar beschadigd.

Klem tussen lopende band
STRIJEN- Tijdens het schoonmaken van een lopende band bij een bedrijf aan de Oudendijk is een 26 jarige man uit Strijen klem komen te zitten met zijn arm. De man was in een aardappelschuur werkzaam. Zijn vader zette de band stil en daarna werd zijn arm vrijgemaakt. Hij raakte gewond aan zijn arm en is per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam.

Controle
Agenten hielden op vrijdag, 6 september 2002, op diverse plaatsen snelheidscontroles waarbij gebruik werd gemaakt van de zogenaamde driepoot. De plaatsen en resultaten treft u hieronder aan. Op de Provincialeweg N 217 controleerden agenten van 18.30 en 19.45 uur en van 20.00 tot 21.30 uur in totaal 2178 voertuigen. 59 bestuurders reden te snel en krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza